Evliliğin ilk yılları anlaşamayıp zamanla düzelen var mı?

Sanki ben yazmisim bazi yasadiklarimiz ayni.

Son düzenleme:
Esim 2 yil pesimde kostu
Evlendik evlenmesinede icinden bir ruh hastasi cikmasinmi
Duz yolda yururken ensemden yana cekip kizarak
Cekil kenara arkandan erkek geliyor dahada yassam kaynar buralar neyse
Cok agladim oda agladi
Dediki zamn ver duzelicem yardim et birakma pesetme
Bilsem farketsem hic evlenirmiydim nile bile fakat olmuyor oyle birakmak
Calistik cabaladik o benim ben onun suyuna gidicem derken astik sukur
Yilin sonunda 13 yillik oluyoruz valla basardik ozunde iyiyiz ama genede tartismalar oluyor oda olur artik

Benim anladığım eşinizden yaş pasta istediniz,almadı ve zorunuza gitti.Dolayısıyla boşanmayı düşünüyorsunuz he mi?
Tatlım bu kadar abartmayın ya hu!!
Kendi pastanı kendin yapsana canım.Uğraşmak seni rahatlatacaktır emin ol.
Eşim yatırım yaptı demişsin.O yatırım kime, kiminle daha rahat yaşamak için acaba??
Sanki adam ayda 1500ü krediye değil bara pavyona harcamış tee allahım ya
Belli sıkıntılı bir dönem azıcık sabırlı olun sonra pastada yersiniz börekde.geçim bir size zor değil ki.herkes aynı durumda.daha 2gün önce bebeğime alışveriş yaparken gönlümden neler almak geçti.Ama bir hırka üç çorap bir pantolon alıp çıktım.Çünkü sadece 75tl ayırabilmiştik bu ay giyimine.Sizin mantıkla Benim kocayı boşamam lazım.Bu ne biçim baba! Töbesttf
Benim size tavsiyem bir müddet sosyal medya takip etmeyin reklam izlemeyin.Kapitalist sisteme yenilmeyin.
Evlenmek kolay aile olmak zor olan bunu başarırsınız umarım.

Aynı bizde oyleyiz işte kaç kere bunalttı beni artık son noktaya gelince ben yapamıyorum olmuyo dedim bikac kere çünkü tedaviyi de kabul etmiyodu. düzelmeye calissan ben senin yaninda olucam ama ona da gayret etmiyosun diyodum ruh hastası olan sensin herşeyi buyutuyon
aynilari bizde de vardı işte ilk zamanalr dayanamiyodum tedavi olmasını istedim eğer doktora gitmeyi kabul edersen bende yardım eder yanında dururum dedim etmedi başlarda ruh hastası olan sensin herşeyi abartiyon kendin tedavi ol dedi. baktım olmuyo boşanmak istiyorum dedim çünkü arkası kesilmiyodu. hatta durup dururkn sana güvenmiyorum ne biliyim eve birini almadığını diyodu ertesi gün ya ben demedim diyodu yada beni öyle düşünmeye sen ittin diyodu. bosanalkm dedim ailemin yanına gittim bi gece yattım orda ağlayarak geldi aldı beni benim senden başka kimsem yok yanimda ol yardım et diye. çünkü babasininda psikolojik problemleri var ve gecinemiyolar babası oğlum beni oldurucek diye mahkemeye falan verdi. bunları göz önünde bulundurarak yanında oldum hep bende yalnız bırakırsam nolur hali diye. ama bi noktadan sonra insanın canına tak ediyodu heleki namusuna laf edilince. Simdi çok şükür iyi. haplarini kullaniyo beni aşırı sıkmiyo.

Sizin durumun evlilige alismakla alakasi yok. 2.5 sene alismak icin uzun, ilk 1 sene desen alisma sureci derdim de.

Bir de sizin sorununuz esinle para konusunda uzlasamamanizmis. Atanmayi bekleme, çalis bence. Ancak kendi parani kazanirsan rahat edersin, belki de o zaman adamin sana ne kadar deger vermedigini anlarsin.

Maddi sıkıntıyı biraz açar mısınız? Borç mu var, gereksiz harcama mı var orası çok önemli.

Siz de çalışın. Günümüzde iki kişi çalışsa eve minimum 2500 para girer. Bu da sizi fazlasıyla rahat ettirir.
Açlık sınırının 5.105.71 tl olduğunu devletin maliye merciilerinin açıkladığını bildirir iyi günler dilerim

Bende 2 aylık evliyim ilk 1 ay her gün neredeyse tartışmaya başladık dedim bu adam benim 3 yıl konuştuğum adam mı!Fakat zaman zaman düzelmeye başladı bu durum Allaha şükür şuan çok mutluyuz. Maddi kısma gelirsek ikimizde çalışıyoruz az maaşla hatta ev aldık krediyle/ fakat biz bunu hiç dert etmeden evlendik bir şekilde idare ederiz dedik ve öyle de oluyor hiç maddiyat yüzünden tartışmadık dışarı çıkmamamız gerekiyorsa çıkmayız mesela yani zamanla her şey yoluna giriyor ama önemli olan şuymuş ki eşler birbirine her şeyi söylemeli ve güvenmeliymiş.

Evli olup da bir zaman için boşanmayı düşünmeyen insan sayısı azdır bence, ama bence en doğrusu karşıdaki insanı ve kendinizi tartmak. Yani bazen hata bizde oluyor ama karşıdaki aşırı tepki gösterdiği için üzülüyoruz, bazen sorun karşıda oluyor biz düzgün anlatamadığımız için bir türlü orta yolu bulamıyoruz. Biz eşimle 5 yılın sonunda daha sakin bir çift olduk, birbirimizi tanımak anlamak zaman alıyor. Çünkü flört döneminde ciddi bir sorunla hayatın kendisiyle karşılaşmıyorsunuz, o dönemde kavgalar kıskançlık vs sebepli oluyor en fazla o da örtbas edilebiliyor. Ama evlilikte iki taraf birbiriyle yaşamak zorunda müdahale etmek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla sorunlar artıyor. 2.5 sene benim için çok uzun bir süre değil, bir de maddi sorunlardan bahsediyorsunuz tam anlayamadım çok harcama yapılması mı problem, cimrilik mi? Yoksa borçlar vs mi? Aranızda sevgi saygı olduğu sürece pek çok şey aşılıyor. Ama evliliğin ilk yılları gerçekten sonrasına göre daha sancılı geçiyor. Bazen samimiyetsiz çiftler görüyorum onlarda da saklanıyor problemler sonra birden patlak veriyor yani çevrenizde mutlu görünen herkes de mutlu değil aslında.

BiZde ilk yıllar aşırı kavga ediyorduk,kaç kez boşanmanın eşiğinden döndük hatırlamıyorum o kadar çokki :) Şimdi elbette yine anlaşmazlıklarımız oluyor ama kavgayla gürültüyle küslükle sonuçlanmıyor, birbirimizi anlıyoruz ve aile olduğumuzun bilincindeyiz artık.Gerçekden oturuyor zamanla bazı şeyler zaman herşeyi olgunlaştırıyor, sorunsuz evlilik yok ve çok büyük sebepler yoksa şiddet,aldatma, pskolojik şiddet vs gibi bence bazı şeylere de karşılıklı sabredilmeli, boşanmış ve pişman olmuş bi sürü arkadaşım var.Evet ömrümü heba edemem diyenler olabilir ama hayat sadece evlilik de zor değil,yaşadığımız sürece hep zaten mücedelmiz devam edecek..

Evliliğin ilk Yılları zordur canım biz ne kavgalar ederdik çok büyük birşey var mı ortada bunu analiz et

Açlık sınırının 5.105.71 tl olduğunu devletin maliye merciilerinin açıkladığını bildirir iyi günler dilerim
Açlık sınırı 5000 demissiniz bende size sorma gereksinimi duydum türkiyede kaç kişi 5000 civarı maaş alıyor merak ettim çoğu insan 1400 lirayla geciniyo hesabını kitabını bilen birisi için 2500 lira gayette gecinilebilir bir bütçe. tabi tatile gidelim lüks yasiyalim derseniz orasını bilemem

Hah bende onu dedim stockholm sendromuna alışmış bir yorum yapmayın artık normal gibi

365 günün 310 günü çalışıp tatile gitmeyi lüks gören insanlar aman allahım korkunç

evliliğin ilk yıllarıiçin bir şey diyemeyeceğim ama evde maddi sıkıntı varsa ister istemez mutsuzluk da oluyor.
kafanın bir tarafında hep geçim kaygısı varken yaptığın çoğu şeyden zevk alamıyorsun, ben öyleyim en azından.
ama böyle pastayı esirgemek falan, tam tüy dikiyor eşiniz...

]

Babamın 2000 emeklisi var hiçbir şey eksiğimiz yok Allah'a şükür!

Dört kişilik ailenin lüks yaşam verileriyle gelmeyin bir zahmet kadın maddi sıkıntı diyor sen kalkmış sinemalı tiyatroları etli sütlü vs sağlığa tam uygun kültürel faaliyetleri kapsayan dört dörtlük bir ev şartlarında minimum ücreti söylüyorsun. Gerçi senin dediğin açlık sınırı bile değil açlık sınırı 1900 TL o da dört kişi!

Bizim ülkenin yüzde doksanı aç senin mantıkla.

Sağdan soldan bir iki şey görüyorsunuz hemen yapıştır olduk olmadık yere aferin size çok biliyorsunuz gerçekten.

365 günün 310 günü çalışıp tatile gitmeyi lüks gören insanlar aman allahım korkunç
Asgari ücretle dört çocuk üniversiteye gönderen var . Kimisi de on bin versen eline lükse kaçıp açız diye gezer.
Yapacak birşey yok Allah açlık göstermesin onlara 5000 TL'nin altına falan düşer de kemikleri falan sayılır sonra yazık olur .

Senin gibi kafalar yüzünden olur olma her insani şeye minnet duymalarınız yüzünden bizler de yanıyoruz lanet olsun bu düşünceye akıl diliyorum allahtan

Bomboş cümleler bana verilerle gelin gerçekler göz önünde bankaların borcu devletin borcu yönetim vs aldığı maaşlar yancıların yaşadığı hayatlar işçi sınıfının çektiği çile sosyal sıkıntıların artması bozulan toplum psk daha bir çok şey boş şeylerle gelmeyin bana kardeşim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…