Evlilik terapistine gitmeli mi ?

misspoem16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017
41
10
28
Olay üzerinden 1 ay geçti.
Eşimle tartıştık ve bana tokat attı.Belki ısrarla git demesine rağmen kalmasaydım bu olay yaşanmazdı.Neyse konuşup yeniden başlamaya ve unutmaya karar verdik.Çünkü birbirimizi seviyorduk.Bende zamana yaymayı tercih ettim.Ama kendime bakıyorum sanki bişeyler eskisi gibi değil bende;önceden onu uyurken sevgiyle izlerdim.Onun için süprizler yapardım mutlu olurdum yaparkende.Böyle çok masum seviyordum onu.Ama şimdi ise sanki bu davranışından sonra sanki içimden bişeyler koptu.Herşey normal gibi ama yanlız kaldığımda kendimi dinlediğimde bunu hissediyorum.Yakında ilk kutlamamız olan evlilik yıl dönümümüz olucak ama içimden bişey yapmak gelmiyor.Kafam karışık hislerim bulanık...
Acaba sizce evlilik terapistine gitmeli miyiz? Bize bir yararı olur mu ?
Birde ricam lütfen kötü yorumlar yapmayın..Yapıcı ve yardımcı olun şu genç kardeşinize...
Benim gibi bu durumu yaşayıp aşabileniz var mı ?

Bizimki başka bir sorun ama ben de eşimle konuştum aile terapistine gideceğiz. Hatta bizim de ilk evlilik yıldönümümüz çok yakın. Seni çok iyi anlıyorum insan eşinden hiç beklemediği bir şey görünce içinde bir şeyler kırılıyor ve eskisi gibi koşulsuz güven ve sevgi olmuyor. Bakalım şu an araştırıyorum iyi bir terapist. Bence siz de gitmelisiniz kesinlikle.

Kesinlikle öyle o bana iyi yaklaşıyor ama bazen ben ona o karşılığı veremiyorum:/Bende gitmeyi istiyorum ama bilemedim ne yapsam diye çekiniyorum böyle bir durum yüzünden gitmeye ama aşamıyorum sanki içimde bu durumu :/

Çekinecek hiçbir şey yok canım hiç düşünme git bence içinde halledemeyince daha da büyüyor ve başka konularda da patlama yapıyor bir süre sonra. Kendi başına aşamadığında yardım almanın çekinilecek hiçbir yanı yok. Ben de kendi içimde aşamıyorum bazı şeyleri o yüzden eşime eziyet ediyorum kendim de huzursuz oluyorum en iysi yardım almak diye düşündüm.

Daha 1 seneniz dolmamış sana el kaldırmış.. İzlemeye doyamadığın adam sana kıymış.
Elindeki telefonu kumandayı fırlatmalıydı, elini duvara vurmalıydı ama sana el kaldırmamalıydı.
Sonraki tartışmalarınız sözlü tartışmadan ibaret olmayacak, şiddet içerecek ve el kaldırmasından korktuğun için hiçbi zaman içindekileri söyleyemiceksin, birikecek.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çok doğru söylüyorsun bazen en ufak şey bile gözüme batıyor ;( Şuanda bulunduğumuz yerde yok ama 1 ay sonra gidebiliriz ancak..insan içinden çıkamıyor derin bir mutsuzluk içinde oluyor.Mutlu hissedemiyorum kendimi

Valla benkm de 1 senem dolmadi evlilikte.ben de kavga aninda adamin sabrini zorlarim kumanda atar yastik atar elini cama soktu parcaladi sinirini bir seye yonlendiriyo ha bunlar da beni rahatsiz ediyor korkuyorum sinir aninda.bu olayi unutmaya bak.ama asla bir ikincisine firsat verme.o bunu iyi anlamali

Rabbim inşallah yaşatmaz bana hayatımın en kötü günüydü bulutlardan yere çakılışım ve yapmaz dediğim insanın böyle yapışı gözü dönüşü ama sonraki hali...Neyse canım sende dikkatli ol üstüne gitme o anda benim yaşadığımı yaşama

Canım, kirginligini ve eskisi gibi olmamani çok iyi anlıyorum. Çift terapisine gitmektense, senin tek başına bir evlilik koçundan yardım almanı çok isterdim.
Çift terapisine giderseniz yabancı birinin yanında eşinin kusurlarını anlatmış olacaksın, ve ben bu şekilde duzelebilen bir evlilik görmedim henüz.
Ben de evliligimin ilk yılında ayrılma noktasına gelmiştim. Sonra bir sürü kadınlar için yazılmış olan evlilikle ilgili kitaplar okudum ve şimdi çok mutluyum.
İnşallah herşey gönlünce olur.

İnşallah ama tek başıma almamın bir faydası olur mu ki sonuçta etki tepki sonucunda bi olay yaşadık onunda benimle birlikte olması gerekmez mi ki ?
Onunda destek alması gerekir diye düşünmüştüm...

İnşallah ama tek başıma almamın bir faydası olur mu ki sonuçta etki tepki sonucunda bi olay yaşadık onunda benimle birlikte olması gerekmez mi ki ?
Onunda destek alması gerekir diye düşünmüştüm...
Canım, eskiden ben de öyle düşünüyordum. Sonradan öğrendim ki, ilişkileri ve evlilikleri sekillendirenler bizmişiz, yani kadınlar. Bir evlilik kocunun yardımıyla veya sadece kitap okuyarak bile, tavirlarinda yapacağın birkaç ufak değişiklik, eşini bambaşka bir insana çevirebilir. Ben çift terapisiyle kurtulan ve ilk günlerine dönen bir evlilik gördüm mü bilmiyorum, ama kadının kendini değiştirmesiyle mucizeler meydana geliyor, bunu bizzat yaşadım.

Ama nasıl yapıcamı bilmiyoryum içimden seni seviyorum bile demek gelmiyor kalbim o kadar kırıldı ki nasıl düzelirim bilmiyorum Dediğiniz doğru kadın belirliyor ama ben çıkmazlardayım..
Affedebilmek unutabilmek istiyorum
Eşimede bişey diyemiyorum mesleği gereği 3 gün yoksa 1 gün var ama oda dinlenerek geçiriyor ;(Kendim den yoruldum;(

Hep kadınlar değişsin, kocişler hatalarının bedelini ödemesin, sorumluluk almasın.... kadın her türlü yardımı, yan desteği alıp erkek elde tutulsun diye kendini şekillendirsin... Kafa yapım bu diyorsun.

Haksızlık gibi gorundugunun farkındayım. Ben de senin gibi düşünüyordum, kadın çabalıyor erkek niye çabalamasin diyordum. Bu beni boşanma sınırına götürdü.
Kendi tavrımda yaptığım birkaç değişiklik ise bana hayalimdeki kocayı verdi. Öğleyin işyerime gelip beni yemeğe götüren, gün içinde arayan, ameliyat oldugumda üç öğün yemeğimi taşıyan bir adam.

Sizin iletişim sorununuz varmış zannederim. Konu sahibinin eşi bir hata yapmış. Bunun bedelini ödemeli. Burada sorun konu sahibinin duygusal olarak affetmemesi. Duygularını bir başkası değil, eşi tamir etmeli.

Sizin iletişim sorununuz varmış zannederim. Konu sahibinin eşi bir hata yapmış. Bunun bedelini ödemeli. Burada sorun konu sahibinin duygusal olarak affetmemesi. Duygularını bir başkası değil, eşi tamir etmeli.
Canım, insanlar evliliklerinde çok sıkıntılar yaşayabiliyor.
Bunların üstesinden gelmenin yolu karşındakine bedel ödetmek gibi görünebilir. Bu daha kolay ve tatmin edici bir yol gibi görünebilir.
Ama uzun vadede, karşısındakine ceza vermek / bedel ödetmek bir kadını mutlu etmez. Sadece sorunların üstüste binmesine ve birikmesine sebep olur.
Söylediğim şeyin aykırı göründüğünün farkındayım. Herkese uymayabilir.
Ama işe yarayabilir de...

Nasıl yaptınız bunu ?

Nasıl yaptınız bunu ?
Canım önce ona müdahale etmeyi bıraktım. Yardım etmek amacıyla yaptığımı düşündüğüm, ama erkeklerin saygısızlık ve eleştiri olarak algıladığı her hareketimi bıraktım. Örneğin sigarasını karışmak, ne giymesi gerektiğini söylemek, işiyle ilgili tavsiye vermek, yediği yemeğe karışmak, bana nasıl davranması gerektiğini söylemek...
Hepsini bir çırpıda çöpe attım. Zorlandığım oldu ama ağzımda bant var farzettim.
İsteklerimi ilham verici biçimde dile getirmeye başladım. "Para biriktirip ev alalım" demek yerine, "kendi evimde oturmayı çok isterdim" demeye başladım mesela. Yani talep etmeyi bıraktım, ama isteklerimi öyle bir biçimde söyledim ki, ona beni mutlu etmesi için ipucu vermiş oldum.
Kendimi mutlu etmeye odaklandim. Bir ev işi veya başka birşey benim kendime ayiracagim zamandan caliyorsa, basitçe "hayır" demeyi bildim ve kendimi savunmak için bir sürü açıklama yapmaktan kacindim.
Ona "neden beni aramiyorsun" diye söylenen guya güçlü ama çekilmez kadın olmayı bıraktım, onun yerine "seni özledim" diyen kırılgan ama kadınsı biri olmayı seçtim.
Onun bana yaptığı iyilikleri / iltifatlari, en kcuugunu bile minnetle kabul etmeye basladim. Marketten dondurma alıp geldiğinde, cileklisini niye almadın ben onu seviyorum demek yerine gülümseyerek teşekkür etmeyi seçtim. Ona beni mutlu ettiğini hissettirdikce, daha çoğunu yapmaya başladı.
Aslında bu coook daha uzun uzun anlatılacak birşey, ama özetle böyle.
Bunların hepsini blog yazıp anlatacağım inşallah.

Ya gerçekten çok doğru tespir ve uygulama bende çok yakınıyorum ve yazdıdğınız bir çok şeyi yapıyorum ;( Sanırım benimde dilime ket vurmam lazım ya ;/ Ya bir an önce açın ilk takipçiniz benim Yazdıklarınızı yapmaya çalışacağım Teşekkür ederim :)

Evliliğin ilk yılı gerçekten zor... ama evlilik terapisi almadan önce iki kere düşünün derim. İlk olarak belki kendiniz gidebilirsiniz. Ya da çoooook fazla referans aldığınız, ticari kaygısı olmayan, işinin ehli bir terapist bulabilirseniz gidin. Benim ilişkim evlilik terapisiyle birlikte daha beter hale geldi. Toparlayamıyorum... ayrıca yukarıda zeynep hanımın söylediği herşeye kesinlikle katılıyorum. O yazdıkça keşke ben de öyle yapsaydım dediklerim oldu... terapi olayını cidden iki kez düşünün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…