• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik dışı kürtaj

Herkes kendi inancından da, kendi imanından da, kendi günahlarından da, kendi sevaplarından da kendi sorumludur. Kimsenin kimseyi yargılamaya, küçük görmeye hakkı yok. Senden ricam lütfen 'nasıl kıydın o masum yavruya, hiç mi vicdanın sızlamadı' diyenleri çok ciddiye alma. Emin ol bu forumda karşına 'biz hamile kalmak için adaklar adıyoruz, sen Allah'ın sana hediyesini aldırıyorsun' diyenler de çıkacaktır. Oysa ki birinin hamile kalamıyor oluşu, başka birinin istemediği bir bebeği dünyaya getirmesini zorunlu kılmıyor. Bu tip yorumları okur ve ciddiye alırsan psikolojin iyice bozulur. Herkes istemeden hamile kalabilir ve kimse istemediği bir çocuğu dünyaya getirmek zorunda değil. Ayrıca çok inançlı hanımlarımız birini kınarken birgün aynı şeyin kendi başına da gelebileceğini mutlaka düşünmeli. Ben de zamanında çok insanı birçok nedenle kınadım ve Allah'ın öyle bir adalet sistemi var ki, neyi kınadıysam başıma mutlaka geldi. Bundan sonra korunurken gerekirse iki yöntem birden kullan. Ciddi anlamda korunmak gerekiyor bu tip durumlar için ama benim bir yakınım prezervatifle korunduğu halde hatalı üretim prezervatif nedeniyle hamile kaldı. Bakamayacağın üstelik evlilik dışı bir çocuğu aldırmakla en iyisini yapmışsın bir kere. En azından bu seni rahatlatmalı. Eğer hazır olmadığın halde doğursaydın hem onun hem kendi hayatını mahvederdin. Sırf hamile kaldın diye evlenseydin de zaten bir süre sonra onun sorunlarını yaşamaya başlardınız. Eğer iyi bir operatör gerçekleştirdiyse kürtaj işlemini ve ilaçlarını düzenli olarak kullanıp gereken kontrollerine düzenli olarak gittiysen evlendiğin zaman çocuk sahibi olmanda herhangi bir zorluk çıkmayacaktır emin ol. Kendini de üzüp psikolojini bozma. Allah daha büyük dertler vermesin.

Herkes kendi inancından da, kendi imanından da, kendi günahlarından da, kendi sevaplarından da kendi sorumludur. Kimsenin kimseyi yargılamaya, küçük görmeye hakkı yok. Senden ricam lütfen 'nasıl kıydın o masum yavruya, hiç mi vicdanın sızlamadı' diyenleri çok ciddiye alma. Emin ol bu forumda karşına 'biz hamile kalmak için adaklar adıyoruz, sen Allah'ın sana hediyesini aldırıyorsun' diyenler de çıkacaktır. Oysa ki birinin hamile kalamıyor oluşu, başka birinin istemediği bir bebeği dünyaya getirmesini zorunlu kılmıyor. Bu tip yorumları okur ve ciddiye alırsan psikolojin iyice bozulur. Herkes istemeden hamile kalabilir ve kimse istemediği bir çocuğu dünyaya getirmek zorunda değil. Ayrıca çok inançlı hanımlarımız birini kınarken birgün aynı şeyin kendi başına da gelebileceğini mutlaka düşünmeli. Ben de zamanında çok insanı birçok nedenle kınadım ve Allah'ın öyle bir adalet sistemi var ki, neyi kınadıysam başıma mutlaka geldi. Bundan sonra korunurken gerekirse iki yöntem birden kullan. Ciddi anlamda korunmak gerekiyor bu tip durumlar için ama benim bir yakınım prezervatifle korunduğu halde hatalı üretim prezervatif nedeniyle hamile kaldı. Bakamayacağın üstelik evlilik dışı bir çocuğu aldırmakla en iyisini yapmışsın bir kere. En azından bu seni rahatlatmalı. Eğer hazır olmadığın halde doğursaydın hem onun hem kendi hayatını mahvederdin. Sırf hamile kaldın diye evlenseydin de zaten bir süre sonra onun sorunlarını yaşamaya başlardınız. Eğer iyi bir operatör gerçekleştirdiyse kürtaj işlemini ve ilaçlarını düzenli olarak kullanıp gereken kontrollerine düzenli olarak gittiysen evlendiğin zaman çocuk sahibi olmanda herhangi bir zorluk çıkmayacaktır emin ol. Kendini de üzüp psikolojini bozma. Allah daha büyük dertler vermesin.

Benim yazimada tercuman olmussun alkisliyorum seni..

canım insanın sevdiği adamla bişeyler yaşaması çok güzel ha sen kimilerine göre erken yaşamışsın bu ilişkiyi beni ilgilendirmez senden ricam bidakine daha dikkatli olman bi arkadaşın da dediği gibi prezervatif pek güvenli olmuyor bence aylık iğne yada hap kullanabilirsin çocuk konusuna gelince elbette olur mrk etme

Bence simdiden bunu dusunecegine kiydigin masumu dusun. Cocuk sahibi olmak oyun degil. Zevkin ugruna bir can gitmis.

Bu arada kurtaj cocuk sahibi olmana engel degil. ALLAH LAYIK GORURSE olabilirsin.

Aylardir yillardir bebegine kavusmayi bekleyen insanlar taniyorum. Ben bile ikinci ayimda mutlu habere ulasana kadar neler dusundum. O kadar zor ki hamile kalmak. O kadar zor bir surec ki. Bizim gibi bunu isteyenler hic bir zaman 'kaza ile hamile kaldim' diyemedi. Hic bu kadar basit olmadi. Ve bizler hic bir zaman bu kadar basit bir sekilde bir cana kiyilmasini anlayamayacagiz. Sozlerinize aynen katiliyorum :(

psikoljik destek al ve tövbe et
ileride çocuğun olur inşallah kürtaj olan kısır mı oluyor ki bu endişen ne anlayamadım:44:
bi daha da aynı hataya düşmemeni temmeni ederim.

ayrıca böyle şeyleri okudukça benim psikolojim bozuluyor.
Ben 1,5 senedir uğraşıyorum bebeğim olsun diye sizin gibiler istemediği halde hamile kalıp üstüne birde o meleğin canına kıyıyor.
Allahın takdiri tabi söylenecek bişey yok:14:

Aylardir yillardir bebegine kavusmayi bekleyen insanlar taniyorum. Ben bile ikinci ayimda mutlu habere ulasana kadar neler dusundum. O kadar zor ki hamile kalmak. O kadar zor bir surec ki. Bizim gibi bunu isteyenler hic bir zaman 'kaza ile hamile kaldim' diyemedi. Hic bu kadar basit olmadi. Ve bizler hic bir zaman bu kadar basit bir sekilde bir cana kiyilmasini anlayamayacagiz. Sozlerinize aynen katiliyorum :([/QUO

Efuli m sana kesinlikle katılıyorum:47::47:
Rabbim Hidayet versin:26::26:

Lütfen hanımlar, kürtajı onaylamıyor olabilirsiniz, evlenmeden ilişki yaşanılmasını da eleştirebilirsiniz lakin eleştirilerinizi kırmadan dile getirin ve lütfen konuya dini karıştırmayın.

ay ne sinir oluyorum böyle durumlara git önlemini al arkadaş $koomikcocuksimiles62of6.gif

evet evet ortalık çok karıştı ben topuklayım:1::1:

bebek hasretiyle yanıp tutusuyorum,nasıl tebrik edeyim.
Resmen katletmiş bebeği,keşke benim olsaaa :25::14:
nasıll bir vicdan,nasıl bir yürekk daha dogmamıs günahsız...

bence çocuk olduğunda evlenmeliydin evli okuyanlarda var neden kıydın yavrucağızına hiçmi tanıdığın dindar insan yok hiç bilemedin cami imamına sorsaydınız çok günah olmuş halada işleyeceksiniz sanırım

bebek hasretiyle yanıp tutusuyorum,nasıl tebrik edeyim.
Resmen katletmiş bebeği,keşke benim olsaaa :25::14:
nasıll bir vicdan,nasıl bir yürekk daha dogmamıs günahsız...

öyle deme büyük konuşma lütfen yaşı küçük cahil diyelim oda istemezdi bence hamile kalıp sorun yaşamayı ilişki yaşamak onun kararı bişey diyemem bana ters olsada neyse ben bu konularda konuşmak istemiyorum büyük konuşmak istemem sanada basip olur inşallah bende çok istiyorum tatlı bi bebiş ama daha evli bile değilim

Back