• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik düşüncesi

Reddie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhabalar bu benim ilk konum biraz uzun olacak ama okuyandan Allah razı olsun. Ben 23 yaşında bir kızım. Bundan evvel birkac iliskim oldu ama en cok yara aldığım iki yil once biten 1 yillik iliskimdi. Cok sevdiğim cok guvendigim insan beni cocuk yerine koyup kac kisiyle aldatmisti bizzat mesajlari telefonunda gorunce de arada baskalarini istiyor insan napayim demişti o an gözümün önünden gitmiyor. Ve bana cok kotu davranıyordu hicbir seyimi begenmiyordu ama nasilsa ona deli gibi asiktim. O donemlerde cok yakin bir erkek arkadasim vardi okulumdan. Uzun zamandir beni seviyormus ama acilamamis. Dikkat ceken bir cocuk sosyal bakimli ve oturup cok guzel sohbet edilen birisi ve dinine de bagli. Fakulteden onu begenen cok kiz vardi ama hic sevgilisi olmamis. Eski sevgilim beni aldattıktan sonra bana cok destek oldu her animda yanimda oldu. Hic beklemedigim bir zamanda bana acildi beni uzun zamandır sevdigini söyledi. O an bir şey diyemedim sonra sevgili olduk her sey bir anda gelisti. Yaklasik 1 yıldır birlikteyiz ailesiyle tanistim iyi insanlar beni severler. Cocuk da annemle ve babamla tanisti babam cok sever onu arada birlikte tavla oynamaya bile giderler. Allah ondan razi olsun bir dedigimi iki etmez surekli surprizler yapar hediyeler alir. Bana aşık oldugunu dile getiriyor hep ama sorun şu ki ben onu sadece seviyorum ama asik degilim olup bitmiyorum. Eski iliskimden sonra erkeklerden resmen sogudum onun etkisi mi var bilmiyorum. Son zamanlarda arkadaslarima soruyormus evlenme teklifi etmek istiyorum ama kabul eder mi diye. Anneme konuyu ucundan citlattim asik olamıyorum sevmesine cok seviyorum ama dedim kizdi biraz. Rahat mi batiyor sana cocuk gozunun icine bakiyor daha ne istiyorsun ne kadar surecek boyle en azindan sozlenirsiniz dedi ama kafam cok karisik. Onu hep yanimda istiyorum en yakın arkadaşım gibi eğleniyorum gülüyorum ama ilerde bu asik olmama durumu sorun yaratir mi bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Emin olun evlilik aşktan ibaret değil. Sevmek saygı duymak sadakat hissi yetiyor insana. Evlenince bir ömür hayat arkadaşı oluyorsunuz zaten o yüzden evlenmeden önce ne kadar güzel bir arkadaşlığınız varsa evlenince de o kadar güzel gidiyor herşey. Annenize de hak verdim. Çevreniz aile büyükleriniz herkes bu fikirdeyse içiniz rahat olmalı bence

Emin olun evlilik aşktan ibaret değil. Sevmek saygı duymak sadakat hissi yetiyor insana. Evlenince bir ömür hayat arkadaşı oluyorsunuz zaten o yüzden evlenmeden önce ne kadar güzel bir arkadaşlığınız varsa evlenince de o kadar güzel gidiyor herşey. Annenize de hak verdim. Çevreniz aile büyükleriniz herkes bu fikirdeyse içiniz rahat olmalı bence
Cok teşekkürler

Anneniz haklı, evliliğin ciddi şeylerin vs aşktan ölüp bitmekle alakası yok. Sizin açınızdan daha iyi hatta şu anki durumunuz.

Henüz 23 yaşındasınız, söylediğinize göre. Ne evliliği bu yaşta? Ben de birkaç ay sonra 23 olacağım evlilikle ilgili herhangi bir girişimim yok tabii her şahısın ve ilişkinin dinamiği farklıdır ama sonra burada pişmanım acele ettim diye konular açılıyor. İşin sevgi boyutuna bir şey diyemeyeceğim. Ne istediğinizi bilmiyor gibisiniz zaten.

Henüz 23 yaşındasınız, söylediğinize göre. Ne evliliği bu yaşta? Ben de birkaç ay sonra 23 olacağım evlilikle ilgili herhangi bir girişimim yok tabii her şahısın ve ilişkinin dinamiği farklıdır ama sonra burada pişmanım acele ettim diye konular açılıyor. İşin sevgi boyutuna bir şey diyemeyeceğim. Ne istediğinizi bilmiyor gibisiniz zaten.
Ben kendimi evlilige hazir hissediyorum tabii ki herkesin bu konudaki dusuncesi farklidir mesela ablam 30 yasinda evlendi. Ben onunla evlenebilir miyim diye düşünüyorum sadece

Askkkk da neymis allahaskinaaa??? Ne guzel en yakin arkadas gibi surekli gulup egleniyrimussun. Bu lazim degil mi zaten butuuun hayatini gecirecegin insanla olmasi gereken. Sevgi dahi biter. Aliskanliklar baslar biyerden sonra. Sakin yanlis dusunme. Bi de bir iki yil sonra o eski sevgiline uzulmelerine de cok gulup kizacaksin kendine. Hayat bosss. Kimseye uzulmeye kimseyi unutmamaya deggmezz

Askkkk da neymis allahaskinaaa??? Ne guzel en yakin arkadas gibi surekli gulup egleniyrimussun. Bu lazim degil mi zaten butuuun hayatini gecirecegin insanla olmasi gereken. Sevgi dahi biter. Aliskanliklar baslar biyerden sonra. Sakin yanlis dusunme. Bi de bir iki yil sonra o eski sevgiline uzulmelerine de cok gulup kizacaksin kendine. Hayat bosss. Kimseye uzulmeye kimseyi unutmamaya deggmezz
Kusura bakmayın yeni gördüm mesajinizi. Aradan zaman gecince dediklerinizi ben de anladim ve gerçekten sevgilimin kıymetini bilmeye çalışıyorum. Ama evlilik isini bir surelik erteleyelim dedim o da anlayisla karsiladi elhamdülillah cok mutluyum :)))

Kusura bakmayın yeni gördüm mesajinizi. Aradan zaman gecince dediklerinizi ben de anladim ve gerçekten sevgilimin kıymetini bilmeye çalışıyorum. Ama evlilik isini bir surelik erteleyelim dedim o da anlayisla karsiladi elhamdülillah cok mutluyum :)))
Tabii. Evlenmeyi de aceleye getirmemek laizm. Ama dedigim gibi ask falan yalann. En baslarda iyi hos da, sonra arada tartismalar cikinca bir sure sonra ask kalmiyor. Cok mutlu ol cnaim. Sevindim

Back
X