- 8 Eylül 2014
- 208
- 258
- 73
- 44
- Konu Sahibi ssddaybala
-
Sevinirim ama ben Ankara'dayım aynı şehirde miyiz ki...Benim fotoğrafcim tek takılıyor istersen adını yazayım özelden ona da bak. Tefler yetismedi ama sağolsun bana çok yardımcı oldu başka aksesuarlar kullandik :)
Tamamdır davetiye ve nikah hediyesi araştırılacak :)Yazilfimi bilmiyorum ama davetiye arastirmayi unutma
Sanırım ellerinde çalışmalarından oluşan albümleri falan vardır. Tek tek bakarım yapacak bir şey yok. Ben de tam bir retro hastası olduğum için o tip bir şeyler istiyorum. Böyle elliler, altmışlar tarzı falan:) Bakalım hayırlısı. Keşke senin tefler de yetişseymiş
Sayende ben sinsice uzaklara bakmaktan kurtuldum desene. Tamam matbaalara da bakarım. Fotoğraf çekimiyle ilgili söylediklerini de aynen kopyalıyorum bilgisayardaki dosyama bilesin:)Fotoğrafçıdan öğrendiklerim,
- Düğünle aynı gün çekilen fotograflarda vakit sorunu varsa ister istemez fotograflar endişeli çıkıyor.
- Dış mekan çekimi isteniyorsa düğünden sonra olması daha iyi, gelinlik kirlenmesin diye.
- Fotoğraf çekileceğin gün bir şeyi ilk defa deneme, atıyorum fondöten, takma kirpik vs. acaba nasıl çıkar diye tedirgin oluyorsun. Denenmiş makyajınla, saçınla git.
Davetiye için,
- Biraz zaman ayır, davetiyecileri dolaş her birinde hemen hemen aynı kataloglar var. Bir yerde beğendiğin katalogdaki aynı davetiye, farklı bir semtteki matbaada daha farklı bir fiyat oluyor. Ben Kızılay'da 400 tanesine 1000 lira denen davetiyemi Ulus'tan 150 liraya aldım. Pazarlıkla değil, zaten yapamam. Matbaya gidip şu katalogdaki şu kadar davetiye ne kadar dedim sadece. Ne biçim kazıklanıcakmışım diye uzaklara baktım sinsice :))
Sayende ben sinsice uzaklara bakmaktan kurtuldum desene. Tamam matbaalara da bakarım. Fotoğraf çekimiyle ilgili söylediklerini de aynen kopyalıyorum bilgisayardaki dosyama bilesin:)
Teşekkür ederim. Zaten şu kına ıvır zıvırı için gidecektim Çıkrıkçılar'a... Şimdi nikah şekerleri de eklendi:)İnternetten fikir bak ama Çıkrıkçılar yokuşunu ve Ulus Suluhanı mutlaka gez nikah şekeri için. Düğün zamanı herşeyin bir toptancısı olduğunu o an öğreniyorsun :) Ay ne güzel hem tanesi 3 lira dediğin şey, yerini bulunca 1 liraya iniyor.
Annem tabii ki yardım ediyor ama malum jenerasyon farkı. Dün oturmuş dantel örüyordu mesela :) Gerçi sağolsun tencere takımlarına falan beraber baktık geçen gün. Akıl akıldan üstündür diyip açtım konuyu çünkü çevremde hiç arkadaşım yok bu konularda yardım alabileceğim.Ben de 6 aydır nişanlıyım sanırım seninle hemen hemen yakın zamanlarda evlenicez biz de bilemedin temmuz değil de 2015 eylülde gibi kısmetse...
Emin ol benmde hiçbir fikrim yok şuan bizim senin gibi evimiz falan da hazır değil daha. O yüzden bu evlilik hazırlanması için en büyük desteğim annem o olmasa napardm bilmiyorum.... sana yardım etmiyormu annen eminim ediyordur...
çeyiz falan bişeylerim var tabiki ama sonradan onları beğenmezsem diye evlenmeye yakın da alınacak yeni eşyalar... daha gelinlik bile bakmıyorum ama kafamda var tabi bişeyler...
acele etme daha çok var zamanın, evlilik kelimesi beni de korkutuyor zaman zaman rüyalarıma giriyor stres oluyorum falan.. ama tatlı işler bunlar stres olmamak lazım yavaş yavaş herşey hallolur :) mutluluklar...
Onların bir sınırı yok ama...Benim her şeyi görümcem yapmıştı. Nikahta kar küresi ve çocuklara şeker; kınada içinde çeşitli hediyelerin olduğu poşetler, taçlar, oynayanlara kemerler, tefler, çocuklara lolipop, büstiyer şeklinde sabun, dilek ağacı ve ona takılı fallar- çikolatalar-minik kalp sabunlar, kapılara duvarlara ve yerlere kalpli balonlar, büyük kavanozlarda lokumlar, orta yaşlılara yelpaze, kırmak için içi dolu testi,magnet, nedime taçları, çocuklara ayrı taçlar ve fotoğraf için konuşma balonları olmuştu...
Öyledir kendisiMaşallah ne iyi görümceymiş..
Süpermiş, herşey var. Çok teşekkür ederim:)http://gelinolmak.com/nikah-islemleri/
Nikah işlemleri için buradan bakabilirsiniz ne yapacağınızı nerede ne kadar zaman önce yapacağınızı, ben de daha birkaç ay öncesine kadar kör cahildim, şu sitede geze geze tecrübe sahibi oldum, sonra burada okuduklarımla geliştirdim kendimi. De ki bana haftaya düğün alışverişleri var, hazır mısın, kendime güvenerek göğsümü gere gere hazır olurum
Onların bir sınırı yok ama...Benim her şeyi görümcem yapmıştı. Nikahta kar küresi ve çocuklara şeker; kınada içinde çeşitli hediyelerin olduğu poşetler, taçlar, oynayanlara kemerler, tefler, çocuklara lolipop, büstiyer şeklinde sabun, dilek ağacı ve ona takılı fallar- çikolatalar-minik kalp sabunlar, kapılara duvarlara ve yerlere kalpli balonlar, büyük kavanozlarda lokumlar, orta yaşlılara yelpaze, kırmak için içi dolu testi,magnet, nedime taçları, çocuklara ayrı taçlar ve fotoğraf için konuşma balonları olmuştu...
al benden de o kadarSelamlar arkadaşlar. Kısmetse 2015 Temmuz'unda evleniyoruz. Sözümüz, nişanımız yapıldı. Kendi evimiz var. İçi de dayalı döşeli. Yani ekstradan o konuda masraf çıkmayacak. Sadece evde yapılması gereken bir kaç ufak değişiklik var. Ama bunun dışında ne yapılır hiç fikrim yok. İlk olarak çeyiz meyiz işleriyle hayatım boyunca hiç ilgilenmedim. Zaten mutfağımızda da yeteri kadar eşya var. Ama yine de adet yerini bulsun diye bir şeyler yapmak istiyorum. Bir de düğün yeri ile ilgili sıkıntım var. Biz düğün tarihini kendi aramızda kararlaştırdık ama resmi tarihi ne kadar önceden almak gerekir. Düğün mekanıyla kaç ay önceden anlaşmak gerekir. Gelinliğe bakmaya ne zaman başlayayım. Bunların hepsi benim için sıkıntı. Dediğim gibi tecrübesizim. Ailede de kız olmadığı için böyle ışık görmüş tavşan gibi bakınıyorum sadece internet sitelerine. Sizden ricam, tecrübesi olan arkadaşlar akıllarına ne gelirse bana yazabilir mi? Sadece benim sorduğum sorulara değil aklınıza ne gelirse yazabilirsiniz. Hepsi benim için önemli. Şimdiden teşekkür ederim.
Şu ana kadar yazdıklarınız doğrultusunda hazırladığım taslak listem;
Tencere tava takımı,
12 Kişilik yemek takımı (bir de kahvaltı takımı alayım diyorum hatta aynı takım olsun),
Bardak takımları,
Havlu ve bornozlar,
Nevresim takımları ve yorgan,
Mutfakta eksik olan ufak mutfak araç gereçlerini belirleyip almak,
Düğün mekanını seçip sözleşme yapmak,
Ocak ayından sonra nikah tarihini almak....
Düğün fotoğrafçısı araştır.
Düğün yemeği için firma araştır.
Temizli alet edevatı...
Düğün davetiyesi ve nikah hediyesi
Benim paniğim biraz geçti.Düğünlerimizin olacağı yerlere karar verdik (iki düğün olacak) Nikah için gereken işlemleri de öğrendik. Evin eşyalarında eksik olanlar çoğunlukla tamamlandı. Ivır zıvır eşyaları da annem ve kayınvalidem üstlendiler sağolsunlar beni uğraştırmıyorlar:)))) Geriye fotoğrafçı, davetiye falan gibi ayrıntılar kaldı. Herhalde Temmuza kadar onlar da hallolur:) Allah sana da kolaylık versin:))al benden de o kadargelinlik düğün yeri ne zaman önceden bakılmalı ne yapılmalı vs vs. bizde mayıs sonu yada haziranın 2. haftası gibi düşünüyoruz.
süper :) senin adına sevindim. biz düğün yeri için bile karar veremedik daha. Selimiye ordu evi var. Kayınpeder astsubay emeklisi. yemekli 200 kişi 12.000 TL falan. olmadı bende temmuz sonuna bırakacağım evliliği.Benim paniğim biraz geçti.Düğünlerimizin olacağı yerlere karar verdik (iki düğün olacak) Nikah için gereken işlemleri de öğrendik. Evin eşyalarında eksik olanlar çoğunlukla tamamlandı. Ivır zıvır eşyaları da annem ve kayınvalidem üstlendiler sağolsunlar beni uğraştırmıyorlar:)))) Geriye fotoğrafçı, davetiye falan gibi ayrıntılar kaldı. Herhalde Temmuza kadar onlar da hallolur:) Allah sana da kolaylık versin:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?