• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik endişesi değişik bir psikoloji..

ailem izmirde kırıkkalede okuyorum ve sevgilim antalyada yaşıyor.. 1 yıldırlı bir ilişkimiz var izmirde tanışmıştık ve ailelere işin ciddiyetini söylemeyi planlıyoruz bu ay ve ikimiz temmuzda nişanı takalım dedik sevgilim benden 14 yaş büyük olduğu için evlilik konusunda oldukça istekli bende istiyorum ancak bir sürü problem var çözülmemiş ve diyor ki eylülde evlenelim daha fazla uzatmaya gerek yok.. biraz fazla ruhsuz evet... herşey arap saçına döndü beni stres bastı bukadar acele etmelimiyim neyapmalıyım bilmiyorum ama oda bana yaşının büyük olduğunu oyalanmak istemediğini söylüyor evliliğin eğitim hayatımı etkilemeyeceğini söylüyor... ama ama amaaa........

Bencede sakın acele etme.. Evlilik okul gerçekten zor olur. Birine yönelsen birini aksatırsın mutlaka. Yaşın kaç bilmiyorum ama okulunu bitirmeyi planla öncesinde sonra evlilik. Tabi seçim senin. Hayırlısı neyse o olsun. Çok streste yapma.

canım ben kendi açımdan ne olursa olsun evlilik için acele etme derim bende keşke 1 sene daha bekleseydm diyorum ama artık çok geç okulum haziranda bitiyor ama bekleseydm 1 sene daha keşke hele hele okurken evlilik 10 kat daha zordur her düzenin değişeceği için tabi kafanı karıştırmak istemem hayırlısı olsun inşallah

ben daha 1. sınıftayım :( sen gene okulu bitiricen az kalmış :( ben 2 sene başka üniversitede okudum ancak bıraktım bölümü tekrar sınavlara girip tercümanlığı kazandım dil okumak istiyordum olduda ama şimdi evlilik çıktı, okul var, sevgilim yaşım büyük beklemk istemiiyorum diyor e bende onu çok seviyorum ayrılmak istemiyorum iki arada bi derede kaldım .:(

Bencede sakın acele etme.. Evlilik okul gerçekten zor olur. Birine yönelsen birini aksatırsın mutlaka. Yaşın kaç bilmiyorum ama okulunu bitirmeyi planla öncesinde sonra evlilik. Tabi seçim senin. Hayırlısı neyse o olsun. Çok streste yapma.

21 yaşındayım.. ama sevgilim yaşı büyük olduğu için daha fazla beklemek istemiyor e ayrılmakta istemiyorum ... bilemedim şimdi ...:(

ben daha 1. sınıftayım :( sen gene okulu bitiricen az kalmış :( ben 2 sene başka üniversitede okudum ancak bıraktım bölümü tekrar sınavlara girip tercümanlığı kazandım dil okumak istiyordum olduda ama şimdi evlilik çıktı, okul var, sevgilim yaşım büyük beklemk istemiiyorum diyor e bende onu çok seviyorum ayrılmak istemiyorum iki arada bi derede kaldım .:(
Ayrılmak ne demek canım benim böyle bir durum için, anlatır konuşursun yaşı büyük olsa da ne farkeder olay yaşım büyük çocuk sahibi olalım meselesiyse okurken zaten bunu yapamazsın,hem okul hem evlilik aynı anda o kadar yıpranırsın ki mutlu da olamazsın bence rahat rahat sadece okulunu düşünmelisin sonradan pişmanlık fayda etmez çünkü risk alınmaz diye düşünüyorum

gadi sakın acele etme derim ben..

aksi durumda pişmanlık yaşadığında geriye dönüş çok zor.. oldu bittiye getirilen her iş sekteye uğruyor benim nacizane fikrim biraz daha sakin gitmeniz.. erkek arkadaşının da topa basması gerekli yaşça deneyimli olarak senin yoluna ışık tutması gerekir taş koyması değil..

çok haklısın bende biraz sabır etmesini istiyorum ama hemen benim yaşım büyük beklemek istemiyoru deyip duruyor ne diyeceğimi şaşırıyorum haklıda 34 yaşında ben 21 diyorm 25 yşnda evlenmek istiyorum dio ben nezamn baba olacam o dur budur bi sürü laf sölüoo :(

Son düzenleme:
21 yaşındayım.. ama sevgilim yaşı büyük olduğu için daha fazla beklemek istemiyor e ayrılmakta istemiyorum ... bilemedim şimdi ...:(

sevgi fedakarlık ister ama burda fedakarlığı sen değil eş adayın yapacak.. şayet seninle olmak istiyorsa bekleyecek..
he beklemiyorsa şayet onun sevgisini de saygısını da sorgulamanı tavsiye ederim canım..
21 yaş hele hele okurken evlilik yaşı için illede olsun yaşı değil..
3 yıl sonra 4 yıl sonra 25 yaşına geldiğinde ilişkinize de eşine de evinede zaman ayırabilirsin ama şu an çok çok zor..

Ayrılmak ne demek canım benim böyle bir durum için, anlatır konuşursun yaşı büyük olsa da ne farkeder olay yaşım büyük çocuk sahibi olalım meselesiyse okurken zaten bunu yapamazsın,hem okul hem evlilik aynı anda o kadar yıpranırsın ki mutlu da olamazsın bence rahat rahat sadece okulunu düşünmelisin sonradan pişmanlık fayda etmez çünkü risk alınmaz diye düşünüyorum

evet işte olay çocuk meselesi aslında.. bana dio sen kırıkkalede okuyosun diye ebn antalyadaki düzenimi brakıp gelicem evlenmek için ne gerekiyosa yapıcam dio.. okadar istekliki şaştım artık.. hadi evli olup okulu götürürm diyelm e hamile olup nası okula gidem doğursam emzirme çocuğa bak derken okul yalan olur allam bunaldım yeminle..:(

çok haklısın bende biraz sabır etmesini istiyorum ama hemen benim yaşım büyük beklemek istemiyoru deyip duruyor ne diyeceğimi şaşırıyorum haklıda 34 yaşında ben 21 diyorm 25 yşnda evlenmek istiyorum dio ben nezamn baba olacam o dur budur bi sürü laf sölüoo :(

Klasik bi laf belki ama doğru senin okulun daha önemli. sevgilini bi kenara at demiyorum ama işin özü bu konuş bunları anlayışlı olması lazım.

sevgi fedakarlık ister ama burda fedakarlığı sen değil eş adayın yapacak.. şayet seninle olmak istiyorsa bekleyecek..
he beklemiyorsa şayet onun sevgisini de saygısını da sorgulamanı tavsiye ederim canım..
21 yaş hele hele okurken evlilik yaşı için illede olsun yaşı değil..
3 yıl sonra 4 yıl sonra 25 yaşına geldiğinde ilişkinize de eşine de evinede zaman ayırabilirsin ama şu an çok çok zor..

aynen öyle.. benm istediğim 25 yaşında olsun güzel olsun ama gel bide bunu ona anlat... onun niyeti hemn beni hamile bırakıp baba olmak biliyorum... ozamn nası okuycam ben .. :( okuyamam ki :(

evet işte olay çocuk meselesi aslında.. bana dio sen kırıkkalede okuyosun diye ebn antalyadaki düzenimi brakıp gelicem evlenmek için ne gerekiyosa yapıcam dio.. okadar istekliki şaştım artık.. hadi evli olup okulu götürürm diyelm e hamile olup nası okula gidem doğursam emzirme çocuğa bak derken okul yalan olur allam bunaldım yeminle..:(

canım bence senin sorgulaman gereken çok şey var öncelikle eğitim herşeyden önce gelir elinin ekmek tutma olanağı varsa bunu böyle şeyler için geri tepmemelisin ayrıca eş adayın öncelikle seni düşünmeli doğurman gereken çocukları değil daha 21 yaşındayken ne çocuğu eğer böyle birşey yaparsan evde oturur çocuk bakarsın canım seni üzmek istemem ama evlilik mevzularına girince sevgi herşeyden kat kat sonra geliyor mantık ön plana çıkıyor ki o yüzden de evlilik için endişeleniyoruz zaten canım

seni çok seviyor da olabilir seninle evlenmeyi çok istiyor da olabilir lakin sen kuluçka makinesi değilsin önce bunun ayrımını yapsın..
ne demek yaşım 34 ne zaman baba olacağım?
nerdeymiş 34 yaşına kadar aklı?
senin hayatının orta yerinden çatırdatarak kendi emeline ulaşması bencillik değilde ne?

yapma fıstığım bak.. elbette seviyorsundur itirazımız yok ama "ben senin için yerimi yurdumu değiştiriyorum bana bebek ver.." alışverişe bak Allasen..

Kardeşimle yaşıtsın ablalık damarıma bastın.
Daha 1 senelik ilişkin var.Arkanızdan atlı mı kovalıyo?
Okulun var,hayallerin var.Yok mu?
İnsan 21 yaşında düşündüklerini 25inde düşünmüyo.
Beklicekse beklesin erkek arkadaşın,beklemicekse de yol ver gitsin.
Yaşı büyükse o onun problemi,senin değil.
Okulunu bitirip mesleğini eline almadan evlilik falan düşünme.

seni çok seviyor da olabilir seninle evlenmeyi çok istiyor da olabilir lakin sen kuluçka makinesi değilsin önce bunun ayrımını yapsın..
ne demek yaşım 34 ne zaman baba olacağım?
nerdeymiş 34 yaşına kadar aklı?
senin hayatının orta yerinden çatırdatarak kendi emeline ulaşması bencillik değilde ne?

yapma fıstığım bak.. elbette seviyorsundur itirazımız yok ama "ben senin için yerimi yurdumu değiştiriyorum bana bebek ver.." alışverişe bak Allasen..

ahah olaya süper bakmışın canım ya :D morelim bozuktu ama güldürdün beni yeminle ahah :D ben yerimi yurudmu deiştiriom sende bebk ver ahah :D adamın ruhu tüccar :D

evet biraz radikal kararlar almam lazım artık inşallah ters tepmez ..:(

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun . ama düşüncesi biraz ters geldi senin yerinde olmak isteyen cok kisi var. altın bilezigini bırakma canım sakın. sonra pişman olursun.

Kardeşimle yaşıtsın ablalık damarıma bastın.
Daha 1 senelik ilişkin var.Arkanızdan atlı mı kovalıyo?
Okulun var,hayallerin var.Yok mu?
İnsan 21 yaşında düşündüklerini 25inde düşünmüyo.
Beklicekse beklesin erkek arkadaşın,beklemicekse de yol ver gitsin.
Yaşı büyükse o onun problemi,senin değil.
Okulunu bitirip mesleğini eline almadan evlilik falan düşünme.

benm aklımda yoktu ben böle sevgili gibi ben okulu bitirene kadar gidicek diye hayal ettim ama o lönk die evlenemliyiz dedi bende şaşırdım yaşını hep ortaya koyuyo bişeyde diyemiorm.. ya seviyorumda sevesem verce yolu ama veremiorum ki yaaa :((

sadece son iki sayfayı okudum umarım moralini bozmam ama; bu adam sen hayır deyince kendine çocuk verecek başka birini bulma niyetine girmesin :26:
çünkü amacı senle evlenmek değil de sırf baba olmakmış gibi davranıyor...
34 oldum baba olayım diye seni beklemek istemeyebilir...
ha böyle bi adamsa zaten yol ver gitsin...

sadece son iki sayfayı okudum umarım moralini bozmam ama; bu adam sen hayır deyince kendine çocuk verecek başka birini bulma niyetine girmesin :26:
çünkü amacı senle evlenmek değil de sırf baba olmakmış gibi davranıyor...
34 oldum baba olayım diye seni beklemek istemeyebilir...
ha böyle bi adamsa zaten yol ver gitsin...

ya aslında hani öyle sap biri deil onu isticek kadınlar çok var bizzat gözümün önünde yavşayanı oldu yani okadar diyim ama hiç dönüp bakmadı allahı var.. beni sevdiğine inandım ama sanki sevginin biraz b.kunu çıkardı .. :P

Son düzenleme:
Back