Evliliğin ilk yılları anlaşamayıp zamanla düzelen var mı?

redpinkyellow

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
328
187
103
36
2 buçuk yıllık bir evliliğimiz var. Severek anlaşarak evlendik ama evlendikten sonra eşimin flört döneminde ki gibi biri olmadığını fark ediyorum ve eşim böyle olunca içimde saygı da sevgi de azalıyor. Genel olarak sıkıntılarımız maddi kökenli.
Boşanmayı düşünüp düzelenler var mı aramızda hanımlar??? Ya da evliliğin ilk yılları hep mi böyle genel olarak uyuşamama durumları olup zamanla düzeliyor mu??

Canım evli değilim ama burda okuduğum konulara dayanarak 2-3 seneden sonra evliliğin oturmaya başladığını söylüyolar ne kadar doğrudur bilemem tabi. En kısa zamanda düzelir inşallah.

Var olmaz mı evlendiğimden beri maddi anlamda sıkıntı çektik hele şu som 1 senedir nirvanaya ulaştı desem abartı öss ama esimle ilk zamanlar tartıştım da kavga ettim olmadi sınır stresten baska faydası olmadi artık bıraktım çok dua ediyorum birde tabi ilk zamanlar zor geçiyor ama yıllar geçtikçe artık tanıyor insan birbirini bir bakış yetiyor bazen maddiyat çözülüyor zamanla ama aşılmayacak bir problem yoksa hemen boşanmayı düşünmeyin

2,5 yıl alışmak İçin yeterli hatta fazla bir süre bence. Şimdi burada 5 sene derler ama ömrümden o kadar Yıl harcamazdım açıkçası. Maddi konular demişsiniz ama ne? Eşiniz cimrilik mi yapıyor, para mı sakınıyor? Bu benim için geçerli sebep. Ama maddi durum kötüdür bu da evliliğe yansıyorsa evliliğimi toparlamak İçin elimden geleni yapardım. İyi günde kötü Günde edilen bir söz var. O sözün hakkını verebilmek gerek.

Biraz beklentilerle alakali.erkeklerin çok fazla degistiklerine inanan bir insan değilim.evet maddiyat insanı yıpratıyor ama karakter diye de bir şey var .anlaşamadığımız şeyler karakterle alakalıysa değişmez.isterse on yıl geçsin.

sürekli kavgalarınız devam ediyorsa hala bu sizi cookkk yorar kalıcı çözümler bulun daha çok yipranmadan

Bizde ilk zamanlar çok kavga ediyoduk hele ilk sene aşırı kiskaniyodu oda bi agrima gidiyodu ki bana guvenmiyo mu diye. yanımdan erkek geçerken şu yanima geç bu taraftan geçerse şu tarafa gec bikiyodum artık seninle carsiya çıkmaktan nefret ediyorum diyodum. sonra baktım ki bende alismisim artık oda biraz daha rahatladı aşırı kısıtlama yapmadı ilk 6 ay yalnız dışarı çıkmama müsade etmiyodu. evde daralıp agliyodum bikeresinde hıçkıra hıçkıra ağladım ona sarildim fatih ben çok daraldim artık yapamıyorum diye o kadar ağladım ki. noldu diyo bisi yok diyorum ancak. sonrasında oda rahat bıraktı beni o bana alıştı ben ona derken mayısta 3 sene olcak bizimde. 7 aylık da hamileyim. ilk sene bosaniriz korkusuyla çocuk da yapmadim yapmak da istemedim. çünkü esim tutarsız davraniyodu psikolojisi de normal değil sorunları var. bosanirsak cocuk ortada kalir korkusuyla yapmafim ama simdi duzeldik şükür he kavgalar olmuyo mu hala oluyo aama eskisi gibi şiddetli ve bunaltici değil

Evet cimrilik yapıyor. Bekarken yani flört dönememizde hiç cimri biri değildi. Hiç borcumuz bitmedi evlendik evleneli. Sürekli olmayacak fikirleri yüzünden sıkıntı çekiyoruz. Kredi çekip bi yatırım yaptı her ay 1500 tl oraya gidiyor ve kendi öğrencilik döneminden kalan borçları da var. Şöyle başbaşa dışarı çıkıp özel bi anımız olmadı. Mesela bugün dedim ki cnm çok yaş pasta istedi alsana dedim gülerek senin canın çok şey istiyor diyor bana. Yok sağlığa zararmış yok şöyleymiş... Kendi sigara içiyor. Ben sigarayı gündeme getirince bir tek sigaram var ona da laf söyleme diyor hemen... Ben şu an evdeyim çalışmıyorum. Bununda sıkıntısını çok fazla yaşıyorum. 1 yaşında bebeğim var.. Bende bir taraftan kpss çalışıyorum evdeyim diye boş geçirmiyorum.

Evlenmeden önce işi bile yoktu :) Atanır atanmaz evlendik bu kez eskiden kalan borçları çıktı ortaya daha sonra olmayacak işlere girdi bir çok yere kredi borcumuz var hep eşimin fikirleri... Yapma girme dediğim işlere girip borca soktu bizi

Siz de çalışın. Günümüzde iki kişi çalışsa eve minimum 2500 para girer. Bu da sizi fazlasıyla rahat ettirir.
5 bin e yakın gelirimiz var ama borcumuz çok maalesef. 1 yaşında oğlum var şu an çalışamıyorum maalesef. Bende bu dönemi bir taraftan boş geçirmiyorum kpss ye hazırlanıyorum.

Ben bi yerlere çıkalım bi hava alalım diyorum eşim cepten para çıkcak diye ödü kopuyor sürekli ev kuşuyuz. Ders çalışıyorum kpss ye hazırlanıyorum bu yıl onu da bahane ediyor "sen ders çalıyorsun sınav dönemi gezmek yok" diyor. Benle oturup muhabbet etmiyor sürekli tv izler. Sıkılmaya başladım

Benim eşim de beni bi yere önemli bişey yoksa yalnız yollamıyor. İlla onunla gitcem ama biz başka şehirde yaşıyoruz belki o yüzden olabilir memlekette bu kadar karışmıyor ama giyimime çok karışıyor hala... Bekarken giyimime karışmazdın dedim. Kışın tanıştık yazın evlendik diyor bana kışın hep kalın kapalı giyinirdin diyor hemen. Ben dışarda vakit geçirmek yada evde birbirimizle dah çok vakit geçirmek istiyorum ama eşim benle vakit geçirmeyi tv ye tercih ediyor

5 bin e yakın gelirimiz var ama borcumuz çok maalesef. 1 yaşında oğlum var şu an çalışamıyorum maalesef. Bende bu dönemi bir taraftan boş geçirmiyorum kpss ye hazırlanıyorum.
Beş bin çok iyi bir tutar bence. Borç yaptığınız birşeylerden vazgeçme imkanımız yok mu. Mal mülk için ödüyorsanız bakın huzurunuz yok boşanmayı düşünmüşsünüz.

Benim tavsiyem öncelikle mutluluk. Dara düşmeyecek şekilde harcama planı yapın derim.

Eşimin planları maalesef.. 1500 tl her ay bir borca düştük yatırım amaçlı. 750 civarı eşimin öğrencilikten kalma borçları. Market evin giderleri faturalar kira 2000 oluyor. Ayrıca eşim yazın 2 ay 3 bin tl kazanıyor yazdan kalan borçlarımızda oluyor derken zor geçiniyoruz. Bu ara da ödediğimiz borç 7 yıl daha sürecek

Öğrencilik borcu sıkıntıymış baya fazla o olmasa çok dara düşmezdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…