evlilik odaklı bakmak derken. bu insan evlenmeme uygun olur mu diye düşünüyorum. yoksa şartları evliliğe uygun değil birinden vazgeçmedim. acele de etmiyorum aslında.Ama işte belli olmaz ki hayat. Bundan üç sene önce bana evleneceksin deseler cidden hadi ordan derdim ben sevgilim de öyle. Biz sevdik birbirimizi gezdik tozduk eğlendik, evlilik çok sonra geldi üç sene sonra ve ben o zaman senin yaşındaydım düşün. Yani ben evlilik odaklı baksam üç yıl beklemezdim, evlilik istemiyor, şartları müsait değil derdim ve ayrılırdım, eminim bu kadar mutlu olamazdım, sevgimi kaybederdim.
Evlilik mutluluk demek değil. Önemli olan sevmek sevilmek beraber eğlenebilmek, anlaşabilmek.
Biraz gevşe bence.
Karşına sevdiğin biri çıkar ve sevgili olursunuz ve gönlündeki insansa zaten akışında da işler o noktaya gelir ki. Zorlamakla, istemekle olmuyor.
Siz bakmayin insanlarin mutluluk pozlarina. Sosyal medya ciktigindan belli herkes cok mutlu herkes burjuva mubarek. Samimiyetsiz pozlar onlar.
Evlilik konusuna gelirsek insan kafa dengini bulur evlenir mutlu olur. Sizin kafa denginiz olmayan biri o kizin kafa dengiymis demekki. Mukemmeli degilde kafa denginizi ariyorsunuz bence. Hayata bakis aciniz ayni olan yaninda mutlu oldugunuz tanidikca iste bu benim evlenmek istedigim insan dediginiz biri cikar insallah karsiniza. Yasiniz daha genc Allah hayirlisini nasip etsin
iyisi olacaksa (fikren-zihnen-bedenen uyum) evlilik harika olur, bunun dışında toplum baskısıyla, evlenip anne olmlıyım dürtüsüyle, bu adam iyi kaçırmayayım düşüncesiyle evlilik yapmak çok riskli.
olacaksa doğru kişiyle olsun, yoksa hiç olmasın.
Hanımlar 25 yaşındayım bu vakte kadar karşıma çıkan kişilerde hep bir takım olumsuzluklar gördüm ve ilişkimi bitirdim.
Şu an kafam karışmış durumda ben mi şanssızım yoksa insanlar gözlerini yumup mu evlenme kararı veriyor?
Ama insanlar genelde bana göre çok daha pozitif ve umursamaz, benim yaka silkerek bıraktığım adamla dünyanın en harika adamıyla birlikteymiş ve en büyük aşkını yaşıyormuş gibi poz kesen ve kendini buna inandıran insanlar görüyorum. Ki bu adam bu kızla beraberken bana gelip hala beni sevdiğini, başka yüzlerde beni gördüğünü falan söyleyecek kadar adi.
Her şey vaktinde güzel geç kalmadan evlenmek istiyorum, anne olmak istiyorum. Ama ne yapsam bilemedim.
O kadar umutsuzum ki bu konuda bir ömür bekar yaşamaya ikna oluyorum. En azından kafa rahat değil mi?
ama mutsuz bir evlilikte de çocuk yapamıyorsun.. bunu da unutma..Bende bazen hiçbirşey için değilde anne olmak için istiyorum
çok doğru ben de bunda karar kıldım. mükemmel diye bir şey yok hayatta.Kusursuz ilişki, her anlamda ideal eş sadece hayal.
Neleri görmezden gelebilir, nelere tahammül edemezsiniz, bunun farkına varmak önemli.
Eş de buna göre seçilir zaten.
Sizin tahammül gösteremediğiniz hata başkası için tolere edilebilirdir, güzel bir birliktelikleri olur.
Biraz da kısmet.
Zamanı var her şeyin.
ne var bu evlilikte. duygusal ihtiyaçlık için evlenilmez. çocuğum olsun diye ne demek?
bu hayatta her şeyi kendi özgüvenimizi okşamak için yapmazsak daha mutlu nesiller yaratırız
bence her şeyin hayırlısı olsun demeniz lazım. sizin kadar belki de daha çok, ben takardım evlenmeden önce. ama çok pişmanım kendimi üzdüğüm yıprattığım için. Allah ne zaman yazdıysa o zaman oluyormuş ne önce ne sonra olmuyor. peki bunun için endişe etmek üzülmek mantıklı mı? yapmayın bunu kendinize
Evlenmiş olmak için evlenilmez,
Çocuk sahibi olmak için hele hiç evlenilmez...
Okuyoruz onlarca konu her gün, evlendim mutsuzum kocam şöyle böyle hamileyim/çocuğum var...
25 yaş evlenmek için küçük bir yaş bana göre.
Evlenmek için adam aramayın, size evliliği düşündürecek bir adam arayın.
Lütfen kendinize acıyan ay evde kaldım, yaşıtlarımın 3-5 çocuğu var modundan çıkın.
Pırıl pırıl genç kızlar sırf bu yüzden eziliyor, mutsuz oluyor.
30 yaşıma günler kala inan bekarım ama buna hiç gocunmuyorum.
Hayata bir kere geliyorsun, seni daha iyi bir insan yapacak adam gelinceye kadar beklemen yararına...
Şimdiden mutluluklar...
Kizlar geçi erkeni yok bu işin. Birini buldugunuzda ornegin 6 ay tanidiysaniz 6 ay daha taniyin. Evlendikten sonra asil ne istediginizi anlarsaniz daha kotu oluyor. Bu konu acilmisken ben bunu soylemeden edemedim.
Kendinizi de karsi tarafi da gercekten tanimak onemli. Bunu hangi filmi hangi rengi sever gibi soylemiyorum. Daha cok, bu hayatta simdiye kadar ne yasamis, ne gibi amaclari olmus, gercekte bu kisi kim?
Bakin, suan eşimin içten içe neler dusundugunu biliyorum, keske bekarken bunlara kafa yorsaymisim diyorum ama o zaman heyecan aşk gozumuzu kor ediyor maaaaalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?