• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sürecim iyi gitmiyor

Kalizi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2021
83
29
3
Evliliğimin 6.ayının içerisindeyim. Sevdiğim, sevgililik süreci yaşadığım ve toplamda 16 aydır birlikte olduğum adamla evliyim. Fakat evlendiğim adamla, sevgili olduğum adam arasında dağlar kadar fark var. 1.yıl atlatılmadan aşılamaz denilen ne kadar sorun varsa neredeyse hepsini yaşadık. Eşimin annesi babası ayrı kişilerle evli, onu babası büyütmüş 10 yaşından itibaren çalıştırmış diğer evliliğinden olan tüm çocukları el bebek gül bebek büyürken! Eşimin bir kere doğum günü kutlanmamış, kendisi üniformalı bir birey babası mezuniyetine bile gelmemiş. Babasının sosyal medyasında ona dair tek bir imare yok, 6 aydır bizi bir kere arayıp hatrımızı sormadıkları gibi 400 bin tllik arabaya binip sürekli meyhane restorantlarda gezip bize faturalarından bahsetmek için arıyorlar. Diğer evlatlara maddi manevi tüm olanaklar sağlanırken bize manevi bile sunulmuyor. Bunu eşimin gözüne sokmak, kendini kötü hissettirmek istemesem de o ailesini daima bana tercih ediyor. Onlarca kavga yaşandı aile ile ilgili hepsinde haklı olsam da haksız ilan edilip psikolojik şiddete maruz kaldım. Ne zaman "sevgiyi bende görsün, ben onu seviyorum her şeye rağmen" desem buna pişman edecek şeyler yaptı. Hiç yoktan yere haberlere bir kelime etsem beni itham edip anlamadığımı, bilmediğimi iddia ediyor. Oysa ylisans yapmış birçok siyasi isime danışmanlık yapmış kişi olmama rağmen. Ne zaman farklı düşünsek saygısızlığa girecek cümleler kuruyor. En son "sen beynini yakmışsın, sen ne bilirsin" dedi. Susup gittiğimde konuyu uzatıp "senden çocuk istemiyorum" demeye kadar getirdi ve beni ajitasyon yapmakla itham etti. Artık onu anlayamıyorum, aynı evde iki yabancı olmak istemiyorum sorunları çözmeye çalıştıkça susup kapatmamı unutmamı bekliyor. Aklımla alay ediyor. Evden çıkıp kavga uzamasın dedikçe bana "çıktığın eve dönemezsin" şeklinde mesajlar atıyor. Ortadsa terketme vs. yokken bu kafalara giriyor. Aileme anlatsam onlarda üzülecek işin içinden çıkamıyorum :(

Adam saygısız . Kök aileyi bırakmasın tabi ama sizin aile olmanız için adam çaba göstermiyor . Sizi sindirmeye çalışıyor . Net bir şekilde tavrınızı koyun böyle devam ederse aranızda dağ gibi bir kopukluk ve iletişim sorunu olur

Evliliğimin 6.ayının içerisindeyim. Sevdiğim, sevgililik süreci yaşadığım ve toplamda 16 aydır birlikte olduğum adamla evliyim. Fakat evlendiğim adamla, sevgili olduğum adam arasında dağlar kadar fark var. 1.yıl atlatılmadan aşılamaz denilen ne kadar sorun varsa neredeyse hepsini yaşadık. Eşimin annesi babası ayrı kişilerle evli, onu babası büyütmüş 10 yaşından itibaren çalıştırmış diğer evliliğinden olan tüm çocukları el bebek gül bebek büyürken! Eşimin bir kere doğum günü kutlanmamış, kendisi üniformalı bir birey babası mezuniyetine bile gelmemiş. Babasının sosyal medyasında ona dair tek bir imare yok, 6 aydır bizi bir kere arayıp hatrımızı sormadıkları gibi 400 bin tllik arabaya binip sürekli meyhane restorantlarda gezip bize faturalarından bahsetmek için arıyorlar. Diğer evlatlara maddi manevi tüm olanaklar sağlanırken bize manevi bile sunulmuyor. Bunu eşimin gözüne sokmak, kendini kötü hissettirmek istemesem de o ailesini daima bana tercih ediyor. Onlarca kavga yaşandı aile ile ilgili hepsinde haklı olsam da haksız ilan edilip psikolojik şiddete maruz kaldım. Ne zaman "sevgiyi bende görsün, ben onu seviyorum her şeye rağmen" desem buna pişman edecek şeyler yaptı. Hiç yoktan yere haberlere bir kelime etsem beni itham edip anlamadığımı, bilmediğimi iddia ediyor. Oysa ylisans yapmış birçok siyasi isime danışmanlık yapmış kişi olmama rağmen. Ne zaman farklı düşünsek saygısızlığa girecek cümleler kuruyor. En son "sen beynini yakmışsın, sen ne bilirsin" dedi. Susup gittiğimde konuyu uzatıp "senden çocuk istemiyorum" demeye kadar getirdi ve beni ajitasyon yapmakla itham etti. Artık onu anlayamıyorum, aynı evde iki yabancı olmak istemiyorum sorunları çözmeye çalıştıkça susup kapatmamı unutmamı bekliyor. Aklımla alay ediyor. Evden çıkıp kavga uzamasın dedikçe bana "çıktığın eve dönemezsin" şeklinde mesajlar atıyor. Ortadsa terketme vs. yokken bu kafalara giriyor. Aileme anlatsam onlarda üzülecek işin içinden çıkamıyorum :KK43:
Yine yeni yeniden yazıyorum kv kp size maddi destek vermek zorunda değil.Manevi kısma gelince eşiniz bu durumdan bı haber mi ?Evlilik yapacak yaşa gelmiş sizde onu aklı başında bulup evlenmişsiniz demek o kadar aklı var.Sanirim siz onunla oturup babası hakkında eleştirilerde bulunmak istiyorsunuz o buna müsade etmiyor.Guzel kardeşim kocan küçük Emrah mi? Adamın babası size ne ..Muhattap olmayın siz.Gelelim hakaretler kısmına ya adama haddini bil deyin yada gerekeni yapin

Evliliğimin 6.ayının içerisindeyim. Sevdiğim, sevgililik süreci yaşadığım ve toplamda 16 aydır birlikte olduğum adamla evliyim. Fakat evlendiğim adamla, sevgili olduğum adam arasında dağlar kadar fark var. 1.yıl atlatılmadan aşılamaz denilen ne kadar sorun varsa neredeyse hepsini yaşadık. Eşimin annesi babası ayrı kişilerle evli, onu babası büyütmüş 10 yaşından itibaren çalıştırmış diğer evliliğinden olan tüm çocukları el bebek gül bebek büyürken! Eşimin bir kere doğum günü kutlanmamış, kendisi üniformalı bir birey babası mezuniyetine bile gelmemiş. Babasının sosyal medyasında ona dair tek bir imare yok, 6 aydır bizi bir kere arayıp hatrımızı sormadıkları gibi 400 bin tllik arabaya binip sürekli meyhane restorantlarda gezip bize faturalarından bahsetmek için arıyorlar. Diğer evlatlara maddi manevi tüm olanaklar sağlanırken bize manevi bile sunulmuyor. Bunu eşimin gözüne sokmak, kendini kötü hissettirmek istemesem de o ailesini daima bana tercih ediyor. Onlarca kavga yaşandı aile ile ilgili hepsinde haklı olsam da haksız ilan edilip psikolojik şiddete maruz kaldım. Ne zaman "sevgiyi bende görsün, ben onu seviyorum her şeye rağmen" desem buna pişman edecek şeyler yaptı. Hiç yoktan yere haberlere bir kelime etsem beni itham edip anlamadığımı, bilmediğimi iddia ediyor. Oysa ylisans yapmış birçok siyasi isime danışmanlık yapmış kişi olmama rağmen. Ne zaman farklı düşünsek saygısızlığa girecek cümleler kuruyor. En son "sen beynini yakmışsın, sen ne bilirsin" dedi. Susup gittiğimde konuyu uzatıp "senden çocuk istemiyorum" demeye kadar getirdi ve beni ajitasyon yapmakla itham etti. Artık onu anlayamıyorum, aynı evde iki yabancı olmak istemiyorum sorunları çözmeye çalıştıkça susup kapatmamı unutmamı bekliyor. Aklımla alay ediyor. Evden çıkıp kavga uzamasın dedikçe bana "çıktığın eve dönemezsin" şeklinde mesajlar atıyor. Ortadsa terketme vs. yokken bu kafalara giriyor. Aileme anlatsam onlarda üzülecek işin içinden çıkamıyorum :KK43:
BOsanin ciddi diyorum... degisme bekliyorsanız yanılıyorsunuz es kişisinin psikolojisini bosverin siz kendinizi düşünün siz düşenin arkasına dönüp sizi kaldırmaz. Bunada garanti..

Eşiniz saygısız bir insan. Bunun evliliğin yeni olmasıyla falan alakası yok. 6. ayda böyle olan adam 6. yılda da farklı olmayacak.
O sizi ezdikçe zamanla sizin özgüveniniz de yok olacak. Belki olay fiziksel şiddete bile varacak.
Bence düzelmez ama illa bir şey yapacağım diyorsanız birlikte terapiye gidebilirsiniz. Ama böyle devam ederse hayatınızı boşa harcamayın.

16 ayi cope atip kendi kalitenizde insanlarla devam ediceksiniz. Tanimamissiniz tanimadan evlenmissiniz. Toplam surec cok kisa. O yuzden de belli ki cok sasirmissiniz. Kosarak kacmalisiniz cocuk da yokken

Aynısını yaşadım.Ne yaparsanız yapın sevgi görmemiş insan ailesini kırmaz zaten sevgiye muhtaç bir ailem var onu da kaybetmekten korkar.Emin olun gerekirse sizden vazgeçer onlardan vazgeçmez ki sizi anlıyorum vazgeçme değil hakkı hakziz ayırt etmesini beklersiniz ama maalesef toz kondurmaz.Oncelikle bu evlilik devam edecekse aile konusu asla açmayın.Maddi manevi farzedin yoklar yabancı gün düşünün.Yeri gelecek ailesini kendisi eleştirecek sakin siz yorumlamayin sonra unutup sizin yorumladigiz şekilde hatırlayıp size suç bulacak.Neyse uzun yazdım ben artık kim ne yapmış aramış aramamis vs umurunda değil son 6 senedir asla aile ile ilgili tartışma yasamadim.Bu arada eşim de üniformalı diye tabir ettiğiniz meslektendi.Neden bilmiyorum ama çoğu arkadaşı da pek aileden yardım görmemişti.Meslegi bıraktı eşim uzun zaman önce çok şükür rahatladim

Dayak yemeye, itilip kakılmaya alışmış bir köpeğin başını sevmeye kalktığınızda havlamaya başladığına dair bir metafor okumuştum. Eşiniz tam olarak o.
Sevgi dili hasarlı olan ve bunun farkında olmayan birini o farkına varmadan ve iyileşmek istemeden düzeltemezsiniz. Ezik egosunun tatminini sizin üzerinizden yapıyor. Eliniz bağrınızda fedakar cefakar eş olmayın. Hakaret üstüne hakaret ediyor hadsiz.

Böyle aileden sevgi değer görmeyen bazı tipler kendilerine değer veren insanları aşağı görüyor. Adam kendini o kadar aşağı görüyo ki Onun için kendisine kötü davranan kişi değerli, ona iyi davranan insan ancak ondan aşağı olabilir. Siz bu adama asla iyilikle yaranamazsınız yani

Eşiniz kendi aile durumunu sizden iyi biliyordur herhalde. 6 aylık evlilik adamın tüm ailevi durumuna hakim olmak için çok kısa bir süre değil mi ?

Her yaptığınızı adamın gözüne sokuyor olabilir misiniz ?

Bilindik bir fıkra vardir. Yağmurda adam komşunun şemsiyesini ödünç alır , işi bitince verir , teşekkür eder. Sonraki günlerde şemsiye sahibi konuyu surekli hatırlatır , ben olmasam ıslanacaktın diye. Adam sonunda dayanamaz süs havuzunun yanindan gecerken dalıverir suya. En fazla bu kadar ıslanırdım diye.

Sizinki de o hesap. Adamın ailesi , ailesinin sevgisizliğini neden bu kadar konu ediyorsunuz ?

Back