Evlilik Teklifi Aldım...

Evlenme. Ama bu denklik meselesi yüzünden değil, daha evlilik için yeterli olgunlukta değilsin.
Ben ilk evliliğimi 20 yaşında yaptım. Eşimle birbirimize denktik. Eğitim, aile, yaş, boy-pos. Aşk evliliydi bizimkisi. Sonra ne mi oldu. Büyüdük. Hayattan beklentilerimiz, karakterlerimiz değişti. Sonuç 15 senenin sonunda boşandık.
2. Evliliğimi çokta bana denk olmayan, benzemeyen bir adamla yaptım. Evliliğimizin 3. Senesindeyiz. Ömür boyu mu sürer yoksa bu da biter mi bilmiyorum ama bu sefer ki evliliğim daha evlilik gibi. İkimizinde ortak bir amacı vardı “Çocuk” sahibi olmak. Çok şükür Allah nasip etti, oldukta.
Bence evlilik 1 amaç için olmalı. Beraber yaşlanmak olabilir. Aşk olabilir. Ya da bizimki gibi çocuk olabilir. Sizde geçerli bir sebep göremiyorum.

Evlenme. Ama bu denklik meselesi yüzünden değil, daha evlilik için yeterli olgunlukta değilsin.
Ben ilk evliliğimi 20 yaşında yaptım. Eşimle birbirimize denktik. Eğitim, aile, yaş, boy-pos. Aşk evliliydi bizimkisi. Sonra ne mi oldu. Büyüdük. Hayattan beklentilerimiz, karakterlerimiz değişti. Sonuç 15 senenin sonunda boşandık.
2. Evliliğimi çokta bana denk olmayan, benzemeyen bir adamla yaptım. Evliliğimizin 3. Senesindeyiz. Ömür boyu mu sürer yoksa bu da biter mi bilmiyorum ama bu sefer ki evliliğim daha evlilik gibi. İkimizinde ortak bir amacı vardı “Çocuk” sahibi olmak. Çok şükür Allah nasip etti, oldukta.
Bence evlilik 1 amaç için olmalı. Beraber yaşlanmak olabilir. Aşk olabilir. Ya da bizimki gibi çocuk olabilir. Sizde geçerli bir sebep göremiyorum.
Çocuk istiyorum. Ama annem bunun için bile aptallık ettiğimi söylüyor. Çocuk yapacaksan 30-35ten sonra yap hatta mümkünse hiç yapma diyor.

Artıları diye bahsettikleriniz normal insan evladı olan sevgililerin yaptığı şeyler, adamın artısı yok yani
Hiç mi sevilmediniz? Bu kadar mı değersizsiniz çok ilginç.
Siz de acaba hiç mi bu lafımla karşımdakini kırar mıyım diye düşünmez dan dun yazarsınız?

sizin artıları olarak saydığınız şeyler zaten bir insanda olması gerekenler ... onlar artı değil artık bir zahmet onları da yapsın

evlenirseniz boşanacaksınız bile bile lades demeyin her evlilik teklifi edenle evlenseydik ohooo
yaşınız genç acele etmeyin

daha 25 yaşındasın
"aman evde kalma kızım evlen" diyen bir annen yok "evlensin gitsin evden boğaz eksilsin" diyen baban yok, erken menapoza girme riskinde, hemen bebek yap diye bağıran bir bünyen yok
aşık değilsin
dengin değil
zengin değil
ne evliliği?
neden yani, neyi ispatlamak istiyorsun kime neyi kanıtlamak istiyorsun?

daha 25 yaşındasın
"aman evde kalma kızım evlen" diyen bir annen yok "evlensin gitsin evden boğaz eksilsin" diyen baban yok, erken menapoza girme riskinde, hemen bebek yap diye bağıran bir bünyen yok
aşık değilsin
dengin değil
zengin değil
ne evliliği?
neden yani, neyi ispatlamak istiyorsun kime neyi kanıtlamak istiyorsun?
Biyolojik yaş diye bir şey var malumunuz. İleride bir çocuğum olsun istiyorum. Gerçi bunu öne sürdüğümde annem yumurtalıklarını dondurtursun o zaman diyor.

Biyolojik yaş diye bir şey var malumunuz. İleride bir çocuğum olsun istiyorum. Gerçi bunu öne sürdüğümde annem yumurtalıklarını dondurtursun o zaman diyor.
biyoloğum ben
ve neredeyse 40 yaşındayım

ileride çocuğun olsun istersin, evyallah da bu adam birlikte çocuk büyütmek isteyeceğin adam değil ki...

ha evlenirsin yapar bir çocuk ayrılırsın
tek başına bakarsın
ama bu yaşta neden?

bak benim erkek arkadaşım da bana göre eğitim, kültür, aile görgüsü vs. gibi konularda denk değil
biz uygulamadan filan tanışmadık ama bizim de başlarken ciddi bir olayımız yoktu

g.doğulu ama asla ailesinin yanına gitme vs. gibi bir düşüncesi olmaz, senelerdir batıda kendi dünyası var. bunu kendi diyor ben yapamam diye yoksa ben karışmam. ailesine saygım sonsuz.
benim de işim yurtdışına gitmeye müsait, onun zaten oturumu var yani gidecek olsam gelir, gelmem demez. ikimiz de daha önce yurtdışında yaşamış/çalışmış insanlarız.
evde bana iş yaptırmaz, elinden geleni yapar, ütü bilmiyor yalnız. yemek yoksa yumurta kırar yer. şarabını alır gelir dışardan söyler hiç sorun etmez. birlikte yaşamıyoruz. ama birlikteysek, bizim gecede 5'ten az seferimiz de yoktur.
biliyorum çok da seviyor.
ama ben evlenmiyorum çünkü çocuk yapacaksam da onunla yetiştirmeyi hayal etmemiştim ben. benim hayalim bu değil.
ve ben 40 oluyorum seneye....

gerçekten soruyorum yaşın daha 25, derdin ne?

Çocuğunuz için uygun bir baba adayı mı?
Bebek bakımında yanınızda olacak,çocuk gelişiminde doğru davranmayı bilen. zamanından feragat edecek kadar iyi biri olacak mı? Okumuş akıllı kadınsınız çocuk büyük sorumluluktur,kahve kültürüyle yetişmiş adam çocuğa ne verir? Aileler işin içine girince saçınızı oksayan adam,yedi kat yabancı olur.

Daha önce kimse değer vermedimi sana.Yada tam anlamiyla bir ilişki yasamadin mi.Artilari çokta arti sayilmaz bence iyi dusun dua et hakkinda hayirisini iste

Yazdığınızı okursanız, kendiniz bile vazgeçersiniz bence 😂 yada şöyle bakın; baska birisi yazmış gibi okuyun ' aslında olacakların farkında ama...' diye başlayan bı cümle kuracaksinizdir en azından 😄
Bence evliliğe hiç bulaşmayın. Hiç uyusmuyorsunuz ki. Hayattan beklentileriniz aynı değil resmen yani besbelli bu sizde farkındasınız. Evlendikten sonra birde çocuğunuz olursa üstüne birde eşiniz hiç yardım etmezse (ki anlattığıniza göre öyle biri) bunun üstüne birde hala arkadaşlarıyla kahveye gitmeye devam ederse depresyona girersiniz. Neydim ne oldum bennnn!!??? Diye hayatı sorgularsiniz yani 😄 Silkelenin ve kendinize gelin lütfen, size daha önce denk gelmemiş olsa da bahsettiğiniz sevgi ve şefkat sadece onda yok emin olun ve bundan sonra tekrar denk gelmeyeceği de kesin değil hatta daha güzeli bile olabilir. Evet boşanma diye bı gerçek var ama geçen zamaniniza yazık olur. Evlenip boşanmaya harcayacaginiz vakti daha şefkatli, ilgili, hemde kibar bı beyefendiyle tanışarak haracayabilirsiniz mesela. Sonradan pişman olacağınız şeyler yapmazsiniz umarım ☺️

memlekette yaşayacaklarmış ama🙈
para kazananayacak dolayısıyla şimdiki bakımda olmayacak🤷‍♀️
Şimdi şöyle. Babası zengin ya, iş kurma ihtimali var. O zaman taksiciliği bırakır. Hatta toplu parayı faize koyabilirler falan filan. Ya da memlekete getirir kızı bir gösterir şöyle vitrin. Sonra biz burda geçinemedik orda düzenimiz iyiydi deyip geri dönüş. Bunlar şimdi ilk aklıma gelen seçenekler…

X