Evlilik erkeği değiştirir mi?

Merhabaaa evlendikten sonra erkeğin ilgisi sevgisi azaldığını hissettiniz mi ? Giyim kuşamınıza karışmazken karışmaya başladımı? Çok romantik bir adamken sürekli telefon bilgisayarla uğraşır oldu mu? Dışarı çıkmak gezmek istememeye konuşma tarzında değişiklik veya cimrilik farkettiğiniz oldu mu ? Evlendikten sonra herşey flört zamanı kadar güzel kalmaz mı ? Evlilik biraz daha alışkanlığa mı dönüşür ? Tecrübelerinizi yazarsanız seve seve okumak istiyorum.
Bu kişiden kişiye değişir. Evlilik tabiki bi monotonluktan getirir ama iki tarafın da tavrı bunu aşmaya yönelik olmalı. Bahsettiğiniz değişimleri sergileyen bi adam malesef çaba göstermiyordur. Bunların yaşanmaması için karşılıklı özveri gerekli. Tamam ya evlendik iş bitti diye düşünürsek pekala romantiklik, flört gibi konuların da yerinde yeller esecektir.

Ya ne alakasi var evlilikte erkek degisir mi bunu konusuo insanlar siz niye tanimadiginiz birinin kac yasinda kaçıp evlendigine takiliosunuz diyorum. Marjinallikle ilgisi ne ki herkesin durtuleri o yasta tavan. Ben doganin kanununu soyluyorum. Siz cocuklariniza yakistiramayip reddediosunuz. Kadin kendi diyo zaten isteyerek yasadim diye. Ben de kendimden örnek veriyorum evet olabilio diye. Sizin gibi fanustan mi bildirsin herkes illa. Niye farkli dusuncelere saygi gosteremiosunuz. Akli dengeniz yerinde degil bence saldiracak yer ariosunuz.
Marjinal ve açık görüşlü olayım derken ortaçağ patriyarkasını normalleştirmeye varıyorsunuz yalnız, benden söylemesi. Batıda çok eşliliği savunan, poligamik ilişki yaşayan bazı insanlar doğuda çok eşlilik olunca ne olduğunu algılayamadıkları için abuk sabuk yorumlar yapıyorlar, ona benzedi sizinki de.

Fanusta yaşamıyorum, monogamiyi bile savunan biri değilim, hetero değilim, burdaki birçok insandan daha açık görüşülü biriyim bu arada onu da belirteyim.

Ben adamin kac yasinda oldugunu bilmiyorum. Iki ergen kacti varsayiyorum onu yazarken. Cunku genelde oyle olur. Benden sonra yazmis kadin zaten kocasinin kac yasinda oldugunu. Takibi yapilmis kanunlarin da haberi varmis bak rahatlayın artik hadi.
Aynı zamanda sosyolojik gerçeklikle de bağınız kopmuş. Genelde olan şey ergenlerin kaçması değil çünkü. Pedofililerin çocuk kaçırması, çocuğun ailesinin de bekaret kaygısıyla evliliğe razı gelmesi. “Genelde” böyle oluyor maalesef.

Evlilik içindeki kişilere göre değişkenlik gösteren bir yapı bence :) herkesin evliliği biricik. Eşim de ben de geçen 6 7 yılda muhakkak degismisizdir. İyiye giden şeyler de var kötüye gidenler de. Ama dengeli olması ve iki tarafın da bekleyip, gördüğünden razı olması bence esas önemli olan. Değişmeyi beraber yaşarsanız uyum yakalamış olursunuz ve problem oluşturmaz.

Aynı zamanda sosyolojik gerçeklikle de bağınız kopmuş. Genelde olan şey ergenlerin kaçması değil çünkü. Pedofililerin çocuk kaçırması, çocuğun ailesinin de bekaret kaygısıyla evliliğe razı gelmesi. “Genelde” böyle oluyor maalesef.
cekip durmayin konuyu baska yerlere sirf taraf olmadan birilerini dislamadan forumlayamiyorsunuz diye. kadin kendi istegiyle oldugunu yazmis mutluyum demis (bana gore gencligini harcamis o ayri). 16 yasinda birini arzulayanin adi da pedofili olamaz zaten cunku kadin formundadir.

Marjinal ve açık görüşlü olayım derken ortaçağ patriyarkasını normalleştirmeye varıyorsunuz yalnız, benden söylemesi. Batıda çok eşliliği savunan, poligamik ilişki yaşayan bazı insanlar doğuda çok eşlilik olunca ne olduğunu algılayamadıkları için abuk sabuk yorumlar yapıyorlar, ona benzedi sizinki de.

Fanusta yaşamıyorum, monogamiyi bile savunan biri değilim, hetero değilim, burdaki birçok insandan daha açık görüşülü biriyim bu arada onu da belirteyim.
tamam dunyada esi benzeri gorulmemis bir vaka bu. resit olmadan cinsellik yasayanlarin oldugunu inanamiyorum ben de. bu kadar erkenden sevismeye baslarsak erkek tabiki bikar (konuya baglamaya calisiyorum artik).

cekip durmayin konuyu baska yerlere sirf taraf olmadan birilerini dislamadan forumlayamiyorsunuz diye. kadin kendi istegiyle oldugunu yazmis mutluyum demis (bana gore gencligini harcamis o ayri). 16 yasinda birini arzulayanin adi da pedofili olamaz zaten cunku kadin formundadir.
Rezillik şu yazdığınız ya. 16 yaşında bir çocuk kadım formunda fln değildir. Erkek ağzından yazıyorsunuz resmen. 20den önceki her insanı ben anlıyorum hiç kadın formunda fln da olmuyorlar. Basbaya ergen formunda oluyorlar. Henüz büyüme çağında oluyorlar.

Bir erkek olsaydınız şu yazdığınız suç teşkil ediyordu şu anda.

Rezillik şu yazdığınız ya. 16 yaşında bir çocuk kadım formunda fln değildir. Erkek ağzından yazıyorsunuz resmen. 20den önceki her insanı ben anlıyorum hiç kadın formunda fln da olmuyorlar. Basbaya ergen formunda oluyorlar. Henüz büyüme çağında oluyorlar.
Kadin formu baslamis oluyor. 'Pedofili' ergenlik oncesi cocuklara duyulan ilgi vakalari, genelde cocuk tam kendini ifade edemedigi yasta olur hatta. 'Hebefili' 11-14. Ergenlik tamamlanirkenki resit olmayan 15-16 yas grubuna duyulan ilgi ise 'Efebofili'. 16 yasindaki bir cocuga ilgi duyan kisiye Pedofili denmez tanisi boyle olamaz.

Son düzenleme:
Ben evliliğin bir kumar olduğunu düşünüyorum, kazanmakta var kaybetmekte. O nedenle net cvp verilemez, benim eşim evlendikten sonra çok daha iyi oldu evliliğim harika diyebilirim, ama aksini yaşayanlarda var. Yaşamadan ogrenilemiyor malesef 😕

Ben evliliğin bir kumar olduğunu düşünüyorum, kazanmakta var kaybetmekte. O nedenle net cvp verilemez, benim eşim evlendikten sonra çok daha iyi oldu evliliğim harika diyebilirim, ama aksini yaşayanlarda var. Yaşamadan ogrenilemiyor malesef 😕
Buna katılıyorum benim evliligim de evlendikten sonra daha derin bi anlayış içermeye başladi. Tam olarak hangi noktada iyilesti kesin bisey diyemiorum ama kullandigimiz lisan daha saygili daha bağlı oldu sanırım artik kari koca olmanin verdiği 'bu kişi benim eşim' gururu mu bilmiorum tam adlandiramiyorum. O yuzden sunu sorcam sizin evlendikten sonra yasadiginiz hangi degisim esinizde iyilesmeye sebep oldu sizce?

Nikahim var 17 yaşında ilk cocugumu doğurdum ve takibe alındı zaten savcılıkta ifademiz de alındı. Davalarimiz da oldu. İkinci çocuğumu 20yasinda doğurdum. Nikahim olduğu için sorun olmadı. Ayrıca hepsini de hastanede doğurdum. Ve emin olun ki bunlar kendi rizam olması halinde yaşandı. Bu tür olaylarda da sadece erkeği suçlamak yerine kızlara da akıl verseniz iyi olur aslında. Ben kendi yaptığım doğru birseydi demiyorum. Bu durumu da normal bulmuyorum zaten. Ama şu durumda da eşime birtakım dengesiz hakaretler edilmesi karşısında da kimse kusura bakmasın ama benden sessiz olmam da beklenmesin
Allahtan yaptığım doğru bir şey demiyorsun, gerine gerine 1BÇK haftada kaçtım diye anlatmandan belli ne olduğu.
Allah çoluk çocuğumuza akıl fikir versin, onca zaman gözünün içine bak besle büyüt, saçının teli incinmesin diye uğraş o gitsin 15 yaşındayken bir sapıkla kaçıp ard arda çocuk doğursun. Allahım sana sığınırım 😞

Kanunen suç. Size göresi bana göresi yok bu işin.

Bak bacım bence de vücudu kadın formunda hadi tamam aklı da kadın formunda diyelim.bu yaşlqr eğitim, öğretim, sınav yaşı.geleceğini şekillendirme yaşı.eee bu yönden de uygun değil.kanun bu yönü de kapsıyor. Evlenmelerine izin verilse doğal olarqk çocuk yapılmasını da yasaklayamazsın.biliyoruz ergenlerin de ne saçma sapan kararlar verdiğini, önünü arkadasını düşünemediğini. Eee ne olacak bu kadınların işi, mesleği ? Gençken yaşaması gereken h!yatı ? Evliliği serbest bırakıp sadece çocuk yapmayı yasaklasan bu da çok saçma oluyor.eee madem o kadar marjinalsin o zaman nikahsız sevişsin demen lazım yani.evlilik savunması neden.zaten bizim haberimiz nereden olacak iki kişi yaşanan şeyde. Sırf milleti birbirine kırdırayım da eğleneyim diye konuşuyorsun ama o kadar mantıksızsın ki kavga edecek ortam bile oluşmuyor.

Yani aynı evde ve artan sorumlulukla bazı şeyler değişiyor elbette. Tek taraflı değil hem kadın hem erkek değişiyor bence. Ve evliliğin oturma süresi var kesinlikle. Biz dördüncü yılı bitirmek üzereyiz ve son altı yedi aydır hayal ettiğim evliliği yaşıyorum. İyi ki sabretmisim diyorum. Ekonomik endişeler, çocuk bakımı, yorgunluk vs bunlar bir zaman ikimizi de çok zorlamıştı. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama beklemeye değen insan kendini belli eder zaten. Dış etkenler dolayısıyla mi böyle yoksa sevgisi mi azaldı anlaşılıyor zaten zamanla.

Bak bacım bence de vücudu kadın formunda hadi tamam aklı da kadın formunda diyelim.bu yaşlqr eğitim, öğretim, sınav yaşı.geleceğini şekillendirme yaşı.eee bu yönden de uygun değil.kanun bu yönü de kapsıyor. Evlenmelerine izin verilse doğal olarqk çocuk yapılmasını da yasaklayamazsın.biliyoruz ergenlerin de ne saçma sapan kararlar verdiğini, önünü arkadasını düşünemediğini. Eee ne olacak bu kadınların işi, mesleği ? Gençken yaşaması gereken h!yatı ? Evliliği serbest bırakıp sadece çocuk yapmayı yasaklasan bu da çok saçma oluyor.eee madem o kadar marjinalsin o zaman nikahsız sevişsin demen lazım yani.evlilik savunması neden.zaten bizim haberimiz nereden olacak iki kişi yaşanan şeyde. Sırf milleti birbirine kırdırayım da eğleneyim diye konuşuyorsun ama o kadar mantıksızsın ki kavga edecek ortam bile oluşmuyor.
Tabiki de evlenmesinler ya. Bence zaten kimse 30dan once evlenmesin.

X