- 8 Eylül 2012
- 3.243
- 1.934
- 398
- Konu Sahibi huzurolsun
-
Ayyyy ne güzel olurinsallah canım insallah o günleride görürüz kız belki evlendikten sonrada hamiş topiklerinde beraber oluruz
insallah canım.cok gecmiş olsun sifa olsun
Ayyyy ne güzel olurAllah'ım nasip etsinnn Ol der ve oluverir inşallahh
bazı doktorlar ilk önce onu veriyor, bazı doktorlar ise vermiyor.Çok teşekkür ederim canımdr a gidince o ilacı da sorucam inşallah, daha fazla diane 35 kullanmak istemiyorum diycem bidahaki gidişimde
canım bende uzun yıllar diane kullandım simdi adet söktürücü kullanıyorum lutenly adlı.glifora basladım 1000mg günde 1 tane içiyorumbaslayalı 5 gün oldu aksamları içiyorum mide bulantım yok .bende bekarım.ama ben zayıfım.yinede etki edermi adet olamama.yada yumurtalıklarıma
bazı doktorlar ilk önce onu veriyor, bazı doktorlar ise vermiyor.
benim doktorum vermemişti ama ben burda internetten okuyup öğrendim. sonra doktoruma sordum ve "kullanabilirsin" dedi.
"pko ve metformin" yazarsan birsürü yazı bulabilirsin zaten zararlı bir ilaç değil.
etki etmesi bazılarında birkaç ay sürebiliyor,ama bende ilk ayda etki etti. sen de olumlu sonuçlar alırsın inşallah
26 yaşında bekarım, bende de polikistik over varilaç kullanmasam nerdeyse hiç adet olamıyorum şu an diane 35 kullanıyorum, seneye yazın bi aksilik olmazsa evlenmeyi düşünüyorum, ilerde ya olmazsa diye düşündüğüm için de hemen çocuk istiyorum, yani düğüne az bi zaman kala diane 35 kullanmayı bırakmam lazım ama o zaman da yüzümde birsürü sivilce çıkıyor :18::18::18: ne yapacağımı şaşırdım doğrusu, evlenince hemen çocuk sahibi olabilmek için evlenmeden önce kürler falan yapmalı mıyım ne dersiniz, soğan kürü yapmayı düşünüyorum, bu konuda tecrübeli arkadaşlardan fikir ve yorumlarını bekliyorum.
sagol canım insallah.sende ne gibi etkiler etti canım:26::26::26: cok soru sordum ama hakkını helal et
ben ve pko lu çok arkadaşım vardı bu sitede, hepimiz kullandık
kimine 1 hap etki etmedi ,sonra günde 2 ye çıkardı..öyle etki etti. yani düzenli yumurtlamaya ve adet görmeye başladı. kilo verdi hormonları düzene girdi. hamile kaldı. pko luların ihtiyacı olan tek şey metformin , doğum kontrol hapı berbat birşey insanın düzeni hepten bozuluyor bırakınca.
anladım canım benim kilo sorunum yok.ama adet olamıyom hiç ilaç kullanmadaninan kendi kendime azcık olsam bile sevincem.ama olamıyorumm ilaçsız.kilomda yok.tüylenme var ama.bende 1000mg glifor kullanıyorumaksam bir tane atıyorum.bi bakayım yetmezse arttırırım
her ay adet olmak zorunda değilsin üzülme canım, önemli olan kaliteli yumurtlayabilmek. bazıları her ay adet olur ama yumurtası kalitesiz olur o zaman da bebek olmaz. inşallah metformin senin de mucizen olur, galiba 5 aylık evlisin hiç telaş etme daha çok erken çünkü bebekli hayat gerçekten zormuşama tabi insan yine de istiyor, Allahın içine verdiği bir istek.
ALLAH SÖYLETMİŞ OLSUN NOLURRRRRRRRRRRRRRyok kuzum daha evli degilim görüstüğüm var.bu arada yeni fark ettim tam 5 ay olmus hey gidi heyyyy :81::81:
insallahcanım bakalım sanırım azcık ishal etti ama olsun.kuzu yas oldu 28 artık bebek lazım ben bebişli hayata razıyım zorda olsacanım ben hiç adet olmuyorum.anca ilaçla.bakalım glifordan umudum var.doktor bi kac kez bakmıstı ultrasondan yumurtan büyümüs demişti 2 kez sordu ilaçlamı adet oldun die evet dedim.insallah bari yumurtalar kaliteli olsun
Canım kilo vermeyi bırak ben kilo almaya çalışıyorum, çok zayıfım zatenaynı ılacı kullanmıştım cok kilo yapıyor ...sana en onemlı tavsıyemmmm kesınlıkle ve kesınlıkle kilo verr bir kilo fazla kilon olmasın canımm kilo o kadar etkılıkı bunda...bırde bıkac ay soğan kürü denemenı tavsıye ederımmm cok rahatlatıyor....sivilceyi takma bence bu cok daha onemlı bır problemmmm....soğan kğrründen sonrada incir kürü dene..nette tarıflerı varr nasıl yapıldığı da yazıyor kk da var...doğal seylere yönellll herzamannn bu ılacları kullanmak hıc ıyı degıl maalesef
ayy bi de nickin "bebişimiz olsun" olunca evlisin sandım Allah iyiliğini versinmaşallah erkenden bilinçlenmişsin ,hayırlı zamanda hepsi olur inşallah
tek çözüm METFORMIN ,yani insülin direncini kıran şeker ilacı.
doğum kontrol hapı gibi yan etkileri yok,yumurtalıkları tembelleştirmiyor.
pko yu düzene sokuyor kilo verdiriyor ve sonuç olarak kaliteli yumurtlamayı adet görmeyi de sağlıyor.
metformin ilaçları; glucophage glifor glukofen bunlardan herhangi birini alıp 750 mg ile günde bir tane başlayın. başta mide bulantısı yapar ama gece yatmadan önce içerseniz sorun olmaz.
ben de pko luyum; uzun süre doğum kontrol hapı yasmin kullanmıştım ve evlenince düşüğüm oldu.
sonra onu bıraktım ve glukofene başladım ,sağlıklı bir bebeğim var şimdi. emzirmeyi kesince tekrar metformine başlayacağım.
keşke metformini herkes bilse. maalesef doktorlar direk doğum kontrol hapını dayıyor.
canım benim kızımda neredeyse bir yıl kulanıyor...artık tesir etmiyor...metformin sürekli kulalanmakta böbrek yetersizliğine yol açıyor diyorlar..onu içme bunu içme ne içecek bu pkolulular..bizde artık korkmaya başladık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?