EVLİLİK(iyi ve kötü yönleri)

KALB!M

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2007
204
0
slm kıslar sizden rica ediyorum ösellikle evli bayanlardan evliliğin iyi ve kötü yönlerini yazarmısınız bis evlilik yolunda ki gençlere hem bi yol göstermiş olursunuz hemde herkes tecrübelerini döker ortaya lütfen herkes bişeyler yassın çünkü benartık çok sıkıldım çevremdeki insanların beni evlilikten soğutma çabalarından ve ösellikle yasarken iyi yönü yada kötü yönü olarak belirtirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlara.s.

benide soğuttular vala.....yok gecinemezsin yok erkekler böle yok söle...aman yaa...onu diyenlerde evlenmişşşş...
aklınvarsa evlenme diyorlar....ama
evde kalcaz bu seferde..
evde kalıncada neden evlenmedin isteyen yokmu diyorlar.....
bende dost hayatı yasamak.......hahahhahahah
saka tabiiii

karsıyım böle seylere

canım evlilikte en önemli olan şey karşılıklı saygııı saygıyı yitirmedikce güzel bi evlilik geciriyonnn :))) saygılarrrr mucaxxxx

evet hız tutkunum insanlar neden hep kötü yanalrı görüyo iyi yönleride var sevdiğin insanla bi ömür geçiriceksin bundan daha güsel şey ne olabilriki banada aynısını diyolar ama benimkiler daha çok maddi yöne bakıyolarrrrrr bana köye evlenme diyen insan gelinin köyde oturtuyo böle bi mantık varmıdır yaaaaaaa

evet ya sevdiğin insanla beraber olacaksın...aynı evde yaslanacaksın ne güzel en önemlisi saygı sevgi olunca huzur olursa tamamdır..belki ailenn yanında oladuğundan dahada mutlu olacaksın..
haksızmıyım ama arkadaslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

evet bencede en önemlisi saygı sevgi sen sevip saydıktan sona vede sevilip sayıldıktan sonra herşey olur ben böyle düşünüyorum

evlilikte sevgi saygı önemli onu kaybettinmi herşeyi biter birbirine değer vermek önemli

canımm kalbim...........
evliliğin ii ve kötü yanlarını sormuşsun.....
kendime ve gözlemlerime göre yazıyım aklıma gelenleri
ii yönler.......
sevdiğin,aşık olduğun ve seni seven bir insanla aynı evde yaşıyorsun..
gece gündüz birlikte vakit geçirme şansın oluyor...
kendine ait bir düzenin oluyor..kendi evinde yaşıyorsun ve
kendine ait birşeylerin olması çok güzel bir duygu..
akşam onun işten gelmesine yakın sevdiği yemekleri tatlıları yapmanın keyfini yaşıyorsun...onu mutlu etmek için..
en güzeli ikinizin birlikte yaptığı belkide en güzel şey olan bir bebeğinin olması...
saygı ve çok büyük bir sevgi gerekiyor bu iiyönlerin çoğalması için.....
ve tabikii 2 tarafında haddinden fazla anlayışlı olması gerekiyor..eğer öyleyse ii yönleri daha da artıyor zaten..

kötü yönleri........
*tek kişilik olan hayatın artık her yönüyle iki kişilik oluyor...
*onun sorumluluğunu taşıyorsun...attığın her adımda onuda düşünüyorsun...
*2düşünüp 1 yapıyorsun...
*aileler ne kadar yakınınızdaysa o kadar sorun oluyor...
*olayı 2 kişilik bir aile olarak göremediğiniz zaman(erkeğinde bunu kavraması gerekiyor)yani 3.şahıslar konu her ne olursa olsun sizin işinize burnunu sokuyorsa ozaman büyük kavgalar yaşayabiliyorsunuz...
*hatta bu süreç uzadıkça sonuç ayrılık bile olabiliyor....
*eşinin ve senin artık başlı başına bir aile olduğunuzu herşeyden önce aklı başında birer birey olduğunuzu kesinlikle kavraması gerekiyor..

bunları böyle çoğaltabilirsin....ama şunu unutma...evli olmak aynı evde yaşamaya başlamak şu anki halinden çook çook farkli olacak..her yönden...
şuan ki kadar mutlu olamadığın zamanlar olucak..şuan yaptıklarınının belkide bir çoğunu yapamıycak olacaksın...yanii şuan hayal ettiğin gibi(genelde öyle olur çünkü)herşey toz pembe,ben onu seviyorum oda beni seviyorum bizim niye sorunumuz olsun ki)olmayabiliyor....

kısacası evlilik bazen inanılmaz güzel,bazen çekilmez,bazen mutlu,bazen mutsuz anı anına tutmuyor yani.........ii yada kötü olması çoğunluk sizin elinizde ama bazen de sizle beraber başkalarının elinde........

umarım çoook mutlu olursun canım............

Güzelim evlilikte ilk önce sevgi sonrada saygı bunları kaybetmediğin sürece çok güzel gidiyor evlilik. Birde tam anlamıyla bir aile olduğun zaman (tatlı bir çocuk) daha da güzel oluyor evlilik. 6 yıllık evliyim ve hemen hemen 3 yaşlarında birde kızımız var. inşallah her zaman bu kadar ilgili ve saygılı oluruz birbirimize.

ben yeni evliyim arkadaşım.evlilik kesinlikle her bayanın ve erkeğin tatması gereken bir duygu.sonuçta herşeyden önce YÜCE ALLAHIN emri.bende uzun zaman flört ettiktren sonra eşimle evlendim.evlenmeden önce hayatımız hakkında hayal kurardık.ama evlendikten sonra anladım ki hiç bir hayal insanın istediği gibi olmuyo.canım insanlar seni soğutuyomuş ama şunuda düşünmelisin herkez evlilkten bahsedince kendi hayatlarından bahsediyorlar.belki sen eşinle çok mutlu olucaksın dimi?yani muhakak insanların uyuşmadığı anlar olucak ama birbirinize sabırla davranıcaksınız.ama sana tavsiyem sakın mantığınla sevgini aynı yolda yürütme yürüttüğün zaman mantığın hep bir adım önde kalıyo.bana bak ya nelerde yazmışım bir ton sorunum olduğu halde sana bu iyi temennileri yazabiliyosam sorun evlilikte değil bizlerde yani bende.neyse sana mutluluklar allah utandırmasın.

herkes sevgi saygı diyor.tamam ama , bununla bitmiyor.evlenirken doğru zaman ve doğru insanı belirlemek önemli.konuyu açan arkadaşım, belki ilerisi için sormuş olabilirsin ,bilemiyorum ama yaşın çok küçük, evlilik için sakınnn haaa....ve acı ama gerçek: para olmalı.maddi yönden problem yaşanırsa, evlilik gerçekten çekilmez hale gelebiliyor.kaygı borç maddi sıkıntı dolu bir hayatta aşkta sevgide saygıda kusur olabiliyor malesef...şunu da kesinlikle unutma:..evleneceğin kişiyi iyi kötü bütün yönleriyle olduğu gibi kabullenmelisin,değiştirmeye çalışacağın bir insanla asssla evlenme....

aaaaaaa evet ya ben senin yaşını gözardı ettim ya kardeşim senin daha yaşıyacağın güzel gnleri yok mu ya neden şimdi.tamam seviyo olabilirsinde evlilik gibi bir yükte çok ağır yaaaa iyi düşün

Bence bunda kişilerin evliliği hazmedip hazmedememe sorunları yatıyor. Mesela bir sorun vardır eşlerden birine göre ama nedense bir türlü gidip diğeriyle konuşmaz. Benim bekar son 8 günüm var. Ve ben çok umutluyum, çünkü birbirimize karşı sorumluluklarımızı biliyoruz. Sen karşındakine nasıl davranırsan o da sana öyle davranır. Ayrıca tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır bence...

Evlilikde dogru kişiyi bulmak çok önemli dogru kişiyi buldunmu hayatı paylaşmak çok güzel sevgi saygı da çok önemli 13 yıllık evliyim ve çok mutluyum darısı sevenlerin başına

herkese merhaba ben evliliğin aşkı öldürdüğüne kesinlikle inananlardanım 6 yıldır evliyim ve iki çocuk sahıbiyim ama aşk çoktan bitti bence ama yerine alışkanlıklar aldı tabi ve o alışkanllıkların içinde çocuklar en ön planda olduğu için vazgeçemiyoruz .

arkadaşlarım yorumlarınız için çok tşk ederim sağolun evet yaşım küçkü ama ben böyle bir karar aldım evet yaşıcam güsel günlerim var ve ben bu güsel günlerimi sevdiğim insanla paylaşmak istiyorum ve böylde olucak evet yoluma çıkan çok kişi olucak ailemden bozmak isteynler çıkıcak çıkıyoda saten ama biz asla yılmıcaz ve evliliği iyisiyle kötüsüyle beraber yaşıcazzzz onun derdi benim drdim benim mutluluğum onun mutluluğu olcak ve en önemlisi birbirimizi sevmekten asla vazgeçmicez

ve ben tüm bu iyi kötü yönlere tüm benliğimle hazırım sevdiğim insanıda asla değiştirmeye çalışmadım çalışmamda oda beni olduğum gibi kabullendi bende onu ne yengeler ne halalara bişey söylemek düşmesssssss ben sevdiğimle mutlu olucam buna adım gibi eminim

senin adın gibi emin olman ne kadar güzel rabbim utandırmasın.mutluluklar dilerim

canım ya o kadar güzel anlatmışsın ki sadece melekler ağlarkenin yazısına katılıyorum yazmak istedim ve son cümleleri hakikatten çok önemli bekarlar evliliği toz pembe olarak görmeyin gerçekten büyük sorumluluk gerektiriyor

14 aylık evliyim ...
bana göre
evliliğin + ları
*yalnızlık hissi yaradılışımızda var tabi ama eğer evliysen yalnızlık hissin hafifliyor, kendini daha az yalnız hissediyorsun
*yasal olarak sevişebileceğin, mıncıklayabileceğin biri oluyo:)
*beraber planlar yapmak, hayaller kurmak, (saygı çerçevesinde ve gelişime açık) tartışmalar yapmak çok zevkli oluyor
*uyumadan önce yada uyandığında ayaklarının birine değmesi çok huzur veriyor..hele sarılarak uyumak..sevgi ve güven varsa bunun tadına doyulmuyor
*erkek eşyaları giysileri bişileri beğendiğinde ona alabiliyosun hem o mutlu oluyo hem sen
*bebek istiyorsan artık yapabileceğin biri oluyo
*genelde ait olma hissi çok mutlu ediyor
*evliliği ve aşkı korumak için birşeyler yapmak, değişmek, gelişmek, güzelleşmek hevesini arttırıyor.
- leri
*kafana göre takılamıyosun..bekar gibi arkadaşlarında kalamıyosun
*eşine karşı sorumlu oluyosun..bu yüzden bazen giydiğine bazen söylediğini bazen yaptığına karşı otokontrol kullanman gerekiyor
*önceden hiç ilişkin olmayan tanımadığın insanlar (akrabalar...vs) hayatına giriyo..sevmediklerine bile saygılı davranman gerekiyor..çünkü eşin için de bu geçerli oluyo
*kavga ettiğinizde (ki bu normaldir asıl hiç tartışmamak büyük sorundur..saygı çerçevesinde birbirini anlamaya tanımaya yönelik kavgalar iyidir) üzülüyosun, korkuyosun.. (ama barışmalar süper oluyo)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…