Evlilik hazırlığında ne yapılır hiç bilmiyorum

:) Senin yine nişanlığın varmış:) Bizde karar birden alınınca alel acele evde yaptık nişanı. Gerçi çok güzel, çok samimi oldu. Herşey istediğim gibiydi:))) Mutluydum yani. Çok da basit ama şık bir elbise almıştım. Dur bakalım şu diktirme olayını düşüneyim.

Ne kadar çay bardağı ve su bardağı var bilmiyorum ama ne kadar çok olursa o kadar iyi oluyor özellikle misafir gelince :) mutfak ve banyo havluları da aynı şekilde
Mesela benim ev terligim yoktu misafir gelince onun eksikliğini yaşadım :)

süpermiş her şey hazır... çok şanslısınız..
Evet o konuda çok sıkıntım yok. Hep evleneceğimizi biliyorduk o yüzden yavaş yavaş almıştık herşeyimizi çok şükür. Şimdi işte bu tip teferruatlar kaldı ama insan acemi olunca bir de yol gösterecek kimsesi olmayınca böyle kala kalıyor. Doğru düzgün arkadaşım da yok konuşabileceğim. Ne bileyim birden çok panik yaptım ben.

Panik yapma bu dönem en güzel dönem :) tadını çıkar bu heyecan bi daha geri gelmeyecek

Bak işte bunların hepsini yazıyorum listeme :) Tam istediğim gibi bilgiler. Biz iki kişi olduğumuz için evdeki herşeyi iki kişilik aldık. Hiç misafirimiz gelmeyecek sanki Türk kahvesi takımımız bile iki kişilik yav :) Yazdıkların alındı listeye :)

Panik yapma bu dönem en güzel dönem :) tadını çıkar bu heyecan bi daha geri gelmeyecek
Haklısın da elimde değil. Aslında panik yapmıyordum. Ama dediğim gibi biz düğün mekanını bile gidip düğünden iki ay önce seçecektik. Sonra benim aklıma takıldı bir internetten araştırma yapayım dedim. Bir de ne göreyim mekanlar yaz aylarında kapış kapış oluyormuş. Yer bulmak neredeyse imkansız oluyormuş. O an panik yaptım işte. Biz böyle rahat rahat totomuzu yaya yaya evlilik hazırlığı yapıyoruz ama son aylarda iki ayağımız bir papuca girecek diye tutuştum:)

Düğün mekanını önceden ayarlamak istediğin gün olması açısından güzel benim çift sayı takıntım var o yüzden 16 ağustosta yaptık düğünü bulamasaydik Nolur du bilmiyorum :) nikah işlemlerini de 6 ay önce den yaptın mı hiç bir Sıkıntın kalmaz geri kalanlar 2 ay içinde hallolur :)
Ne kadar misafirin olur bilmiyorum ama ben tek kişilik yorgan bile aldım kardeşim geldiğinde ya da misafir geldiğinde kullansın diye :) bir sürü mutfak eşyası aldım ama rende almayi unutmuşum daha dün aldım :) çok fazla süs eşyası aldım şimdi koycak yer bulamıyorum

:) Tamam. Bu ay içinde şu mekanlara bakalım biz. Tarihi nasıl olsa belirlediğimize göre o tarihe göre beğendiğimiz mekanla hemen sözleşmemizi yapalım ne olur ne olmaz. Nikah tarihini de artık Ocak ayından sonraya alırız. Süs eşyası takıntısı annemde de var sağolsun:) Dün gitmiş şamdan takımı almış Kıyamıyorum da bir şey demeye hevesli kadıncağız :)

Şu ana kadar yazdıklarınız doğrultusunda hazırladığım taslak listem;
Tencere tava takımı,
12 Kişilik yemek takımı (bir de kahvaltı takımı alayım diyorum hatta aynı takım olsun),
Bardak takımları,
Havlu ve bornozlar,
Nevresim takımları ve yorgan,
Mutfakta eksik olan ufak mutfak araç gereçlerini belirleyip almak,
Düğün mekanını seçip sözleşme yapmak,
Ocak ayından sonra nikah tarihini almak....

Ya bak şimdi lazım değil ama sonra mutlaka lazım olur denilen ama tamamen normal hayatında da gereksiz gördüğün şeyi sakın alma :) İlerde mutlaka lazım olan bir şey zaten kaçmıyordur, sonra alırsın.

Gelinlikçilerin ay çok geç kalmışsınız laflarına çok inanma. Herkes öyle yapıyor senin neyin eksik diye akıl veren insanlardan kaç. İçine sinen şey güzeldir. İsterse herkes farklı düşünsün.

Aksaklık, kaza, öngörülemeyen sonuç vs. her zaman olabilir ama temel şeyleri halledip örneğin tarih, düğün yeri, ulaşım vs. acaba şöyle olur mu diye dert etmenin kimsenin bir faydası yok.

Nikah şekerini ben de kendim yaptım. Yapıp hazırlamam 1 gün sürdü ama öncesinde nereden neyi alacağımı bildiğim için. Onları öğrenmek için de zaman ayırmam gerekti. Öteki türlü son güne bırakıp denk geleni alacaktım veya olmayıversin ne olucak diye kendimi avutacaktım.

Eve gelen misafir kusur bulmak istemeye görsün istersen havludan, terlikten, tabaktan yol yap :) Bir şey farketmiyor. Eksiksiz sandığım misafir odasında ne olur ne olmaz diye koyduğum halde, dua kitabının büyük puntolu olmamasının dert edilmesini gördü bu gözler.

Çok teşekkür ederim. Yemin ederim içimi rahatlattın. Gerçi bizim öyle çok kusur bulacak misafirimiz olmaz. Az ama öz dostlarımız ve akrabalarımız var sadece. Az önce KK'daki 2015 çeyiz listesine göz gezdirdim. İnanır mısın beş altı parça anca ya çıktı, ya çıkmadı eksik... Gerçi nişanlım da ben de azla mutlu olmayı bilen insanlarız Allah nazardan saklasın. Ailelerimiz de öyle. Şu süreçte en çok kayınvalidem destek çıktı benim bu sudan çıkmış ördek halime Sağolsun başka şehirlerde olmamıza rağmen telefonda terapi yapıyor kadıncağız bana. Aslında sanırım beni telaşlandıran herşeyin neredeyse hazır olması. İnternetten düğün hazırlığı yapanlara bakıyorum haldır haldır uğraşıyorlar ama dediğim gibi biz nişanlımla yaydık kendimizi düğünü bekliyoruz:) Öyle olunca da acaba iki ayağımız bir papuca mı girecek diye düşünüyorum. Oysa dediğim gibi herşey hazır neredeyse. Ufak tefek eksikleri de zaten sizlerin sayesinde tespit edip çıkarıyorum. Gerçi evlendikten sonra da halledilebilecek şeyler onlar. Ama tatlı telaş işte önüne geçemiyorum :)

Fotoğraf çekimi içinde erken rezervasyon yaptirirsan ucuz olur :) yani bizim öyle oldu ve ben fotografcimi çok seviyorum en güzel günümü çok güzel anilarla fotoğraflarla hatirlamamizi sağlayacak :)

Fotoğraf çekimi içinde erken rezervasyon yaptirirsan ucuz olur :) yani bizim öyle oldu ve ben fotografcimi çok seviyorum en güzel günümü çok güzel anilarla fotoğraflarla hatirlamamizi sağlayacak :)
Hemen ekliyorum listeye:) Araştırmalara başlayayım yarından itibaren. Bir de sen fotoğrafçı deyince aklıma düğünde verilecek menü geldi. Onu da ekliyorum :)

A
Ayyyy keske bende davetli olsaydim hersey super olmus

Hemen ekliyorum listeye:) Araştırmalara başlayayım yarından itibaren. Bir de sen fotoğrafçı deyince aklıma düğünde verilecek menü geldi. Onu da ekliyorum :)
Düğün fotograflarimda kullanmak istediğim tefler vardı ınstagram dan takip ettiğim biri yapıyor ama malesef Düğünüme yetismedi ama nişan da pankartlarim vardı o tarz ufak tefek şeyleri de dusunebilirsin inşallah istediğin gibi fotoğrafçı bulursun :) malum eline makine alan fotoğrafciyim diye dolaniyor :)

Banyo havlusu cok kullaniliyor
Catal kasik takimi(Zuccaciyeye gittgin zaman zaten herseyi almak istiyorsun)
Uyku seti
Nevresim,strec carsaf
Banyo paspasi
Caydanlik,utu elektrikli supurge,
Utu masasi
Aklima gelenler simdiilik Bunlar
Bide dugune yakin temizlik malzemeleri almistim

Sanırım ellerinde çalışmalarından oluşan albümleri falan vardır. Tek tek bakarım yapacak bir şey yok. Ben de tam bir retro hastası olduğum için o tip bir şeyler istiyorum. Böyle elliler, altmışlar tarzı falan:) Bakalım hayırlısı. Keşke senin tefler de yetişseymiş

Bak temizlik malzemesi deyince aklıma geldi. Ben de şu moblar var ya hani onlardan görmüştüm geçen gün. Hemen listeye ekleyeyim :) Teşekkürler.....

Benim fotoğrafcim tek takılıyor istersen adını yazayım özelden ona da bak. Tefler yetismedi ama sağolsun bana çok yardımcı oldu başka aksesuarlar kullandik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…