Evlilik öncesi cinsellik?

Yani bazıları duygusaldır. Bazı konuları çok önemser. Biriyle cinsellik yaşayıp sonra ayrılmak onu üzer. Başka tenleri yadırgar. Ama bazı insanlar daha içgüdüseldir. Sevdiğiyle beraber olur, ayrılır, hayatın akışında bunları olağan görür,. Kişisel bir konu tamamen. Gönlünüzden geçeni yaparsınız

Önceki yazışmaları okuduysanız kastettiğimi anlardınız.
Bekarken girilen ilişkiyi "erkeğin ihtiyaçlarını ücretsiz karşılamak" olarak tanımlıyorsa eğer bir kişi, ben cinselliğin kendisi için görev olduğunu düşünürüm.
Sizin üstünüze alınmanızı gerektiren bir şey yok :)

Yok ben kişiye özel yazmadım zaten. İsimlere bakmam pek, cümleleri görünce direkt alıntıladım. Öyle düşünen bayan okur umarım :))) @lyanna mormont

Aslında şöyle, erkek yapar kadın yapamaz ya da kimse yapmamalı gibi şeylere takılmam. Ben kendime bakarım. Erkek arkadaşım başkasıyla önceden beraber olmuş. Buna takılmadım. Kendi tercihi. Ama ben ondan sonra bir başkasını hayatıma almak ister miyim başkasına dokunmak ister miyim bilmiyorum. Duygusal olarak bakıyorum sanırım biraz olaya. Ona tamamen güvenmeden kendimi açmak teslim etmek istemiyorum. Çünkü biraz duygusal biriyim. Çabuk atlatamayabilirim ayrılırsak. Hatta cinselliği geçtim sevgi anlamında bile kendimi yeni yeni açıyorum ona. Güven problemim var biraz sanırım.

Bence erkek arkadaşın bunu gayet rahat doğal anlattığı için sen kendinle çelişkiye düştün ama herkesin hayata bakışı farklı ve birde inanç varsa olması gereken bir doğru var.. Bu yaşına kadar bu bilinçle yaşamışsın bence doğru olanıda yapmışsın herşeyin bir zamanı var ve zamanında yaşamak en hüzeli

Evlilik; biriyle yaşlanmak, mümkünse onunla ölmek için verilen bir sözdür. Cinsellikte çok özel ve mahrem bir olay, insanlar ruhen birbirine asla o anda olduğu kadar yakın olamıyor. Bunu gerçekten aşık insanlar adına söylüyorum. Bu kadar kendim olduğum bir olayı tek 1 kişiyle yapmak isterim. Eşim ölse evlenme ihtimalini düşünmem bile, çünkü; başka bir adamla cinsellik yaşayabilme ihtimalim yok. Korkunç bir şey.

Velhasıl; evlenince yaşanmalı. Evliliklerde bitebilir ama en azından hiçbir evliliğe bitecek niyeti ile başlamıyorsunuz.

Hakkında en hayırlısı olsun canım.

Umarım ilkin sonunda da olur.

İyice tanıyıp emin olmadan böyle şeylere kalkışma derim ben.Bi zaman sonra ilişki sadece cinsellik üzerine kurulabilir.El ele,diz dize oturmalar,masum öpüşmeler falan yalan olur.Kendi tercihin yinede..

Cinsellik bence olmali ya belli bir yaş ve farkindalik oluştuktan sonra...

Farz edelim ki kisi bir sekilde evlenmedi? E bence buyuk kayip...ihtimal yani

Bence bir kadinin duzenli cinsel hayati olmali medeni durumu fark etmeksizin

Evlenemedim evde kaldim sevgilim olmadi konusu acanlara hayatta tek amac sevgililik mi evlilik mi yazip her kadinin evli ve evli olmayan cinsel hayati olmali yazilmasi celiski degil mi sorum sadece size degil baskalarina da yazdigim sekilde dusunenlere de sorum neden celiski var??

Herkesin hayat gorusu inandigi degerler farklidir.
Fakat bakire olup peygamber dunyaya getiren kisi kutsal kitapta cokca geciyor ve ovuluyorsa benim gorusume gore cok da onemli degildir.
Tabi benim gorusume gore altini ciziyorum isteyen istedigini dusunsun..

Ben evlenmeden önce birlikte olmayı doğru hatta gereklilik olarak görüyorum; ama bu kişilerin hayat görüşü ile ilgili bir şey. İlk ilişkimde buna hazır hissetmem bir sene sürmüştü ve sonra kendim istemiştim. Hazır hissettiğinizde bunu kendi istediğinizle yaşarsanız ayrılsanız da içiniz rahat olur.

Çok güzel yazmışsınız. Evet evlilikte garanti değil boşanabiliyorsun ama bir ömür geçirmek için yola çıkıyorsun.
Başkasına dokunma fikride duygusal açıdan bana hoş gelmiyor.
Şimdilik acele etmeden bu şekilde devam edeceğim bir şeylerden emin olana kadar sanırım.
Teşekkür ederim.

İyice tanıyıp emin olmadan böyle şeylere kalkışma derim ben.Bi zaman sonra ilişki sadece cinsellik üzerine kurulabilir.El ele,diz dize oturmalar,masum öpüşmeler falan yalan olur.Kendi tercihin yinede..
Bende emin olmak istiyorum sanırım.
Daha yeniyiz bir senedir beraberiz ve biraz daha tanımak istiyorum onu.
Teşekkür ederim.

bence çok doğru düşünüyorsunuz ..
burda defalarca konu açıldı birliktelik yasadim pişmanım,hamile kaldim pismanim..hatta kurtaj olmak zorunda kalan bir konu sahibi dahi vardi.bu tarz ihtimallerde olabilir..
kk de kizlik zari dikimi konilari var birde..
mesela benim esim benimle evlenmeden önce hic birliktelik yasamamis bende öyle.
İkimizde birbirimizin ilkiyiz..bu duygu çok heyecan vericiydi ilk evlendigimizde bizim için.
ve istanbulda buyudugum icin ayri bi gozunde buyumustum bu düşüncem için.
kom ne derse desin herkes ilkini evlilige birakan kisiye daha bi baska bakiyor..

Hayır büyütmüyorsunuz. Olması gereken gibi bir duruş benimsemişsiniz. Sadece önceki hikayeyi dinlemek kafanızı karıştırmış. Bunun kendi doğrunuzdan ödün verdirmesine izin vermeyin.

Herkesin naçizane kendi fikri...
Ben olsam evlenmeden birlikte olmam
Benden önceki sevgilisiyle düzenli cinsel hayat yaşadığını anlatan biriyle de olamam.

Bunu bana kendisi anlatmak istemedi aksine ben onu zorladım. Sonra pişman oldum hatta çok gerildi çünkü, biz kendimize bakalım başkası bizi ilgilendirmez dedi ama ben üstüne gidince ilk ve son kez cevap vereceğini söyledi. Bende ona zaten anlattıktan sonra saygı duydum.

Bana göre evlilik te ilkleri yaşamak çok başka ve özel .Eşinle yaşadığın cinsel haz daha farklı sonuçta sevgilinle yaşadığın cinsellikten başka oluyor.
Ya tam cevap yazacağım alıyor beni bir gülme!

Evlenmeden önce birliktelik yaşayanlara da evlendikten sonra yaşayanlara da aynı derecede saygı duyuyorum öncelikle bunu belirteyim. :))

Ama resmi bir işlemin hazza etkisini bir türlü anlayamadım. :)))))

eğer ilerde mutlu bir ailenin hayalini kuruyorsan yapma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…