• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Yok daha neler! Öyle bir gelenek yok, nerenin geleneğiymiş bu? Son zamanlarda çok saçma gelenekler türemeye başladı. Millet totosundan gelenek uyduruyor valla he. Bu insanlar neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum.
Dayak yemeye başkaldırmasın kadınlar diye yapılan bir gelenekmiş. Varmış yani gerçekmiş . Şimdi araştırdım.

Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Böyle bir gelenek felan yok bence hadi kızı öpse gelenek olarak kabul edilir güzel bişey ama tokat çok saçma

Bu tokat adetini daha önce demiş mi kuzeninize Dediyse sorun yok kabul etmiş
Demediyse kuzen için en özel gece kara gece gibi olmuştur
Ve bu çok çirkin bir şey

O gece esler el öptürüyormus yüz görūmlük için
Bazi yerlerde yataklarında erkek çocuk yuvarliyorlar neymiş doğacak erkek bebek olsun diye
Biliyorsunuz ç.k çok önemli varsa o yoksa o 👍👍

Tuhaf garip adetler var ne yazık ki

Ha bide damat geline tokat atmadan önce damadın arkadaşları damadın sırtına vuruyor :KK70: :KK70: :KK70: beline kuvvet diye

once damat sonra gelin dayak üstüne dayak 😡

Adetimiz bata

Dayak yemeye başkaldırmasın kadınlar diye yapılan bir gelenekmiş. Varmış yani gerçekmiş . Şimdi araştırdım.
Yine kadınlar zulüm görüyor, yine ve yine. Birine zarar vermek nasıl bir gelenek olabilir ki. Bunları kabul eden kadınlara ne demeli peki. Aklı başında kimsenin kabul edeceği şeyler gibi gelmiyor bana.

Hiçç😂daha neler neler ya. İlk gece birliktelik olunca ailelere yazacakmışız. Yapmadım tabiki ama gelenekler içinde kaldım ben çok dertliyim 😅
Bana bunu diyen olsa “ohoo o iş çoktan oldu sizin haberiniz yok mu” derim herhalde :D

Neyse ki kendi ailemde de karşı tarafın ailesinde de hiç böyle saçmalıklar yok. İki taraf da bizim senelerdir nikahsız birlikte yaşadığımızı, birbirimizin evine girip çıktığımızı bilerek destekliyor.

Bu tokat adetini daha önce demiş mi kuzeninize Dediyse sorun yok kabul etmiş
Demediyse kuzen için en özel gece kara gece gibi olmuştur
Ve bu çok çirkin bir şey

O gece esler el öptürüyormus yüz görūmlük için
Bazi yerlerde yataklarında erkek çocuk yuvarliyorlar neymiş doğacak erkek bebek olsun diye
Biliyorsunuz ç.k çok önemli varsa o yoksa o 👍👍

Tuhaf garip adetler var ne yazık ki

Ha bide damat geline tokat atmadan önce damadın arkadaşları damadın sırtına vuruyor :KK70: :KK70: :KK70: beline kuvvet diye

once damat sonra gelin dayak üstüne dayak 😡

Adetimiz bata
bilmiyorum sormadım önceden söylemiş olsa yapamazdı galiba

Malesef ki damatda iyi eğitimli o yüzden aklım almıyor böyle şeylere inanmasını yapmasını
Eğitimli mi? Eşeklik baki kalmış. Çok saçma yaa!!! Biraz sonra yatakta birliktelik yaşayacağı kadına tokat atıp tüm moralini altüst ediyor, bunu yapan da eğitimli oluyor. Kuzeninize de inanamıyorum, o da eğitimli mi?

Back
X