Bir gün karşınıza birisi çıkar ve tüm bu sözleriniz için ne alakasi varmış dersiniz :)Günümüzde evlilikler uzun sürmüyor. Bir yılını doldurmadan soluğu mahkemede alıyor çiftler. Aldatma desen almış başını gidiyor. Bence kadının da erkeğin de hiç bir şekilde birbirine ihtiyacı yok. Günümüz erkekleri yeme içme ihtiyacını kendisi karşılayabiliyor. Cinsellik desen kadın da erkek de artık Kendi kendini eliyle tatmin edebiliyor. Şimdi ki şartlar da kadınlar iyi eğitimle iyi bir meslek sahibi olabiliyor ve kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Yani herkes kendi kendine yetebiliyorken neden hala evleniyorlar.
Öyle biri çıktı zaten sevdim hem de çok sevdim. Ama çok sevdiğim halde evliliği düşünmedimBir gün karşınıza birisi çıkar ve tüm bu sözleriniz için ne alakasi varmış dersiniz :)
Ben size mutluluklar öncelikle. Sadece gördüğüm kötü örneklerden etkilenmiyorum. Sadece sorumluluk almak bana göre değilEvlenmek istemiyosanız evlenmeyin ,kötü örnekler iyice soğutmuş sizi bu sitede zaten bdvye sorunu olanlar yazıyor. Evlilik doğru insanla olduğunda mükemmeldir sadece eş koca değil dostun sırdaşın oyun arkadaşındır, eğlendigin ağlayabildigin kisiyle aynı evi paylasmak, sevmek sevilmek çok güzel.
Ayrıca arkadas grubunda hep evlilige uzak olan ceyiz meyiz sevmeyen 30umdan önce evlenmem diyen biri olur ya iste o bendim. Arkadas grubunda ilk ben evlendim ( 24 yasinda )
Ben fikirlerimin her zaman arkasında duran biriyim. 28 yaşındayım çok sevdiğim birinin evlilik teklifini redettimİnsan fitraten birine veya Bir yere bağlı olmak ister. Bir aileye bağlı olmak ister onun içinde önce eş gerekli bu fikirleriniz muhtemelen geçicidir
Bunun neresi size ilginç geldi. Herkes evlilik olayına aynı gözle bakıcak diye bir şey yok.Kadınından erkeğinde birbirlerine ihtiyacı yoksa o zaman sevgilide olmayalım. Sen evlenme .hangi kafayı yaşıyorsunuz, o kafadan banada ver merak ettim .Allah'm ya ,onca ilginç konu okudum bunun gibi ilginç olanı okumadim
Allah aşkına aile kurumu artık değer kaybediyor. Pek çok insan nikah kıymadan beraber yaşıyor.bir tek ağacın verdiği haz ile bir ormanın verdiği haz aynı değildir.
aile olmak o yalnız ağacın bir ormana dönüşmesidir.
Siz sadece olumsuz evlilik örneklerini görmüşsünüz heralde. Ailelerimiz nasil kuruldu biz nerden geldik ? Ben evliyim cok mutluyum bekarliktan daha özgürüm daha güzel yaşıyorum hayatı, hayatımın her aninda yanimda olan bana destek olan biri var mutluluğumu üzüntümü anında paylaştığım biri var. Fikirlerin arkadasinda durmak yetmez destekleyen birine de ihtiyaç var. Yemek yerken yalniz tadi cikmaz birini ihtiyaç var. Kutlamalarin başarıların yaşanacağı birine ihtiyac var her anlamda var. Boşanmak evlenmek kadar normal olmuyorsa boşanılır .Ben fikirlerimin her zaman arkasında duran biriyim. 28 yaşındayım çok sevdiğim birinin evlilik teklifini redettim
Gayrı meşru ilişkileri meşrulaştırmayın.Allah aşkına aile kurumu artık değer kaybediyor. Pek çok insan nikah kıymadan beraber yaşıyor.
Bu ilişkiler çoktan meşrulaştı.Gayrı meşru ilişkileri meşrulaştırmayın.
'aile olmak' kavramına ne yüklediğinize bağlı.Allah aşkına aile kurumu artık değer kaybediyor. Pek çok insan nikah kıymadan beraber yaşıyor.
O halde size evliliğinizde mutluluklar dilerim. Ama dediğim gibi herkes evliliği sizin gibi düşünemez. Ben şahsen kimseye güvenemiyorum ve bu yüzden hayatıma hiç kimseyi almak istemiyorumSiz sadece olumsuz evlilik örneklerini görmüşsünüz heralde. Ailelerimiz nasil kuruldu biz nerden geldik ? Ben evliyim cok mutluyum bekarliktan daha özgürüm daha güzel yaşıyorum hayatı, hayatımın her aninda yanimda olan bana destek olan biri var mutluluğumu üzüntümü anında paylaştığım biri var. Fikirlerin arkadasinda durmak yetmez destekleyen birine de ihtiyaç var. Yemek yerken yalniz tadi cikmaz birini ihtiyaç var. Kutlamalarin başarıların yaşanacağı birine ihtiyac var her anlamda var. Boşanmak evlenmek kadar normal olmuyorsa boşanılır .
yani herkesin aile kavramına bakış açısı farklı. Benim nazarımda varsa sevgilinle yaşamak yoksa da tek başına da yaşamdan keyif almak. Ayrıca ben seks konusuna da biraz uzak biriyim. Sırf bu nedenle hiç bir ilişkim uzun sürmüyor'aile olmak' kavramına ne yüklediğinize bağlı.
şu konuda size hak verebilirim; sevgililik sürecinde yaşanan sevgi daha saf bir sevgi, bağ yok, yükümlülük yok, mecburiyet yok. sadece kişiyi sevdiğin için onunla beraberlik devam ediyor. tek bir ağaç olarak sonsuz bir güven hissi olmazsızın.
fakat aile olmak evlenmek yaşamın başka bir penceresi. eğer eş, sadece geceleri seks yaptığın ay sonu kirayi faturaları ödeyen bir adam değilse, hem eşin hem arkadaşınsa o zaman tadından yenmez. çünkü bilirsin ki sırtını nezaman yaslasan muhakkak ardındadır. yalnızlık hissi yaşatmaz. çocuk sahibi olursun.
tabiki herkes evlenmek zorunda değil. bu hayata bakış açısı ile alakalı.
bu noktada asıl saçma olan, kendi hayata bakış açımız dışındaki şeyleri 'saçma' olarak yaftalamak.
Kendi tercihiniz tabiO halde size evliliğinizde mutluluklar dilerim. Ama dediğim gibi herkes evliliği sizin gibi düşünemez. Ben şahsen kimseye güvenemiyorum ve bu yüzden hayatıma hiç kimseyi almak istemiyorum
Elbette farklı. Kimisi gerçekten sevdiği insanla sonsuza dek yaşamak bütünleşmek, büyümek kök salmak ister. kimisi sadece evlenmiş olmak için evlenir. sırf şuan hayata baktığınız noktada size uygun olmadığı için saçma olduğunu savunmak anlamsız. şuna emin olun ki biriyle evli olmak sevgili olmakla yada beraber yaşamakla asla aynı şey değil. sevgililkte ince bir duvar hep kalır arada. evlilik o duvarın kalkmasıdır veya daha kuvvetli bir duvar oluşmasıdır.yani herkesin aile kavramına bakış açısı farklı. Benim nazarımda varsa sevgilinle yaşamak yoksa da tek başına da yaşamdan keyif almak. Ayrıca ben seks konusuna da biraz uzak biriyim. Sırf bu nedenle hiç bir ilişkim uzun sürmüyor
Haklı olabilirsiniz ama bana severek evlenenlerin yarısından fazlası mutsuz. Bildiğin ev arkadaşı gibi yaşıyorlar. Üstelik evlilik dediğimiz şey zaten uzun sürmüyor günün birinde bitmeye mahkum. Çünkü artık gerçek aşk sevgi diye bir şey yok. Kimse kimsenin varliğına tahammül edemiyor. Evlilik çok zor bir süreç yorucu. Benim şahsi düşüncemElbette farklı. Kimisi gerçekten sevdiği insanla sonsuza dek yaşamak bütünleşmek, büyümek kök salmak ister. kimisi sadece evlenmiş olmak için evlenir. sırf şuan hayata baktığınız noktada size uygun olmadığı için saçma olduğunu savunmak anlamsız. şuna emin olun ki biriyle evli olmak sevgili olmakla yada beraber yaşamakla asla aynı şey değil. sevgililkte ince bir duvar hep kalır arada. evlilik o duvarın kalkmasıdır veya daha kuvvetli bir duvar oluşmasıdır.
Tesekkur ederim. Sorumluluk veya bağlılık istemediginiz icin evlenmek istememeniz dogrudur herkes evlilik isteyecek diye bir sey yok. Fakat siz evliligi berbat bir sey olarak görüyorsunuz bu görüsünüz çok öznel siz istemiyorsunuz diye evlilik böyledir demek yanlış. Tek kalmak berbattır demek kadar taraflı bir yorum.Ben size mutluluklar öncelikle. Sadece gördüğüm kötü örneklerden etkilenmiyorum. Sadece sorumluluk almak bana göre değil
Herkesin görüşü kendine saygı duyuyorumTesekkur ederim. Sorumluluk veya bağlılık istemediginiz icin evlenmek istememeniz dogrudur herkes evlilik isteyecek diye bir sey yok. Fakat siz evliligi berbat bir sey olarak görüyorsunuz bu görüsünüz çok öznel siz istemiyorsunuz diye evlilik böyledir demek yanlış. Tek kalmak berbattır demek kadar taraflı bir yorum.
Aile olmak toplumun en temel yapısıdır çok önemlidir. Anne bir eliyle beşik bir eliyle dünyayı sallar, yetistirdigi evlat bilim insanida olabilir, acimasiz kotu bir insanda. Bu yüzden kültürlü ve sevgi dolu insanlar aile olmalı nesil devam ettirmelidir. Gayri mesru iliskilerden sözde "kazara" olan bebekler ve bunun getirdiklerinden en cok kadinlar etkilenir yine erkeklere bir sey olmaz. Nikah kadının haklarini korur bu yuzden sorunuza istinaden evlilik sacma degildir.
bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz. aslında düştüğünüz en büyük hata genelleme yapmak. kaç tane severek evlenen insan tanıyorsunuz 10 mu, 100 mü? peki bu sayının yarısı mutsuz diye hepsi mutsuz olarak kabul edilebilir mi?Haklı olabilirsiniz ama bana severek evlenenlerin yarısından fazlası mutsuz. Bildiğin ev arkadaşı gibi yaşıyorlar. Üstelik evlilik dediğimiz şey zaten uzun sürmüyor günün birinde bitmeye mahkum. Çünkü artık gerçek aşk sevgi diye bir şey yok. Kimse kimsenin varliğına tahammül edemiyor. Evlilik çok zor bir süreç yorucu. Benim şahsi düşüncem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?