Evlilik terapistine gitmeli mi ?

Evliliğin ilk yılı gerçekten zor... ama evlilik terapisi almadan önce iki kere düşünün derim. İlk olarak belki kendiniz gidebilirsiniz. Ya da çoooook fazla referans aldığınız, ticari kaygısı olmayan, işinin ehli bir terapist bulabilirseniz gidin. Benim ilişkim evlilik terapisiyle birlikte daha beter hale geldi. Toparlayamıyorum... ayrıca yukarıda zeynep hanımın söylediği herşeye kesinlikle katılıyorum. O yazdıkça keşke ben de öyle yapsaydım dediklerim oldu... terapi olayını cidden iki kez düşünün...
Geç kalmış değilsiniz, boşandıktan sonra yeniden evlenen insanlar tanıyorum.
Ben bir insanın tek duzeltebilecegi kişinin kendisi olduguna inananlardanim. Bizim tavrımız değişince/duzelince, erkeginki de otomatikman değişiyor. Ben bunu birebir yaşadım.
İnşallah istediginiz huzurlu mutlu ve aşk dolu evliliğe kavuşursunuz :)

Evliliğin ilk yılı gerçekten zor... ama evlilik terapisi almadan önce iki kere düşünün derim. İlk olarak belki kendiniz gidebilirsiniz. Ya da çoooook fazla referans aldığınız, ticari kaygısı olmayan, işinin ehli bir terapist bulabilirseniz gidin. Benim ilişkim evlilik terapisiyle birlikte daha beter hale geldi. Toparlayamıyorum... ayrıca yukarıda zeynep hanımın söylediği herşeye kesinlikle katılıyorum. O yazdıkça keşke ben de öyle yapsaydım dediklerim oldu... terapi olayını cidden iki kez düşünün...
Rabbim yardımcımız olsun inşallah atlatabiliriz bu zor zamanları :/ Terapistt konusunda evet haklısınız para gözlerden uZakta işin ehli birini bulmak lazım :KK43:

Geç kalmış değilsiniz, boşandıktan sonra yeniden evlenen insanlar tanıyorum.
Ben bir insanın tek duzeltebilecegi kişinin kendisi olduguna inananlardanim. Bizim tavrımız değişince/duzelince, erkeginki de otomatikman değişiyor. Ben bunu birebir yaşadım.
İnşallah istediginiz huzurlu mutlu ve aşk dolu evliliğe kavuşursunuz :)
İnşallah :) iş bizde bitiyor sanırım ama adamda dikkat etmezsse zor dediğiniz gibi ;(

Bu arada yakın zaömanda kutladık yıl dönümüzü eşim beni şaşırtacak şekilde bir uğraş vermiş çok duygulandım kızlar...Ama işte kalp dediğin hemen kırıkdı mı yapışmıyor ama emek vermesi beni mutlu etti diyebilirim :KK66:

Bence gerek yok. Şu yildonumunuzde farklı birşeyler yapın tokat elbette kötü birşey bi şiddet ama karşılıklı olarak bi gerilme söz konusu ve size zarar vermek istemeyip size git demiş. Bence uzatmayin anın tadını cikarin

Canım önce ona müdahale etmeyi bıraktım. Yardım etmek amacıyla yaptığımı düşündüğüm, ama erkeklerin saygısızlık ve eleştiri olarak algıladığı her hareketimi bıraktım. Örneğin sigarasını karışmak, ne giymesi gerektiğini söylemek, işiyle ilgili tavsiye vermek, yediği yemeğe karışmak, bana nasıl davranması gerektiğini söylemek...
Hepsini bir çırpıda çöpe attım. Zorlandığım oldu ama ağzımda bant var farzettim.
İsteklerimi ilham verici biçimde dile getirmeye başladım. "Para biriktirip ev alalım" demek yerine, "kendi evimde oturmayı çok isterdim" demeye başladım mesela. Yani talep etmeyi bıraktım, ama isteklerimi öyle bir biçimde söyledim ki, ona beni mutlu etmesi için ipucu vermiş oldum.
Kendimi mutlu etmeye odaklandim. Bir ev işi veya başka birşey benim kendime ayiracagim zamandan caliyorsa, basitçe "hayır" demeyi bildim ve kendimi savunmak için bir sürü açıklama yapmaktan kacindim.
Ona "neden beni aramiyorsun" diye söylenen guya güçlü ama çekilmez kadın olmayı bıraktım, onun yerine "seni özledim" diyen kırılgan ama kadınsı biri olmayı seçtim.
Onun bana yaptığı iyilikleri / iltifatlari, en kcuugunu bile minnetle kabul etmeye basladim. Marketten dondurma alıp geldiğinde, cileklisini niye almadın ben onu seviyorum demek yerine gülümseyerek teşekkür etmeyi seçtim. Ona beni mutlu ettiğini hissettirdikce, daha çoğunu yapmaya başladı.
Aslında bu coook daha uzun uzun anlatılacak birşey, ama özetle böyle.
Bunların hepsini blog yazıp anlatacağım inşallah.
Z Zeynep B abla nerdesiniz sana ihtiyacım var bütün söylediklerini uyguladım söylediğin kitaplardan ikisini okudum Allah senden razı olsun nasıl denk gelip okudum diyorum 6sene sonunda kendime ideal eş yarattım Maşallah diyeyimde gercekten eşim degişti ve bunu ben yaptım sayende ah ah boşuna onca güzel gün varken nasıl birbirimizi yemişiz adam beni prenses yerine koydu ne Kavga ne laf çok şükür

Z Zeynep B abla nerdesiniz sana ihtiyacım var bütün söylediklerini uyguladım söylediğin kitaplardan ikisini okudum Allah senden razı olsun nasıl denk gelip okudum diyorum 6sene sonunda kendime ideal eş yarattım Maşallah diyeyimde gercekten eşim degişti ve bunu ben yaptım sayende ah ah boşuna onca güzel gün varken nasıl birbirimizi yemişiz adam beni prenses yerine koydu ne Kavga ne laf çok şükür
Canım çok sevindim böyle mutlu olmana. O kadar çok sevindim ki hem de :)
Bu aralar forumla ilgilenemiyorum çünkü bir ay sonra işten ayrılacağım, kalan islerimi toparliyorum ve devrediyorum, hergun mesaideyim. Bir de Aralık başında taşınıyoruz o yüzden ev topluyorum. Bütün işler bitince kendimi komple bu konulara adayacagim zaten :) O yüzden 2018 yılının başına kadar çok fazla sizinle olamayacagim, sonrasında ise hep birlikte boşanma oranlarini dusurecegiz inşallah :KK70:

İlk seneler kritik seneler her evlilikte tartışma oluyor. Vurması hoş değil ama. Yine de bir terapiste gidin faydasını görürsünüz..

Canım önce ona müdahale etmeyi bıraktım. Yardım etmek amacıyla yaptığımı düşündüğüm, ama erkeklerin saygısızlık ve eleştiri olarak algıladığı her hareketimi bıraktım. Örneğin sigarasını karışmak, ne giymesi gerektiğini söylemek, işiyle ilgili tavsiye vermek, yediği yemeğe karışmak, bana nasıl davranması gerektiğini söylemek...
Hepsini bir çırpıda çöpe attım. Zorlandığım oldu ama ağzımda bant var farzettim.
İsteklerimi ilham verici biçimde dile getirmeye başladım. "Para biriktirip ev alalım" demek yerine, "kendi evimde oturmayı çok isterdim" demeye başladım mesela. Yani talep etmeyi bıraktım, ama isteklerimi öyle bir biçimde söyledim ki, ona beni mutlu etmesi için ipucu vermiş oldum.
Kendimi mutlu etmeye odaklandim. Bir ev işi veya başka birşey benim kendime ayiracagim zamandan caliyorsa, basitçe "hayır" demeyi bildim ve kendimi savunmak için bir sürü açıklama yapmaktan kacindim.
Ona "neden beni aramiyorsun" diye söylenen guya güçlü ama çekilmez kadın olmayı bıraktım, onun yerine "seni özledim" diyen kırılgan ama kadınsı biri olmayı seçtim.
Onun bana yaptığı iyilikleri / iltifatlari, en kcuugunu bile minnetle kabul etmeye basladim. Marketten dondurma alıp geldiğinde, cileklisini niye almadın ben onu seviyorum demek yerine gülümseyerek teşekkür etmeyi seçtim. Ona beni mutlu ettiğini hissettirdikce, daha çoğunu yapmaya başladı.

Aynı şekilde yaptım bende :) ve gerçekten inanılmaz derecede işe yarıyor. Bende evliliğimi bu şekilde kurtardım :KK68:

Bu aralar forumla ilgilenemiyorum çünkü bir ay sonra işten ayrılacağım, kalan islerimi toparliyorum ve devrediyorum, hergun mesaideyim. Bir de Aralık başında taşınıyoruz o yüzden ev topluyorum. Bütün işler bitince kendimi komple bu konulara adayacagim zaten :) O yüzden 2018 yılının başına kadar çok fazla sizinle olamayacagim, sonrasında ise hep birlikte boşanma oranlarini dusurecegiz inşallah :KK70:
Gercekten adamı cemre cemre suclama rakı hiç yaptıklarını tınlamayarak yaşamışım diger konudan takip edip bütün yazılarınızı tek tek okuyup uyguladım ayrıca kitabıda okudum türkçe olanı adam bir ay içinde bambaşka biri oldu cimrilikten sakız parası verirken düşünürdü şimdi kredi kartları elimde ve borcu olmasına ragmen hiç ses cıkarıp ne harcadın bile Demiyor inanın sizinle tanışıp sarılmak istiyorum. Hatta gecen gün annesine bi konuda kızdım kendi kendime söylendim gene eskisi gibi oldun diyince hemen kendimi topladım gercekten degişmez bu odun diyerek uyguladım yani bukadar da degişti inşallah burayı sizin için takip ediyorum merakla bekliyorum Zeynep hanım

Birde su annesinin gercek yüzünü göstermek istiyorum tek sorun annesi kaldı kadın aglayıp sızlayıp kendini acındırıp muhakkak beni kötü gösteriyor Z Zeynep B abla bi bu sorunum bu var müsait oldugunda özelden yardımcı olurmu sun lütfeno_O

Zeynep hanım bana da çare olun lütfen :))

Bende gıtmek ıstıyorum aynen yazan arkadaslar gıbı artık ıcımden esıme karsı bısey gelmiyor evleneli daha 5 ay oldu dusunun artık daha oncesınden 2 senelik cıkmıslıgımız var. Her olayda beni sulamasından sureklı benı eleştirip sen fenasın sen kotusun demesinden bıktım. Kotuysem neden evlendin dıyorum ben sana evlenmeyelım demıstım dıyo ne demek bu soz ya zorla evlenmıs gıbı ıyıce canım sıkılıyor. Daha yenı olmamıza ragmen kavgalarımızda benı ittirıp kaktırmıslıgı ve bogazıma yapısmıslıgı var. Ailesi zaten ayrı sorun onlar ne yapsa gormez saka yaptılar deyıp gecıstırır bana gelınce de sen fesatlık dusunuyorsun der. Aglarım yalandan aglıyorsun isine gelmedi der. Artık yoruldum hıc bır sekilde kendimi ıfade edemiyorum sureklı kavga etmekten de yoruldum

yaptığın şeyleri bi koç tan yardım almadan 10 gündür ben uyguluyorum. 10 gün önce çok büyük bi tartışmamız oldu ve çok kırıldım halada kırgınım kırgınlıklarm var üzgünüm üzüldüğüm şeyler var ama sizin gibi serbest bıraktm istediğini yapabilir artık diyerek. ağzıma kilit vurdum ama zorlanıyorum. bizim tartışmalarımızda böyle oldu ama bazende annesi yüzünden sorunlar oldu. eşimle sürekli konuşmak istemem msjlaşmak istemem sorun olmuş gibi konuştu benimle eşim o tartışmada. hani tamam şuanda hep o arıyor sürekli seni seviyorumlar sarılmalar hep benm dediğim olması güzel ama kırılan bi kalp çok sevdiğin ömrünü adadığın bir adamda olsa bi yerde zor düzeliyor zoruna giden şeyler oluyor. bazen diyorum bi doktora gidip sakinleştirici alayım en iyisi hiç hiç konuşmamak. ve ben evleneli 8 ay oldu 8 aydır ufak tefek tartşmalar oldu ama sonuncusu byüktü ve diğer birikenlerle beraber patlamış olduk. şuan hiç bişi olmamş gibi davranıyoruz ama işte içimde kırılan şeyler var. neyse çok doluyum otursam ağlarım o derece :)

X