- 22 Kasım 2010
- 11.038
- 19.320
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Yok bu konuda hiç yardım almadi, kolay kolay da kabul etmezbazen antidepresanlari dusuk dozda erken bosalma icin veriyorlar, denedi mi hic
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok bu konuda hiç yardım almadi, kolay kolay da kabul etmezbazen antidepresanlari dusuk dozda erken bosalma icin veriyorlar, denedi mi hic
Bir dönem gittik ama o zamanlar maddi sebeplerden ötürü yarım bıraktık sayılır.Eşimle severek evlendik, bir oğlumuz var. 32 yaşındayım, 19 yaşından beri aynı adamlayim. Özellikle çocuktan sonra iliskimiz bana göre çok yiprandi, ona göre her küçük cocugu olan ciftin yasadigi normal şeyleri yasiyoruz. Daha önce burda eşimle ilgili rahatsız oldugum pek çok konu açtım ama özet gecmem gerekirse esimin iflah olmaz bir tembel olusu, ev işi veya çocuk bakımıyla ilgili hiç bir sorumluluk almayisi, gezmeyi sevmemesi, her dışarı cikisimizin olayli olmasi ve cinselligimizin nerdeyse sifir olusu. Son zamanlarda iletişim de kuramaz olduk. Ben sikayetlerimi dile getirmekten bıktım, o da duymaktan. Evde sesimiz sık sık yukseliyor ve oğlumun bu durumda etkilenmesini istemiyorum. Bosanmayi da düşündüm ama oncesinde elimden geleni yaptım diyebilmek istiyorum. Ben de çok sivri dilli ve dik bir insanım. Genelde onla konusurken hakliyken haksiz duruma dustugum çok oluyor. Kendimle ilgili torpulemem gereken şeyler de var en başta kendi sağlığım için ( tasikardi tespit edildi kardiyolog tarafindan). Bu sebeple her ne kadar eşim ciddiye almayacak olsa da bir evlilik terapistine gitmek istiyorum. Evlilik terapisi almış olanlar tecrübelerini paylasirsa sevinirim
Terapistle anlaşamazsak diye bişey yoktur. Zaten iyi bir terapist kimseye sen haklısın ya da o haklı gibi bir şey söylemez. Bu terapinin amacını aşan bir yorum olur. Terapist sadece herkesin kendi hatasını görmesini sağlamaya çalışır (burada hatalısın vs.diyerek değil, kendine sorular sormanı sağlayarak), ve birbirinize nasıl yaklaşmanız gerektiğini anlatır, anlaşmazlık olan konularda orta yolu bulmanızı sağlamaya çalışır.Her şeye bir bahanesi var. Sürekli cok işi olduğunu ve çok yorgun olduğunu soyleyip duruyor. Varis problemi var mesela o yüzden fazla ayakta kaldiginda sorun oluyor ama bunun tedavisini de olmuyor. Çünkü hep yoğun. Hep bir toplantı, yetistirilmesi gereken bir is var. Calismadigi günlerde de tek yapmak istediği şey ps4 oynamak veya Mac izlemek.haksiz olduğumu düşünmuyorum, terapistle anlasamazsak veya bir sekilde eşim destek gorurse diye endişe ettim, burda terapi alan bazı uyelerin paylasimlarinda öyle oldugu yaziyordu
Sizin bu hayat içerisinde hata yapmama olasılığınız yok. Sizinde hatalarınızı elbette söyleyecek. Bu erkekler niye evlenmiş ben gerçekten anlamıyorum.Her şeye bir bahanesi var. Sürekli cok işi olduğunu ve çok yorgun olduğunu soyleyip duruyor. Varis problemi var mesela o yüzden fazla ayakta kaldiginda sorun oluyor ama bunun tedavisini de olmuyor. Çünkü hep yoğun. Hep bir toplantı, yetistirilmesi gereken bir is var. Calismadigi günlerde de tek yapmak istediği şey ps4 oynamak veya Mac izlemek.haksiz olduğumu düşünmuyorum, terapistle anlasamazsak veya bir sekilde eşim destek gorurse diye endişe ettim, burda terapi alan bazı uyelerin paylasimlarinda öyle oldugu yaziyordu
Aynen öyle oldu, o yapmadikca ben yukseldim. Be yukseldikce o inada bindirdi iyice kacti. Bir kisir dongudeyiz su an. Ama o bunu görmüyor. Ona göre tek sıkıntı benim dilimin ayarinin olmayisi. Sanki sizofrenim durduk yere olay yaratiyorumEşinize bir konuda katılıyorum. Sanmıyorum ki çocuktan sonra bir evlilik sarsılmasın.
Yalnız ağzınızla söylediğiniz halde yardımcı olmuyor, çocuk bakımını o anlık bile üstlenmiyorsa düzelmesi zor olabilir.
O yapmadıkça sizin de dilin ayarı kaçmıştır, kendinizi suçlamayın.
Tam da söylediğin gibi koalinacim, adam bana ben senin öğrencin değilim azarlayip durma deyip duruyor. En sevdiği replik. Ben liselileri böyle azarlamiyorum laftan anliyorlar diyorum ayar oluyor. Böyle lackalastik biraz, sinirler genelde gergin. Benim şaşırdigim kısim ben bu adami önceden ruh eşim olarak tanimlardim, gozume perde mi inmiş nolmus. Her şeyi tolere etmisim aslında. Dediğin gibi sorumluluk az olunca bana kolay gelmiş her şey. Yegenleriyle iletisimine bakip ne iyi baba olur demişim mesela, bir kaç saatlik vakit gecirmeyle gerçekten bir çocuğun sorumlulugunu ustlenmek arasında daglar kadar fark olduğunu atlayarak. Cocukla ilgili mevzulari geçtim o olu topragi bizimkinde de var ve belki asıl o zedeliyor iliskiyi. Ben onu sarsamiyorum, belki biri aynı tutar diye bir umut terapiste gidelim diye düşünüyorum işteSelam Queen,
Oğlum için gittiğimiz pedagog aynı zamanda evlilik terapistiydi. Bizi yönlendirmişti bir kaç duruma parmak basaraktan. Ama kesinlikle tek seans manalı olmayacaktır, devamlılığı da ilk seans belirliyor biraz. Ben rahatsız olup bir daha gitmemiştim mesela, pedagog olarak tarzı bana uymamıştı.
Benimkinin de üzerinde hep bir ölü toprağı vardı hala da var. Tam bir ev kuşu, o kadın olacakmış ben erkek çok daha mutlu olurmuşuz
Çocuktan sonra çocuk yetiştirme tarzlarımızın ne kadar farklı olduğunu görüp daha bir soğudum ben, adamın gözünde de sürekli yöneten ve direktifler veren ve hiç bir şeyi beğenmeyen bir müdüre dönüştüm. Gittikçe hayata bakışımızın da hayli farklı olduğunu gördüm. Sorumluluklar az olunca her insanla anlaşılıyor zaten ; yaptığımız gezmek, yemek, ev işi paylaşmak ve para idaresinden ibaret. Sorumluluklar arttıkça önceliklerimizi, vicdanımızı, ahlaki değerlerimizi sorgular oldum.
Bir öğretmen olarak yazıyorumÇocuğu kreşe göndermeye karşı olan bir geri kafalının terapiye gitmesi mucize. Hadi gitti diyelim. Söylenenleri yapacak mı? Adama gülme geliyormuş.
Ben evlilik terapisine inancımı yitirdim aslında. Burada aldatılan bir üye vardı. Ona terapist tarafından affetmesi, barışması için yönlendirmeler yapılıp öğütler verilmişti. Çok rahatsız edici.
Bence boşuna çabalıyorsunuz. Gençliğinize yazık.
Aile ortamının ya da bakıcının verebileceğinden çok daha fazlası var kreşte. O var bu var diye saymama gerek yok.Bir öğretmen olarak yazıyorum
Cocugu kreşe göndermeyi istememek neden geri kafalılık oluyor ki ??
Aile ortamında biraz daha kalmasını istemekte hiçbir sakınca görmüyorum ben
Kendı kızım maalesef kreşe gitti bir süre ve psikolojik olarak sarsıldı
Yani her durum her çocuğa uymayabiliyor
Bazı çocuk kulaçla gidiyor bazı çocuk milimle
Ama sizin hiç tanımadığınız birini direkt geri kafalı şeklinde yaftalamanız çok yanlış olmuş
Oglum Sürekli hasta olduğu için kreşe gitmesini istemiyordu, bir de arabayı bana birakmasini istediğim için geri kafali değil de tembel demek daha doğru. Her terapist de ise yaramiyor belli ki, tavsiye üzerine birine gitmeyi düşünüyorum rastgele değil. Ben elimde geleni yapayım da gerisini bilemeyecegim artikÇocuğu kreşe göndermeye karşı olan bir geri kafalının terapiye gitmesi mucize. Hadi gitti diyelim. Söylenenleri yapacak mı? Adama gülme geliyormuş.
Ben evlilik terapisine inancımı yitirdim aslında. Burada aldatılan bir üye vardı. Ona terapist tarafından affetmesi, barışması için yönlendirmeler yapılıp öğütler verilmişti. Çok rahatsız edici.
Bence boşuna çabalıyorsunuz. Gençliğinize yazık.
Elinizden geleni yapin o zaman. Sonucunda vicdanınız rahat olur.Oglum Sürekli hasta olduğu için kreşe gitmesini istemiyordu, bir de arabayı bana birakmasini istediğim için geri kafali değil de tembel demek daha doğru. Her terapist de ise yaramiyor belli ki, tavsiye üzerine birine gitmeyi düşünüyorum rastgele değil. Ben elimde geleni yapayım da gerisini bilemeyecegim artik
Adam parası gidecek araba konforunu kaybedecek diye çocuğu kreşe yollamak istemiyordu. Konu sahibi istemediği halde annesi gelsin kendi evlerinde kalarak çocuğa baksın istiyordu. Hatta çocuk kreşe gidince konu sahibi evde 2 saat yalnız kalıyor diye onu kendi rahatını düşündüğü için kreşe yollamakla itham ediyordu.Bir öğretmen olarak yazıyorum
Cocugu kreşe göndermeyi istememek neden geri kafalılık oluyor ki ??
Aile ortamında biraz daha kalmasını istemekte hiçbir sakınca görmüyorum ben
Kendı kızım maalesef kreşe gitti bir süre ve psikolojik olarak sarsıldı
Yani her durum her çocuğa uymayabiliyor
Bazı çocuk kulaçla gidiyor bazı çocuk milimle
Ama sizin hiç tanımadığınız birini direkt geri kafalı şeklinde yaftalamanız çok yanlış olmuş
Kreş te de tüm gün etkinlik yapmıyorlarAdam parası gidecek araba konforunu kaybedecek diye çocuğu kreşe yollamak istemiyordu. Konu sahibi istemediği halde annesi gelsin kendi evlerinde kalarak çocuğa baksın istiyordu. Hatta çocuk kreşe gidince konu sahibi evde 2 saat yalnız kalıyor diye onu kendi rahatını düşündüğü için kreşe yollamakla itham ediyordu.
Konudaki çocuk kreşe gitmese sabahtan akşama kadar babanneyle tv izleyecekti. Durulası bir ev ortamı değildi yani.
Adam bence de geri kafalı evet ama sebebi sadece "çocuk kreşe gitmesin" demesi değil. Bu cümleyi dayandırdığı gayet saçma ve geri kafalıca bahaneleri.
Buradaki konu sahibinin konusuna da sizin konunuza da daha önce bir çok mesajım oldu.Kreş te de tüm gün etkinlik yapmıyorlar
Orada da gayet ekran görüyor çocuk
Bence çocuğun rahatı önemli evet
Kreşten dünya kadar hastalık kapıyor
Eğer bir büyük bakabilecekse zaten öyle olmalı.
Benim konuma da gelip bana kendınıze göre yapmam gerekenleri yazmışsınız
İleri goruslerınız için teşekkür ederim, bir daha yazmazsanız da sevınırım
Konu sahibi bile eşi için ger kafalı değil demiş
Acaba hiç tanımadığı insanlara geri kafalı etiketini vuran kişi olabilir mi asıl “geri kafalı”
Ben konunuza yazmıştım zaten. boşuna göndermeyin kreşe, zaten hasta olacak devamlı ve babaanne eline kalacak, biraz daha büyüsün bağışıklığı gelişsin diye. Böyle de oldu hatırladığım kadarıyla. Boşuna anlaşmazlık yaşadınız yani. Dört yaştan sonra nasıl olsa sesini çıkaramaz okul işine.Oglum Sürekli hasta olduğu için kreşe gitmesini istemiyordu, bir de arabayı bana birakmasini istediğim için geri kafali değil de tembel demek daha doğru. Her terapist de ise yaramiyor belli ki, tavsiye üzerine birine gitmeyi düşünüyorum rastgele değil. Ben elimde geleni yapayım da gerisini bilemeyecegim artik