EVLİLİK(iyi ve kötü yönleri)

canlarım
eğer gerçekten sevdiğiniz ve sizi seven insanla evlenirseniz,onu KAYITSIZ ŞARTSIZ TÜM HALİYLE KABULLENECEKSENİZ,size nedensiz tavır yaptığında yada kızdığında yeri geldiğinde çok haklı dahi olsanız alttan alabilecekseniz,yeri geldimi bir kuru ekmeğe talim edebilecekseniz,nereye giderseniz gidin hesabını verebilecekseniz.o zaman evlilik çok güzel

bencede öyle..
evlilik o kadar güzel birşey ki düşünsenize o en sevdiğiniz insanla hayatı paylaşıyorsunuz birlikte yaşlanıyorsunuz ortak çocuklarınız oluyor anne baba olmanın tadını çıkarıyorsunuz bazen birlikte ağlayıp beraber kahkaha atıyorsunuz ama en önemlisi tabii ki saygı sevgi zaten kökleşiyor ama saygı bence bir pamuk ipliğine bağlı o yüzden çok dikkatli olmalı bütün bu güzellikleri paylaşabilmek için o ipliği asla koparmamalı asla yüzgöz olmamalı

"Aile adeta bir insan gibidir. Onun da bebeklik dönemi, ergenlik dönemi, yetişkinlik dönemi ve yaşlılık dönemi vardır. Aile de hastalanır, tedavi olması gerekir. Yaşlılık dönemine erişemeden ömrü biten aileler vardır. Aileyi besleyen saygıdır, bakımdır, ihtimamdır, ilgidir.
Aile üyeleri uyum içinde olurlarsa mutlu olurlar. Aileyi yürütmek bir sanattır. Aile genellikle, eşlerin çevreleri, bilhassa kendi aileleri tarafından desteklendiği takdirde mutlulukla devam etmekte, aksi takdirde karşılıklı yaşanan iletişim sorunları ailenin huzurunu dolayısıyla aileyi sürekli tehdit etmektedir.
"

Her genç hayaller kurarak evlenir. Kimi “kalbine mukabil bir kalp” “bularak mutluluğu yakalar, kimi yakalayamaz. Hayat arkadaşına “İyi ki evlendim.” diyenler olduğu gibi; “Ah! Keşke evlenmeseydim..” diye feryadü figan edenler de vardır… Yeni evlenecek olan gençler sonradan “keşke” demek istemiyorlarsa şu noktalara dikkat etmelidirler:
1) KENDİNİZİ TANIYIN
Eşinizi tanımadan önce kendinizi tanıyın. Evlilikten ne bekliyorsunuz? Evlilik sizin için ne ifade ediyor? Neden evleniyorsunuz? Evlilik bir fantezi mi? Yoksa hayat arkadaşlığı mı?

2) RUHEN OLGUNLAŞIN
Belirli bir ruhî olgunluğa gelmeden evliliğe yanaşmayın. Çünkü evlilik, evcilik oyunu değil. “Biraz oynar usanırsam eşyalarımı alıp eve dönerim.” diyemezsiniz. Evlenirken her zorluğa ve fedakârlığa katlanmayı göze alın.

3) EĞİTİMİNİZİ TAMAMLAYIN
Mesleki eğitiminizi ya da kariyerinizi tamamlamaya özen gösterin.

4) REALİST OLUN
Gözünüzdeki pembe gözlüğü bir kenara bırakıp, realist olmaya çalışın. Çünkü hayal üzerine kurulan evlilik, ilk hayal kırıklığıyla yıkılabilir.

5) ‘DEĞİŞTİRİRİM’ DİYE DÜŞÜNMEYİN
Bazı şeyleri içime katlarım, beğenmediğim huylarını değiştiririm diye düşünmeyin. O zaman evliliğiniz bir şeyleri değiştirme savaşına dönüşür. Sürekli “Neden öyle yaptın? Niye böyle yapmıyorsun? Ben şundan hoşlanmıyorum. Ama sen yapmaya devam ediyorsun. Şu huyundan vazgeç.” demekle geçer.

6) İNANÇLARINIZA UYGUN OLANI SEÇİN
Kendi dini inançlarınıza uygun birisini tercih edin. Kadın namaz kılar kocası içki masası hazırlatırsa, ya da erkek namaz kılarken eşi tersini yaparsa mutluluk oranı o ölçüde azalır. Eşler sürekli “sen yanlış yapıyorsun, ben doğru yapıyorum” tartışması yapar.

7) HUY, AHLAK VE MİZACA DİKKAT!
Huy, ahlak, mizaç ve hatta zevklerde bile uyum içinde olan kişileri tercih etmek evlilikte mutluluğa bir adım atmış olmak demektir.

8) SEVGİ ÖNEMLİ
Aşık olmadan evlenmem demek ne kadar yanlışsa; sevginin sıfır olduğu bir evliliği de mantık evliliği yapıyorum diye yapmak yanlıştır. Sevmediğiniz, içinizin ısınmadığı komşunuzla bile yapamazken hayat arkadaşıyla hiç yapamazsınız.

"Aile adeta bir insan gibidir. Onun da bebeklik dönemi, ergenlik dönemi, yetişkinlik dönemi ve yaşlılık dönemi vardır. Aile de hastalanır, tedavi olması gerekir. Yaşlılık dönemine erişemeden ömrü biten aileler vardır. Aileyi besleyen saygıdır, bakımdır, ihtimamdır, ilgidir.
Aile üyeleri uyum içinde olurlarsa mutlu olurlar. Aileyi yürütmek bir sanattır. Aile genellikle, eşlerin çevreleri, bilhassa kendi aileleri tarafından desteklendiği takdirde mutlulukla devam etmekte, aksi takdirde karşılıklı yaşanan iletişim sorunları ailenin huzurunu dolayısıyla aileyi sürekli tehdit etmektedir.
"

öncelikle merabalar.sanırım ben evliliğin bebeklik dönemindeyim.iletişim konusunda da çevremden hep aynı şeyleri duyuyorum.erkekler paylaşmayı sevmiyorlar.bu da büyük sorunnnn....

dogru insanı bulursan eger daha dogrusu sana dogru gelen insanı,işte ozaman evlilik gibisi yokk

evet karşılıklı saygı ve anlayış.birde 2 tarafında aileleri birbirlerine çok iyi davranmalılar.bu o kişilerin yaşamlarını çok etkiliyor.bence evlilik mükemmelliktende öte .aklı olan bekar yaşamasın derim.

canım ne kavgam bitti ne sevdam çok güzel bir yazı gerçekten okurken bile kendimi hayal ettim o ütüyü yapan o ayakkabıları alan gerçekten çok etkilendim ve düşündümki evlilik tam bana göre bişey yani biz birbirimizi olduğumuz gibi kabul ettik birbirimizden çekindiğimiz hiç bir konu yok bu yazıyı yazdığın için çok teşekkür ederim canım çok beğendim gerçekten evliliği çok güsel bir dille ifade etmiş bravo

Eğer kadın evlilikte ikinize yemek pişirecek,
dolabı düzenleyip ütüyü yapacak bir anne olacak görülüyorsa, o
kadının saçlarının hiç yağlanmadığı ve adamın geceleri terlemediği
düşünülüyorsa, asla kavga edilmeyecek ve lavabo tamir
edilirken dahi gülüşüp öpüşülecek zannediliyorsa zaten beklenti bir
evlilik değil, bir amerikan filmini yaşamaktır. Bu hayallerle yola
çıkıldığında, damat ilk gece gelinin saçlarından onbin firkete
sökmeye çalıştığında, gelin ise damat firketeleri çıkaramayıp
"s....m böyle kuaförü" diye söylendiğinde zaten evlilik sandıkları şey
çatırdamaya başlayacaktır. Evlilik; sadece aşk değildir.
Âşıksanız ateşli sevişmeler yaşarsınız ama kış akşamları evde
konyak içip geyik yapamayabilirsiniz. Hala canınız sıkıldığında onu
değil de annenizi arıyorsanız, yalan olmuştur o evlilik.
Aşk evlilikte gider gelir. Halıya kola döktüğünde aşk biter,
ama o, halıyı temizleyebilirse gene aşık olunur. O aradaki sinir
evresini aşabilenler ellinci yıla kadeh kaldıranlardır. Tahammül
edemeyenler ise ikinci evlilikten sonra artık evliliğin yalan

olduğuna inanacaklardır.
Zafer, direnenlerin olur.

Ay süper bir yazı yaaaaaa...Gözlerimi açtı yani resmen ve arada da çok güldüm..Özellikle damadın küfrettiği ilk gece bölümünde :Roflol: paylaştığınız için teşekkürler.Biz de sevgilimle 2 sene sonra evlenmeyi planlıyoruz.Daha öğrenciyim bu zamana kadar hiç düşünmediğim bir şeydi evlilik ama ona olan sevgim ikna etti beni bu fikre.Okulumu bitiriyim de öyle evleniyim gibi bir düşüncem yok çünkü onun maddi durumu iyi çok şükür.Hem benim Allah izin verirse öğretmen olup kendi paramı kazanmama yıllar var..Onu ve kendimi o kadar bekletemem.Bu tip şeyler uzatmaya gelmez.Hani insanlar hep diyor ya "Aman evlenme,tanı,tanışma dönemini uzat", bi insan bence kendini ilişkinin başlarında da ortaya koyabilir eğer siz çözmeyi bilirseniz(tabii gerçek yüzünü hiç göstermeyen sahtekarlar da yok değil)..Yoksa herkes der "Yok sevgilim evlenmeyelim bikaç sene daha bekleyelim tanıyalım birbirimizi.." O zaman zaten emin olun ayrılmak için bir şey çıkacaktır.Bir ilişkiyi yaa kesin biter bizimki ya kesin ayrılırız biz, ecele etmeyelim diye uzatırsanız biter..Ben şuanda kendimi hep "Bitmeyecek,anlaşıcaz biz,evlenicez inşallah" diye telkin ediyorum.Kavga ettikten sonra onu kırmışsam sakinleştiğinde hemen arayıp gönlünü alıyorum,asla kapris yapmıyorum, o da hemen benim gönlümü alıyor..Ama gerçekten halıya kola dökerse naparım bilmiyorum sırnaşık şey şaka şaka!!!Aşkım o benim..Ben basma etekle silerim halıyı o da elinde içkisiyle beni seyreder, fantazi olur eski türk filmlerinde olduğu gibi :Roflol:

evlilik guzel abbalajı olan bir kutudur...içinden ne çıkacagı evlenmeden bilinemez..
çok gusel bir şeyde cıkabilir..kötüde..
önemli olan doğru insanı seçebilmektir...

evlilik idare etmek demektir eğer yönetim sen de olursa güzel karşı tarata olursa zor birlikte olur diyenler düşünsün

evlilik idare etmek demektir eğer yönetim sen de olursa güzel karşı tarata olursa zor birlikte olur diyenler düşünsün

Gerçekten Çok güzeL deyinmişsin ßence evLiLİğin zamanlaması önemLi..sorumluluk aLıcak zamanda evLEnilmezse evlilik ağır ve darßeLi oLur.Yoksa insanın sevdiĞi insanla bir evi bir yastıĞı kullanması kadar güzeL,Huzurlu ne varKi?

ALLAh ım Kimseyi Yuvasndan eşinden soĞutmasın.:nazar:

evlilik o kadar güzelki
seni karşılksız seven bir erkek
ve hep sana merhametle bakan bir çift göz:)

damat ilk gece gelinin saçlarından onbin firkete
sökmeye çalıştığında, gelin ise damat firketeleri çıkaramayıp
"s....m böyle kuaförü" diye söylendiğinde,,ne güldüm yaaa:)))
erkek kendini hissettirdi ilk geceden...
şaka bir yana en tipik evlilikleri kendi ailemizde evlenmeden görüyoruz.tanrım herkese en güzel aile ve yuvalar nasip etsin..

Aşk zaten bir süre sonra ölüyor , yani filmlerde ki gibi incelikleri beklmeyin :)) Ama aşkınızı sevgi ve saygı temelleri üzerine kurduysanız çok fazla şey değişmiyor bence ...Tek sorun önceden bir araya sadece birbirimizi görmek için geliyorduk şimdi , aynı evde yaşayınca daha az konuşuyoruz , ve farklı şeylerle meşgul olabiliyoruz ..

doğru insanla evlendikten sonra arada saygı ve sevgi varsa evlilik çok güzeldir...

bir mutluluğu anlatmaya hani bazen cümleler tamamlanamaz,kelime bulamazsınız,işte öyle bişey buda...:asigim::asigim::asigim:

Sevdiğin insanla bir ömrü paylaşmak dünyanın en güzel duygusu bence.

X