Ah canım.. Bizim aileler mayısta tanıştı, haziran sonunda nişanımız, eylülde nikahımız ve ekimde de düğünümüz oldu. Allaha şükür herşey de yetişti. Sıkıntı yapmayın siz karar verin neyi ne zaman isteyeceğinize sonra her şey hallolur.
Bunu bana yazdınız sanırım ama bizim evlilik kararımızı ailelerimiz aldı demedim zaten. Sanırım evli değilsiniz. Böyle durumlarda çok dikkat etmek gerekli. Ne siz ne de eşiniz olacak kişi karşılıklı aileleri üzmek istemezsiniz. Sözlenme, nişanlanma aşamasında atacağınız yanlış bir adım çok büyük sıkıntılara yol açabilir ve yanlış algılanabilirsiniz. Eğer ailenize ben kararı alırım siz sadece formaliteden onay verirsiniz izlenimi yaratırsanız sizin ve müstakbel eşiniz için her şey çok daha zor olur. Tabi ki kararınızı vereceksiniz ki bunu zimnen yani kendi aranızda tarih veya aileleri tanıştırarak yapıyorsunuz. Yani tarih belirleyen birinin iradesi aksi yönde değildir! Bunların da ne yazıkki bir adeti var usulü var ve bunları evlenirken takip etmeniz gerekir. Yani önce erkek gelir kızın ailesi ile görüşme talep eder tanışır sonra kız erkeğin ailesi ile tanışır ki davet beklenir bu konuda, sonra erkek tarafı kız evine gelir sonra kız tarafı erkek tarafına gider vs. formaliteleri var. Yani merhaba ben geldim kızınızı istiyorum diye bir durum yok. O yüzden evlilik teklifi aileler tanıştıktan sonra veya önce çok da önemli değil! Zaten bu işlerde de çok mantık aramamak lazım. Önemli olan aileleri kırmadan ve onları kendileri dışlanmış hissettirmeden tüm bu meseleleri halledebilmek. Bizim nişanımız ve düğünümüz arasında çok kısa bir zaman vardı mesela. Benim ailem de eşimim ailesi de bizim kararımıza saygı gösterdiler. Sonuçta biz ne istersek o oldu tarihi de biz belirledik ama bunu ailelere emrivaki yapmadık.