• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik nasıl bir şey? değer mi katlanmaya?

unuturum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
23
0
86
İstanbul
Merhaba hanımlar
uzun zamandır siteyi takip ediyorum yazmak bugüne kısmetmiş.
Bir erkek arkadaşım var 26 yaşındayız ikimizde. Tanışalı 3 yıl oldu. Birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz. Aşağı yukarı herşeyi birlikte öğrendik yaşımıza rağmen. Askere gitti bekledim 15 ay. Geldi sıkıntıları oldu herşeyinde yanında oldum. Manevi desteğimi her zaman sundum asla maddi destek almadı benden sadece yanımda ol yeter dedi. Geçmişinde zor bi nişanlılık yaşamış. Ailesi sorun çıkarınca ayrılmışlar kötü bir şekilde. Konuşup paylaşmadığımız hiç birşey yok denebilir. Geçmişinde yaptığı hatalar çok fazla aslında. Ama değişmeye çalışıyor benle hayata yeniden tutunmaya çalıştığının farkındayım bana belli etmesede. Onu bırakmamdan tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyor ve gerçekten beni sevdiğine inandırıyor beni.
Sorun şu ki bu yaz evlenmeyi istiyor. Ben evlenmek istemiyorum. Yani aslında istiyorum ama mutlu olabileceğimden emin değilim. Evlilik hayatı bana göre değil. Bunu nasıl anlatacağımı da bilmiyorum açıkçası beni tam olarak korkutan ne onu da bilmiyorum. Evlenirsek annesi ve babası da bizimle oturacak bunu da söylemeden geçmeyeyim. Çok iyi insanlar saygılı ve dürüstler. Yaşlı oldukları için mecburen birlikte oturacağız. Başka kardeşi de yok. Herkes birlikte oturmayın diyor ama onun benden istediği tek şey bu. Reddedemedim. Ama aklımda bir sürü soru işareti var. Önceden toz pembe olan herşey birden kabusa dönüştü. İstemeye gelelim diyor ama mezheplerimiz de farklı benim ailem sorun çıkarabilir emin değilim ama sanırım itiraz edecekler. Nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum ve korkuyorum.
Evlilik için bu kadar zahmeti göze almaya değer mi? Size sormak istediğim aslında kısaca bu. Yardımcı olun lütfen. Herkese şimdiden teşekkür ederim..senağlama

Valla eğer katlanmaya değermi gibi bir sorulabiliyorsa evlenilmemeli... ınsan evlilik öncesi süreçte türlü türlü sorunlarla karşılaşabilir, fakat bu sorunlara katlanmaya değermi demek sizin evliliğe hazır olmadığınızı evlenecek kadar sevgilinizi sevmediğinizi gösterir...
Ben de evlenmeden önce çok sorunla karşılaştım flört ederken eşimin annesi kansere yakalandı hem maddi hem manevi açıdan çöktüler... Daha sonra vefat etti.... Anneyi kaybetmek büyük bir travmaydı...
Bizim de aramızda mezhep ayrılığı vardı... Benim ailem kabul etmedi istemedi....
Ama ben bunların hiçbirinde katlanmaya değermi diye düşünmedim, nasıl çözebilirim diye düşündüm hep....

mezhep farklılıkları felan varmış sanırım... ımss

çözmek için bir sürü şey yapmam gerekecek. nasıl çözebileceğim az çok belli mücadele edip direticem ama ya sonunda değmediğini görürsem herkes bin bir türlü şey söylüyor hangisine inanacağımı şaşırdım
hoş tanıdıklarımın yüzde sekseni evlilik hakkında pek iyi şeyler söylemiyor :)

romatik takılırsan 1 yılda biter evlilik

hoşlanmadığın şeylerde var bunu unutma

beraber oturacaksan şimdiden kendini boşananlar listesinde bul vallahi pembe sözler yazamam

gercekten seviyorsan katlanmaya değer lakin işte sevgi de bir yere kadar.
olayın içine sorunlar girince sevgi cok arka planda kalıyor..
sen bilirsin canım ama iyi düşün bence.. evlilik zor zanaat..

evlilik monotonluk flört döneminde sadece bu gün nereye gidelim
nerde yemek yiyelim ne hediye alsam
gibi şeler düşünürdük
ama evlenince eve ne lazım
ne yemek yapsam
çocuğun uyku vakti dışarıya çıkamaayız gibi şelere dönüşüoo
asla flört dönemiyle kıyas etmeyin
o adam gidioo pufss... oluo

Öncelikle başlığa cevap veriyim..
Evlilik zor,çok zor bişiy....:1closedeyes:
Konunuza gelince mezhep için bişiy demem,hiç kimsenin inancını sorgulamam gerektiğini öğretilerek büyüdüm ben..
Ancak aşkından ölsem de eşin anne babasıyla yaşamam ben.. Bana çok ters gelen konu bu..:delphin:

bencede asla ve asla! diorum sakın sakın yaşama en yisiyle bile sorun yaşıosun her şey batıo asla! derimm

meshep kismini birsey diyemem ama birlikte oturma kismi pek iyi degil. yani onlar varsayalim cok mukemmel insanlar. hic sorun cikartmiyorlar agizlari var dilleri yok. siz esinizle nasil kari kocaliginizi bilceksiniz? nasil bir sorununuz oldugunda tartisacaksiniz? ayaklarinizi uzatip oturamayacaksiniz bile.surekli hizmet hurmet. bence bir sure sonra kaldiramazsiniz gibi gelior. ne biliyim altli ustlu oturun en kotu madem cok yaslilar. ama ayni ev bence yanlis....

biliyorum ama biri 60 biri 65 yaşında mecburen onlarla oturmak zorundayız ayrıca maddi açıdan da bize bir yükleri olmayacak hatta katkıları olacak. birlikte bişeyler başarmak zorundayız. onların desteğini almamız şart bi yerde.

60-65 cok yasli degil bence. ama maddi kismi varsa bilemiorum. zaten aslinda bu yanini dusunmek zorundaysaniz, sesinizi cikartmayip gecinmeye caliscaksiniz. yapicak bisiy yok.

biliyorum ama biri 60 biri 65 yaşında mecburen onlarla oturmak zorundayız ayrıca maddi açıdan da bize bir yükleri olmayacak hatta katkıları olacak. birlikte bişeyler başarmak zorundayız. onların desteğini almamız şart bi yerde.

Maddi destek için ise, bana daha da uzak bir fikir bu..
İnsanların maddi yeterliliğe gelmeden evlenmesine de karşıyım ben...
Vallahi sizin hayatınız,ben kendi görüşümü söyledim..
Kendi ailemle de aynı evde yaşamak istemezdim ben zaten..
Hiç hoşlanmam öyle cümbür cemaat evliliklerden..akannehir

ben kısa birşey yazmadan duramayacağım..
evliliği katlanılması gereken bir olay gibi görürseniz
baştan hata yaparsınız...

insan yeri gelio kendi annesiyle bile geçinemioo tercih çok önemlii

katlanılan bişey değil mi yani :) evimde çok rahatım ama ben bekar biri olarak hatta fazla da şımartılıyor bile olabilirim ki bu rahatlığı bırakmak istemediğime göre.
maddi durum önemli malesef ikimizde çalışıyoruz ama daha evimiz bile yok ailesinin de yok malesef ev almamız lazım bir an önce durumumuzu toplamamız lazım yoksa oda çok istekli değil birlikte oturmaya

katlanılan bişey değil mi yani :) evimde çok rahatım ama ben bekar biri olarak hatta fazla da şımartılıyor bile olabilirim ki bu rahatlığı bırakmak istemediğime göre.
maddi durum önemli malesef ikimizde çalışıyoruz ama daha evimiz bile yok ailesinin de yok malesef ev almamız lazım bir an önce durumumuzu toplamamız lazım yoksa oda çok istekli değil birlikte oturmaya

evlilik katlanılması gereken eziyet değil canım,
Eğer bu ömrü birlikte geçirmeye karar vermişseniz,
elinizde olanları değerlendirir,aklınıza yatmayan bir taraf olduğu zaman
vazgeçersiniz...siz baba evinizdeki rahatlığı bırakmak istemiyorsanız,
sizin için bu şartlarda bir evlilik eziyet olabilir diye düşünüyorum,
hakkınızda hayırlı olan kararı vermeniz dileğiyle,
svgiler...

Son düzenleme:
bence siz evlilik isini agirdan alin... once para biriktirip ayri eve cikma planlari yapin. gec olsun ama temiz olsun...

Hımmm ben olsam yaşayamazdım aynı evde. yani yaşamayı kabul etsem de cinnet geçirirdim. Ne kadar saygılı olurlarsa olsunlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar hiç bana göre değil. Seni bilemem tabi.

Back