• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik için sağlık raporu nereden alınır?

devlette de sıra beklemek lazım gittim bir kere aile hekimine mecbur bekleyeceğim
randevu alıp gidebilirdiniz internet üzerinden kontrol saatinden 15 dk önce orada olurdunuz ama artık olan olmuş yarın alırsınız sabah bile çıkar sonuçlar 9-10 gibi.

evlilik için sağlık raporu nereden alınır aradaslar yarın hemen elimde olması gerekiyor nereden alabılırım?
aile hekimine gidiyorsun kan tahlili falan alıyor sonuçlarda bir gün sonra çıkar. Bide benden ciğer filmi çektirmemi istemişti yönlendirdi bir yere yaptırdım. Ertesi günde sonuçlar çıkınca bakıyor onaylıyor. Aynı gün içinde halledilemez yani sağlık ocağında.

Ne kadar farklı prosedürler varmış, şehirden şehire değişiyor demek.
Biz önce belediyeye gidip benim bu şehirde ikamet ettiğime dair bi evrak aldık (nişanlım farklı şehirde yaşıyordu), ordan evlendirme dairesine gittik, sağlık raporu için istenilenleri verdiler, Toplum Sağlık merkezine gittik, kan alıp röntgen çektiler, öğleden sonra da sonuçları alıp nikah tarihini belirledik. 2 gün bekletenler falan büyük şehirler herhalde.

Ne kadar farklı prosedürler varmış, şehirden şehire değişiyor demek.
Biz önce belediyeye gidip benim bu şehirde ikamet ettiğime dair bi evrak aldık (nişanlım farklı şehirde yaşıyordu), ordan evlendirme dairesine gittik, sağlık raporu için istenilenleri verdiler, Toplum Sağlık merkezine gittik, kan alıp röntgen çektiler, öğleden sonra da sonuçları alıp nikah tarihini belirledik. 2 gün bekletenler falan büyük şehirler herhalde.
evet yaa yarın öğleden sonra çıkacaks onuçlar

sağlık ocağına yollamışlardı bizi. kan falan alıyorlar. talasemi aids hiv gibi hastalık var mı diye bakıyorlar. sonrada belgeleri aldık bizde kaldı. sanırım sonuçlar nikah dairesine gitti emin değilim, çünkü kimse birşey sormadı.

siz evli misiniz? eminsiniz değil mi bana çok acil lazım da
hayırdır kaçmadan nikahı mı kıyacan bu nasıl soru google a yazsan çıkar sağlık ocağından falan da almıyorsun direkt.

lk müracaat AİLE HEKİMİNİZE
Sizden kan alacak ve bazı değerlere bakacak ,
ayrıca sizden akciğer filminin ( verem savaşta çektireceksiniz ) sonucunu isteyecek ..

Degerler normalse ve akciğer filminizde problem yoksa size sağlık raporu verecektir ..

Evlilik için , nikah için sağlık raporu almak için gerekenler :

BİRİNCİSİ: Kan değerleri ki VDRL, HBsAg ,Anti HCV, Anti HIV, TAM KAN , HEMOGLOBİN ZİNCİR ANALİZİ , KAN GRUBU TAYİNİ testleri istemektedir,

Sadece bu testler bile devlet hastanesinde 150tl civarı, özel hastanelerde 150 - 450 tl aralarında para ile yapılmaktadır.

Fakat sağlık ocaklarında yani aile sağlığı merkezlerinde tamamen ücretsizdir.

Paranızı boşa atmayın. Yalnız şu var ki ; devlet yada özel hastanelerde aynı gün çıkan sonuçlar, aile sağlığı merkezlerinde yerine göre değişmekle birlikte bir ya da iki gün sonra çıkmaktadır. Aceleniz varsa aile sağlığı merkezi yerine devlet hastanelerini tercih edebilirsiniz, paranız yok veya vaktiniz varsa aile sağlığı merkezlerini tercih edebilirsiniz.

iKİNCİSİ : Akciğer filmi - Verem savaş dispanserleri 15 tl ücretle yapılmaktadır.
Devlet hastanelerinde doktorunuz istemeli, özeller yüksek meblağlar alabiliyor. Aile sağlığı merkezlerinde yapılmamakta

Ekstra yanınızda iki vesikalık fotoğraf bulunsun.

--------------------------------------------------

ESKİSİ :
SİSTEMDE BAZI ŞEYLER DEGİŞTİ
ŞİMDİKİ YAZACAKLARIM İSTANBUL İÇİN KESİNLEŞTİ FAKAT DİGER İLLERDE DURUM TAM OLARAK NEDİR BİLEMİYORUM
YANİ EGER DEGİŞMEMİŞ İSE ANKARA - KONYA - İZMİR - ADANA - BURSA VE DİGER İLLERDE DURUM BİRAZ FARKLI OLABİLİR

AMA NASIL OLURSA OLSUN SİZ İLK MÜRACAATI AİLE HEKİMİNİZE YAPINIZ VE DURUMLA İLGİLİ BİLGİ ALINIZ

YENİSİ

-----------------------------------------------------------
ESKİSİ

Yerine göre değişmekle birlikte çoğunlukla sizden üç şeyi yapmanızı isteyeceklerdir. Sağlık raporu olmadan evlilik işlemleriniz yapılmayacaktır. Evlilik için , nikah için sağlık raporu almak için gerekenler :

Birincisi : Kan değerleri ki bazı doktorlar sadece VDRL, HBsAg ,Anti HCV, Anti HIV testleri istemektedir, bazı doktorlar bunun yanında hemogram ve ferritin, demir bağlama kapasitesi de istemektedir. Sadece bu testler bile devlet hastanesinde 70 tl civarı, özel hastanelerde 70 - 150 tl aralarında para ile yapılmaktadır. Fakat sağlık ocaklarında yani aile sağlığı merkezlerinde aile hekiminiz isterse tamamen ücretsizdir. Paranızı boşa atmayın. Yalnız şu var ki ; devlet yada özel hastanelerde aynı gün çıkan sonuçlar, aile sağlığı merkezlerinde yerine göre değişmekle birlikte bir ya da iki gün sonra çıkmaktadır. Aceleniz varsa aile sağlığı merkezi yerine devlet hastanelerini tercih edebilirsiniz, paranız yok veya vaktiniz varsa aile sağlığı merkezlerini tercih edebilirsiniz.

İkincisi : Kan grubu kartı - Kızılay şubelerinden, özel devlet hastanelerinden, devlet hastanelerinden alabilirsiniz. 10 - 20 tl arası fiyatı var. Diğer illeri bilmemekle birlikte İstanbul'da kan grubu kartını aile sağlığı merkezlerinde verememekteyiz.

Üçüncüsü : Akciğer filmi - Verem savaş dispanserleri ücretsizyapmaktadır. Devlet hastanelerinde doktorunuz istemeli, özeller yüksek meblağlar alabiliyor. Aile sağlığı merkezlerinde yapılmamakta.

Ekstra yanınızda iki vesikalık fotoğraf bulunsun.

Bu üç şeyi yaptırıp aile hekiminize götürün. Başka bir şey istemezse bunlar yeterli olacaktır. Bu söylediklerim yerine ve zamanına göre değişebilmektedir unutmayın ! Ayrıca ücretsiz olarak söylediklerim sağlık sigortası olsun ya da olmasın herkes için geçerlidir.

Sorularınızın cevapları için:

Evlilik icin saglik raporu sorunları

----------------------------------------
Evlilik için sağlık raporu ile ilgili aramalar - 2015 formu gerekli belgeler nereden alınır örneği 2013 ücreti 2012 veren hastaneler formu indir nikah için sağlık raporu ile ilgili nereden alınır nikah için sağlık raporu 2013 nikah için gerekli evraklar vdrl içeriği örneği geçerlilik süresi

NikahınıIn kıyılacağı salona git ve sor anlaşmalı oldukları bir klinik varsa daha basit ve zahmetsiz oluyor. Ben öyle yaptım direk şuraya git anlaşmamız var dediler hem ucuz hem de kolay oldu herşeyi bigünde verdik 2gün somra gidip aldık hiç verem savaşa gitmemize gerek kalmadı filmide orda çektiler verem davaştan onay işini kemdileri halletti

Back
X