Evlilik öncesi kararsızlık ve düğğn hazırlığına isteksizlik

Kova olduğunu damat bey bilmiyor mu? Bence o kaçmalı
Kovalar da kendinden kaçmalı. Böyle rahatsız bir burç yok
Ya demeyin öyle bizler iyi insanlarız. Sadece bağlanmak ve birini hayatının merkezine koymak bizlere göre değil. Tek tutkumuz aşkımız özgürlük )) :)))

Nişandan ayrılınca ve onsuz bir hayatta daha mı çok mutlu olacaksın? Cevap evet ise hiç durma!

Ayrılmayı gerektirecek ciddi sorunum yok.. Bazen keşke olsa diyorum daha kolay olurdu ayrılmak..

Derken?
Çok çelişkili konuşuyorsunuz.
O veya bu sebeple bu kadar çok ayrılmak istiyorsanız ayrılacak sebep var demektir. Sebep de bu işte, ayrılmayı istemeniz. Zorla mı evleniyorsunuz? Çok tuhaf konuşuyorsunuz. Evlenip de kendinizi yakmayın bu kadar çelişkiyle bence.

Heyecanla herşeyden kaçıyor insan demişsiniz ya bende heyecan yok maalesef keşke olsa onun yerine korku ve kaygı var
Korku ve Kaygı bunlar bazen heyecanla da katılabiliyor eğer korku Kaygı varsa ya yeterince sevmiyorsunuz ya da bazı Şeyler tam istediğiniz gibi değil eksik olan bşyler var

Esimde kova ama yildirim nikahi yaptik. O kovaysa bende koçum. Boyle naz niyaz cekip kacmaya calistigini hissetseydim kendimi kotu hisseder ve cok fena ofkelenir dugunu ben erteler veya iptal ederdim. Istemiyorsaniz nikah kiymayin. Ayrilmak isteyenide kimse tutamaz, birakmadi diye bisey yok..

Sizin adamla sorununuz yok da düğün stresi sarmış gibi . Herkes az çok evlenmeden önce benzer şeyleri düşünüyordur. Ben evlendiğim zaman julia Roberts gibi kaçmam inşallah diye aklımın bi köşesinde vardı o da ben balık burcuyum bi de .
Kötü düşünmeyin , çok mutlu olursunuz inşallah

Kardeş netti bu kovalar size?
Liffen ama ayıp oluyor.
o arkadaş kova ile oğlağı karıştırdı bence... sıkıntı hem hayalperest hem bencil oğlaklarda. Bizim tek sorunumuz fazla realist olmamız.

H Hem33yx adamla ilgili elle tutulur bir endişen yoksa, olaya ben evlenmek istiyor muyum, yoksa bir kaç yıl daha beklesem daha mı sağlıklı olur diye bak. Sadece ertele yani. Yoksa o değil başka bir erkek olsa da çok farketmeyecek. Pembe hayaller besleyen bir kadın olmadıkça evlilik çok matah birşey gibi durmuyor çünkü; aksine akla hep kısıtlamalar, zorluklar, sorumluluklar geliyor sadece

Aynı sorun bendede var tek fark ben nişanlancakken yani adm atalm deunce korktum erteledim konumu okursanız.Gerçekten çok kötü bi durum beş aydr falan böle bi belirsizlik içindeyim iş ciddiye binsin dendiğinden beri bazem sevgimmi bitti dyorm heycan zaten yokda. Bazende kayınvalide altkatnda otrcam dıye ıstemedgmdenmı dıyorm bilemiyorm benmde kafam çok karıştı sizde emin olmadan evlenmeyin

Cok normal düşünceler bunlar. Eminim pek cok kişide olmuştur. Yepyeni hayat yeni sorumluluklar. Geçer gider hersey korkmayın. Mutluluklar

Ben de 1 aylık evliyim ve nişanlandığım günden itibaren bunun stresine girmiştim. Acayip içim bayılıyordu, sürekli ağlayıp sorun çıkarıyordum. Nişanlım buluşmadan önce ağlayacak mısın kendimi hazırlayayım falan diyordu. Sürekli ilişkimi sabote etmek istiyordum ama en ufak kaybetme ihtimali ortaya çıkınca da totom tutuşuyordu:) hazırlık noktasında da aynı iç bayıntısı katmerli haliyle devam ediyordu, hem her şey süper olsun istiyordum hem de çay bardağı almak dahi büyük külfet geliyordu. Annem de bu sebeple strese girip ağlıyordu falan genel bir ağlama hali sirayet etmişti. Gelinliği 1.5 ay önce diktirmeye gitmiştim sanki ben tuhaf olduğunu farketmemişim gibi tüm gelinlikçiler de ayyyy inanmayorooom nasıl gelmezsin bu zamana kadar diye beni daha da streslendiriyorlardı. Düğünde gösterilcek slaytı kına gecemin sabahında hazırlamıştım.

Velhasıl, her şey yetişti, baya da güzel oldu. Nişanlılık köprüden önceki son çıkış gibi hissettiğinden onla olan ilişkin pembik güvenli bir alan olmaktan çok bileklerini acıtan ve hayatının eğlencesini evlilikle yok edecek prangalara dönüşmüş gibi hissediyor olabilirsin. Ya da doğru kişi mi endişeleri, doğru kişi olsaydı böyle hissetmezdim gibi kısırdöngüler sebebiyle günde 14 saat uyuyabilirsin. Geçiyor, evlendikten sonra çok şükür çok da korktuğum gibi olmadığını gördüm. Cinsellik içeren cool bir ev arkadaşlığı olarak hayal edersen sakinleşebilirsin bir kova burcu olarak.

Nişanlınla gerçekten ruh sağlığını bozan kötü deneyimler yaşamadıysan kendini akıntıya bırak. Ben çok üzülüyordum, evlilik öncesi kızlar pırpır olur neşeli olur benim ruhum emilmiş gibi diye, buraya da konu açmıştım hatta. Ya dünyayı gezemezsem diye varsayımlarda bulunup depresyona giriyordum. Bunları yaşarken yalnız değilsin, sende bir sorun yok, bu değişiklik için endişelenmeye hakkın var, bil istedim:)

Hayırlı olsun.

İmza: yükseleni kova olan yengeç kadını

Evlilik öncesi sendromu diye bi rahatsızlık var. Bende de cereyan etti de. Ordan biliyorum. Sana tavsiyem düğün hazırlığına bi yerden başla. Başlayınca bitmiyor zaten. Seni fazlasıyla oyalar. O arada kendini ve vesveselerini dinlemeyi unutursun. Zaten başlamazsanız evlenemeyeceksiniz. Ev yok .. gelinlik yok. Benim nişanlım temmuz sonundaki düğün için ev tuttu da her gün temizliğe gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…