• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik dışı kürtaj

Kozmikcicek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2014
11
1
0
34
İstanbul
Merhaba, ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve erkek arkadaşımla bir senedir cinsel ilişki içerisindeyiz. Fakat kazala hamile kaldım ve kürtaj oldum. Psikolojik açıdan kendimi çok kötü hissediyorum ve kadın hastalıklarından çok korkuyorum çok hassas bi kişiliğim var. Bundan sonra ne yapmalıyım yardım edebilir msiniz ?

Merhaba, ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve erkek arkadaşımla bir senedir cinsel ilişki içerisindeyiz. Fakat kazala hamile kaldım ve kürtaj oldum. Psikolojik açıdan kendimi çok kötü hissediyorum ve kadın hastalıklarından çok korkuyorum çok hassas bi kişiliğim var. Bundan sonra ne yapmalıyım yardım edebilir msiniz ?

geçmiş olsun. kürtaj ;evli olsun ya da olmasın tüm kadınların psikolojisini bozan bir durumdur. bu tür bir durumla karşı karşıya kalmamak için korunman gerekiyor. sorumluluğunu taşıyamayacağın bir duruma kendini sokma. karşındaki insanda senin sorumluluğunu taşıyamayacaksa seni böyle bir duruma sokmamalı ,bu gibi durumlar kaza değildir tamamen düşüncesizliktir. kendine dikkat etmezsen başkası seni hiç önemsemez.
kürtaj sonrası doktorunun sana antibiyotik vermesi lazım enfeksiyon için. 10-15 gün sonra tekrar doktora git ve parça kalmış mı kontrol ettir sonradan başın ağrımasın. gerekiyorsa psikolojik destek terapisi alabilirsin.

canım boşver hastalığı sen acil tövbe et öbür tarafı düşün nolur yazık etme kendine senle evlenmeden birlikte olan adamlada bence işin olmasın

Bundan sonra ayni seyi yapmaya devam edeceksen ciddi sekilde korunmalisin, yapacak baska birseyin yok.
Burda cikip da kimse sana " canim kafana takma olan olmus kim olsa ayni seyi yapardi vs" demeyecek.

Umarim sonrasi icin daha dikkatli olursun.

Öncelikle teşekkür eederim cevaplarınız için. Kürtaj olalı 5 ay oldu antibiyotik kullandım ve sonradan özel bi hastanede kontrol ettirdim herşeyin yolunda olduğunu söylediler. Benim endişem sadece ileride evlendiğimde bir daha çocuk sahibi olabilir miyim ?

Öncelikle teşekkür eederim cevaplarınız için. Kürtaj olalı 5 ay oldu antibiyotik kullandım ve sonradan özel bi hastanede kontrol ettirdim herşeyin yolunda olduğunu söylediler. Benim endişem sadece ileride evlendiğimde bir daha çocuk sahibi olabilir miyim ?

Bence simdiden bunu dusunecegine kiydigin masumu dusun. Cocuk sahibi olmak oyun degil. Zevkin ugruna bir can gitmis.

Bu arada kurtaj cocuk sahibi olmana engel degil. ALLAH LAYIK GORURSE olabilirsin.

Bence simdiden bunu dusunecegine kiydigin masumu dusun. Cocuk sahibi olmak oyun degil. Zevkin ugruna bir can gitmis.

Bu arada kurtaj cocuk sahibi olmana engel degil. ALLAH LAYIK GORURSE olabilirsin.

Ben zaten hassas bi insan olmasam burda sizinle bu konuyu paylaşmam normal hayatıma devam ederim. 5 senelik bi ilişkimin hatasıydı ve erkek arkadaşımla hala birlikteyim. Evliliği düşünmesek ayrılırdık. Hepimizin hataları var ve Allah affedicidir bunu unutmayalım.

Ben zaten hassas bi insan olmasam burda sizinle bu konuyu paylaşmam normal hayatıma devam ederim. 5 senelik bi ilişkimin hatasıydı ve erkek arkadaşımla hala birlikteyim. Evliliği düşünmesek ayrılırdık. Hepimizin hataları var ve Allah affedicidir bunu unutmayalım.

Evlenecek olmaniz yaptiginizi hafifletiyor mu anlayamadim.. Bana gore hassas bi insan olsaydin bi bebegi gozden cikaramazdin, evlilik disi iliskin kimseyi ilgilendirmez ama buraya konu actiysan bu tarz yorumlari da yadirgama.
Evet hepimizin hatalari var ama Allah affedicidir diye yola cikarsak yolu bulamayiz..

Zarara rizasiyla girene merhamet edilmez bunu da unutmayalim. Allah yardimcin olsun. Daha fazla bisey soylenemez.

Tabi ki çocuk sahibi olabilirsin. Bu konuda endişe etme. Vicdanını da rahat tut. Olmuş bitmiş birşeyi fazla düşünüp, psikolojini bozma. Ancak aynı deneyimi bir daha yaşamaamk için korunmayı ihmal etme. Erkeklere güvenme.
Ben de benzer deneyim yaşadım. Yıllar sonra evlendiğimde ilk denememde hamile kaldım. Zaten teknoloji çok gelişti artık. Tedavi vb. çok yol var bir sıkıntı yaşarsan.

Ikı dklık zevk uğruna doğmamış sabi subyanın gunahına girdin bizden ne yapacağım dıye akıl dılenecegıne aç ellerini allaha tövbe dilen af dilen. İllaki bırlıkte olacaksanda korun. Herkes hata yapar herkes bıseyler yasar ama kücük ama buyuk ancak sakın bırkez daha subyanın gunahına girme.

Tabi ki çocuk sahibi olabilirsin. Bu konuda endişe etme. Vicdanını da rahat tut. Olmuş bitmiş birşeyi fazla düşünüp, psikolojini bozma. Ancak aynı deneyimi bir daha yaşamaamk için korunmayı ihmal etme. Erkeklere güvenme.
Ben de benzer deneyim yaşadım. Yıllar sonra evlendiğimde ilk denememde hamile kaldım. Zaten teknoloji çok gelişti artık. Tedavi vb. çok yol var bir sıkıntı yaşarsan.

Çok teşekkür ederim bu rahatlatıcı yorumuna.. Sonuçta herşey insanlar için. Empati yaparak yorumlamak herkes için geçerli olmuyor maalesef bunun için de ayrıca teşekkürler :)

Sen hiç canını sıkma. Çocuğun olur tabii neden olmasın. Dikkatli olursunuz bir daha olur biter. Zaten sen hassas olmasan bile kürtaj hassas bir konu kadın için. Geride bırakıp hayatına devam et. Kontrolde sorun da çıkmamış. Üzme tatlı canını.

Sen hiç canını sıkma. Çocuğun olur tabii neden olmasın. Dikkatli olursunuz bir daha olur biter. Zaten sen hassas olmasan bile kürtaj hassas bir konu kadın için. Geride bırakıp hayatına devam et. Kontrolde sorun da çıkmamış. Üzme tatlı canını.

Çok teşekkür ederim duymak istedigim kelimeleri ve almak istedigim morali verdiğiniz için. Çünkü yeterince kendimde ağırlık ve pişmanlık hissediyorum. Bazı bayan arkadaşlarımız ağır eleştirmiş. Bunun toplum açısından ahlaki değerini geçtim bir bayan olarak çok aşağılayıcı bi durum olduğunu biliyorum. Endişelerime güzel yorum yaptığın için tekrar teşekkürler

Çok teşekkür ederim duymak istedigim kelimeleri ve almak istedigim morali verdiğiniz için. Çünkü yeterince kendimde ağırlık ve pişmanlık hissediyorum. Bazı bayan arkadaşlarımız ağır eleştirmiş. Bunun toplum açısından ahlaki değerini geçtim bir bayan olarak çok aşağılayıcı bi durum olduğunu biliyorum. Endişelerime güzel yorum yaptığın için tekrar teşekkürler

Ben bu yaşadığın şeyin aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu çocuğu doğuracak konumda değildin. Ahlak kişiden kişiye değişir. Cinselliğini yaşayan her kadın gibi doğru kararı vermişsin. Herkes farklı bir tutumda olacaktır bu konuda. Hayatta insan tecrübeleriyle kendini büyütür. Bu olay çok şey katmıştır sana. Sadece başkası günah olduğunu söylediği için kendini suçlu hissedip, vicdanını sızlatma. Rica ederim ayrıca, konuyu görünce birşeyler yazmadan duramazdım. :1:

Afedersin belki üstüme düşmez ama merak işte. Üniversite öğrencisi nasıl kürtaj yaptırabiliyor? Demek istediğim kürtaj pahalı bişi değil mi? Yani evli olanlardan duymuştum bilezik felan bozdurmuşlar:26:

Afedersin belki üstüme düşmez ama merak işte. Üniversite öğrencisi nasıl kürtaj yaptırabiliyor? Demek istediğim kürtaj pahalı bişi değil mi? Yani evli olanlardan duymuştum bilezik felan bozdurmuşlar:26:

750 tl tutmuştu bu masrafı erkek arkadaşım karşıladı. Karşılamasa da kendim ödeyebilecek durumdaydım

keske oyle bırsey yapmasaydın cana kıymasaydın ama yapmışsın bır hata sen en ıyısı ac ellerını dua et cnm şüphesız Allah yardım eder kımseden korkma Allahtan korkuyorsan tovbe et hiç birsey için gec degıl unutma bu dunyada kalıcı degılız..

Ben bu yaşadığın şeyin aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu çocuğu doğuracak konumda değildin. Ahlak kişiden kişiye değişir. Cinselliğini yaşayan her kadın gibi doğru kararı vermişsin. Herkes farklı bir tutumda olacaktır bu konuda. Hayatta insan tecrübeleriyle kendini büyütür. Bu olay çok şey katmıştır sana. Sadece başkası günah olduğunu söylediği için kendini suçlu hissedip, vicdanını sızlatma. Rica ederim ayrıca, konuyu görünce birşeyler yazmadan duramazdım. :1:

bende bu cevabı gorunce yazmadan gecemedım k bakma ama bu konuların tecrubesı olmaz eger olsaydı evlılık gıbı guzel bırsey emredılmezdı sakın yalnıs anlama

Son düzenleyen: Moderatör:
Acikcasi yazilari okudugumda hem uzuldum hem.edise ettim.hem kirildim hemde dogru dedim.. ben sunu soylemek isterim nacizhane.. hayatta en buyuk gunahlardan biri kul hakkidir.. dini vecibelerimizi hepimiz cok iyi biliyoruz belli fakat bir insan hakkinda giybet ettiginiz de o kisiden helallik almazsaniz ALLAH in bunun cezasini kesecegini biliyorsunuzdur.. hepimizin gunahlari var.. kac gece belki komsumuz ac yatarken 10 cesit yemek yedik.. kimbilir bilmeden kac kisinin gunahina girdik.. kimbilir kac kere kac bayrami birileri ile kus girdik.. belko diceksiniz ki bu bir can la ayni sey degil hayir gunah gunahdir.. ve bence asla kinamayin !! Su yer yuzunde kimi kinarsaniz sizden olmasa evladinizdan evladiniz olmasa evladindan cikiyor.. bende bir kiz annesiyim.. ve tabiki tasvip edilecek bir durum degil ama arkadaslar bakirelik diye biseymi kalmis.. suanda hastanede yonetimde calisiyorum oncesinde uni. Yurdunda yaptim ve neler gordum anlatsam inanmazsiniz belkide.. tabiki en guzelinbir erkege ait olmak ve onunla olmak ilk evladina kiymamak ama olduysa vay allah bilir vay hafifletme vay yaziklar olsun demekte yanlis... bugun hz. Mevlana ne olursan ol grl allah bagislayandir diyorsa bu kardesimize moral vermemiz gerekir.. tv izledigimiz sarkisina eslik edip hatta gobek attigimiz bir suru unlu nikahsiz yasiyor ve surekli canlara kiyiyor.. bu bir tasvip degil sakin yanlis anlamayin ama daha ilimli olunmali ben arkadasin kardesimizin 5 ay sonra hala o vicdan muhasebesinde biseyleri atlamatigi icin buraya yazdigini dusunuyorum.. kardesim bir daha bebegin olur evet ama dikkat et kurtaj cogaldikca bebeginin olmasinda zorlana bilirsin... ve kendini uzme ALLAH in kime kucak acip kime sirt cevirecegini biz kullar tayin edemez ... umarim bir an once evlilikle sonuclanir birlikteliginiz ve guzel evladlariniz olur..

Back