seks iyise evlilik te iyi olayı bence karşılıklı. evlilik iyise seks te iyi.
mesela.evlilikte çocuk faktörü,gece uyumayan çocuk faktörü,çocuğa sadece annenin baktığı,adamın işten yorgun gelip çocuk ağlaması dinlememek için oda ayırması faktörü.edilen kavgalar.adamın eşinin gönlünü almaması.mesela bu önemli.taraflardan biri diğerine küsmüşse ama yine de birlikte olmaya devam etmesi yani seks yapması da yetmiyor ki o evliliği kurtarmaya. ama seks değil de sevgiyi verebilmek,dokunmak öpmek ,iltifat etmek mesela evliliği kurtarabilecek şeyler.biz eşimle kavgalardan sonra da birlikte olduk,onu öldürmek isteyecek kadar sevmediğim zamanlarda bile evlilik seksiz yürümez diye gittim ayağına o zevkini aldı ben sinirimle öfkemle başbaşa.oysa ben genel olarak seksten ziyade eşim bana iltifat etsin,akşam otururken öpsün okşasın isteyen biriyim.çocuktan önce bunları yapar hatta cilveleşir,koklaşırdık.çocuklar küçük ve sorumlulukları hep bende.seks var oysa bence evliliğimiz saydığım sebeplerden hiç te iyi gitmiyor.ayrı odalardayız.sadece ilişki için yanına gidiyorum o çağırıyor o kadar saçma ki.sonra çocuk ağlıyor çocuğun yanına gidiyorum.odaları ayıran da ben değilim bu arada.yani sadece seks mutlu bir evlilik için yetmez bence