- 22 Kasım 2010
- 11.038
- 19.320
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
terapist yönlendiriyor ama eşininde bu konuda istekli olup uygulaması lazımBen de çok sivri dilli ve dik bir insanım. Genelde onla konusurken hakliyken haksiz duruma dustugum çok oluyor
Eşim özel durumlari kimseyle paylasip akil alan biri değil. En yakin arkadaşına, abilerine vs hiç bir şeyi anlatmaz. Kimseden tavsiye almaz. Kendisinin en doğrusunu bildiğine inanır. Dolayisiyla evlilikteki eksiklerini, yapmasi gerekenleri goremiyor. Ben terapist ona ayna tutsun istiyorum aslindaAslinda evlilik terapisti dedikleri bir nevi tercüman bana kalırsa..
Yani sizin anlatmış olduğunuzu esiniz anlamakta güçlük çektiği için onun anlayacağı bir biçimde tercume ediyor.
Bana sorarsanız durumunuz faydali olabilicek çizgiyi çoktan geçmiş.
Yani eşinizin tercümana ihtiyacı yok bence.
Sizi dinliyor,anlıyor ancak fikirlerinize değer vermiyor.Umursamiyor.
Ona göre yaşadıklarıniz doğal ve çocuğu olan ailelerin olağan akışı.
Şikayetlerinizi ise ; simarikca,çocukça ve küstahça görüyor da olabilir.Belki size söylememiştir ama içten içe bu şekilde betimliyordur.
Bence işe yarayabilir deneyebilirsin ams geçici çözüm olacağını düşünüyorum huylu huyundan vazgeçmiyor bir süre sonra unutuluyor terapistin dedikleri başa sarılıyorEşim özel durumlari kimseyle paylasip akil alan biri değil. En yakin arkadaşına, abilerine vs hiç bir şeyi anlatmaz. Kimseden tavsiye almaz. Kendisinin en doğrusunu bildiğine inanır. Dolayisiyla evlilikteki eksiklerini, yapmasi gerekenleri goremiyor. Ben terapist ona ayna tutsun istiyorum aslinda
Muhakkak uzman yardımı alın derim, bir de cinsel yaşam düzelmeden evlilik yoluna girmiyor maalesef , eşiniz de sizin kadar çabalamalı...Eşimle severek evlendik, bir oğlumuz var. 32 yaşındayım, 19 yaşından beri aynı adamlayim. Özellikle çocuktan sonra iliskimiz bana göre çok yiprandi, ona göre her küçük cocugu olan ciftin yasadigi normal şeyleri yasiyoruz. Daha önce burda eşimle ilgili rahatsız oldugum pek çok konu açtım ama özet gecmem gerekirse esimin iflah olmaz bir tembel olusu, ev işi veya çocuk bakımıyla ilgili hiç bir sorumluluk almayisi, gezmeyi sevmemesi, her dışarı cikisimizin olayli olmasi ve cinselligimizin nerdeyse sifir olusu. Son zamanlarda iletişim de kuramaz olduk. Ben sikayetlerimi dile getirmekten bıktım, o da duymaktan. Evde sesimiz sık sık yukseliyor ve oğlumun bu durumda etkilenmesini istemiyorum. Bosanmayi da düşündüm ama oncesinde elimden geleni yaptım diyebilmek istiyorum. Ben de çok sivri dilli ve dik bir insanım. Genelde onla konusurken hakliyken haksiz duruma dustugum çok oluyor. Kendimle ilgili torpulemem gereken şeyler de var en başta kendi sağlığım için ( tasikardi tespit edildi kardiyolog tarafindan). Bu sebeple her ne kadar eşim ciddiye almayacak olsa da bir evlilik terapistine gitmek istiyorum. Evlilik terapisi almış olanlar tecrübelerini paylasirsa sevinirim
Eşim özel durumlari kimseyle paylasip akil alan biri değil. En yakin arkadaşına, abilerine vs hiç bir şeyi anlatmaz. Kimseden tavsiye almaz. Kendisinin en doğrusunu bildiğine inanır. Dolayisiyla evlilikteki eksiklerini, yapmasi gerekenleri goremiyor. Ben terapist ona ayna tutsun istiyorum aslinda
Benzer sorunlar bizde de var, konuyu takipteyim.
Ben geçen eşime dedim. “Evlilik terapistine gidelim” dedim. “Niko, durup durup icat çıkarma” dedi. Neyse 1 hafta İstanbul’a gitti, geldi. O stresi üzerinden atmış, daha sakinlemiş. Bir müddet ayrı kalmak eşler için aslında faydalı oluyor.
Benimki de ev işlerinde yardımcı olmaz. İlk günde olmuyordu. Aradan 3 sene geçti yine olmuyor. Sanırım bu noktada karşımızdakini değiştiremeyeceğimizi kabullenmemiz lazım.
Bu benim 2. Evliliğim. İkisininde kendi içinde zorluğu vardı. Diğerinde boşandık çünkü karşımdaki adamın hiç bir çabası yoktu ve sonradan öğrendim ki bana ihanet ediyormuş. Yani bazı sorunlar düzelebiliyor, bazıları düzelmiyor. Onu da zaman gösteriyor.
Sizinde hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim.
Eşimle severek evlendik, bir oğlumuz var. 32 yaşındayım, 19 yaşından beri aynı adamlayim. Özellikle çocuktan sonra iliskimiz bana göre çok yiprandi, ona göre her küçük cocugu olan ciftin yasadigi normal şeyleri yasiyoruz. Daha önce burda eşimle ilgili rahatsız oldugum pek çok konu açtım ama özet gecmem gerekirse esimin iflah olmaz bir tembel olusu, ev işi veya çocuk bakımıyla ilgili hiç bir sorumluluk almayisi, gezmeyi sevmemesi, her dışarı cikisimizin olayli olmasi ve cinselligimizin nerdeyse sifir olusu. Son zamanlarda iletişim de kuramaz olduk. Ben sikayetlerimi dile getirmekten bıktım, o da duymaktan. Evde sesimiz sık sık yukseliyor ve oğlumun bu durumda etkilenmesini istemiyorum. Bosanmayi da düşündüm ama oncesinde elimden geleni yaptım diyebilmek istiyorum. Ben de çok sivri dilli ve dik bir insanım. Genelde onla konusurken hakliyken haksiz duruma dustugum çok oluyor. Kendimle ilgili torpulemem gereken şeyler de var en başta kendi sağlığım için ( tasikardi tespit edildi kardiyolog tarafindan). Bu sebeple her ne kadar eşim ciddiye almayacak olsa da bir evlilik terapistine gitmek istiyorum. Evlilik terapisi almış olanlar tecrübelerini paylasirsa sevinirim
ahaha cherry acı ama doğru maalesef. ben bu adamla evlenmeden önce 6 sene beraber oldum üstelik ama çocukmuşuz işte. o zaman kabak gibi önümde duran şeyleri görememişim, görmek istememişim. zamanında beni kaybetmemek için nasıl çabaladığını hatırlıyorum da, sanki üstünden asırlar geçmiş gibi. şimdi cepteyiz ya, hiç bir yere gidemeyiz varsayıyor herhLalde...Allah affetsin ama eşin genel olarak bitkisel bir hayat sürüyor sankim. Adamın içi geçmiş, tezgahta duran bir brokoli gibi yaşıyor .
aslında birbiriyle çok iyi anlaşan, birbirini çok iyi tanıyan bir çiftiz. karakter yapılarımız farklı olsa da hayata bakış açılarımız aynı. o yüzden bekarken yaşadığımız sorunlar o kadar sarsmıyordu, bir şekilde tolere edebiliyorduk. ama artık özellikle çocuk sahibi olduktan sonra sorumlulukların artmasıyla ben iyice yoruldum. tahammülüm kalmadı hiç bir şeye.Merhaba evlilik terapisi alanlarin tecrubelerini sormussunuz boyle bir tecrubem yok ama konuda gozume carpan seyleri yazmak istedim.
Ben oncesinde aranizdaki iletisimi guclendirmenizi oneririm. Ben soylemekten biktim o duymaktan bikti demissiniz. Belli ki surekli birbirinizi suclayip hakli kim diye bakiyorsunuz. Son zamanlarda iletisim kuramaz olduk demissiniz ama bence siz cok uzu suredir iletisim kurmadiginiz icin bu hale gelmissiniz.
Iliskiniz en basinda nasildi bunu bilmiyorum ama cok saglam iletisime dayali bir iliski ile basladiysaniz toparlarsiniz diye dusunuyorum. Konuyu okuyunca boyle basladiginiza dair bir his bana gecmedi ama bizler okudugumuz kadarini bilebiliriz. Umarim toparlarsiniz.
sürekli işim var işim var. bir dünya üzerinde iş sahibi benim kocam. evet işi yoğun, ofis saatleri dışında evden de çalışması gerekiyor zaman zaman ama artık iş bahanesi oldu. insan çocuğunu 10 dk parka çıkarmaz mı ya...ben katılıyorum, bazı insanlar özellikle erkekler ellerindekini kaybetmeden kıymetini anlayamıyor. Bu adam da rutine kapılmış yuvarlanmış gidiyor. Bir süre ayrı kalmak yardımcı olabilir bu konuda da sankim.
aslında birbiriyle çok iyi anlaşan, birbirini çok iyi tanıyan bir çiftiz. karakter yapılarımız farklı olsa da hayata bakış açılarımız aynı. o yüzden bekarken yaşadığımız sorunlar o kadar sarsmıyordu, bir şekilde tolere edebiliyorduk. ama artık özellikle çocuk sahibi olduktan sonra sorumlulukların artmasıyla ben iyice yoruldum. tahammülüm kalmadı hiç bir şeye.
3.5 yasinda. Cocukla 10 15 dk oynar o kadar. Ne yedirir ne giydirir.TheQueeninthenorth çocuğunuz kaç yaşında? Bizim kız 5 aylık. Çocuğun bakımına yardım ediyor benim eşim. Ev işlerinde yardımcı değil.
Bir başkasından yargılanmadan olayları dinlemesiEşimle severek evlendik, bir oğlumuz var. 32 yaşındayım, 19 yaşından beri aynı adamlayim. Özellikle çocuktan sonra iliskimiz bana göre çok yiprandi, ona göre her küçük cocugu olan ciftin yasadigi normal şeyleri yasiyoruz. Daha önce burda eşimle ilgili rahatsız oldugum pek çok konu açtım ama özet gecmem gerekirse esimin iflah olmaz bir tembel olusu, ev işi veya çocuk bakımıyla ilgili hiç bir sorumluluk almayisi, gezmeyi sevmemesi, her dışarı cikisimizin olayli olmasi ve cinselligimizin nerdeyse sifir olusu. Son zamanlarda iletişim de kuramaz olduk. Ben sikayetlerimi dile getirmekten bıktım, o da duymaktan. Evde sesimiz sık sık yukseliyor ve oğlumun bu durumda etkilenmesini istemiyorum. Bosanmayi da düşündüm ama oncesinde elimden geleni yaptım diyebilmek istiyorum. Ben de çok sivri dilli ve dik bir insanım. Genelde onla konusurken hakliyken haksiz duruma dustugum çok oluyor. Kendimle ilgili torpulemem gereken şeyler de var en başta kendi sağlığım için ( tasikardi tespit edildi kardiyolog tarafindan). Bu sebeple her ne kadar eşim ciddiye almayacak olsa da bir evlilik terapistine gitmek istiyorum. Evlilik terapisi almış olanlar tecrübelerini paylasirsa sevinirim
Bir kac yakın arkadaşı var. Cok sosyal biri değil, arada bir bulusurlar. Bazen esli bulusuruz. A ynen valla gece gündüz benim canım çıkarken ve değer gormeZken ben cinselligi dusunemiyorum. O da benim sivri dilim, bagirip cagirmam yüzünden ve çok yorgun olduğu için yanasmiyormusHatırlıyorum konularınızı az çok, açmıştınız daha önce. Başka arkadaşlarıyla görüşüyor mu, ailesine maça falan gider mi? Bir de “önce” cinselliği düzeltin falan diyenler bekar mı merak ettim açıkçası. Anlaşmadıkça, güzel davranışlar görmedikçe, çocuğumla ilgilenmeyecekse, ev işlerine ortak olmayacaksa cinsellik anlam ifade etmiyor, en başta yer alamıyor yani bunlar olmayınca. Cariye miyim allasen… benim isteklerim ne olacak…dışarıda ne civanlar geziyor kocaya ne gerek var bu durumda