evliliğin toplam maliyeti

acemicadii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2015
199
33
98
arkadaşlar merhaba, Allah nasip ederse 2016'da gelin olacağım. Merak ettiğim şey şu (duruma göre değişiklik gösterir biliyorum ama ) evlilik hazırlıklarının (herşey dahil) toplam maliyeti ne kadardır? Ayrı ayrı gruplandıra da bilirsiniz.

Ben 2012 de evlendim toplam 30.000TL civarı bişey tutmuştu. Abartı olmadan her evde ne varsa onları almıştık. Benim çeyiz işleri (piko vs) bile dahil

evet düğünler pahalı ama nişanı da evde yapacağım. o yüzden düğün yaparız. hatta ben masraflıyım biraz da kır düğünü istiyorum:) tabi çok pahalıya mal olacaksa yapmayabiliriz
Kuru salon 4 5 bin orkestraya ayri para pastaya ayri para bicak kesmiyo para nikah memuru gelmiyo para ona para buna para anani belliyolar

Eşyalarını aynı yerden toplu olarak alırsan o da uyguna geliyo. Mesela ben yatak odası salon oturma grubu ve yemek odası toplam 8500 gibi bişey tuttu. Beyaz eşyamı da aynı marka aldım aynı bayiden uygun oldu.
Ama kır düğünleri çok masraflı oluyo malesef

Valla mutfaktaki ıvır zıvır bile birleşince dünya kadar tutuyor. 50000 civarı tutabilir her şey dahil. Balayı vs...

siz nereden aldınız?bende toplu almayı düşünüyorum indirim ve tv hediyesi oluyor diye.
bu masraflar kız ve erkek tarafı toplam masraf değil mi?

siz nereden aldınız?bende toplu almayı düşünüyorum indirim ve tv hediyesi oluyor diye.
bu masraflar kız ve erkek tarafı toplam masraf değil mi?
Ben istanbuldayım eyüpte mobilyacılar çarşısı var ordan aldım. Kendi alanlarında marka olan mağazalar var ve kaliteli ürün var çoğunda ben ordan almıştım eşyalarımı.
Evet toplam masraf

Ohh oh ne güzel yandık vallahi ama olsun acısıyla tatlısıyla sonunda sevdiğin adama kavuşmak var

orta karar düşünürsek Plazmaymış, tüm küçük mutfak aletleriymiş, kapsamlı mobilyaymış bunları ilk başta almayalım desek:

mutfak eşyası (ÇKB takımı, yemek takımı, kahvaltı takımı, tencere tava, çaydanlık, çok fazla olmamak kaydıyla biraz kap kacak) 5bin lira
buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi, ütü, süpürge, fırın 6-7bin lira
yorgan, nevresim, halı, havlu, perde, aydınlatma 4 bin
yatak + gardolap 3 bin lira
oturma grubu +yemek masası (salon mobilyası diyelim) 5 bin lira
başka odayı şimdilik hiç hesaba katmıyorum, bu takımları filan da 1er tane filan olarak düşünüyoruz bu arada

ha bu arada ev kiraysa; depozito +emlakçı parası + abonelikler + peşin kira 5 bin lira

söz nişan işlerini evde hallettik hiç ekstra masrafımız olmadı makyajı filan kendimiz yaptık, bohça neyim hazırlamadık sayıyorum

doğrudan düğüne geçiyorum
davetiye+ araba+ gelin başı+ ve düğünde nereye gittiğini bile anlamadığınız paralar 2 bin
gelinlik+ damatlık + ayakkabı+ süsleme vs 3 bin
salon 5 bin lira
orkestra+ fotoğraf+ pasta+ balayı (bu sadece düğünden sonra 2-3 günlük bir yere kaçmak babında) 6 bin lira

yemek filan hiç katmıyorum takıyı da hiç katmıyorum, kınayı da kendi aramızda yaptık diyelim
bu haliyle 45 bin lira yaptı

Son düzenleme:
rahat 50 gözden çıkıyor en basitinden sanırım hayırlısı ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…