• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Teklifi

konu sahibi ben seni anlıyorum bence her insan evlenme teklifi almak ister güzel bir şekilde. tamam evleneceğiniz hemen hemen kesin senin evet diyeceğin de belli ama yine de o anı yaşamak, ileride ben böyle bir evlenme teklifi almıştım diye çocuklarına eşe dosta anlatmak ister insan.

benim bir arkadaşım var yaklaşık 9 seneden beri birlikteler bu sene çocuğun ailesi gelip kızın ailesiyle konuştu yaza nişan yapalım falan ama daha ortada evlenme teklifi yok :) bunda çocuğun uzak mesafede olmasının da etkisi var tabi. ama çocuğun aklında bir evlenme teklifi olduğunu kız da biliyor hatta kız ona bak x bu şekilde evlenme teklifi almış falan diye sitem ettiğinde onlar klasik ben sana güzelini yapıcam diyip duruyor. :)

yani demem o ki aileler tanıştıktan sonra da evlenme teklifi yapılabilir. bence tanışmadan önce olması lazım ama hiç olmamasındansa aileler tanıştıktan sonra olması bile bir şey. ama ben sizin erkek arkadaşınızın aileler anlaşamazsa hayal kırıklığı olmasın demesine takıldım doğrusu. sanki en ufak sorun çıkarsa bırakıp gidecek gibi konuşmuş. bende sorun yapardım, haklısın sen bu konuda.

Merhaba kk kadınları,
Ufak tefek sorunlar olsa da güzel giden bir ilişkim var. Bir süredir evlilik muhabbeti de geçiyor aramızda ki ikimiz de buna hazır olgunluktayız maddi ve manevi olarak.
Derdim şu ki işimden dolayı ya bu Eylülde evleniriz ya da bir sene daha ertelenmiş olacak. O bu Eylül diyor ama ortada henüz evlenme teklifi yok. Teklif olmayınca ben de hiçbir hazırlık yapmıyorum. Bir kırık iğne dahi almadım çeyiz olarak mesela. Şu an sadece ailelere söyledik.
Dün bana teklif etmek için ailelerin tanışmasını beklediğini söyledi ama bana bu çok garip geldi. Önce teklif etmesi gerekmez mi ailesini getirmeden? Aileler anlaşamazsa ikimiz için de daha büyük hayal kırıklığı olur sonra dedi ama bu bana mantıklı gelmedi doğrusu. Kendi fikrimce teklif olmadan aileme başka bir aileyi sokmayı doğru bulmuyorum. Aileler de zaten kültür ve yaşayış olarak çok benzer. Anlaşılamayacak bir farklılık yok yani.
Sizce doğrusu nedir? Ben mi yanlış düşünüyorum? Galiba sorun benim daha duygusal onun odun olmasından kaynaklanıyor. Aileler tanıştıktan sonra edilen teklifi gereksiz buluyorum.
karşınızdaki şahıs elalem ne der kafasında olabilir küçük bir şehirdeyseniz özellikle adam herkesin içinde edemez haliyle önce adının konmasını isteyebilir biz kızlar tabiki de isteriz bizim için en önemli anlardan biridir ailelerden rıza aldıktan sonra bunu yapmak istemesi ekstrem bir durum değil sonuçta :KK14:yalnız eylülde evlilik diyorsunuz teklif diyorsunuz da bu aileler daha hala tanışmamış o neden acaba ? bence bu daha çok problem edilmesi gereken bir konu

Merhaba kk kadınları,
Ufak tefek sorunlar olsa da güzel giden bir ilişkim var. Bir süredir evlilik muhabbeti de geçiyor aramızda ki ikimiz de buna hazır olgunluktayız maddi ve manevi olarak.
Derdim şu ki işimden dolayı ya bu Eylülde evleniriz ya da bir sene daha ertelenmiş olacak. O bu Eylül diyor ama ortada henüz evlenme teklifi yok. Teklif olmayınca ben de hiçbir hazırlık yapmıyorum. Bir kırık iğne dahi almadım çeyiz olarak mesela. Şu an sadece ailelere söyledik.
Dün bana teklif etmek için ailelerin tanışmasını beklediğini söyledi ama bana bu çok garip geldi. Önce teklif etmesi gerekmez mi ailesini getirmeden? Aileler anlaşamazsa ikimiz için de daha büyük hayal kırıklığı olur sonra dedi ama bu bana mantıklı gelmedi doğrusu. Kendi fikrimce teklif olmadan aileme başka bir aileyi sokmayı doğru bulmuyorum. Aileler de zaten kültür ve yaşayış olarak çok benzer. Anlaşılamayacak bir farklılık yok yani.
Sizce doğrusu nedir? Ben mi yanlış düşünüyorum? Galiba sorun benim daha duygusal onun odun olmasından kaynaklanıyor. Aileler tanıştıktan sonra edilen teklifi gereksiz buluyorum.
ben evlilik teklifimi gece saat 2 de uykumdan uyandırılarak aldım nasıl mı? :KK16:
eşim:aradı telefonu açar açmaz aşkım bence biz evlenmeliyiz artık benimle evlenir misin?:KK53:
ben: ya ne acelemiz var gecenin bu saatinde yarın hallederiz o işi...(uykunun etkisi):cool:
eşim: ne işi aşkım benim evlenelim diyorum evlen benimle diyorum:oops:
ben: uzun bir sesizlik hıııı iyi tamam evlenelim bakalım ne olacak.. (uykunun etkisi yoksa çığlık çığlığa bağırırdım):KK59:
eşim: tamam haftaya annemlere gidelim tanışmaya...
ben: tamam hadi uyuyalım der demez horrr :-):rolleyes:
haftaya gittik ailesine tanıştım onlarla onlar geldi nişanlandık evlendik. nişanlıyken evlenme teklifi etmicekmisin ya kızım teklifimi kaldı bu işin ettim ya gece 2 de.:KK64: ben allahım bari ses kaydı alsaydım dedim.
söylemem o ki evlenme teklifi almadım süpriz yapılmadı bana ama bi eksikliğim yok maşallah. rabbim nazarlardan saklasın çok mutlu bir evliliğim var benim bi surat asmama dayanamayan kocam var.:KK74::KK36:
çeyiz olayına gelince bence al yavaş yavaş öyle yada böyle evleneceksin

karşınızdaki şahıs elalem ne der kafasında olabilir küçük bir şehirdeyseniz özellikle adam herkesin içinde edemez haliyle önce adının konmasını isteyebilir biz kızlar tabiki de isteriz bizim için en önemli anlardan biridir ailelerden rıza aldıktan sonra bunu yapmak istemesi ekstrem bir durum değil sonuçta :KK14:yalnız eylülde evlilik diyorsunuz teklif diyorsunuz da bu aileler daha hala tanışmamış o neden acaba ? bence bu daha çok problem edilmesi gereken bir konu
İkimiz de farklı ama büyğk şehirlerde yalnız yaşıyoruz. Ailelerimiz de daha farklı şehirlerdeler. Adını koyalım, laf söz olmasın durumu geçerli değil yani.
Ben de aynı konuyu sıkıntı ediyorum. Hangi ara tanışacaklar da, nişan düğün yapılacak, Eylül e yetişecek bilmiyorum. Ev hazır, eşyaların çoğu hazır, iki ailede de düğünde takılacak takılar bile hazır nerdeyse ama yine de yetişmez bence.

ben evlilik teklifimi gece saat 2 de uykumdan uyandırılarak aldım nasıl mı? :KK16:
eşim:aradı telefonu açar açmaz aşkım bence biz evlenmeliyiz artık benimle evlenir misin?:KK53:
ben: ya ne acelemiz var gecenin bu saatinde yarın hallederiz o işi...(uykunun etkisi):cool:
eşim: ne işi aşkım benim evlenelim diyorum evlen benimle diyorum:oops:
ben: uzun bir sesizlik hıııı iyi tamam evlenelim bakalım ne olacak.. (uykunun etkisi yoksa çığlık çığlığa bağırırdım):KK59:
eşim: tamam haftaya annemlere gidelim tanışmaya...
ben: tamam hadi uyuyalım der demez horrr :-):rolleyes:
haftaya gittik ailesine tanıştım onlarla onlar geldi nişanlandık evlendik. nişanlıyken evlenme teklifi etmicekmisin ya kızım teklifimi kaldı bu işin ettim ya gece 2 de.:KK64: ben allahım bari ses kaydı alsaydım dedim.
söylemem o ki evlenme teklifi almadım süpriz yapılmadı bana ama bi eksikliğim yok maşallah. rabbim nazarlardan saklasın çok mutlu bir evliliğim var benim bi surat asmama dayanamayan kocam var.:KK74::KK36:
çeyiz olayına gelince bence al yavaş yavaş öyle yada böyle evleneceksin
Darısı başıma arkadaşım. Allah mutluluğunu daim etsin.

En istemediğim şey oldu aslında Koalina. Dediğin gibi şu an bile formalite sayılır. Bu konuları konuşmak hiç içimden gelmiyor ama kendi hayatımla ilgili kararlar almak için de mecburen konuşmuş oluyorum.
Hani madem evlilik konuşuluyor, aile ile tanışmadan önce mi sonra mı pek fark etmemeli diye düşünüyorum.
Bana da nişanıma 1 ay kala gelmişti o teklif, tarih falan belli ama evlilik teklif ediliyor:KK70: Hoşuma gitti tabi, nasıl olsa formalite işte diye düşündüm. O yüzden dert etme bence, zaten bu teklif ve hazırlık süreci erkekler için zor:KK45:

İkimiz de farklı ama büyğk şehirlerde yalnız yaşıyoruz. Ailelerimiz de daha farklı şehirlerdeler. Adını koyalım, laf söz olmasın durumu geçerli değil yani.
Ben de aynı konuyu sıkıntı ediyorum. Hangi ara tanışacaklar da, nişan düğün yapılacak, Eylül e yetişecek bilmiyorum. Ev hazır, eşyaların çoğu hazır, iki ailede de düğünde takılacak takılar bile hazır nerdeyse ama yine de yetişmez bence.
nasıl ya aileler tanışmadan bunlar nasıl hazır anlamadım ?

nasıl ya aileler tanışmadan bunlar nasıl hazır anlamadım ?
Yatak odası ve salon hariç almış her şeyini. Evin kredisi üç sene sonra bitiyor. Ailesi oğlumuz evlenir diye takı da almış. Benim annem de ileride sıkışmayalım diye biriktirdikleriyle bilezik alıyormuş iki senedir. Şimdi de eve birşey alacaksa benim fikrimi alıyor, beraber seçiyoruz.

İyi de aileler tanışınca sizi ailenizden istemiş olmayacak ki.. Bence duygusal bakıyorsunuz olaya. Zaten evliliği konuşuyorsunuz zimnen evlilik teklifi ve kabulü yapılmış. Ama mizansen olarak teklif bekliyorsanız ki bu çok normal bu nikahtan bir gün önce bile olabilir. Eşim de bana aileler tanışıp isteme-nişan günü belirlendikten sonra, hatta ve hatta bir iki gün kala evlenme teklif etmişti ve ben hiç beklemiyordum şok olmuştum :) Eşim pek adetleri ya da bu tarz olayları bilmez. Bana nişandan sonra evlenme teklif etmeyi düşünüyormuş normalde. Babam duyarsa benim iznim olmadan nasıl böyle bir şey yaptı vs. demesin diye düşünmüş :KK70:Sonra halası sormuş nasıl evlenme teklif ettin diye yok nişandan sonra şöyle yapıcam vs. demiş halası da o nişandan önce olur deyince hemen bir organizasyon gerçekleştirmişti eşim :KK49:Erkeklerin bu konularda kafaları biraz karışık olabiliyor. Ama bana da aileler tanışmadan anlaşmadan olmaz demesi biraz garip geldi. o_O

Yatak odası ve salon hariç almış her şeyini. Evin kredisi üç sene sonra bitiyor. Ailesi oğlumuz evlenir diye takı da almış. Benim annem de ileride sıkışmayalım diye biriktirdikleriyle bilezik alıyormuş iki senedir. Şimdi de eve birşey alacaksa benim fikrimi alıyor, beraber seçiyoruz.
hımm şimdi anladım bi an noluyor ya dedim:KK70:karşı taraf sizi tanıyor mu peki ? hem erkek arkadaşınız neden birşey olursa hayal kırıklığı yaşayabileceğinizi düşünmüş olabilir ki o_O

Aileler tanışmış, nişandan bi kaç gün önce filan evlilik teklifi bana çok mantıksız geldi kızlar kusura bakmayın.
Evlilik kararını kadın ve erkek ortak alırlar.
Evet, tabi ki ailelerin fikri de önemli ama 2. planda önemli. Önce biz ne düşünüyoruz, biz istiyor muyuz istemiyor muyuz asıl önemli olan bu. Gerisi de teferruat, ama mühim ama değil.

Aileler tanışmış, nişandan bi kaç gün önce filan evlilik teklifi bana çok mantıksız geldi kızlar kusura bakmayın.
Evlilik teklifini kadın ve erkek alır. Evet tabi ki ailelerin fikri de önemli ama 2. planda önemli. Önce biz ne düşünüyoruz, biz istiyor muyuz istemiyor muyuz asıl önemli olan bu. Gerisi de teferruat, ama mühim ama değil.
ama zaten konuşulmuş ve bir evliliğin olacağı çiftler arasında netleşmiş şekerim :KK14: bir de bu olayın boyutu başka yani kimine göre aslolan aile rızası oluyor kimine göre kendi aldığı kararlar kişiden kişiye göre değişiyor ve erkek denen varlığın düşünce boyutu bizden çok farklı öyle romantik olacağız diye uçmuyorlar daha reel takılıyorlar ki bu da kişisine göre değişiyor her kadın ister evlilik teklifini fakat yeri ve zamanı erkeğine göre bu şekilde boyut değiştirebiliyor :KK14:

hımm şimdi anladım bi an noluyor ya dedim:KK70:karşı taraf sizi tanıyor mu peki ? hem erkek arkadaşınız neden birşey olursa hayal kırıklığı yaşayabileceğinizi düşünmüş olabilir ki o_O
İsmin biliyor ama tanışmadım henüz. Bu ikimizin de kararıydı. Ciddiye binmeden çok yüz göz olmak istemedim. Hayal kırıklığı konusunu ben de kafaya taktım, sordum neden dedin diye. Kendi ailemden yana içim rahat ama ya seninkiler istemezse beni dedi. Kıvırıyomuş gibi geldi bana doğrusu. Evlenmek istediğinden eminim ama neden böyle davranıyor anlamadım. Kaç defa ayrılmak istedim düzgün bir şekilde ama bırakmadı, ikna etti bir şekilde.

İsmin biliyor ama tanışmadım henüz. Bu ikimizin de kararıydı. Ciddiye binmeden çok yüz göz olmak istemedim. Hayal kırıklığı konusunu ben de kafaya taktım, sordum neden dedin diye. Kendi ailemden yana içim rahat ama ya seninkiler istemezse beni dedi. Kıvırıyomuş gibi geldi bana doğrusu. Evlenmek istediğinden eminim ama neden böyle davranıyor anlamadım. Kaç defa ayrılmak istedim düzgün bir şekilde ama bırakmadı, ikna etti bir şekilde.
kesinlikle bir kıvırma lafı bu ailesinin düşünce tarzı falan nasıl peki az çok biliyorsundur anlaşabilirler mi ya da bir problem çıkar mı sence de ?

Merhaba kk kadınları,

Bu saatten sonra edile teklif de formaliteden olacak gibi.
3 yıldan sonra ilk görüşmemizde (yüzyüze olarak) ömrünün sonuna kadar benimle birlikte olmak istiyor musun? Demişti eşim. o evlenme teklifiymiş de ben fark etmemişim ☺
Sonra söyleniyordum teklif etmedin ama söz-nişan olacak diye söz akşamı güllerime çok güzel bir not yazmıştı o da yetti :)

Bazı arkadaşlar " ay niye teklif bekliyorsun kii" filan demişler.
Siz beklemeyin biz bekliyoruz, istiyoruz bunu.
Armut piş ağzıma düş modundaki erkekler kıymet bilmiyorlar. Hazır hopp nasılsa oda bana tav.
Hayır efendim usulü ile teklif bekliyoruz, alacağız. Etmiyorsa vardır bi bit yeniği ki hep oluyor. Yaşadım ki konuşuyorum..
Teklif beklemenize saygı duyabilirim ama, teklif etmeyenlerle ilgili sözlerinizden dolayı cevap hakkım doğuyor sanıyorum.
Ben de teklif bekleyen/eden çiftleri şekilci buluyorum. Samimiyetsiz buluyorum. Neden mi?
Sanki evleneceğim insanın benimle ilgili ne düşündüğünü, gelecek planlayıp planlamadığını bilmiyormuşum gibi, aramızda bir boşluk varmış da her şeyi enine boyuna konuşmamışız gibi görüneceğini düşünüyorum. Sanki onunla bir hayat geçirmemi benden yalvararak isteyecek, ya da bir lütufmuş gibi ben ondan "Bir yastıkta kocayalım mı?" gibi bir talep bekleyeceğim???
Bir de "yüzük ikiyüzlülüğü" vardır; "Pahalı bir şey aldırayım da değerli olayım." fikrine paralel gelişen.
Offf diyebiliyorum ancak. Size vereceği değerden emin değilseniz ne diye evlenirsiniz?
"Canım kocam bana nal gibi yüzük aldı." diye düşününce içlerindeki "Acaba...?"ları atabiliyorlar mı hep merak etmişimdir.
Aynı şey evlilik teklifi için de geçerli. Bana değer verdiğini bilmiyor muydum ki, balonlarla, gül yapraklarıyla gelecek teklifin yolunu gözleyeyim? Veya içinden gelip de yapmayacaksa zorla yaptırdığımda tatmin mi olacağım? Kendini kandırmak gibi geliyor açıkçası.
Şahsen evlilik fikrinin eşimden değil, ikimizin arasında geçen özel konuşmalardan doğmuş olmasından çok da memnunum. Değer verip, değer gördüğüm ve bunu hiçbir şekilci harekete bağlı kalmadan yürütebildiğim bir evliliğim var. Allah herkesin gönlüne göre versin tabii hevesiniz vardır, yapılsın. Ama bu şekilde genellemeler yaparsanız yanlışa düşersiniz. Bunu belirtmekti amacım. Sevgiler.

Çok saçma, evlilik teklifi dediğin süpriz olur, önce eklif edilir sonra aileye söylenir, zaten kesinleşmiş ailelere söylenmiş artık etmesinin ne anlamı var ki. Ben kesinleşmiş ilişkide evlilik teklifini saçma buluyorum.

Ah canım.. Bizim aileler mayısta tanıştı, haziran sonunda nişanımız, eylülde nikahımız ve ekimde de düğünümüz oldu. Allaha şükür herşey de yetişti. Sıkıntı yapmayın siz karar verin neyi ne zaman isteyeceğinize sonra her şey hallolur. :21:
Evlilik kararını kadın ve erkek ortak alırlar.
Evet, tabi ki ailelerin fikri de önemli ama 2. planda önemli. Önce biz ne düşünüyoruz, biz istiyor muyuz istemiyor muyuz asıl önemli olan bu. Gerisi de teferruat, ama mühim ama değil.

Bunu bana yazdınız sanırım ama bizim evlilik kararımızı ailelerimiz aldı demedim zaten. Sanırım evli değilsiniz. Böyle durumlarda çok dikkat etmek gerekli. Ne siz ne de eşiniz olacak kişi karşılıklı aileleri üzmek istemezsiniz. Sözlenme, nişanlanma aşamasında atacağınız yanlış bir adım çok büyük sıkıntılara yol açabilir ve yanlış algılanabilirsiniz. Eğer ailenize ben kararı alırım siz sadece formaliteden onay verirsiniz izlenimi yaratırsanız sizin ve müstakbel eşiniz için her şey çok daha zor olur. Tabi ki kararınızı vereceksiniz ki bunu zimnen yani kendi aranızda tarih veya aileleri tanıştırarak yapıyorsunuz. Yani tarih belirleyen birinin iradesi aksi yönde değildir! Bunların da ne yazıkki bir adeti var usulü var ve bunları evlenirken takip etmeniz gerekir. Yani önce erkek gelir kızın ailesi ile görüşme talep eder tanışır sonra kız erkeğin ailesi ile tanışır ki davet beklenir bu konuda, sonra erkek tarafı kız evine gelir sonra kız tarafı erkek tarafına gider vs. formaliteleri var. Yani merhaba ben geldim kızınızı istiyorum diye bir durum yok. O yüzden evlilik teklifi aileler tanıştıktan sonra veya önce çok da önemli değil! Zaten bu işlerde de çok mantık aramamak lazım. Önemli olan aileleri kırmadan ve onları kendileri dışlanmış hissettirmeden tüm bu meseleleri halledebilmek. Bizim nişanımız ve düğünümüz arasında çok kısa bir zaman vardı mesela. Benim ailem de eşimim ailesi de bizim kararımıza saygı gösterdiler. Sonuçta biz ne istersek o oldu tarihi de biz belirledik ama bunu ailelere emrivaki yapmadık.

Back
X