• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik endişesi değişik bir psikoloji..

Valla herkesten destek görüyorum ama bi annemden göremiyorum evlilik konusunda başkalarının kızlarına bakıp benimde öyle yapmamı istiyor heralde işte 35 yaşına kadar bekar gezip okumamı çalışmamı yükselmemi istiyor ama ben hayatımın aşkını şimdi buldum ne yapayım yani evlenmekte kötü bişey değil ki ama beni evlilikten ve çok sevdiğim sevgilimden soğutuyor.24 yaşındayım evlendiğimde 25 olucam ama annem hayatımın baharında hayatımı ve kariyerimi mahvedeceğimi düşünüyor tabi bu benim anladığım yakında nişanım var ve böyle olduğu için vazmıgeçsem acaba yanlış kişimi gerçekten mutsuz olurmuyum gibi düşüncelere giriyorum yada sevgilimleyken durduk yere onuda mutsuz ediyorum bu huzursuzluğumdan dolayı :44:

ayhh benim bile içim baydı kızlar ama sağolun iyiki varsınız daha ne problemler varda bitmiyor anacım :14: :5:

hayır tabiki vazgeçme yani bu sebepten vazgeçme karakteri ile ilgili sıkıntıların varsa bilemem ama annenin senin üzerinde kurduğu hayaller için vazgeçme :45: ben de 23 yaşında evlenmiş olcam bazısına göre de geç :) üstelik şöyle bi durum var mesela ben atanamazsam bu sene nişanlım eğitimi için amerikada ben de onunla gitcem kpss senin için biter diyorlar boşuna okumuş muamelesi yapıyo eş dost ama işte başkasının lafına bak bak nereye kadar mutluluğumuz daha önemli :16:

benimle aynı duyguları paylaşan arkadaşları görünce rahatladım..ben de vakti zamanında böyle bir konu açıştım http://www.kadinlarkulubu.com/ilisk...inden/583864-evlilik-oncesi-sendromu-adi.html
ben 26 yaşındayım üniversiteyi bitireli 4 yıl oldu 3 yıldır çalışıyorum çok şükür aileme biraz da olsa katkım oldu ama ben de sizin aksine keşke ünv. biter bitmez evlenseydim diyorum çünkü başka bir şehirde okudum..uzakta olmaya alışmıştım hatta bir müddet birlikte yaşamak zor geldi..ama şimdi..iki ara bir dere bi yanda 7 yılımı geçirdiğim canımdan çok sevdiğim adamla evlenmek diğer yanda ailenden ayrı bambaşka bir hayat.. karışık karmakarışık duygular..

ben 26 yasındayım ama hala sorguluyorum sankı evlendıkten sonra hersey balkabağına donusecek gıbıme gelıyor uatelık aılemden ayrı bır sehıre gelın gıtcem hemde cok uzak 14 saat:(((

Hepimiz birbirimizin hislerine tercüman olduk kızlar vallahi iyiki bu konuyu açmışım çünkü rahatlıyorum sizlerle konuşunca ama artık tek diyebildiğim kısmet böyleymiş hayırlısı böyleymiş olmasa olmazdı yani inşallah çok mutlu olacağız bundan sonraki hayatımızda ama yine de çok zor tabi öyle çok ağlıyorum ki bazen bu yoldan her geçen genç kız bunları da yaşayacakmış bunu öğrenmiş olduk böylece

Ayni seyleri.bi ben yasiyorum saniyordum cok karmasik duygular icindeyim aglicam tutuyorum kendimi anneme.babama belli etmemek icin ne zor biseymis hele annemin beni birakip neden gidiyosun daha erken degilmi beni cok arican demesi icimi yiyor acaba hatami yapiyorim dusuncesi kafamdan gitmiyor

Ayni seyleri.bi ben yasiyorum saniyordum cok karmasik duygular icindeyim aglicam tutuyorum kendimi anneme.babama belli etmemek icin ne zor biseymis hele annemin beni birakip neden gidiyosun daha erken degilmi beni cok arican demesi icimi yiyor acaba hatami yapiyorim dusuncesi kafamdan gitmiyor

canım ya daha 2 gün önce tutamadım artık kendimi anneme de ağladımm o da beni sakinleştirdi ama çok üzüldü de aynı zamanda o kadar zor zamanlarmış ki önceden söyleseler inanmazdım bazen öyle baskın geliyor ki bu duygular nişanlımla konuşmak bile istemiyorum anca evlenip alışınca düzelecek bu durum bnce

canım ya daha 2 gün önce tutamadım artık kendimi anneme de ağladımm o da beni sakinleştirdi ama çok üzüldü de aynı zamanda o kadar zor zamanlarmış ki önceden söyleseler inanmazdım bazen öyle baskın geliyor ki bu duygular nişanlımla konuşmak bile istemiyorum anca evlenip alışınca düzelecek bu durum bnce

Çok sulu göz oldum.. Geceleri ağlıyorum napayım canım.. Ailenin teki olmakta çok zor. Kardeşim yok.. Umarım alışırız ki mecburuz buna. Herşey icin hayırlı ugurlu olsun 15 gunum kaldı.. Sanada mutluluklar diliyorum sevdiceğinle..:16:

Çok sulu göz oldum.. Geceleri ağlıyorum napayım canım.. Ailenin teki olmakta çok zor. Kardeşim yok.. Umarım alışırız ki mecburuz buna. Herşey icin hayırlı ugurlu olsun 15 gunum kaldı.. Sanada mutluluklar diliyorum sevdiceğinle..:16:

Allahım sana da en hayırlısını mutlusunu versin canım :) senin az kalmış inşallah güzel olur herşey evlendikten birsüre sonra hissettiklerini yazarsan buraya çok sevinirim:))) :54:

Allahım sana da en hayırlısını mutlusunu versin canım :) senin az kalmış inşallah güzel olur herşey evlendikten birsüre sonra hissettiklerini yazarsan buraya çok sevinirim:))) :54:

Tşk ederim.. Tabikide yazarım.. Rabbim bizi utandırmasın.. Seninde güzel haberlerini duymak isterim.. 3 ay gibi bi süren kalmış. :nazar:

annem de bir aya yakındır böyleydi.. :5: sanırım bütün anneler aynı tavırda..

lakin kanamalarım başladı üzüntüden stresten 15 gündür devam ediyor
onun korkusuyla daha normal olmaya başladı yarın doktora götürecek beni.. bakalım..

onun korkusuyla daha normal olmaya başladı yarın doktora götürecek beni.. bakalım..

kolay değil tabikide canım hele de annelerimiz için ama kendini hastalandıracak kadar üzülmemelisin geri plana at ben düşünmemeye çalışyorum dua ediyorum şükrediyorum hayırlısı böyle demekki belkide ilerde güleriz bu hallerimize :16:

Dikkat et canım. En azından belli etmemeye çalış evdekilere üzüntünü. Çok zor ama öyle yapmaya çalış. Geçmiş olsun.

Bi yanda şöyle düşün sevdiğin adamla evleniyosun yıllardır bunu bekliyosun zorla evlendirilmedin ve mutlu olacagına inanıyosun ailende bu mutluluğu görünce onlar daha mutlu olacaklar. Zorlu bi süreç alışmak lazım.

evlilik öncesi olabileceğini okuyorum forumlarda da işte evin içinde olunca iş değişiyor kulağını kapatsan gözüne giriyor değişik yaaa :1:

ama Allah korusun kötü birşey değildir diye düşünüyorum evlilik öncesi korunma amaçlı gidecektim doktora.. hani bilgilenme amaçlı..
kısmet bunaymış :27:

Bi yanda şöyle düşün sevdiğin adamla evleniyosun yıllardır bunu bekliyosun zorla evlendirilmedin ve mutlu olacagına inanıyosun ailende bu mutluluğu görünce onlar daha mutlu olacaklar. Zorlu bi süreç alışmak lazım.

aynen canım kendi kararlarımızı kendimiz özgürce verdik en azından neler var genç kızların başına gelen bizler çok şanslıyız aslında

aynen canım kendi kararlarımızı kendimiz özgürce verdik en azından neler var genç kızların başına gelen bizler çok şanslıyız aslında

Kesinlikle öyle. Her eşyamda bile hepsinde sevdiğimle benim emeğim var. emegimiz var.. şükürler olsun.ben bu şekilde düşünmeye çalışıyorum.ama anneler hep ağlar ama babamın ağlayışını gördüm ilk kez çok kötü oldum

Back