evlilik odaklı bakmak derken. bu insan evlenmeme uygun olur mu diye düşünüyorum. yoksa şartları evliliğe uygun değil birinden vazgeçmedim. acele de etmiyorum aslında.Ama işte belli olmaz ki hayat. Bundan üç sene önce bana evleneceksin deseler cidden hadi ordan derdim ben sevgilim de öyle. Biz sevdik birbirimizi gezdik tozduk eğlendik, evlilik çok sonra geldi üç sene sonra ve ben o zaman senin yaşındaydım düşün. Yani ben evlilik odaklı baksam üç yıl beklemezdim, evlilik istemiyor, şartları müsait değil derdim ve ayrılırdım, eminim bu kadar mutlu olamazdım, sevgimi kaybederdim.
Evlilik mutluluk demek değil. Önemli olan sevmek sevilmek beraber eğlenebilmek, anlaşabilmek.
Biraz gevşe bence.
Karşına sevdiğin biri çıkar ve sevgili olursunuz ve gönlündeki insansa zaten akışında da işler o noktaya gelir ki. Zorlamakla, istemekle olmuyor.
aslında senin bahsettiğin bakış açısına yıllardır sahiptim. yani akışına bıraktım önceliği sevmeye verdim. gerçekten çok duygusal bakıyordum. ama hayal kırıkları yaşadım. beklediğim gibi olmadı. o yüzden biraz daha realist mantıkçı yaklaşmaya başladım sanırım.