• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin 5.Yılı Tehlikeli mi?

Merhaba arkadaşlar, canlar öncelikle bugün kadınlar günü tüm kadınların bu gününü kutlarım
Son zamanlarda forumdaki eşle ilgili şikayetleri sorunları okuduğumda bir şey dikkatimi çekti şikayet edilen evlilikler genelde 5.yılında. Ben 2007 de evlendim geçen yıl yani evliliğimin 5.yılında bende benzer sorunlar yaşadım daha doğrusu bazı sorunlar yaşadım ama atlattık çok şükür, demem o ki 5.yıl bir evlilik için tam zor zaman derler oturma zamanıymış öyle diyorlar
sizin bu konu hakkında düşünceleriniz almak istedim belki evliliğinde sorun yaşayanlara bir fikir veririz yada evliliğin hangi zamanları daha çetin geçiyor bunları konuşuruz diye düşündüm...

Evet arkadasım bosanmalar hep evliliklerın ilk 5 yılı ıcınde oluyormus (%40 ı) ve tum bosanma oranları ıcınde cocuksuz evlilikler %45ı olusturuyormus.....tabii bilemıyorum sız cocuklu musunuz da biz de 5.5 yıllık idik yaklasık 3 aydır ayrıyız bosanıyoruz ve bunu da karsı taraf ıstıyor...

Evet arkadasım bosanmalar hep evliliklerın ilk 5 yılı ıcınde oluyormus (%40 ı) ve tum bosanma oranları ıcınde cocuksuz evlilikler %45ı olusturuyormus.....tabii bilemıyorum sız cocuklu musunuz da biz de 5.5 yıllık idik yaklasık 3 aydır ayrıyız bosanıyoruz ve bunu da karsı taraf ıstıyor...

evet arkadaşım senin açtığın konuyuda okumuştum üzüldüm ama hakkını hayırlısı olsun ne diyelim benim çocuğum var evet 4,5 yaşında

bence bunun biri beşi onu yok erkekler beyinsiz ve doyumsuz her an yanlış yapabilirler:23: bir arkadaşta yazmış erkek eşini çantada keklik görürse daha da rahat yanlış yapar daha da saygısızlaşır ama kaybetme korkusu olursa belki biraz daha dikkatli davranabilir

bence bunun biri beşi onu yok erkekler beyinsiz ve doyumsuz her an yanlış yapabilirler:23: bir arkadaşta yazmış erkek eşini çantada keklik görürse daha da rahat yanlış yapar daha da saygısızlaşır ama kaybetme korkusu olursa belki biraz daha dikkatli davranabilir

Evt o da dogru, evlılık 1 kumar aslında hıc kımseyı aynı evde yasamadan tam olarak anlayamıyorsun...ve eger yanlıs ınsana dusersen resmen anandan emdıgın sut burnundan geliyor...1 de insan ilişkılerınde mlsf hep tatlı sert olup esın de olsa kımseye cok fazla sey anlatıp açık vermemek gerekıyor gun geliyor aleyhınde koz olarak sana karşı kullanabılıyor...

Ayrıca da yaklaşık her 3 kadına 1 erkegın duştugu şu dunyada eee erkek mılletı de oz. bu ulkede cok sımartılmıs oldugundan 2 gunde senı begenmez hale gelebılıyor...

Son düzenleme:
evet arkadaşım senin açtığın konuyuda okumuştum üzüldüm ama hakkını hayırlısı olsun ne diyelim benim çocuğum var evet 4,5 yaşında

Allah bagıslasın arkadasım...En azından olabılecek en kotu durumda ona sarılırsın ve yalnız degılsın bu hayatta...bız de guya adam evlenmeden once ve ılk zamanlarda cocuk ıstemezsen boşanmayız dedıgı halde 1 gunde kapının onune koyuverı masallah.. ee tabı bu kdr ataerkıl erkek egemen ulkede hele hele erkegın ıyı 1 gelırı&egıtımı ve de elıne yuzune bakılır gorunumu de varsa bana kadın mı yok ne cekeıccem bunu ıcabında her ay takarım koluma 1ını deyıverıyor işte...

Onu bunu bılemem de şu var; çocuksuz evlılık hakıkaten yurumuyormuş...ben zamanında yaşım ılerledı bakmak cok zor olur dıye çekınmıştım şımdı işte cok daha zor 1 durumla karsı karsıya kaldım...bu hayatta hıc 1 seyden kacılmıyor...ıcınde bulundugun sosyal statu&rol neyı gerektırıyorsa o yuku sırtlayıp elın tasın altına tam koyman gerekıyor bunu yapmazsan boyle sorunlu kısıler ve durumlarla baş başa bulverıyorsun kendını...1 kere cocuk olmayınca hep taraflar 11ını el&yabancı gıbı goruyor...hatta bu tarz sorumsuz erkekler (onun 1 korkusu yokta sdchıc 1 konuda fazla sorumluluk almak ıstemeyen , rahatına duşkun 1ıydı...) tarafların taa en basından ufak 1 zorda cakıp gıtme opsıyonunu ellerınde bulundurdugu, 1 takım cıkarlar&şartlar uz. kurulu , 1 aynı evı paylaşma hali&sözleşmesi olarak algılıyorlar sdc...ztn hıc 1 zmn aıle olunamıyor, ortada duygusallık manevıyat kutsallık yuva adına hıc 1 sey olmuyor...tamamen ruhsuz ıcı boş 1 seyın ıcınde buluverıyorsunuz kendınızı...ve karsınızdakı erkek de sızı hıc de oyle vazgecılemeyecek 1ı, eşi fln gıbı gormeyıp uzulerek ıtıraf edıyorum sızı 1 nevı kapama, metres, dost gıbı goruyorlar..tabıı erkek mılletının fıtratında ekserıyatta 1 seylerın kolayına kacma old. için (ilişkıye cogu kez kadın kdr emek vermedıklerı de aşıkar) boyle 1 durum da cok guzel işlerıne gelıyor, hatta uzerlerınden yük kalkmış gıbı hıssedıyorlar....bılemıyorum yıne de ara da tabıkı istısnalar cıkabılır ben artık bastan bu sekılde sakat kurulan evlılıklerın iç yuzunu&taraflarını boyle analız edıyorum...haa 1 de meydan hep boş old. için o boşluk genelde suıstımal edılerek 1 sekılde dolduruluyor...mesela bızım ulkemızde erkegın aıle tarafı sık sık gelıp kalıyor..ılerleyen yıllarda örnegın maddı durumu yneyseetersız kuzenıydı, yegenıydı, bacısıydı emmısıydı yok okumak ıcın yok agırlanmak ıcın cok sık gelıp kalıyorlar....vs.vs. benım gozlemledım bu ve bunun gıbı akla hayale gelmeyecek yıgınla parametre devreye gırıyor, sızın sıstemınıze dahıl olmaya calısıyor, dış dunyadan gelen mudahaleler daha çok ve tesirli oluyor...veee hoooop 1 bakıyorsunuz sızın o kagıttan evcılık kalenız, tum sıper&mevzılerınız yerle 1 olmuş, her sey kontrolden çıkmış falan fılan....haa 1 de cocugu olamayan aıleler var onların durumu 1az daha farklı olabılır....çünkü orada daha zora gelen dırayetlı sorumluluk alabılen hosgorulu sabırlı karakterler var ortada...yani; cocuk olmamasının veya ıstenmemesının altında yatan faktorler ve bu durumdakı kısılerın kısılık yapısı da cok onemlı...çok nadıren aradakı ortak noktalar cok ve aıle yapıları da uyumlu olursa devam ededebılıyor .....
ama nacizane duşuncem yıne de ruhsuz&sıkıcı 1 evlılık olmaktan kurtulamaz...
Neyse bu donemdekı sıkıntılarımdan oturu lafı 1az fazla uzattım yıne...kendınıze ıyı bakın saglıcakla kalın derım....

Son düzenleme:
istatistiklere göre 1,3,7 ve 15. yıllar en tehlikeli yıllar.

ama bizde halk arasında hep ilk yıl ve 5. yılı vurgularlar evliliğin oturmasıyla ilgili.

yıllarla ilgili genelleme yapılmasının bir nedeni var.

çünkü o yılların hep evlilikle ilgili önemli özellikleri var.

öyle biride bşr beşide bir nasıl başlarsa öyle gider diye büyük konuşmamak gerek.

hayat bir sınav.

1,3,7,15

1, evlilik daha yeni başlıyor. Farklı karakterlerin uyumu zor. Senin ailen benim ailem tartışmaları.

3 genelde ilk çocuğa, 7 de genelde ikinci çocuğa denk geldiği için kritik.

demek ki burda " ay kızlar çocuk yapsam kocişi eve bağlar mıyım ?" sorusunun cevabı verilmiş oluyor.

eee peki 15 de neyin nesi?

illa tam yılı yılına denk gelecek diye birşey yok, ama bu zaman dilimi de genellikle evlilikteki refah dönemine,

erkeklererin orta yaş sendromuna ve kadınların ya şimdi vazgeçerim yada ömür boyu yalnızlık tercihlerine denk geliyor.

tüm evlilikler sınanıyor yani.

sınandığı zamanlar da değişim zamanları.

Allah herkesin evine huzur versin

Amin canım...; hele hele benım eskı hayırsız gıbı her ortamda (avm, tatıl mekanları) turku yabancısı hep saman altından su yuruterek gızlı gızlı bakınan, hatta kesık atan, evlılık oncesı 35 ıne kdr 1 kac kısıyle cıkmıs sonradanda elı bıraz para gorunce gozu dısarı kaymıs (kendı aılesının erkeklerı de 1az hovarda ruhlu , içkici, inancsız, deger yapısı olmayan, kadını fazla saymayan, gerı plan gören kısılerse) , bu hayatta her turlu aktıvıte, hobi, seyahat vs. vs. bır cok sey içinde ukte kalarak evlenmış, hıc 1 seyı&kımseyı kolay kolay begenmeyen, tatmınsız, her konuya 1 heves saldırayım aman hıc 1 seyın gerısınde kalmayım dıyen, cok zor baglanan
ama kolay sıkılan, öfke kontrolü olamayan, çok titiz&düzen hastası, özgurlugune cok duşkun, fazla zeki ve kurnaz, katır inatlı,bır tıurlu ikna olamayan karakterdeyse o adamdan da o evlılıkten de fazla hayır gelmıyor, mumkun olan en kısa vadede en hasarsız şekılde sızden kurtulmanın, prangalarından kurtulmanın yollarını arıyor...boylesıyle en cok evet en cok 5 yılda bıtıyor kanımca...bu konuda yazılmıs 1 ıstatıstıkten komustum vaktı zamanında, ama ne yazıkkı evlendıkten sonra...

Bence evlılıgın surup surmeyecegı daha cok erkegın ve aılesının kısılıgı&ılıskı ıcındekı tavrı&mudahalesıyle alakalı...çunku tum kadın erkek ılıskılerındekı o hassas kırılma noktasını erkek ve fer'ileri teşkil edıyor anladıgım kadarıyla...en nıhayetınde 1 zıncır en zayıf halkası kdr gucludur sozu burada da gecerlı....zayıf halka; erkek....dolayısıyla evlılık tahtırevallısınde sız ne kdr alttan alırsanız alın, dengeleyıcı olmaya çalısırsanız calısın, sabırlı, fedekar, paylaşimcı olun; zor ve durup durup o ılıskıye sorun pompalayan adamla ve onun peşisıra gelen kuyruklarıyla olmuyor, olamıyor ne yazık ki...

Haa bır de tum bunlardan ayrık olmak üz.; erkekler 50 li yaşlarda cogu andropozdan oturu (arasıra daha genc yasta gırenlere de rastlanabılıyormuş...) ' yaslanıyorum cınsel gucum dusuyor aman genclık elden gıtmeden 1 kac kuşun daha avlayıp tadına bakayım ki skorlarım artsın ' diyerek yeni arayışlara yönelıp; hadı bakalım buyur buradan yak; önce karılarını aldatıp sonra da evı terk edıp gıdebılıyorlarmış..o yuzden 15-16. yılların da krıtık oldugunu ben de duymustum...

Son düzenleme:
bence kişiye göre, yaşanmışlıklara göre değişir bu durum,
ama TV'de uzmanın birisinden şöyle birşey duymuştum,
evliliklerde 5 yılda bir değişiklik yapmak lazımmış,
mesela güzel bir tatil( sadece eşler)
veya saç rengin hep aynıysa saç rengini ve modelini değiştirmek,
giyim tarzını değiştirmek....
hayatta yapmam dediğiniz tabularınızı yıkmak,
eşiniz sizi farklı ve keşfedilmeye değer görürmüş,
sıradanlıktan çıkarmışsınız....

Bn.ruj sızın dedıklerınıze de katılıyorum; monotonlugu kırmakda fayda var tabıı....bılemıyorum benım krıtıklerımı de okudunuz mu ama öyle yuksek egolu, kımseye fazla mudaanası&eyvallahı olm.enmeyen, katı, esnemeyen, sıze kendı deger ve ısteklerını empoze etmeye çalısıp szınkılerı begenmeyen insanlarla ılıskıler her ne yaparsanız yapın yurumuyor, yurumuyor......bu hayatta hıc 1 sey hep tek tarafın vermesıyle&fedakarlıgıyla olmaz...her sey karsılıklı emek ve kalıcı&asli çözümler ister....

Son düzenleme:
naçizane fikrim şu: bi erkek sevgili olsun nişanlı olsun evli olsun (evlilik son nokta zaten) bi kadını çantada keklik görüyosa orda sorun başlıyo, önceleri fiziksel özelliklerini eleştirmeye başlıyo karanlıkta görüp evlenmiş gibi, sonra temizliği yemeği anneliği vs sorgulanır oluyo, zamanla bilgisayarda daha çok vakit geçirmeye başlıyo, kafaları benzer çalışıyo genelde, senaryo pek değişmiyo yani, bu imajı çizmemek lazım, sevgili kızlara tavsiyem beni annenlerle ne zaman tanıştırcaksııın, ne zaman yüzük takcaaaaaz, ne zaman evlenceeez tarzı şeylerin ne konusunu açın ne talep edin, erkek savaşsın kız kısmı nazlı olur, ne kadar çabalarsa o kadar kıymetli olursunuz, evlendim dişi kuş oldum bu evlilik mutlaka sürmeli çocuğum için katlanırım imajı bi kere verilirse erkek nasıl olsa gidemez der aldatırda döverde söverde, kadın sınırını net olarak çizmeli, bu sınır sevgiliykende evliykende değişmemeli, taviz verilmicek şeyler olmalı, erkek net olarak şunu diyebilmeli: bu kadına el kaldırırsam gider, aldatırsam gider, çocuk elini kolunu bağlamaz, bence işin özü bu
yoksa evliliğin şu yılı bu yılı önemli değil, eşimi çok seviyorum gözümü onunla açtım, ona olan duygularım çok saf çok temiz çok özel,şevkat doluyum şehvet doluyum aşk doluyum ona karşı,ama yanlışı olursa ya da yanlışım olursa boşanırız yani bu kadar, entrika aramam arabeske bağlamam,aşkımdan ölmeyeceğimi biliyorum,ama aynaya bakamaz hale gelirsem işte o olmaz

Abla keske senin gibi olabilsem..de dediklerini harfiyen yapabilsem.

Back