• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Kararı

Ama işte belli olmaz ki hayat. Bundan üç sene önce bana evleneceksin deseler cidden hadi ordan derdim ben sevgilim de öyle. Biz sevdik birbirimizi gezdik tozduk eğlendik, evlilik çok sonra geldi üç sene sonra ve ben o zaman senin yaşındaydım düşün. Yani ben evlilik odaklı baksam üç yıl beklemezdim, evlilik istemiyor, şartları müsait değil derdim ve ayrılırdım, eminim bu kadar mutlu olamazdım, sevgimi kaybederdim.
Evlilik mutluluk demek değil. Önemli olan sevmek sevilmek beraber eğlenebilmek, anlaşabilmek.
Biraz gevşe bence.
Karşına sevdiğin biri çıkar ve sevgili olursunuz ve gönlündeki insansa zaten akışında da işler o noktaya gelir ki. Zorlamakla, istemekle olmuyor.
evlilik odaklı bakmak derken. bu insan evlenmeme uygun olur mu diye düşünüyorum. yoksa şartları evliliğe uygun değil birinden vazgeçmedim. acele de etmiyorum aslında.
aslında senin bahsettiğin bakış açısına yıllardır sahiptim. yani akışına bıraktım önceliği sevmeye verdim. gerçekten çok duygusal bakıyordum. ama hayal kırıkları yaşadım. beklediğim gibi olmadı. o yüzden biraz daha realist mantıkçı yaklaşmaya başladım sanırım.

evlenemiceğin bi adamla ilişki yasamak mantıksız geliyor bana da, evlenebilceğim kişilerle ilişkiye baslıyorum bende. ilk goruste asıkta hiç olmadım. olsam hiç düşünmeden baslardım belki.

Siz bakmayin insanlarin mutluluk pozlarina. Sosyal medya ciktigindan belli herkes cok mutlu herkes burjuva mubarek. Samimiyetsiz pozlar onlar.

Evlilik konusuna gelirsek insan kafa dengini bulur evlenir mutlu olur. Sizin kafa denginiz olmayan biri o kizin kafa dengiymis demekki. Mukemmeli degilde kafa denginizi ariyorsunuz bence. Hayata bakis aciniz ayni olan yaninda mutlu oldugunuz tanidikca iste bu benim evlenmek istedigim insan dediginiz biri cikar insallah karsiniza. Yasiniz daha genc Allah hayirlisini nasip etsin

iyisi olacaksa (fikren-zihnen-bedenen uyum) evlilik harika olur, bunun dışında toplum baskısıyla, evlenip anne olmlıyım dürtüsüyle, bu adam iyi kaçırmayayım düşüncesiyle evlilik yapmak çok riskli.
olacaksa doğru kişiyle olsun, yoksa hiç olmasın.

Siz bakmayin insanlarin mutluluk pozlarina. Sosyal medya ciktigindan belli herkes cok mutlu herkes burjuva mubarek. Samimiyetsiz pozlar onlar.

Evlilik konusuna gelirsek insan kafa dengini bulur evlenir mutlu olur. Sizin kafa denginiz olmayan biri o kizin kafa dengiymis demekki. Mukemmeli degilde kafa denginizi ariyorsunuz bence. Hayata bakis aciniz ayni olan yaninda mutlu oldugunuz tanidikca iste bu benim evlenmek istedigim insan dediginiz biri cikar insallah karsiniza. Yasiniz daha genc Allah hayirlisini nasip etsin

haklısınız, teşekkür ediyorum yorum için.

iyisi olacaksa (fikren-zihnen-bedenen uyum) evlilik harika olur, bunun dışında toplum baskısıyla, evlenip anne olmlıyım dürtüsüyle, bu adam iyi kaçırmayayım düşüncesiyle evlilik yapmak çok riskli.
olacaksa doğru kişiyle olsun, yoksa hiç olmasın.

doğru söylüyorsunuz, sağ olun.

herkese nasip olmuyor bu işler... durduk yere sorun çikartiyor.. Allaha şükür bende 25 yaşimda evlendim.. hemde 10 aydir konuştuğum adamlaa... 10 aydir tanidim 11 aylık da evliyim. onu şimdiyse toplam 21 aydir hayatımda...
çok mutluyum. çok şükür bide 7 aylık prensimi bekliyorum.. hayırlısıyla kucagimza alicaz.. 2 ay kaldi doğuma..
eşimle yabancı degildik biz. ilkokul sınıf arkadaşimdi aslinda. 13 yıl görmedim..:D
annelerimizde taniyordu yabanci degildik hiç.. aynı şehirde olunca...
sora sevdik birbirmizi ilkokul anilarimi konuşuyorduk o anda iyi anlaşacagimi hissettim!:)
eşimi sözü yerinde tutacak adam. Allah beni böle biri karşima çikardi Çok şükür. Kv ve Kp çok iyiler çok da memnunum.. alt üstteyiz...
Allah sizede nasip etsin inşaALLAH.
çok zor bu dert bölümü hepsini okuyorum yani bu ibretlik öyküleri okudukça Allaha hep şükrediyorum ve yardimci oluyorum insanlara böle bişeye kafana takmayin diye..
kendi çikarici oluyor kimisi kimisi içine sinmiyor haklı buluyorum bazi konularda...bu çok normal...
sen rabbine dua et ki kalbini temiz tut ki Allah seni en iyilerine nasip etsin inş.

Kusursuz ilişki, her anlamda ideal eş sadece hayal.

Neleri görmezden gelebilir, nelere tahammül edemezsiniz, bunun farkına varmak önemli.
Eş de buna göre seçilir zaten.

Sizin tahammül gösteremediğiniz hata başkası için tolere edilebilirdir, güzel bir birliktelikleri olur.

Biraz da kısmet.
Zamanı var her şeyin.

ne var bu evlilikte. duygusal ihtiyaçlık için evlenilmez. çocuğum olsun diye ne demek?
bu hayatta her şeyi kendi özgüvenimizi okşamak için yapmazsak daha mutlu nesiller yaratırız

bence her şeyin hayırlısı olsun demeniz lazım. sizin kadar belki de daha çok, ben takardım evlenmeden önce. ama çok pişmanım kendimi üzdüğüm yıprattığım için. Allah ne zaman yazdıysa o zaman oluyormuş ne önce ne sonra olmuyor. peki bunun için endişe etmek üzülmek mantıklı mı? yapmayın bunu kendinize

Hanımlar 25 yaşındayım bu vakte kadar karşıma çıkan kişilerde hep bir takım olumsuzluklar gördüm ve ilişkimi bitirdim. :KK51:
Şu an kafam karışmış durumda ben mi şanssızım yoksa insanlar gözlerini yumup mu evlenme kararı veriyor?o_O
Ama insanlar genelde bana göre çok daha pozitif ve umursamaz, benim yaka silkerek bıraktığım adamla dünyanın en harika adamıyla birlikteymiş ve en büyük aşkını yaşıyormuş gibi poz kesen ve kendini buna inandıran insanlar görüyorum. Ki bu adam bu kızla beraberken bana gelip hala beni sevdiğini, başka yüzlerde beni gördüğünü falan söyleyecek kadar adi. :KK12:
Her şey vaktinde güzel geç kalmadan evlenmek istiyorum, anne olmak istiyorum. Ama ne yapsam bilemedim.
O kadar umutsuzum ki bu konuda bir ömür bekar yaşamaya ikna oluyorum. En azından kafa rahat değil mi? :KK72::KK69::KK50:

Bebeğim senin de dediğin gibi o kadın dünyanın en harika adamıylayım zannediyor o da seni kesiyor. Yani düşüncelerinde haklısın ve bunların farkında olduğun için de şanslısın.
Merak etme daha iyileri çıkar karşına

Kısmet işi bunlar.
Evlilik meraklısı olduklarından bi an önce evlenip tüm hayatını mutsuz geçiren tonlarca kadın var.
Yeri ve zamanını beklemek gerek diye dusunuyorum

Evlenmiş olmak için evlenilmez,
Çocuk sahibi olmak için hele hiç evlenilmez...
Okuyoruz onlarca konu her gün, evlendim mutsuzum kocam şöyle böyle hamileyim/çocuğum var...
25 yaş evlenmek için küçük bir yaş bana göre.
Evlenmek için adam aramayın, size evliliği düşündürecek bir adam arayın.
Lütfen kendinize acıyan ay evde kaldım, yaşıtlarımın 3-5 çocuğu var modundan çıkın.
Pırıl pırıl genç kızlar sırf bu yüzden eziliyor, mutsuz oluyor.
30 yaşıma günler kala inan bekarım ama buna hiç gocunmuyorum.
Hayata bir kere geliyorsun, seni daha iyi bir insan yapacak adam gelinceye kadar beklemen yararına...
Şimdiden mutluluklar...

Kizlar geçi erkeni yok bu işin. Birini buldugunuzda ornegin 6 ay tanidiysaniz 6 ay daha taniyin. Evlendikten sonra asil ne istediginizi anlarsaniz daha kotu oluyor. Bu konu acilmisken ben bunu soylemeden edemedim.
Kendinizi de karsi tarafi da gercekten tanimak onemli. Bunu hangi filmi hangi rengi sever gibi soylemiyorum. Daha cok, bu hayatta simdiye kadar ne yasamis, ne gibi amaclari olmus, gercekte bu kisi kim?
Bakin, suan eşimin içten içe neler dusundugunu biliyorum, keske bekarken bunlara kafa yorsaymisim diyorum ama o zaman heyecan aşk gozumuzu kor ediyor maaaaalesef

Kusursuz ilişki, her anlamda ideal eş sadece hayal.

Neleri görmezden gelebilir, nelere tahammül edemezsiniz, bunun farkına varmak önemli.
Eş de buna göre seçilir zaten.

Sizin tahammül gösteremediğiniz hata başkası için tolere edilebilirdir, güzel bir birliktelikleri olur.

Biraz da kısmet.
Zamanı var her şeyin.
çok doğru ben de bunda karar kıldım. mükemmel diye bir şey yok hayatta.
ben de önceliklerimi belirleyip buna göre hareket edeceğim. zaten öyle de yaptım. sanırım bir kaç hayal kırıklığı yaşamak beni fazla yıprattı ama böyle düşünmemek lazım. neyin hayırlı olduğu belli olmuyor hayatta. sağ olun.

ne var bu evlilikte. duygusal ihtiyaçlık için evlenilmez. çocuğum olsun diye ne demek?
bu hayatta her şeyi kendi özgüvenimizi okşamak için yapmazsak daha mutlu nesiller yaratırız

bence her şeyin hayırlısı olsun demeniz lazım. sizin kadar belki de daha çok, ben takardım evlenmeden önce. ama çok pişmanım kendimi üzdüğüm yıprattığım için. Allah ne zaman yazdıysa o zaman oluyormuş ne önce ne sonra olmuyor. peki bunun için endişe etmek üzülmek mantıklı mı? yapmayın bunu kendinize

sırf bunlar için evlenecek biri olsam evlenirdim çoktan.
bunların farkındayım. sadece neden ben aradığımı bulamıyorum diye düşünüyorum bazen.
elbette evlenmek için evlenmek saçmalık.
evlilik çok güzel de olabilir bir kabus gibi de. bunların farkındayım.

Evlenmiş olmak için evlenilmez,
Çocuk sahibi olmak için hele hiç evlenilmez...
Okuyoruz onlarca konu her gün, evlendim mutsuzum kocam şöyle böyle hamileyim/çocuğum var...
25 yaş evlenmek için küçük bir yaş bana göre.
Evlenmek için adam aramayın, size evliliği düşündürecek bir adam arayın.
Lütfen kendinize acıyan ay evde kaldım, yaşıtlarımın 3-5 çocuğu var modundan çıkın.
Pırıl pırıl genç kızlar sırf bu yüzden eziliyor, mutsuz oluyor.
30 yaşıma günler kala inan bekarım ama buna hiç gocunmuyorum.
Hayata bir kere geliyorsun, seni daha iyi bir insan yapacak adam gelinceye kadar beklemen yararına...
Şimdiden mutluluklar...

aslında evde kaldığımı düşünmüyorum, evlenmedim diye de üzülmüyorum. evlilik bir tercih meselesi ben kendimi hazır hissediyorum. ama teşebbüslerim hayal kırıklığı ile sonuçlanınca sanırım bu beni biraz yıprattı. sanki herkes aradığı insanı buluyorda ben de bir sorun var gibi gelmeye başladı.
yoksa evlenmek için evlenecek biri değilim öyle olsam evli olurdum zaten şu an. aksine fazla mı seçiciyim diyorum bazen ama haklı olduğumu anladım bi kez daha. sağ olun.

Kizlar geçi erkeni yok bu işin. Birini buldugunuzda ornegin 6 ay tanidiysaniz 6 ay daha taniyin. Evlendikten sonra asil ne istediginizi anlarsaniz daha kotu oluyor. Bu konu acilmisken ben bunu soylemeden edemedim.
Kendinizi de karsi tarafi da gercekten tanimak onemli. Bunu hangi filmi hangi rengi sever gibi soylemiyorum. Daha cok, bu hayatta simdiye kadar ne yasamis, ne gibi amaclari olmus, gercekte bu kisi kim?
Bakin, suan eşimin içten içe neler dusundugunu biliyorum, keske bekarken bunlara kafa yorsaymisim diyorum ama o zaman heyecan aşk gozumuzu kor ediyor maaaaalesef

ben de öyle karşımdaki kişinin kişiliğini çözmeye çalışıyorum o da zor bir iş ve yorucu. nihayettinde de bir sorun buluyorum genelde. hayırlısı olsun ne diyelim. sağ olun.

bende sorgular oldum aceeebaa geç mi kaldım yaş oldu 24 diye ama. bazen evlenmek istiyorum. kendi evimm olsun (derken bana ait kira yada tamamen fark etmez) kendi kurallarımın hüküm sürdüğü bir ev. anne bıdı bıdısı olmayan . tartışmasız bi ev:KK51: ayy ben kocayı unuttum :KK70: aman oda çamurdan olsun :KK53:

Back
X