- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.129
- 208
- Konu Sahibi Kozmikcicek
Herkes kendi inancından da, kendi imanından da, kendi günahlarından da, kendi sevaplarından da kendi sorumludur. Kimsenin kimseyi yargılamaya, küçük görmeye hakkı yok. Senden ricam lütfen 'nasıl kıydın o masum yavruya, hiç mi vicdanın sızlamadı' diyenleri çok ciddiye alma. Emin ol bu forumda karşına 'biz hamile kalmak için adaklar adıyoruz, sen Allah'ın sana hediyesini aldırıyorsun' diyenler de çıkacaktır. Oysa ki birinin hamile kalamıyor oluşu, başka birinin istemediği bir bebeği dünyaya getirmesini zorunlu kılmıyor. Bu tip yorumları okur ve ciddiye alırsan psikolojin iyice bozulur. Herkes istemeden hamile kalabilir ve kimse istemediği bir çocuğu dünyaya getirmek zorunda değil. Ayrıca çok inançlı hanımlarımız birini kınarken birgün aynı şeyin kendi başına da gelebileceğini mutlaka düşünmeli. Ben de zamanında çok insanı birçok nedenle kınadım ve Allah'ın öyle bir adalet sistemi var ki, neyi kınadıysam başıma mutlaka geldi. Bundan sonra korunurken gerekirse iki yöntem birden kullan. Ciddi anlamda korunmak gerekiyor bu tip durumlar için ama benim bir yakınım prezervatifle korunduğu halde hatalı üretim prezervatif nedeniyle hamile kaldı. Bakamayacağın üstelik evlilik dışı bir çocuğu aldırmakla en iyisini yapmışsın bir kere. En azından bu seni rahatlatmalı. Eğer hazır olmadığın halde doğursaydın hem onun hem kendi hayatını mahvederdin. Sırf hamile kaldın diye evlenseydin de zaten bir süre sonra onun sorunlarını yaşamaya başlardınız. Eğer iyi bir operatör gerçekleştirdiyse kürtaj işlemini ve ilaçlarını düzenli olarak kullanıp gereken kontrollerine düzenli olarak gittiysen evlendiğin zaman çocuk sahibi olmanda herhangi bir zorluk çıkmayacaktır emin ol. Kendini de üzüp psikolojini bozma. Allah daha büyük dertler vermesin.