- Konu Sahibi Kozmikcicek
-
Merhaba, ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve erkek arkadaşımla bir senedir cinsel ilişki içerisindeyiz. Fakat kazala hamile kaldım ve kürtaj oldum. Psikolojik açıdan kendimi çok kötü hissediyorum ve kadın hastalıklarından çok korkuyorum çok hassas bi kişiliğim var. Bundan sonra ne yapmalıyım yardım edebilir msiniz ?
Öncelikle teşekkür eederim cevaplarınız için. Kürtaj olalı 5 ay oldu antibiyotik kullandım ve sonradan özel bi hastanede kontrol ettirdim herşeyin yolunda olduğunu söylediler. Benim endişem sadece ileride evlendiğimde bir daha çocuk sahibi olabilir miyim ?
Bence simdiden bunu dusunecegine kiydigin masumu dusun. Cocuk sahibi olmak oyun degil. Zevkin ugruna bir can gitmis.
Bu arada kurtaj cocuk sahibi olmana engel degil. ALLAH LAYIK GORURSE olabilirsin.
Ben zaten hassas bi insan olmasam burda sizinle bu konuyu paylaşmam normal hayatıma devam ederim. 5 senelik bi ilişkimin hatasıydı ve erkek arkadaşımla hala birlikteyim. Evliliği düşünmesek ayrılırdık. Hepimizin hataları var ve Allah affedicidir bunu unutmayalım.
Öncelikle teşekkür eederim cevaplarınız için. Kürtaj olalı 5 ay oldu antibiyotik kullandım ve sonradan özel bi hastanede kontrol ettirdim herşeyin yolunda olduğunu söylediler. Benim endişem sadece ileride evlendiğimde bir daha çocuk sahibi olabilir miyim ?
Tabi ki çocuk sahibi olabilirsin. Bu konuda endişe etme. Vicdanını da rahat tut. Olmuş bitmiş birşeyi fazla düşünüp, psikolojini bozma. Ancak aynı deneyimi bir daha yaşamaamk için korunmayı ihmal etme. Erkeklere güvenme.
Ben de benzer deneyim yaşadım. Yıllar sonra evlendiğimde ilk denememde hamile kaldım. Zaten teknoloji çok gelişti artık. Tedavi vb. çok yol var bir sıkıntı yaşarsan.
Sen hiç canını sıkma. Çocuğun olur tabii neden olmasın. Dikkatli olursunuz bir daha olur biter. Zaten sen hassas olmasan bile kürtaj hassas bir konu kadın için. Geride bırakıp hayatına devam et. Kontrolde sorun da çıkmamış. Üzme tatlı canını.
Çok teşekkür ederim duymak istedigim kelimeleri ve almak istedigim morali verdiğiniz için. Çünkü yeterince kendimde ağırlık ve pişmanlık hissediyorum. Bazı bayan arkadaşlarımız ağır eleştirmiş. Bunun toplum açısından ahlaki değerini geçtim bir bayan olarak çok aşağılayıcı bi durum olduğunu biliyorum. Endişelerime güzel yorum yaptığın için tekrar teşekkürler
Afedersin belki üstüme düşmez ama merak işte. Üniversite öğrencisi nasıl kürtaj yaptırabiliyor? Demek istediğim kürtaj pahalı bişi değil mi? Yani evli olanlardan duymuştum bilezik felan bozdurmuşlar:26:
Merhaba, ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve erkek arkadaşımla bir senedir cinsel ilişki içerisindeyiz. Fakat kazala hamile kaldım ve kürtaj oldum. Psikolojik açıdan kendimi çok kötü hissediyorum ve kadın hastalıklarından çok korkuyorum çok hassas bi kişiliğim var. Bundan sonra ne yapmalıyım yardım edebilir msiniz ?
Ben bu yaşadığın şeyin aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu çocuğu doğuracak konumda değildin. Ahlak kişiden kişiye değişir. Cinselliğini yaşayan her kadın gibi doğru kararı vermişsin. Herkes farklı bir tutumda olacaktır bu konuda. Hayatta insan tecrübeleriyle kendini büyütür. Bu olay çok şey katmıştır sana. Sadece başkası günah olduğunu söylediği için kendini suçlu hissedip, vicdanını sızlatma. Rica ederim ayrıca, konuyu görünce birşeyler yazmadan duramazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?