:) Bu yazdığınız uzun bilgi yarısı davetiniz bu forumda mümkün değil. Din bölümün de de tartışma yasak. Özelden istişare yaparım elbette. Benim için adı bu olur , sizin için "bilgi yatıştırmak"olur ;benim için fark etmez.
Islamiyet konusunda bilginiz varsa bile süzgeçten tam olarak geçememistir. Islamiyet tam olarakta bu deniliyorsa ortada yanlış vardır bana göre. Size göre ise bende ki süzgeç yanlıştır.
Işte bu yüzden zaten inanan ve inanmayanlar diye ayrılır.
Seriati uygulayan ya da Islam dinine bagli kimseler ile, isinin ehli kabul edilen kisileride konuya dahil ederek pekala tarafsiz bir sonuca varilabilecegine inaniyorum.
Bir dinin geldigi noktaya, sebep oldugu sorunlara bakarak fikir yurutmek icin inancli olmaya gerek yok. Tersine bu noktada inanc kisiyi gerceklerden uzaklastirip tarafli davranmasina sebep olacaktir
Bana gorede ( recm edilen, kirbaclanan, sallandirilan, dunyanin dort bir yaninda bomba patlatan ve tum bunlari gerceklestirenlerin ana dili Arapca olup, var olduklari gunden bu yana Islam ile ic ice yasayan kimseler olmasina ragmen) "ozunde iyi aslinda ama yanlis yorumluyorlar" demek bilgi eksikliginin kanitidir.
Ben bir kutsal kitabin, yanlis anlasilmalara mahal vermeyecek netlikte kaleme alinmasi gerektigini dunuyorum. Cunku bu beraberinde olumu ve siddeti getirecek kadar korkunc bir kitap. Hafife almaya gelmiyor. Ortada masum bir yanlis anlasilma degil, buna sebep sunacak ayetler, hadisler vb var. Ki sahsi gorusum zaten istenileninde zulum ve baski oldugu yonunde.
Istatistikler uzerinden yola devam edebiliriz. Mesela dunyanin en cok bombasinin patladigi, insaninin olduruldugu, satildigi vb ulkelere ve o ulkelerin yonetim sekline, halkinin inanc orani grafigine bakabiliriz. Ne dersin? Sana uyar mi?
Hala gerceginin farkli oldugunu soyleyeceksen, cogunlugun senin dusuncene gore yanlis yorumladigi bir dinin ne geregi, yarari var?
Olmamasi halinde ulke refahinin artacagi kanitlanmis iken (dini baskidan sosyalizme evrilen ulkelerde oldugu gibi) neden kadim gucler sozde yanlis anlasilmalara sebep verecek kitap ile ugrassin...