• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Öncesi Polikistik Over İçin Önlem

uzun süre içtin yani içme kuzum bırak.bende ebeyim bu isin içindeyim ondan kendi calıstıgım hastanede cok iyi bir doktor vardı ona danışdım o içme dedi neden bu kadar uzun süre içtin dedi ve farlutalı önerdi.onun sayesinde kurtuldum sonra yine doktora gittim o doktor gercekten bilgili ve infertilite uzmanıydı.ecopirin verdi yani kan cıvıtıcı bu hem kolay gebe kalmayıda saglıyor kan cıvıtıcılar rahime kan gitmesini saglıyor.ve farlutal ödem yaptıgı için lutenly verdi.memnunum.bi kadın dogum doktoruna git ama infertilide uzman olcak yoksa dianeyi dayar gene.anlat diane kullanmak istemiyom de dogum kontrol ilacıda icme.evlilik planım var de.ve doktorum en yakın zamanda evlen gel dedi....
Anladım canım çok teşekkür ederim yardımın için, bahsettiğin gibi bi dr araştırmam gerekecek öncelikle, Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin, dert verip derman aratmasın. :21::21::21:

Anladım canım çok teşekkür ederim yardımın için, bahsettiğin gibi bi dr araştırmam gerekecek öncelikle, Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin, dert verip derman aratmasın. :21::21::21:

Metformin (glukofaj, glifor, glukofen) kullanımı ne zaman gereklidir?
Metformin şeker hastalığının tedavisinde uygulanan bir ilaç olmakla birlikte, kadınlarda en sık infertilite nedenlerinden biri olan polikistik yumurtalık sendromunda da (Bkz:PCOS (PCOS nedir ?)) insülin duyarlılığını arttırmak amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu hastalarda yüksek kan insülin düzeyleri, artmış insülin direnci,aşırı tüylenmeye yol açan yüksek androgen hormonları bu ilacın ortalama 2 aylık kullanımı sonrası düzelmekte ; hastaların düzenli adet görmesi ve normal yolla hamile kalması da mümkün olabilmektedir.

Metforminin ülkemizde bulunan formları glifor,glucophage,glukofen,gluformin şeklindedir.Yemeklerle birlikte günde 3 kez 500 mg. veya günde 2 kez 850 mg. alınması önerilmektedir.İlaca başlamadan önce karaciğer ve böbrek fonksiyonları kontrol edilmelidir.Oluşabilecek bulantı ,ishal gibi yan etkiler genellikle bir hafta içinde azalır.

Metformin kullanımına tedavi süresince ve gebeliğin 8-10.haftalarına kadar devam edilmektedir.Bu ilacın kulanımı sonrası anormal bebek doğumuna ilişkin bilgi bulunmamaktadır.

canım diane 35 i nekadar kullandın ? Ne zamandır yani.TABİKİ SÖYLEME BU GÜNÜMÜZDE COGU KİŞİDE OLAN BİR HASTALIK VE BU HAMİLE KALMAYACAKSIN ANLAMINA GELMİYO BENİM BİR YAKINIM SOGAN KÜRÜYLE HAMİLE KALDI YİNE BİR YAKINIM HAMİLE KALDI HERSEY TEDAVİYLE OLYO BELKİ TEDAVİSİZ GEBE KALCAN BİLEMEZSİN .SEN ANLATINCA SİMDİ YANLIS ANLIYCAK ANLATMA.LAZERDEN MEMNUNMUSUN NERENE YAPTIRIYON KUZU AZALTTIMI.DİANEYİ5 YILDAN FAZLA KULLANMAYINDİO DOKTORLar bende cok doktora gittim inan
Canım ben koltuk altı-yüz bi de alt bacak (dize kadar) yaptırıyorum, 1 sene falan oluyo heralde başlayalı, azalma oldu tabiki ama tam istediğim gibi değil, yüzde yine sivilceleri artırdı bende:50: Öncesinde jiletle alıyolar benim gittiğim yerde, öyle bi lazer tavsiye etmem, ben de değiştirmeyi düşünüyorum, bakalım napıcam. Canım dediğim gibi en fazla 3-4 ay daha kullanıcam diane 35 i ve soğan kürü de deniycem, şu an da dr a gidip yine olumsuz şeyler duymayı hiç istemiyorum :50: Bu zaman da hem kendim bitkisel bişeyler de denemiş olurum, belki o zaman sonuç daha iyi olur, sonrasında artık doğum kontrol hapı kullanmak istemediğimi söyliycem, evlilik düşündüğümü söyliycem, ben dediğim profesöre bu ilacı kullanmak istemediğimi söylemiştim zaten, çarpıntı yapıyo mide bulantısı yapıyo demiştim, bana çocuk düşünmüyosan tedavi yolu bu demişti:50: Diane 35 e ek olarak bana da kanı sulandırsın diye ecopirin ve mide bulantısı için de ayrıca bi ilaç vermişti, 3-4 ay daha sabredicem, soğan kürü falan da yaparım, sonra da dr a artık kullanmak istemediğimi söylerim. Fikirlerin ve yardımın için Allah razı olsun, her şey gönlünce olsun hayırlısıyla:16::16::16:

Canım pkos var mı sende de? Güzelleş canım güzelleş :108:Dualarımız seninle, Allah yardımcın olsun. :21:

var canım pko ama ben takmıyorum okadar. Bence kıllanma problemi vardı ordan tesadüfen buldu doktor. Ama uzun zamandır kullanmıssın diane kesin bırak. 1sene evlenene kdr hiç kullanma yumurtalıkların yenilesin kendini. doktorum bna ddi ki kızlar pko'lular aslında çocuk sahibi olma konusunda sıkıntı çekmezler. Ama uzun yıllar tedavi için doğum kontrol hapları kullandıkları için yumurtalıklar tembelleşir. pko'luların çocuk sahibi olamamalarının %80 sebebi budur dedi. sana tavsiyem kekik suyu adet söktürüyor. ama aşırı acı bişey. Bence sen 1 kahve fincani iç hergün. Eskiden bu kadar var mıydı sanki bu hastalık.. Şimdi herkes pko'lu

Canım ben koltuk altı-yüz bi de alt bacak (dize kadar) yaptırıyorum, 1 sene falan oluyo heralde başlayalı, azalma oldu tabiki ama tam istediğim gibi değil, yüzde yine sivilceleri artırdı bende:50: Öncesinde jiletle alıyolar benim gittiğim yerde, öyle bi lazer tavsiye etmem, ben de değiştirmeyi düşünüyorum, bakalım napıcam. Canım dediğim gibi en fazla 3-4 ay daha kullanıcam diane 35 i ve soğan kürü de deniycem, şu an da dr a gidip yine olumsuz şeyler duymayı hiç istemiyorum :50: Bu zaman da hem kendim bitkisel bişeyler de denemiş olurum, belki o zaman sonuç daha iyi olur, sonrasında artık doğum kontrol hapı kullanmak istemediğimi söyliycem, evlilik düşündüğümü söyliycem, ben dediğim profesöre bu ilacı kullanmak istemediğimi söylemiştim zaten, çarpıntı yapıyo mide bulantısı yapıyo demiştim, bana çocuk düşünmüyosan tedavi yolu bu demişti:50: Diane 35 e ek olarak bana da kanı sulandırsın diye ecopirin ve mide bulantısı için de ayrıca bi ilaç vermişti, 3-4 ay daha sabredicem, soğan kürü falan da yaparım, sonra da dr a artık kullanmak istemediğimi söylerim. Fikirlerin ve yardımın için Allah razı olsun, her şey gönlünce olsun hayırlısıyla:16::16::16:

yüzedemi lazer yaptırıyon kuzu.yüzde arttırma oldumu pekiben yüze iğneli düsünüyorum.bencede öyle yap canım iyi bir doktora git.hepsi dianeyi veriyor.ben adet smktürücü alıyorum simdi memnunum

26 yaşında bekarım, bende de polikistik over var :43: ilaç kullanmasam nerdeyse hiç adet olamıyorum :43: şu an diane 35 kullanıyorum, seneye yazın bi aksilik olmazsa evlenmeyi düşünüyorum, ilerde ya olmazsa diye düşündüğüm için de hemen çocuk istiyorum, yani düğüne az bi zaman kala diane 35 kullanmayı bırakmam lazım ama o zaman da yüzümde birsürü sivilce çıkıyor :18::18::18: ne yapacağımı şaşırdım doğrusu, evlenince hemen çocuk sahibi olabilmek için evlenmeden önce kürler falan yapmalı mıyım ne dersiniz, soğan kürü yapmayı düşünüyorum, bu konuda tecrübeli arkadaşlardan fikir ve yorumlarını bekliyorum.:16:
bişey olmaz canım merak etme ben tam anlamıyla bı pkoluyum ama hamıle kaldım ıkı defa ılkımı dusurdum sımdı yıne hamıleyım ufak bı tedavıyle oldu para olarak hastane parası ıle bırlıkte 100 lırayı bıraz gectı hiç merak etme dıane 35 nıye kullnıon progestan kullan duphaston kullan bence dıaneyı bırak

yüzedemi lazer yaptırıyon kuzu.yüzde arttırma oldumu pekiben yüze iğneli düsünüyorum.bencede öyle yap canım iyi bir doktora git.hepsi dianeyi veriyor.ben adet smktürücü alıyorum simdi memnunum
Canım artma olmadı ama azalma da olmadı çok fazla, belli bi zaman sonra eski halini alabiliyo, yardımların için tekrar tşkler canım :16:

bişey olmaz canım merak etme ben tam anlamıyla bı pkoluyum ama hamıle kaldım ıkı defa ılkımı dusurdum sımdı yıne hamıleyım ufak bı tedavıyle oldu para olarak hastane parası ıle bırlıkte 100 lırayı bıraz gectı hiç merak etme dıane 35 nıye kullnıon progestan kullan duphaston kullan bence dıaneyı bırak
Bidaha dr a gidince söyliycem canım, daha diane vermesin :50: Allah çocuğunu sağlıkla kucağına almanı nasip etsin canım :21:

Randevu aldım cildiyeden, yarın diycem dr a bu diane35 i bırakınca yeniden sivilceler çıkıyo, kesin çözümü yok mu bunun diycem :52:

Randevu aldım cildiyeden, yarın diycem dr a bu diane35 i bırakınca yeniden sivilceler çıkıyo, kesin çözümü yok mu bunun diycem :52:

canım iyi yapmıssın ben aknetrent ile sivilcelerimden kurtuldum sükür tavsiye ediyorum
doktora bi sor ...DEKİ BENİKADIN DOGUM UZMANIM GÖNDERDİ DE.DİANEYİDE BIRAK KUZUM ONUN YERİNE ADET SÖKTÜRÜCÜ İÇ.DOKTOR SANA UYGUN OLAN ADET SÖKTÜRÜCÜYÜ VERİR ZATEN.UZUN SÜRE DİANE KULLANDIM DERSEN ZATEN İLACI BIRAKDERLER.

canım iyi yapmıssın ben aknetrent ile sivilcelerimden kurtuldum sükür tavsiye ediyorum
doktora bi sor ...DEKİ BENİKADIN DOGUM UZMANIM GÖNDERDİ DE.DİANEYİDE BIRAK KUZUM ONUN YERİNE ADET SÖKTÜRÜCÜ İÇ.DOKTOR SANA UYGUN OLAN ADET SÖKTÜRÜCÜYÜ VERİR ZATEN.UZUN SÜRE DİANE KULLANDIM DERSEN ZATEN İLACI BIRAKDERLER.
Tamam canım teşekkür ederim :29:

tek çözüm METFORMIN ,yani insülin direncini kıran şeker ilacı.

doğum kontrol hapı gibi yan etkileri yok,yumurtalıkları tembelleştirmiyor.

pko yu düzene sokuyor kilo verdiriyor ve sonuç olarak kaliteli yumurtlamayı adet görmeyi de sağlıyor.
metformin ilaçları; glucophage glifor glukofen bunlardan herhangi birini alıp 750 mg ile günde bir tane başlayın. başta mide bulantısı yapar ama gece yatmadan önce içerseniz sorun olmaz.

ben de pko luyum; uzun süre doğum kontrol hapı yasmin kullanmıştım ve evlenince düşüğüm oldu.
sonra onu bıraktım ve glukofene başladım ,sağlıklı bir bebeğim var şimdi. emzirmeyi kesince tekrar metformine başlayacağım.
keşke metformini herkes bilse. maalesef doktorlar direk doğum kontrol hapını dayıyor.

pko yu düzene sokuyor kilo verdiriyor ve sonuç olarak kaliteli yumurtlamayı adet görmeyi de sağlıyor.
metformin ilaçları; glucophage glifor glukofen bunlardan herhangi birini alıp 750 mg ile günde bir tane başlayın. başta mide bulantısı yapar ama gece yatmadan önce içerseniz sorun olmaz.

ben de pko luyum; uzun süre doğum kontrol hapı yasmin kullanmıştım ve evlenince düşüğüm oldu.
sonra onu bıraktım ve glukofene başladım ,sağlıklı bir bebeğim var şimdi. emzirmeyi kesince tekrar metformine başlayacağım.
keşke metformini herkes bilse. maalesef doktorlar direk doğum kontrol hapını dayıyor.

canım bende uzun yıllar diane kullandım simdi adet söktürücü kullanıyorum lutenly adlı.glifora basladım 1000mg günde 1 tane içiyorumbaslayalı 5 gün oldu aksamları içiyorum mide bulantım yok .bende bekarım.ama ben zayıfım.yinede etki edermi adet olamama.yada yumurtalıklarıma:17::17::17:

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim canım:16: dr a gidince o ilacı da sorucam inşallah, daha fazla diane 35 kullanmak istemiyorum diycem bidahaki gidişimde

Canım cildiyeye gittim bu sabah, polikistik over olduğumu da söyledim, bana dediği şey, ilk gelenle evleniyosun oldu:9::9: hemen evlen çocuk yap dedi :52: o zaman hormonların düzelecek dedi, evlen öyle gel dedi :9: Tabi ek olarak da şu ilaçları verdi: Tetradox kapsül, clindoxly jel, ısotrexin jel bi de dermoskin yüz yıkama köpüğü, 1 ay kullanıcam, 1 ay sonra kontrole gidicem, hayırlısı bakalım:40:

Canım cildiyeye gittim bu sabah, polikistik over olduğumu da söyledim, bana dediği şey, ilk gelenle evleniyosun oldu:9::9: hemen evlen çocuk yap dedi :52: o zaman hormonların düzelecek dedi, evlen öyle gel dedi :9: Tabi ek olarak da şu ilaçları verdi: Tetradox kapsül, clindoxly jel, ısotrexin jel bi de dermoskin yüz yıkama köpüğü, 1 ay kullanıcam, 1 ay sonra kontrole gidicem, hayırlısı bakalım:40:

ısotrexin jel bunu bende kulalnyom kuzu lekelere sivilceye iyi dedi 3 ayhergün sonrada haftada 1 sürcendedi.doktor 2 yıl kullancan dedi su yüz yıkama köpüğünü bende alayım.banada doktorumun dediği sey her gittiğimde sen hala evlenmedin miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:1::1::1::1::1: evet bu hastalagın caresi gebe kalmak mıs cünkü bazılarda dogumdan sonra düzelebiliyormus.

ısotrexin jel bunu bende kulalnyom kuzu lekelere sivilceye iyi dedi 3 ayhergün sonrada haftada 1 sürcendedi.doktor 2 yıl kullancan dedi su yüz yıkama köpüğünü bende alayım.banada doktorumun dediği sey her gittiğimde sen hala evlenmedin miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:1::1::1::1::1: evet bu hastalagın caresi gebe kalmak mıs cünkü bazılarda dogumdan sonra düzelebiliyormus.
Canım inşallah evleniriz de bebişimiz olur :21: Bu hastalık da geçer inşallah :21:

Hımm bi de dr dedi ki yağlı şeyler ve kola yasak, bunlardan muhakkak uzak duruyosun dedi, zaten beni çok etkiliyo, yağlı bişey yesem hemen sivilce çıkıyo, bundan sonra düzelir inşallah :21:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım inşallah evleniriz de bebişimiz olur :21: Bu hastalık da geçer inşallah :21:

Hımm bi de dr dedi ki yağlı şeyler ve kola yasak, bunlardan muhakkak uzak duruyosun dedi, zaten beni çok etkiliyo, yağlı bişey yesem hemen sivilce çıkıyo, bundan sonra düzelir inşallah :21:

insallah canım insallah o günleride görürüz kız belki evlendikten sonrada hamiş topiklerinde beraber oluruz:49::49::49:

insallah canım.cok gecmiş olsun sifa olsun:21::21::21:

Back