- 14 Mart 2013
- 7.780
- 3.829
- 448
yanlış anladınız huy değiştirmek derken kendi sahip olduğunuz huylarınızı karşı tarafa görede ayarlamak ister istemez değişiklikler oluyor evlendikten sonra onlardan bahsettim
Bende aileme bağlı, duygusal bir insanım. Herkes ailesini sever, bağlıdır elbette ama benim annem ben 17 yaşındayken ben servisi beklerken benimle beklerdi her sabah, vefat etmeden önce kardeşim işe gidiyor çok yağmur yağdığından elinde şemsiyeyle kardeşimi tramwaya kadar götürüyordu, ki biz kazık kadar insanız. Çok ağladığım olmuştur ben onların olmadığı bir evde yeni bir güne nasıl merhaba diyebilirim diye?
Sonra annemi ani bir şekilde kaybettik, endişelerim daha da arttı boyut değiştirerek. Artık annem yoktu, babam, kardeşlerim ve ben vardık. Daha da bağlandım aileme, erkek kardeşimi bebeğim gibi severim. Onun da nazı bana geçer, kız kardeşimle hiç mi hiç anlaşamazlar sürekli hır gür kavga içindeler, zaten çok kıskanıyor beni öyle hissediyorum.
Hani düşünüyorum ben evleneceğim, kız kardeşim evlenecek ne olacak babamla erkek kardeşim? Tek başlarına, hadi erkek kardeşim genç, evde pek durmuyor zaten ama babam? Babam annem vefat edince aşırı hassaslaştı, kendini çok çaresiz hissediyor mesela. Odamıza çekilsek yapayalnızım, çocuklar kendi hallerinde diye anlatıyor eşe dosta, kalabalığı ve sohbeti çok seven bir adam. Evde biz yoksak eğer duramaz, hemen nerdesiniz? gelmiyor musunuz? diye arar. Bu yönünü bildiğimizden birimiz dışarı çıkarsak birimiz evde kalır.
Şimdi kalkta düşünme? Güle oynaya evlen..
sorun orda değişmek başka ev başka hayat başka aile kaldıramam ben bunları ailem için değiştirmediğim huylarımı bi erkek için değiştirdiğimde çok saçma geliyor bana
bi kere evlilikle ilgili düşüncelerin temelden yanlış, yok bi erkek için aileni bırakmak yok değişmek...öncelikle evlenmeyi planladığın kişi sıradan bir erkek olmuyor ikincisi doğru insanı bulduysan değişmen gerekmiyor zamanla birbirinize uyum sağlıyorsunuz, ben de evlilikten çok korktum 9 senede ikna oldum evlenmeye etrafımda hiç güzel evlilik yoktu ama ben çok mutluyum şimdi, bebek bekliyorum, işin bide bu boyutu var bebekte mi istemiyosun ya da Allah gecinden versin aileni kaybettiğinde yalnız ölmek mi istiyosun
23 yaşındayım kendimi bildim bileli bu düşünceler oluştu kafamda
Ayni yastayiz.. mutlu olmak istiyorsun rahatligi seviyorsun.. evlenince sorumluklar alicaksin.. pisman olucagindan korkuyorsun.. hayatin tamamen degisicegini zannediosun.. degisicek zatende.. canim cicim aylar gecicek.. falan.. isteee ayni benim gibi dusunuyorsun.(( napcazzz nolucak bu gidisle bu kafayla zor evleniriz bence
ne diye bahsetmem gerekiyor bu dünyada iki varlık var erkek ve kadın tabi ki de erkek diyeceğim fikirlerinize saygı duyuyorum ama bazende çok acımasız oluyorsunuz ben sadece yardım istedim eleştiri değil kimse hayatında neler yaşadı neler geçti bilmeden öz eleştiri yapmak çok kolay beni bu düşünceye iten yada bunu düşümmemi sağlayanın ne olduğunu sormadan öğrenmeden sevdiğin kişi hakkında erkek dememe taktınız herkes huylarını değiştirir evlenince evlenmeden önce tek siz varsınızdır her şeye tek sahip sizniz tek karara verirsiniz oysa evlendiğinizde tek siz değil artık iki kişi olarak kara verirsiniz iki kişi olarak bütün her şeye sahipsinizdir ben bunu anlatmaya çalıştım huy değiştirmek derken demek istediğim buydu
bende senin gibi düşünüyordum zamanında. evlenmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyordum.. hatta eşimle tanıştığımızda hiç sevgilim olmamıştı. geleni geçeni reddediyordum. eşim karşıma çıktığında ciddi olmak istediğini söyledi tanışırken (ağzından kaçmış), bir süre beni kandırdı. şimdi evliyiz...
evlenmeden önce dediğin gibi çok kötü örnek vardı çevremde.. bir arkadaşımın kocası iş arkadaşıyla evi terk etti. bayanı iki küçük çocuğu ile bırakıp kaçtı.. ablam dediğim kişi boşandı.. dayım boşandı.. vs. vs....
ama eşim karşıma çıkınca herşey değişti. katakulleye getirdi evlendik... çok şükür iyi giden evliliyimiz var. arada tartışsakta bağışsakta genel anlamda iyi güzel....
zaten dört dörtlük aşk böcükleri gibi süren evlilik olduğunu düşünmüyorum... arada tartışmalar olur. ki bekar evimdeykende annemlerle tartışırdık....
Şimdi sen bunu bana mı yazdın.Alıntı yapmamaışsın da.Bana yazdıysan şayet;burda sence anlatılmak istenen bir erkek bir kadın söylemimi,yoksa sevdiğin,eşin,hayat arkadaşın olacak insandan bir erkek için gibi bir tabir kullanman mı?İnsan evleneceği insanı kocası,hayat arkadaşı,hayatının diğer yarısı,fedakarlığının baş mimarı olarak görürse hayat güzel.Yoksa bir erkek olarak görürse durum vahim.Anlatmaya çalıştığımın bu olduğunun farkında olman lazım.Yani o insana bir erkek olarak bakarsan evlilik fobin geçmez.Acımasız eleştiri derken.Nerde hissettin acımasızlığı.Sen ne yazdıysan ben ona göre cevap verdim.Seni o düşünceye iten şeylerin ne olduğunu sen yazacaksın ki biz cevap vereceğiz.Bak diyorsun ki,iki kişi karar vereceğiz,iki kişi herşeye sahipsiniz,bekarken tek kişisiniz.Hayır canım.Bekarken de tek değilsin.Bir ailen var.Verdiğin kararlar da ailen de etkili olur,söz sahibi olur.Yani durum değişmiyor.Yani tatlım bir elbiseyi bile seçerken bazen tek başına karar veremiyoruz.Sorma ihityacı duyuyoruz.Ama dediğim gibi,yine sana acımasız gelen eleştiri kabul ettiğin fikrimi yineliyorum,eğer hayatı paylaşmak,beraber adım atmak,birlikte karar vermek,paylaşmak gibi şeyler bütün olmak yerine sana iki kişi olmak gibi geliyorsa,hayat arkadaşın için fedakarlık yapacağın,belki bazı sivri hulylarını törpüleyeceğin durumları bir erkek için yapamam diyorsan evliliğe hazır değilsindir.Ve yaşın evlenmek için erken diyorum yine.
şimdi babanız için sizler varsınız...
peki ya siz yaşlanınca kim olacak sizin için?
kardeş, eş dost hepsi bir yere kadar... hayat arkadaşı lazım insana.
o da yetmiyor evlat lazım insana.
biraz da bencil olmak lazım ama di mi?
evlenip yuvadan uçmak, kendi yuvanı kurmak hayatın kuralı.
bunun aksine hareket etmenin sonu ise hüsran.
hayır ben kimseye yazmadım genel olarak söyledim size de hak veriyorum yaşım daha erken oturmadı rayına daha bazı şeyler endişelerim ondandır yada doğru zaman daha gelmemiştir mutlaka herkesin bir yerde bekleyeni vardır doğru insan ve doğru zaman gerekir belki onlar olmadığı için korkularım vardır ve cevre büyük bir etken o kadar çok olayalar oldu ki şiddet görmelere kapının önüne konmalar sudan sebeplerden dolayı boşanmalar insan ister istemez bi acabası bir soru işareti oluyor yanlış anlaşıldığım içinde kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?