Evlilik hazırlığında ne yapılır hiç bilmiyorum

ssddaybala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
208
258
73
44
Selamlar arkadaşlar. Kısmetse 2015 Temmuz'unda evleniyoruz. Sözümüz, nişanımız yapıldı. Kendi evimiz var. İçi de dayalı döşeli. Yani ekstradan o konuda masraf çıkmayacak. Sadece evde yapılması gereken bir kaç ufak değişiklik var. Ama bunun dışında ne yapılır hiç fikrim yok. İlk olarak çeyiz meyiz işleriyle hayatım boyunca hiç ilgilenmedim. Zaten mutfağımızda da yeteri kadar eşya var. Ama yine de adet yerini bulsun diye bir şeyler yapmak istiyorum. Bir de düğün yeri ile ilgili sıkıntım var. Biz düğün tarihini kendi aramızda kararlaştırdık ama resmi tarihi ne kadar önceden almak gerekir. Düğün mekanıyla kaç ay önceden anlaşmak gerekir. Gelinliğe bakmaya ne zaman başlayayım. Bunların hepsi benim için sıkıntı. Dediğim gibi tecrübesizim. Ailede de kız olmadığı için böyle ışık görmüş tavşan gibi bakınıyorum sadece internet sitelerine. Sizden ricam, tecrübesi olan arkadaşlar akıllarına ne gelirse bana yazabilir mi? Sadece benim sorduğum sorulara değil aklınıza ne gelirse yazabilirsiniz. Hepsi benim için önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

Şu ana kadar yazdıklarınız doğrultusunda hazırladığım taslak listem;
Tencere tava takımı,
12 Kişilik yemek takımı (bir de kahvaltı takımı alayım diyorum hatta aynı takım olsun),
Bardak takımları,
Havlu ve bornozlar,
Nevresim takımları ve yorgan,
Mutfakta eksik olan ufak mutfak araç gereçlerini belirleyip almak,
Düğün mekanını seçip sözleşme yapmak,
Ocak ayından sonra nikah tarihini almak....
Düğün fotoğrafçısı araştır.
Düğün yemeği için firma araştır.
Temizli alet edevatı...
Düğün davetiyesi ve nikah hediyesi

Son düzenleme:

Düğün mekanı bulunduğunuz ile göre değişir ama çabuk doluyor. Ramazana denk geliyor mu tarihiniz? Geliyorsa belki daha aza doludur. Ama ne olursa olsun şimdiden bir fikir edinin. En azından kapalı mekan mı açık mekan mı onu belirleyin. Sonra oraları şimdiden bir görün çünkü kır düğünü mekanları kışın çok çirkin oluyor.

Gelinlik eğer marka bir şey alacaksanız 5-6 öncesinden bakının. Çünkü 4 ayda geliyormuş yurt dışından (Pronovias ve türevleri) Deve ile getirdiklerini düşünüyordum ben şahsen 4 ay sürmesi için ama tabi sadece 1 gelinlik gelmeyeceği için toplu gelmese bu şekilde oluyor sanırım.

Nikah tarihi yılbaşından sonra alabiliyorsunuz diye biliyorum ama kan testlerinin geçerliliği 6 aymış ona göre uygun bir ayda alırsınız.

Düğün açık mekanda olacak o konuda karar verdik. Ramazandan hemen sonrasına denk geliyor. Yani bayramdan bir hafta sonraya. Yani şu an istesem bile nikah tarihi alamıyorum Tamam bilgiler için çok teşekkür ederim :) İnşallah başka arkadaşlar da değişik konularda yardımcı olur.

Nikah tarihi en erken 6 ay sonrasına alınabiliyor.
Gelinlik için 3-4 ay önceden karar vermek iyidir, genelde sorun çıkıyor ve uzun sürüyor çünkü.
Mekanı yılbaşından sonra tutabilirsiniz sonra istenen tarihe yer bulmak zor oluyor.
Dağıtılacak ıvır zıvırlar için acele etmeye gerek yok bence, son 1 ayda hepsi hallolur...
Büyük iş zaten evi kurmak.

Düğüm
Düğün mekanları çabuk dolar genelde en azından şöyle söyliyim ben bursada evlendim daha 3 hafta oldu geçen sene kasımda tuttuk salonu neredeyse 1 sene önce :) onun haricinde ceyizlik olarak biz sıfırdan yaptigimiz için herşeyi aldık bolca yapacak misiniz ona göre onları hazırlayabilirsiniz

Dağıtılacak ıvır zıvır hakkında bile en ufak bir bilgim yok. İnternetten bakınıyorum nikah hediyesi, şekeri falan diye bir şeyler ama Dur bakalım... Onları daha düşünmeye vaktim olmadı bile.

Bi de ben gelinliğimi diktirdim 3 ayda diktiler tam da istediğim şekilde :) acele etme keyfini çıkarmaya bak :)

Dağıtılacak ıvır zıvır hakkında bile en ufak bir bilgim yok. İnternetten bakınıyorum nikah hediyesi, şekeri falan diye bir şeyler ama Dur bakalım... Onları daha düşünmeye vaktim olmadı bile.
Onların bir sınırı yok ama...Benim her şeyi görümcem yapmıştı. Nikahta kar küresi ve çocuklara şeker; kınada içinde çeşitli hediyelerin olduğu poşetler, taçlar, oynayanlara kemerler, tefler, çocuklara lolipop, büstiyer şeklinde sabun, dilek ağacı ve ona takılı fallar- çikolatalar-minik kalp sabunlar, kapılara duvarlara ve yerlere kalpli balonlar, büyük kavanozlarda lokumlar, orta yaşlılara yelpaze, kırmak için içi dolu testi,magnet, nedime taçları, çocuklara ayrı taçlar ve fotoğraf için konuşma balonları olmuştu...

Düğünü açık havada yapmaya karar verdik. Benim aklımda bir iki mekan var. Sanırım bu ay içinde gidip görücez. Ama ikimiz de tecrübesiziz. Ben bu siteden bir iki konu okudum da aklım başıma geldi yoksa biz mekana falan bile düğünden iki üç ay önce bakacaktık düşün yani Çeyizlik olarak da ne yapıcam bilmiyorum. Dediğim gibi evimizin eşyaları tam aslında. Ama yine de tencere tava bir şeyler almak lazım. Bir de yemek takımı falan almak iyi olur sanırım. Fikir alabileceğim bir tek annem var ama onun çeyiz anlayışı da (yaşından dolayı) dantel masa örtüsü, oyalı havlu kenarı falan.

Bi de ben gelinliğimi diktirdim 3 ayda diktiler tam da istediğim şekilde :) acele etme keyfini çıkarmaya bak :)
Gelinlik için bir kaç siteye baktım dün. Kadınların çoğu diktirmeyin hazır alın. Diktirmek hem zahmetli hem de istediğiniz model çıkmadı diyor. Sizin tam istediğiniz gibi oldu mu acaba?

Şimdi yeni evlenenlerin karar vermesi gereken şey düğün mekanı, gelinlik, oturulacak yer, mobilya. Sizde oturulacka yer var zaten. Mobilya da tamam diyorsunuz. Nikah şekeri ve davetiye daha sonra düşünülecek şeyler. Kına da öyle.

Bayıldım bu fikre. Yani tek tip hediye değil de çeşit çeşit herkesin ihtiyacına göre yapmışsınız. Geçen gün bir düğüne gittim onlar da lolipoplardan, süslerden falan oluşan çok güzel bir şeker standı yapmışlardı. Kokteyl tarzı bir düğündü. O da hoşuma gitmişti.

Ya işte stres yaptım sanırım ben. Yemin ederim en ufak şey bile şu an bana çok önemliymiş gibi geliyor. Zaten o yüzden bilgi alabileceğim en iyi yer olarak burayı buldum. Tecrübesi olanlardan birşeyler öğreniyorum işte.

Anneni kirmamak adına bi iki dantel işin de olsun kullanmasan da olur :) ben schafer yemek takımı aldım 12 kişilik çok memnunum çok hoş şeyler var o şekilde 12 kişilik takım ayarlayabilirsin güzel nevresim takımı alabilirsin bi de belki bornoz takımı falan alabilirsin :)

Gelecek kişi sayısı az olduğundan biraz daha eğlenceli olsun istedik, görümcem istedi daha doğrusu...
Kınada sadece kına dağıtan da var envai çeşit hediye yapan da. Bence gereksiz masraf ama hoşunuza gidecekse neden olmasın?

Nisan ayinda aileler tanisti. Mayista nikah tarihi aldik. Haziranda nikahlandik. Temmuz ramazandi. Agustosta gelinlik damatlik aldik. Eylulde evlendim. Kasma.
Ay ne güzel her şey şipşak olmuş bitmiş. Biz iki yıldır birlikteyiz. Birbirimizi on senedir falan tanıyoruz. İki yılda herşeyimiz hazır oldu ama hiç evlilik lafı olmamıştı. Bu Haziran başında hiç aklımızda bile yokken (gerçi benim aklımda yokmuş sanırım) çok romantik bir teklif aldım :) Yani evleneceğimizi hep biliyorduk ama hani konuşulmamıştı. Ramazan Bayramı sonunda da nişanlandık. Ama evde tadilat falan olması gerekiyordu. Bir de malum para biriktirmek lazım biraz. O yüzden seneye karar verdik düğün için.

Yok zaten hiçbir şeye hayır demiyorum. En azından hatıra olarak kalır. Ama şu an annemin söylediklerinden daha kullanışlı, daha işime yarayacak şeylere ihtiyacım var. Bak nevresim takımı ve bornoz ne kadar basit ama kullanışlı şeyler. Sen söyleyince hemen ekledim listeye :)

Gelinlik için bir kaç siteye baktım dün. Kadınların çoğu diktirmeyin hazır alın. Diktirmek hem zahmetli hem de istediğiniz model çıkmadı diyor. Sizin tam istediğiniz gibi oldu mu acaba?
Model tam istediğim gibi oldu internetten beğendim modeli birebir aynısını diktirdim hemde tam üstüme göre olduğu için çok rahattim. Nisanligim hazırdı göğüs tarafından çok sıkıntı yaşadım bol kaldı ayarlanmadi bi türlü

Aslında çok da açılacak durumumuz yok çünkü bu sene daha yeni arabayı değiştirdik ikimiz de. Tabi böyle evlilik birden çıkınca hazırlıksız kaldık. Bütün birikimlerimiz arabalara gitti. Ama az masraflı, basit fakat şık şeyler istiyorum. Bilmiyorum bazı sitelerde gördüm kadınlar kendi hediyelerini kendileri de yapabiliyorlarmış malzeme alıp. Belki de o tip birşeyler yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…