Evlilik Öncesi Polikistik Over İçin Önlem

huzurolsun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
3.243
1.934
398
26 yaşında bekarım, bende de polikistik over var ilaç kullanmasam nerdeyse hiç adet olamıyorum şu an diane 35 kullanıyorum, seneye yazın bi aksilik olmazsa evlenmeyi düşünüyorum, ilerde ya olmazsa diye düşündüğüm için de hemen çocuk istiyorum, yani düğüne az bi zaman kala diane 35 kullanmayı bırakmam lazım ama o zaman da yüzümde birsürü sivilce çıkıyor :18::18::18: ne yapacağımı şaşırdım doğrusu, evlenince hemen çocuk sahibi olabilmek için evlenmeden önce kürler falan yapmalı mıyım ne dersiniz, soğan kürü yapmayı düşünüyorum, bu konuda tecrübeli arkadaşlardan fikir ve yorumlarını bekliyorum.

canım merhaba, ben cok cektim bu pko dan ya bi defa bütün hormonları e dolayısıyla yumurtlamayı düzensiz hale getiriyo. ben ve benım gibi pko magdurları cocuk için ugrasıp duruyoruz..

Diane 35 i banada verdi dr seneler önce ama 5 ay kullandım bıraktım. benı tedavi etmedigini cok gec ögrendim. tedavi degil, etkilerini azaltıyormus sadece. yok kıl tüy cıkmıyo yok akneler azalıyo vs. o yuzden kullanıpta zaten rezervi az olan overlerimi baskılamak istemedim.
sana tavsiyem, evlendiginde hemen bir cocuk istiyorsan evlenmeden 6 ay önce metformin kullanmaya basla.(tamamen dr kontrolunde) bu sekilde overlerin gayet güzel çalısacak cocuk için basarı sansın yükselecektir. aynı anda sogan kürü incir kürü bal tarcın çörek otu karısımı bunları burdaki tariflerle denersin. kilon fazla degilse sansın da yüksek olur insallah.

gördün mü bak cokta kafaya takılacak bişi degilmiş

Çoook teşekkür ederim canım değerli yorumların için Diane 35 i bırakınca bikaç ay içinde sivilce çıkıyo, ben de bırakmaya korkuyorum En iyisi ben evlenmeden bikaç ay önce dr a gidiyim ve onun önerdiği ilaçlar yanında da bahsettiğin kürlerden deneyim, açıkçası ya çocuğum olmazsa diye çok korkuyorum, evlendiğim insana da yazık olur o zaman Evlenmeden önce bu durumumdan bahsetmeli miyim onu da bilmiyorum:44: Yardımın için Allah razı olsun, Allah hayırlı bi evlat versin sana tez zamanda

Aybirgen şekerim o sorun bende de vardı. Maalesef çok bilinçsiz doktorlar diane 35 veriyor. Yasaklı bir ilaç biliyorsun. Ve içinde sentetik çok fazla var. Kuzum sen doktorunu değiştir. Bana doktorum yasmin vermişti. Neredeyse tamamı doğal ve en çok kadınlık hormonu onda var. Çok memnun kaldım ve ben bıraknca ne sivilce yaptı ne de adetim tekrar bozuldu. Benm hep düzene girdi. Ama sakın sigara kullanma ve yasmin için düzenli doktora gitmelisin. bende kilo yapmadı ama bazen çarpıntı yapıyordu. o yuzden 6 ay kullan 6 ay bırak şeklindeyd,m bn. Mutlaka doktorunu değiştir ve diane 35 i bırak :26:

Canım ben bi tane dr a gitmedim ki son gittiğim tecrübeli ve çok iyi olduğu söylenen bi profesördü, diane 35 in yasaklı olduğunu bilmiyodum daha önce yasmin de kullanmıştım ben ama bu diane 35 vermişti. Ben de dönem dönem bırakarak kullanıyorum ama bu ilaçlar sadece kullandığım sürece işe yarıyor, bıraktığımda sorunlar aynen devam ediyor sigara kullanmıyorum zaten, bende de kilo sorunu yapmıyo bu ilaçlar, zaten zayıfım kilo almak da istiyorum. Çarpıntı bende de oluyor ama yapacak bişey yok Bikaç ay sonra gidicem dr a zaten, doğum kontrol hapını bırakmak istiyorum ama sivilce sorunum var, bi de evlenince çocuk istiyorum diycem, hayırlısı bakalım, Allah dert verip de derman aratmasın hiç birimize. Yardımın için çok sağol canım, Allah gönlüne göre versin senin de

kuzum Allah da sana acil şifalar versin. Bende de var doktorum sorun olmayacak inşallah gebe kalman dedi. Dedi ama adam yok baksana... Dua ederim sana öptm

kuzu senle aynı durumdayız aynı sorunlar bendede var ve korkularbende uzun süre diane 35 kullandım dediğin gibi bırakınca sivilce cıkıyodu ama bıraktım doktorum uzun süre kullanman dogru degil dedi.bende kendim farlutal adet söktürücü içmeye basladım sonra doktora gittim anlattım durumumu bi ayda 2 farklı doktora gittim hatta biri infertilite uzmanıydı gercekten bilgiliydi.onun dediğini yaptım lutenly adlı adet söktürücü ilacı verdi aylık onu içiyom 10 gün bi hafta sonra adet oluyom.bide kan cıvıtıcı aspirin verdi diane 35 den dolayı uzun süre kullandıgım için.sakınyasmin içme o dogum kontrol hapı lutenly farlutal adet söktürücü.ama farlutalda vücudda ödem yapıyomus ondan doktor vücuduna en hafif ilacı vercem dedi lutenly verdi memnunum.bide dahiliye doktoruna gittim kan sekerime baktırdım ve insülin direncime seker yükleme testime biliyosun pcosluların cocgunda insülin direnci cıkyo.baktık sorun yok ama dahiliye doktorum gliforu kullansan iyi olur dedi kilon yok ama hastalıgına iyi gelir dedi oda uzman bir hekim suan 3 gün oldu aksamları birertane glifor 1000 mg içiyorum yani metformin türevi ilaç.sivilce sorunumdan kurtuldum 7 ay kadar aknetrent kullandım suan cıkmıyo sükür ama bu ilaçagır bir ilaç ve cocuk isteyenlere verilmiyor.eger sivilcenden kurtulmak istiyosan cildiye uzmanına gidip görüs evlenene dek kullan ama yan atkisi var biraz.ben iyiki önceden içmişim.simdide lazere gitcem kuzu kıllar için

bende lazer yaptırcam da korkuyorum ya kanser manser ilerde çıkacak dediler

sogan kürüne bende bu ay baslıycam canım gittim hayıt otu aldım bir ay yaptım ve prolaktinimi yükseltti onuda deneye bilirsin adet olanlar olmus ama banayan etki yaptıbıraktım.sogan kürü yapcam işte.sen bence simdiden doktora git ben 3 aydır gityom simdiden önlem alayım dedim.evlenmeden 1 2 ay öncesine kadarda hamile kalmak için gidecem yani hamilelik tedavisi için sen simdiden git bi troidine sekerine inüsiline baktır canım bende hipotroid cıktı oda gebe kalmayı engelliyo ilaç alyom simdi onun için troidimi düsürüyo degerini.git bir baktır simdiden önlem al canım

benimde kilom yok canım ama bel bölgemde az var yani klasik pcos kilosu.doktor kilolu olmaman almayacagın anlamına gelmiyo dedi spor yap dedi ve abur cubur kesinlikle yasak dedi zayıf olmama ragmen.dianeyi bırak canım bende her gittiğimde dianeyi dayadılar baska tedavi yok diye ama iyiki bırakddım.carpıntı yapyodu gercekten.suan memnunum canım bi cildiye uzmanına git 6 ay kullancan zaten bu akne ternti yani evlenmeden bitecek ve sivilce kalmıyo inan.ben cok memnunum.bide adet söktürücü ile adet olursun 10 gün içiyorum lutenly i bitince 9 güne adet olyom...

KIZ Allah korusun ben bu cuma baslıyom lazere

bnde başlayayım bakalm. Bide diet yapıyorum ben kızlar. Adam 2ay görüşmeyelm ddi madem dönnce öle bi görüneym ki gözüne çarpılsın. Ağlatayım onu bi.. yarından sonra doğum günüm kesin aramıcak. ama bir aramasın varya o zmn bilerim kılıcımı. yakarım canını. siz bol bol dua edin.

yaptır yaptır canım bakalım az kendimize valla bakki o iyce tutulsun sana hihihidualarımız hep seninle

ben cuma baslıyom lazere

Canım çook teşekkür ederim yardımın için ben diane 35 i hep aralıklı kullandım canım, 6 ay kullandım arada 4-5 ay falan kullanmadım, uzun süre sürekli kullanmadım yani ama bi türlü düzenli bi dr a da devam etmedim, bu son başlamamda da dr a falan gitmedim, bi kaç ay ara vermiştim sonra yeniden başladım, bugün 3. kutuma başlıycam bidaha ki adetime 15 gün kala da soğan kürü yapmayı düşünüyorum, polikistik over için çok etkiliymiş, ona da 3 ay kadar devam ederim, diane 35 de 6 kutu bittiğinde yeniden dr a giderim, bahsettiğim sıkıntılarımı falan söylerim, ben daha önce hayıt otunu da denemiştim, civanperçemi poşet çayını da hep bulundururum evde, akşamları çay yerine onu içerim belki bi faydası olur diye ama ilaç kullanmadan sadece bitkiselller bana çözüm olmuyo malesef adet düzenim olduğu sürece sivilce sorunum yok da herhangi bi ilaç kullanmazsam hem adet olamıyorum hem de sivilce sorunum oluyor Canım sence evlenmeyi düşündüğüm kişiyi bu konu hakkında bilgilendirmeli miyim, sen ne yapıyosun bu konuda?:44:

Canım bilemedim ki şimdi ne yapsam :44: Bi çok dr a gittim, çocuk düşünmeyince vardikleri ilaç bu, bende de çarpıntı, mide bulantısı falan yapıyo ama idare ediyorum, şu an diane 35 kullandığım için yüzümde sivilce kalmadı, sadece biraz iz var onun için de 2-3 gündür tiretin krem kullanıyorum, yüzü hemen soyarak izleri büyük ölçüde geçiriyo ama yine de kararsız kaldım şimdi sen böyle diyince :44:

Canım pkos var mı sende de? Güzelleş canım güzelleş :108ualarımız seninle, Allah yardımcın olsun.

canım diane 35 i nekadar kullandın ? Ne zamandır yani.TABİKİ SÖYLEME BU GÜNÜMÜZDE COGU KİŞİDE OLAN BİR HASTALIK VE BU HAMİLE KALMAYACAKSIN ANLAMINA GELMİYO BENİM BİR YAKINIM SOGAN KÜRÜYLE HAMİLE KALDI YİNE BİR YAKINIM HAMİLE KALDI HERSEY TEDAVİYLE OLYO BELKİ TEDAVİSİZ GEBE KALCAN BİLEMEZSİN .SEN ANLATINCA SİMDİ YANLIS ANLIYCAK ANLATMA.LAZERDEN MEMNUNMUSUN NERENE YAPTIRIYON KUZU AZALTTIMI.DİANEYİ5 YILDAN FAZLA KULLANMAYINDİO DOKTORLar bende cok doktora gittim inan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…