• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik endişesi değişik bir psikoloji..

bu arada konuyu açan arkadaşın eline ve fikrine sağlık harika olmuş içim rahatladı demekki tek ben değilmişim bu gelgitleri yaşıyan yeri geldi sevdiğimden bile şüphelendim ama hemen hemen heğimiz aynı durumdayız allahım hepimizin yolunu bahtını açık etsin

bu arada konuyu açan arkadaşın eline ve fikrine sağlık harika olmuş içim rahatladı demekki tek ben değilmişim bu gelgitleri yaşıyan yeri geldi sevdiğimden bile şüphelendim ama hemen hemen heğimiz aynı durumdayız allahım hepimizin yolunu bahtını açık etsin

ne demek canım bende öyle çok rahatladım ki birbirimize destek olduk burda herşeyin gelip geçici olduğunu az da olsa anladık önemli olan o stresle ailelerimizi nişanlılarımızı kırmamamız onun dışında herşey gelip geçecek mutluluk kalacak inşallah :)

telefondan nete girdiğim için her zaman takip edemiyorum yaa inşallah yoluna girecek canım inşallah hepimiz mutlu oluruz benim nişanlmla filan sorunum yok şükür ama ailem ilk kızlarını verecekleri için benden daha fazla naz ve stres içindeler herşey şimdilik güzel ilerliyo bakalım düğün yaklaştıkça ne olur.

Benim ailem için de aynı durum geçerli canım düğünlerimiz yaklaştıkça belki daha da stresli olacağız ama hepimiz en güzel şekilde atlatacağız inşallah

Yaaa aynı duygular bende de patladı
4 yıllık ilişkimiz var ve geçtiğimiz günlerde evlilik teklifi aldım
Tekliften önce hiç birşey yoktu ama tekliften sonra anneme bakınca ağlamaya başladım
Onlardan sevgilim yüzünden ayrılacakmışım gibi geliyor
Sevgilimi çok seviyorum ama onları sanki yarı yolda bırakacakmışım gibi geliyor
Bidaha istesem de o evin genç kızı olamıycam hep birlikte oturup sohbet etsekte eski tadımız olmayacak sanki
Bunun dışında evlilikle ilgili de çekincelerim var bazen diyorum acaba gerçekten doğru kişimi ya hayatım mahvolursa ya o anlatılan kötü eş-baba lardan olursa değermi neler neler ya aklımdan binlerce şey geçiyor böyle :D

Napcaz kızlar yaa :D :18:

Yaaa aynı duygular bende de patladı
4 yıllık ilişkimiz var ve geçtiğimiz günlerde evlilik teklifi aldım
Tekliften önce hiç birşey yoktu ama tekliften sonra anneme bakınca ağlamaya başladım
Onlardan sevgilim yüzünden ayrılacakmışım gibi geliyor
Sevgilimi çok seviyorum ama onları sanki yarı yolda bırakacakmışım gibi geliyor
Bidaha istesem de o evin genç kızı olamıycam hep birlikte oturup sohbet etsekte eski tadımız olmayacak sanki
Bunun dışında evlilikle ilgili de çekincelerim var bazen diyorum acaba gerçekten doğru kişimi ya hayatım mahvolursa ya o anlatılan kötü eş-baba lardan olursa değermi neler neler ya aklımdan binlerce şey geçiyor böyle :D

Napcaz kızlar yaa :D :18:

Ayy canım benimm valla düşündükçe yeni şeyler kemiriyor benim aklımı da:DDD ama artık düşünmeyip anı yaşamaya çalışıyorum tabi daha yaklaştıkça zaman ne hale gelirim hiç düşünemiyorumm sevdiğim adamla çok mutlu olacağımı düşünüp rahatlatıyorum kendimiibu saatten sonra geri dönüş de olmaz artık :52: :DDD

Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah bende okulu bitirdim çalışmıyorum bu dönemde sanki yük oluyomuşum gibi hissediyorum acelemi ettim işe girseydim sonramı olsaydı diyorum ama nasip yani bazı şeyler olması gereken zamanda oluyor bende kpss hazırlancam inşallah herşey çok güzel olur kızlar iyi düşünelim iyi olsun :21:

Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah bende okulu bitirdim çalışmıyorum bu dönemde sanki yük oluyomuşum gibi hissediyorum acelemi ettim işe girseydim sonramı olsaydı diyorum ama nasip yani bazı şeyler olması gereken zamanda oluyor bende kpss hazırlancam inşallah herşey çok güzel olur kızlar iyi düşünelim iyi olsun :21:
Doğru canım herşey kader kısmet tabiki de kpss ye de daha sıkı hazırlanacağımızı düşünüyorum kazanınca onu da paylaşırız burda artık inşallahhh :))))

kızlar yeni evlenenler yardımcı olabilirler mi eylül de düğünüm var 7 saatlik başka bir şehre gidicem evimi,işimi,düzenimi bırakıp.Üstelik ailemin tek çocuğuyum.Ailem çok üzülüyor.Bunu hissedebiliyorum.Onlara çok düşkünüm.7 yıldır bu anı bekledik ama ben bazen yeni bir hayata henüz hazır olmadığımı düşünüyorum.Üstelik yaşımda 26 çok küçükte sayılmam evlilik için ama yinede kendimi kötü hissediyorum :(

kızlar yeni evlenenler yardımcı olabilirler mi eylül de düğünüm var 7 saatlik başka bir şehre gidicem evimi,işimi,düzenimi bırakıp.Üstelik ailemin tek çocuğuyum.Ailem çok üzülüyor.Bunu hissedebiliyorum.Onlara çok düşkünüm.7 yıldır bu anı bekledik ama ben bazen yeni bir hayata henüz hazır olmadığımı düşünüyorum.Üstelik yaşımda 26 çok küçükte sayılmam evlilik için ama yinede kendimi kötü hissediyorum :(

canım ya bu her yaşta yaşanan bişeymiş demekki ben hep yaşım 23 daha çok küçüğüm o yüzden bu duyguları bu kadar yoğun yaşıyorum diyordum kendi kendime ama öyle değilmiş,hep bende diyorum hazır değilim diye ama bu duruma da alışacağız demekki

kızlar benim düğünüme daha az kaldı =)
ben sizin gibi düşünmedim ama annemi babamı abimi bırakıp gitmek zor geliyor sanki ben gidince onlar idare edemezler gibi geliyor
sanki bütün evin yükü benim omzumdaydı da onlar ben gidince ne yaparlar diye düşünüyorum böyle değil tabiki ama işte
insanlar farklı farklı düşünceler kapılıyor demek ki :17:

ben sizin gibi düşünmedim ama annemi babamı abimi bırakıp gitmek zor geliyor sanki ben gidince onlar idare edemezler gibi geliyor
sanki bütün evin yükü benim omzumdaydı da onlar ben gidince ne yaparlar diye düşünüyorum böyle değil tabiki ama işte

Evet hepimizin değişik korkuları gün yüzüne çıktı yeni bir hayata adım atmak çok zormuş bundan önce söyleselerdi böyle birşeyi kesinlikle inanmazdım çok da hevesliydim ama şimdi keyfini çıkarmaya düşünmemeye çalışıyorum aynı durumda olduğum arkadaşları görünce de baya rahatladım :)

İnce düşünme duygusallık hep bizde gerçekten :2:
hayatın kırılma noktasından biri evlilik bütün faktörler bir anda değişiyor özellikle şehir değiştirecekler için alışma evresi biraz zorlu geçecek gibi geliyor off çok duygusalım kızlar gerçekten geri dönüşü de olmayacak artık alışabilcek miyim yeni hayatıma bazen kendime hiç güvenemiyorum :5:
sevdiğime kavuşucam bir aile kurucaz ama arkasında da bir sürü vazgeçmeyi gerektirecek faktörler düşün düşün :5:

seni çok iyi anlıyorum,aynılarını bende yaşıyorum düğün yaklaştıkça insanı farklı farklı düşünceler sarıyo inşallah evlenince hepimiz düzeliriz yaa :-|

İnce düşünme duygusallık hep bizde gerçekten :2:
hayatın kırılma noktasından biri evlilik bütün faktörler bir anda değişiyor özellikle şehir değiştirecekler için alışma evresi biraz zorlu geçecek gibi geliyor off çok duygusalım kızlar gerçekten geri dönüşü de olmayacak artık alışabilcek miyim yeni hayatıma bazen kendime hiç güvenemiyorum :5:
sevdiğime kavuşucam bir aile kurucaz ama arkasında da bir sürü vazgeçmeyi gerektirecek faktörler düşün düşün :5:

Bazen bir kaçış noktası bulsam vazgeçicem, 1 sene daha erteleyecem diyorum kendi kendime ama kesinlikle iyice saçmalıyorum ne acelem vardı onu da bilmiyorum ki :18:

Bazen bir kaçış noktası bulsam vazgeçicem, 1 sene daha erteleyecem diyorum kendi kendime ama kesinlikle iyice saçmalıyorum ne acelem vardı onu da bilmiyorum ki :18:
nasip bu yılmış demek ki canım.. galiba artık geçmişi değil gelecekteki güzel günleri düşünerek kendimizi olumlu motive etmeliyiz:) bu gelgitleri de frenlememiz lazım yoksa hiçbişeyin tadını çıkaramıcaz bu gidişle :19:
seninle durumumuz düğün günlerimiz bile hemen hemen aynı o yüzden çok benziyo stresimiz birbirine :9:

nasip bu yılmış demek ki canım.. galiba artık geçmişi değil gelecekteki güzel günleri düşünerek kendimizi olumlu motive etmeliyiz:) bu gelgitleri de frenlememiz lazım yoksa hiçbişeyin tadını çıkaramıcaz bu gidişle :19:
seninle durumumuz düğün günlerimiz bile hemen hemen aynı o yüzden çok benziyo stresimiz birbirine :9:

Aynen canım benim yaşlarımız aynı,kpss hazırlığımız aynı düğün günlerimiz çok yakın stresimiz bile aynı ruh ikizimiyiz ne :)))

Evlilik endişesi zaten üzerimde var geçmek bilmiyor bide annem üstüne daha yaşın erken evlenme meraklısımısın başın bacadan mı çıktı sevgilimden her bahsedişim de suratı düşmeler uflamalar puflamalar adına bile tahammülü yok hayır anlamıyorum ben mi çok özenip heves yapıp öyle yatıp öyle kalkıyorum bi tekde annem bu kadar dert yapıyor yoksa o mu kabullenebilmiş değil vallahi arada kaldım :26:
Kendi kendime bi yandan biran önce nişanlanma hayali kuruyorum sonra annemin yaklaşımı aklıma geliyor soğuyorum hem evlilikten hem törenlerden hem de korkuyorum ki çok sevdiğim sevgilimden soğumaktan zaten ondan pek hoşlanmıyor :14:

Neden yapıyolar bunu ya zaten evlilik öncesi korku gibi bişe var şuara üzerimde :25:

bence bu bölüm aktif olmalı ve birbirimize moral vermeliyiz. ben de kpss öğrencisi artı nişanlı bir kızım mezuniyetim haziran sınav temmuz düğünümde ağustosta :1:c etrafta o kadar kötü evlilik modelleri var ki korkuyorum. Tabi ne acelen vardı ,atanıp görev yapıp ailene biraz destek olsaydın , çeyizini düzseydin ,hayatını yaşasaydın gibi yorum yapan bir sürü insan var ve bu insanın stresini katlıyor. Oysa nikah tarihi ölüm ve doğum tarihi gibi değişmez bi tarih olaya böyle bakıp hayırlı uğurlu olsun diyen çok az. En güzeli kulak tıkamak kızlar ne yapalım. Ve evliliğin güzel yönlerinden sürekli konuşmak :16:

bence bu bölüm aktif olmalı ve birbirimize moral vermeliyiz. ben de kpss öğrencisi artı nişanlı bir kızım mezuniyetim haziran sınav temmuz düğünümde ağustosta :1:c etrafta o kadar kötü evlilik modelleri var ki korkuyorum. Tabi ne acelen vardı ,atanıp görev yapıp ailene biraz destek olsaydın , çeyizini düzseydin ,hayatını yaşasaydın gibi yorum yapan bir sürü insan var ve bu insanın stresini katlıyor. Oysa nikah tarihi ölüm ve doğum tarihi gibi değişmez bi tarih olaya böyle bakıp hayırlı uğurlu olsun diyen çok az. En güzeli kulak tıkamak kızlar ne yapalım. Ve evliliğin güzel yönlerinden sürekli konuşmak :16:

Valla herkesten destek görüyorum ama bi annemden göremiyorum evlilik konusunda başkalarının kızlarına bakıp benimde öyle yapmamı istiyor heralde işte 35 yaşına kadar bekar gezip okumamı çalışmamı yükselmemi istiyor ama ben hayatımın aşkını şimdi buldum ne yapayım yani evlenmekte kötü bişey değil ki ama beni evlilikten ve çok sevdiğim sevgilimden soğutuyor.24 yaşındayım evlendiğimde 25 olucam ama annem hayatımın baharında hayatımı ve kariyerimi mahvedeceğimi düşünüyor tabi bu benim anladığım yakında nişanım var ve böyle olduğu için vazmıgeçsem acaba yanlış kişimi gerçekten mutsuz olurmuyum gibi düşüncelere giriyorum yada sevgilimleyken durduk yere onuda mutsuz ediyorum bu huzursuzluğumdan dolayı :44:

ayhh benim bile içim baydı kızlar ama sağolun iyiki varsınız daha ne problemler varda bitmiyor anacım :14: :5:

Back