• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Teklifi

Kızı ailece babasından istedikten sonra evlilik teklif edip tektaş takanı biliyorum ben :KK51:
Tuhaf gerçekten iki insan birlikte karar vermeli evliliğe bana göre.
O teklif edecek, ben de kabul edeceğim diye bir fikre nasıl kapılıyoruz anlamıyorum.
Ben teklif almadım, ilk günden beri evleneceğimizi bilir gibiydik.
Hep de ileriye dönük konuşmuşuzdur sizin gibi.
Daha önemli bir şey varsa o da karşınızdakinin karakteri olsa gerek.
Her şeyden önce onun karakterinden emin olmalısınız.

Ne zaman evlenileceğine dair bile konuşulmuş planlar yapılmış.
Yani daha teklif almadan bunlar konuşulduysa aileler de tanışabilir.
Belki de ertelemeye çalışıyordur hazır olmadığı için.

Sanırım fazla aileci bir arkadaşınız var.İnşallah sorun olmaz ilerde.Seni ailesiyle tanıştırdı mı ? Tanıdıysan ve sorun yok gibi geliyorsa,üzme çocuğu tanışsın aileleriniz.Ha eğer derdi evlilik teklifini katakulliye getirmekse bilemem :D Malum genelde erkekler sevmez teklif etmeyi.

Teklife çok takılmamalısın bence sonuçta niyetler ortada evet illaki özel bir şey ve bunu da yaşamak istiyorsun anlıyorum da aileler tanıştıktan sonrada olabilir..Bence hiç erteliyor gibi gelmedi kaldı ki ciddiye almayanlar var ama ailelerin anlaşmaları da çok önemli bence..

Bana da aileler tanistiktan sonra yapilan teklif sacma geliyorr..
Ee tanismislar yanii kiz ailesi biliyor artik durumu fln teklifi mi kalmis bu isin..
Benimkide sen hele bi seninkilere acil ben teklifin alasini yaparim diyor..
Nereye yapiyonn yaa zorlada ettirilmiyor iste gicik hepsi gicikkk:63::KK12:

Yazacaklarım size özel değil yanlış anlamayın ama bana çok komik geliyor bu konular.
Yani sen yıllardır birlikte ol, evlilikle alakalı planlar yap, tarihini bile kararlaştır sonra teklif bekle.
Neden? yani zaten cevabın belli, cevabı belli bi soruyu sormak soran için asalaklık değil midir?
Ters köşe yapıp hayır mı diyeceksiniz? yoo.. ee o zaman nedir yani?
"Teklif etmeden şurdan şuraya gitmem", adamın gözünde komik duruma düşüyorsunuz.
Madem öyle teklif edilmeden ve cevabı verilmeden tarih konuşmayaydınız bari.

Sanırım fazla aileci bir arkadaşınız var.İnşallah sorun olmaz ilerde.Seni ailesiyle tanıştırdı mı ? Tanıdıysan ve sorun yok gibi geliyorsa,üzme çocuğu tanışsın aileleriniz.Ha eğer derdi evlilik teklifini katakulliye getirmekse bilemem :KK70: Malum genelde erkekler sevmez teklif etmeyi.
İşin garip tarafı o zaten. Ailesine düşkün değildir hiç. Annesiyle sürekli tartışırlar. Onaya bu kadar ihtiyaç duyduğunu ben daha dün gece öğrendim. Daha önce iki ciddi ilişkimi sırf bu yüzden bitirmiştim. O garibanların günahı neydi diye düşünüyorum şimdi.

Demekki ailesinden onay cıkmassa iliskiniz havada kalabilir evlenme teklifi etmek icin bile aile onayini bekleyen bi adamla evlilik yoluna giriyorsun haberin olsun ailesiyle tartistigina bakma yada baska biseye .. annesi babasi sonucta tartisma vs birsey degistirmez

Merhaba kk kadınları,
Ufak tefek sorunlar olsa da güzel giden bir ilişkim var. Bir süredir evlilik muhabbeti de geçiyor aramızda ki ikimiz de buna hazır olgunluktayız maddi ve manevi olarak.
Derdim şu ki işimden dolayı ya bu Eylülde evleniriz ya da bir sene daha ertelenmiş olacak. O bu Eylül diyor ama ortada henüz evlenme teklifi yok. Teklif olmayınca ben de hiçbir hazırlık yapmıyorum. Bir kırık iğne dahi almadım çeyiz olarak mesela. Şu an sadece ailelere söyledik.
Dün bana teklif etmek için ailelerin tanışmasını beklediğini söyledi ama bana bu çok garip geldi. Önce teklif etmesi gerekmez mi ailesini getirmeden? Aileler anlaşamazsa ikimiz için de daha büyük hayal kırıklığı olur sonra dedi ama bu bana mantıklı gelmedi doğrusu. Kendi fikrimce teklif olmadan aileme başka bir aileyi sokmayı doğru bulmuyorum. Aileler de zaten kültür ve yaşayış olarak çok benzer. Anlaşılamayacak bir farklılık yok yani.
Sizce doğrusu nedir? Ben mi yanlış düşünüyorum? Galiba sorun benim daha duygusal onun odun olmasından kaynaklanıyor. Aileler tanıştıktan sonra edilen teklifi gereksiz buluyorum.

Zaten erkek arkadaşın seninle evlenmeyi istiyor, Eylül'de olsun dediğine göre. Ailelerden gizli de değil.

Aileler tanışsın, biraz da görücülüğe gelmek gibi bir şey olacak yani. Ondan sonra zaten itiraz etmezler herhalde, siz aranızda anlaşmışsınız.

Sonra evlenme teklif edecek herhalde, söz, nişan derken de Eylül'e kadar bitecek.

Siz de bir an evvel iğne-iplik vs çeyizinizi hazırlamaya başlayın bence.

Ailelerin onay vermesi benim için de önemli.
Evlilik teklifi benim için de önemsiz.
Sanırım erkek arkadaşınızla aynı kafadayım.

Yazacaklarım size özel değil yanlış anlamayın ama bana çok komik geliyor bu konular.
Yani sen yıllardır birlikte ol, evlilikle alakalı planlar yap, tarihini bile kararlaştır sonra teklif bekle.
Neden? yani zaten cevabın belli, cevabı belli bi soruyu sormak soran için asalaklık değil midir?
Ters köşe yapıp hayır mı diyeceksiniz? yoo.. ee o zaman nedir yani?
"Teklif etmeden şurdan şuraya gitmem", adamın gözünde komik duruma düşüyorsunuz.
Madem öyle teklif edilmeden ve cevabı verilmeden tarih konuşmayaydınız bari.
Ben de sizin gibi düşünüyorum ve zaten bu durumdan hiç memnun değilim. Normal şartlar altında hiç benim yapacağım davranışlar değil zaten. Ama evlilik durumunda ben şehir değiştirmek zorunda kalacağım. Hayatımı planlamam gerekiyordu ve mecburen konuşuldu. Hatta bu mevzu bu kadar ayağa düştüğü için ayrılmayı dahi düşünüyorum.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ve zaten bu durumdan hiç memnun değilim. Normal şartlar altında hiç benim yapacağım davranışlar değil zaten. Ama evlilik durumunda ben şehir değiştirmek zorunda kalacağım. Hayatımı planlamam gerekiyordu ve mecburen konuşuldu. Hatta bu mevzu bu kadar ayağa düştüğü için ayrılmayı dahi düşünüyorum.

Bu mevzuya ayağa düşmek derseniz ooohhhhoooooo
Daha bunun sözü var, nişanı var, düğünü var, oturulacak evi var, eve alınacaklar var, takılacaklar var, var da var.

Sevgili kardeşim
Eski sevgilim ile aynısını konuştuk aramızda.
Bende onun önce teklif etmesi gerektiğini söyledim ama anlatamadım.
Sonradan ortaya çıktı annesinin beni istemediği.
Bir süre sonra da ayrıldım... Dikkat et..

İşin garip tarafı o zaten. Ailesine düşkün değildir hiç. Annesiyle sürekli tartışırlar. Onaya bu kadar ihtiyaç duyduğunu ben daha dün gece öğrendim. Daha önce iki ciddi ilişkimi sırf bu yüzden bitirmiştim. O garibanların günahı neydi diye düşünüyorum şimdi.
Bir de eşi için tartışmak istemiyordur muhtemelen.İş ciddiye binince değişen her duruma gıcık olmuşumdur.Hayırlısı hakkında inşallah.

Sevgili kardeşim
Eski sevgilim ile aynısını konuştuk aramızda.
Bende onun önce teklif etmesi gerektiğini söyledim ama anlatamadım.
Sonradan ortaya çıktı annesinin beni istemediği.
Bir süre sonra da ayrıldım... Dikkat et..
Ben de aynı sebepten bitirdim bir önceki ilişkimi. Yoğurdu bu kadar üflemem bu yüzden zaten. Üç gün önce çocukları hangi okula gönderelim hayatım diyen adam üç gün sonra annem seni istemiyor kabul ettiremedim dedi. Ben de annesiyle yalnız bıraktım onları.

Ben de aynı sebepten bitirdim bir önceki ilişkimi. Yoğurdu bu kadar üflemem bu yüzden zaten. Üç gün önce çocukları hangi okula gönderelim hayatım diyen adam üç gün sonra annem seni istemiyor kabul ettiremedim dedi. Ben de annesiyle yalnız bıraktım onları.
Bazı arkadaşlar " ay niye teklif bekliyorsun kii" filan demişler.
Siz beklemeyin biz bekliyoruz, istiyoruz bunu.
Armut piş ağzıma düş modundaki erkekler kıymet bilmiyorlar. Hazır hopp nasılsa oda bana tav.
Hayır efendim usulü ile teklif bekliyoruz, alacağız. Etmiyorsa vardır bi bit yeniği ki hep oluyor. Yaşadım ki konuşuyorum..

Bazı arkadaşlar " ay niye teklif bekliyorsun kii" filan demişler.
Siz beklemeyin biz bekliyoruz, istiyoruz bunu.
Armut piş ağzıma düş modundaki erkekler kıymet bilmiyorlar. Hazır hopp nasılsa oda bana tav.
Hayır efendim usulü ile teklif bekliyoruz, alacağız. Etmiyorsa vardır bi bit yeniği ki hep oluyor. Yaşadım ki konuşuyorum..

Çok tatlı yazmışsın arkadaşım,öpesim geldi uçuklu olmama rağmen!!!

Back
X