• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin 5.Yılı Tehlikeli mi?

bbilim

Nat.geo
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
7.047
18
158
Diğer
Merhaba arkadaşlar, canlar öncelikle bugün kadınlar günü tüm kadınların bu gününü kutlarım
Son zamanlarda forumdaki eşle ilgili şikayetleri sorunları okuduğumda bir şey dikkatimi çekti şikayet edilen evlilikler genelde 5.yılında. Ben 2007 de evlendim geçen yıl yani evliliğimin 5.yılında bende benzer sorunlar yaşadım daha doğrusu bazı sorunlar yaşadım ama atlattık çok şükür, demem o ki 5.yıl bir evlilik için tam zor zaman derler oturma zamanıymış öyle diyorlar
sizin bu konu hakkında düşünceleriniz almak istedim belki evliliğinde sorun yaşayanlara bir fikir veririz yada evliliğin hangi zamanları daha çetin geçiyor bunları konuşuruz diye düşündüm...

Son düzenleme:
nerdeyse 8 aylık evliyim daha 1 yıl bile olmadı evlilikte ama sevgililik dönemimiz 9 sene polis okulu nedeniyle ayrı kaldık askerlik nedeniyle ayrı kaldık üzerimize iddiaya giren çok oldu ayrılırlar artık diye, aşkın ömrü 3 yıl dediler,dedilerde dediler vız gelir tırıs gider, ha sıkıntı olursada olur napalım,olduğu kadar olmadığı kader demişler, içini ferah tut sen

nerdeyse 8 aylık evliyim daha 1 yıl bile olmadı evlilikte ama sevgililik dönemimiz 9 sene polis okulu nedeniyle ayrı kaldık askerlik nedeniyle ayrı kaldık üzerimize iddiaya giren çok oldu ayrılırlar artık diye, aşkın ömrü 3 yıl dediler,dedilerde dediler vız gelir tırıs gider, ha sıkıntı olursada olur napalım,olduğu kadar olmadığı kader demişler, içini ferah tut sen

çok bilinçli görüyorum seni hiç kafana böyle şeyleri takma.

Babama gore ilk 6 yil tehlikeli zamanmis
Ben evlenirken aynen bunu demisti bana :)

Bana gore biri de ayni, besi de .
Cunku bir evlilik nasil baslarsa oyle gider...

Son düzenleme:
erkekler de bu kadar kafasına taksa bu işleri evliliklerde sorun kalmaz, evliliğin yürümesi, çocukların aile ortamında büyümesi vs hep bize dert :kkk:

Ee hani evliliğin ilk zamanları asıl tehlikeli olan zamandı rayına oturma süreci sancılı bir süreçti ne bu böyle ilk zamanlar tehlikeli ,5. yıl tehlikeli, 10 yıl felaket 20. yıl dönüm noktası o zaman kimse evlenmesin. Neden 5 yani 4 ya da 6 değil aradaki 1 yıl neyi değiştiriyor?

Son düzenleme:
Ee hani evliliğin ilk zamanları asıl tehlikeli olan zamandı rayına oturma süreci sancılı bir süreçti ne bu böyle ilk zamanlar tehlikeli ,5. yıl tehlikeli, 10 yıl felaket 20. yıl dönüm noktası o zaman kimse evlenmesin. Neden 5 yani 4 ya da 6 değil aradaki 1 yıl neyi değiştiriyor?

açıkcası bunu bende bilemiyorum
bende konu hakkındaki düşünceleri bu yüzden almak istedim, bana derlerdi ama düşünememiştim hiç ama 5.yıla geldiğimizde bariz sıkıntım oldu eşimde, sonra bir arkadaşımda 5.yılı boşanma noktasına geldi ama şimdi iyiler çok şükür, birde forumda ki sıkıntıları genelde 5.yıldaki evliliklerde görünce acaba dedim bende

naçizane fikrim şu: bi erkek sevgili olsun nişanlı olsun evli olsun (evlilik son nokta zaten) bi kadını çantada keklik görüyosa orda sorun başlıyo, önceleri fiziksel özelliklerini eleştirmeye başlıyo karanlıkta görüp evlenmiş gibi, sonra temizliği yemeği anneliği vs sorgulanır oluyo, zamanla bilgisayarda daha çok vakit geçirmeye başlıyo, kafaları benzer çalışıyo genelde, senaryo pek değişmiyo yani, bu imajı çizmemek lazım, sevgili kızlara tavsiyem beni annenlerle ne zaman tanıştırcaksııın, ne zaman yüzük takcaaaaaz, ne zaman evlenceeez tarzı şeylerin ne konusunu açın ne talep edin, erkek savaşsın kız kısmı nazlı olur, ne kadar çabalarsa o kadar kıymetli olursunuz, evlendim dişi kuş oldum bu evlilik mutlaka sürmeli çocuğum için katlanırım imajı bi kere verilirse erkek nasıl olsa gidemez der aldatırda döverde söverde, kadın sınırını net olarak çizmeli, bu sınır sevgiliykende evliykende değişmemeli, taviz verilmicek şeyler olmalı, erkek net olarak şunu diyebilmeli: bu kadına el kaldırırsam gider, aldatırsam gider, çocuk elini kolunu bağlamaz, bence işin özü bu
yoksa evliliğin şu yılı bu yılı önemli değil, eşimi çok seviyorum gözümü onunla açtım, ona olan duygularım çok saf çok temiz çok özel,şevkat doluyum şehvet doluyum aşk doluyum ona karşı,ama yanlışı olursa ya da yanlışım olursa boşanırız yani bu kadar, entrika aramam arabeske bağlamam,aşkımdan ölmeyeceğimi biliyorum,ama aynaya bakamaz hale gelirsem işte o olmaz

Bence bu biraz da insanın tahammül sınırlarıyla alakalı...İstisnalar ve örnek evlilikleri dışarıda tutarsak eğer, Şuna bi süphe yok ki sevgililikteli heyecan, kıpırtı, kıvılcım, utanma, kendine bakma,beğenilmeye çalışma, onun gönlüne girme ve bu tür şeyler evliliklerde azalıyor, bazılarında hiç kalmıyor... Ama insan bünyesi de aşk istiyor, yeni kıpırtılar, iltifatlar, belki pohpohlanmak istiyor, beğenilmek, birilerinin aklında olmak, düşünülmek istiyor.. Evlilikte insanların değişmesiyle, bu tür duygular yerini sabır, tahammül ve soru işaretlerine bırakıyor... Kimisi içn bu süre 1 yıl kimisi içn 10 yıl... "Ben bu hayatı istemiyorum" diye kendini ikna etmek ve hayata geçirme cesaretini göstermek 5 yılı bulabildiği içindir belki bu süre...

naçizane fikrim şu: bi erkek sevgili olsun nişanlı olsun evli olsun (evlilik son nokta zaten) bi kadını çantada keklik görüyosa orda sorun başlıyo, önceleri fiziksel özelliklerini eleştirmeye başlıyo karanlıkta görüp evlenmiş gibi, sonra temizliği yemeği anneliği vs sorgulanır oluyo, zamanla bilgisayarda daha çok vakit geçirmeye başlıyo, kafaları benzer çalışıyo genelde, senaryo pek değişmiyo yani, bu imajı çizmemek lazım, sevgili kızlara tavsiyem beni annenlerle ne zaman tanıştırcaksııın, ne zaman yüzük takcaaaaaz, ne zaman evlenceeez tarzı şeylerin ne konusunu açın ne talep edin, erkek savaşsın kız kısmı nazlı olur, ne kadar çabalarsa o kadar kıymetli olursunuz, evlendim dişi kuş oldum bu evlilik mutlaka sürmeli çocuğum için katlanırım imajı bi kere verilirse erkek nasıl olsa gidemez der aldatırda döverde söverde, kadın sınırını net olarak çizmeli, bu sınır sevgiliykende evliykende değişmemeli, taviz verilmicek şeyler olmalı, erkek net olarak şunu diyebilmeli: bu kadına el kaldırırsam gider, aldatırsam gider, çocuk elini kolunu bağlamaz, bence işin özü bu
yoksa evliliğin şu yılı bu yılı önemli değil, eşimi çok seviyorum gözümü onunla açtım, ona olan duygularım çok saf çok temiz çok özel,şevkat doluyum şehvet doluyum aşk doluyum ona karşı,ama yanlışı olursa ya da yanlışım olursa boşanırız yani bu kadar, entrika aramam arabeske bağlamam,aşkımdan ölmeyeceğimi biliyorum,ama aynaya bakamaz hale gelirsem işte o olmaz

cok guzel anlatmiissiniz tebrik ederim.
cevremde ve de evliligimde de bu dusunceler beni hic ama hic yaniltmadi.

Bilimsel olarak evliliğin tehlikeli olduğu dönemler ilk beş yıl önemli ama 3. yıl 7.yıl ve 15.yıl bu dönemlerde boşanma çok oluyormuş, bizde 5. yılda çok sorun yaşadık ama bebeğimizinde etkisi olabilir 4.yılımızda olmuştu, üç ablam var üçüde 5. yılda ciddi sıkıntılar yaşamışlardı.

böyle şartlamayın kendinizi bence...

kendinizi inandırırsınız ve durduk yere huzurunuzu bozarsınız...

bana da 3. yıl sıkıntılıdır denmişti ilk evlendiğimde, şuan 15 yıllık evliyim...

boş laflar bunlar, takılmayın böyle şeylere...

Bilimsel olarak evliliğin tehlikeli olduğu dönemler ilk beş yıl önemli ama 3. yıl 7.yıl ve 15.yıl bu dönemlerde boşanma çok oluyormuş, bizde 5. yılda çok sorun yaşadık ama bebeğimizinde etkisi olabilir 4.yılımızda olmuştu, üç ablam var üçüde 5. yılda ciddi sıkıntılar yaşamışlardı.

mutluluğunuza sevindim allah daim etsin
5.yıl evliliğin oturma zamanı diyorlar, bazı şeyleri kabullenme zamanı aslında artık bu adam bu işte değişmez değiştirmeye çabalama diyorsun kendi kendine sanırım.

böyle şartlamayın kendinizi bence...

kendinizi inandırırsınız ve durduk yere huzurunuzu bozarsınız...

bana da 3. yıl sıkıntılıdır denmişti ilk evlendiğimde, şuan 15 yıllık evliyim...

boş laflar bunlar, takılmayın böyle şeylere...

Asla şartlandırma yok
aslında bu başlığı açma nedenim baştada belirttim zaten, evliliği çatırdayan veya çatırdadığını düşünen bayanlar için bak bizde bunu yaşadık ama atlattık 5.yılda veya kaçındı yıldaysa işte olur böyle şeyler diyebilmekti

Çok güzel anlatmışsınız. İşte bütün bayanlarımız bu kadar güçlü olsa, net ve dik olsa..............

Ama maalesef dünyanın sadece eşleri etrafında döndüğü sanan bayanlar var, öyle değil işte, sen öyle düşünürsen bunuda ona hissettirirsen vay haline.

Ben bu konuda kendimle gurur duyuyorum valla, eşimde defalarca dile getirmiştir çok güçlü olduğumu, senden korkulur der ara ara. Bilirki ben onsuz 24 ay geçirdim hem evimin erkeği oldum, hem kızımın babası.

evliliğin ilk 3 yılı, 5. yılı ve çocuklar büyüyüp evden uzaklaştıktan sonraki dönem en tehlikeli dönemlermiş diye ben de duymuştum.
ama bilimsel bir veri mi bilmiyorum, benimki kadın muhabbeti :)
nitekim kendi evliliğimden yola çıkarak ilk iki maddeyi doğrulayablirim :)
ilk 2 yıla kadar kavga gürültüyle geçti. güzel yanları da oldu elbette ama sıkı kavgalarımızı da hatırlıyorum :) kaç kez boşanalım dedik birbirimize..
sanırım evliliğin bize, bizim evliliğe alışma sürecimizdi..
şimdi 5. yılımızdayız. bir kızımız var.
bu yıl içinde öncekilerden çok farklı olarak boşanmayı net olarak istediğim bir dönemden geçtim. eşim bir tartışmada söylediği laflarla beni çok kırmıştı ve kafamda bitirmiştim gerçekten.
halbuki öyle çok şeyi boşvermiş ve yutmuştum ki ama onu yutamamıştım..
sonra boşanmak istediğimi söylediğimde konuştuk ve hatasının farkına varmış zaten çoktan, affettim.
çok şükür şimdilerde iyiyiz..
sanırım bizim 5. yılımız kapandı 6'ya geçtik :1: level atladık :1:
dur bakalım çocuklar yuvadan uçunca ya nasip deyip didişmeye başlayacağız herhalde :27:
galiba o zamana kadar çocuktu, onlara gelecek hazırlamaktı, geçim derdiydi diye görmezden gelinen şeyler.
insan rahata kavuşunca gözüne batıyor da o yüzden sorunlar o dönemde çıkıyor :)

istatistiklere göre 1,3,7 ve 15. yıllar en tehlikeli yıllar.

ama bizde halk arasında hep ilk yıl ve 5. yılı vurgularlar evliliğin oturmasıyla ilgili.

yıllarla ilgili genelleme yapılmasının bir nedeni var.

çünkü o yılların hep evlilikle ilgili önemli özellikleri var.

öyle biride bşr beşide bir nasıl başlarsa öyle gider diye büyük konuşmamak gerek.

hayat bir sınav.

1,3,7,15

1, evlilik daha yeni başlıyor. Farklı karakterlerin uyumu zor. Senin ailen benim ailem tartışmaları.

3 genelde ilk çocuğa, 7 de genelde ikinci çocuğa denk geldiği için kritik.

demek ki burda " ay kızlar çocuk yapsam kocişi eve bağlar mıyım ?" sorusunun cevabı verilmiş oluyor.

eee peki 15 de neyin nesi?

illa tam yılı yılına denk gelecek diye birşey yok, ama bu zaman dilimi de genellikle evlilikteki refah dönemine,

erkeklererin orta yaş sendromuna ve kadınların ya şimdi vazgeçerim yada ömür boyu yalnızlık tercihlerine denk geliyor.

tüm evlilikler sınanıyor yani.

sınandığı zamanlar da değişim zamanları.

Allah herkesin evine huzur versin

evliliğin ilk 3 yılı, 5. yılı ve çocuklar büyüyüp evden uzaklaştıktan sonraki dönem en tehlikeli dönemlermiş diye ben de duymuştum.
ama bilimsel bir veri mi bilmiyorum, benimki kadın muhabbeti :)
nitekim kendi evliliğimden yola çıkarak ilk iki maddeyi doğrulayablirim :)
ilk 2 yıla kadar kavga gürültüyle geçti. güzel yanları da oldu elbette ama sıkı kavgalarımızı da hatırlıyorum :) kaç kez boşanalım dedik birbirimize..
sanırım evliliğin bize, bizim evliliğe alışma sürecimizdi..
şimdi 5. yılımızdayız. bir kızımız var.
bu yıl içinde öncekilerden çok farklı olarak boşanmayı net olarak istediğim bir dönemden geçtim. eşim bir tartışmada söylediği laflarla beni çok kırmıştı ve kafamda bitirmiştim gerçekten.
halbuki öyle çok şeyi boşvermiş ve yutmuştum ki ama onu yutamamıştım..
sonra boşanmak istediğimi söylediğimde konuştuk ve hatasının farkına varmış zaten çoktan, affettim.
çok şükür şimdilerde iyiyiz..
sanırım bizim 5. yılımız kapandı 6'ya geçtik :1: level atladık :1:
dur bakalım çocuklar yuvadan uçunca ya nasip deyip didişmeye başlayacağız herhalde :27:
galiba o zamana kadar çocuktu, onlara gelecek hazırlamaktı, geçim derdiydi diye görmezden gelinen şeyler.
insan rahata kavuşunca gözüne batıyor da o yüzden sorunlar o dönemde çıkıyor :)

Yaşanmış örnek
istatistiklere göre 1,3,7 ve 15. yıllar en tehlikeli yıllar.

ama bizde halk arasında hep ilk yıl ve 5. yılı vurgularlar evliliğin oturmasıyla ilgili.

yıllarla ilgili genelleme yapılmasının bir nedeni var.

çünkü o yılların hep evlilikle ilgili önemli özellikleri var.

öyle biride bşr beşide bir nasıl başlarsa öyle gider diye büyük konuşmamak gerek.

hayat bir sınav.

1,3,7,15

1, evlilik daha yeni başlıyor. Farklı karakterlerin uyumu zor. Senin ailen benim ailem tartışmaları.

3 genelde ilk çocuğa, 7 de genelde ikinci çocuğa denk geldiği için kritik.

demek ki burda " ay kızlar çocuk yapsam kocişi eve bağlar mıyım ?" sorusunun cevabı verilmiş oluyor.

eee peki 15 de neyin nesi?

illa tam yılı yılına denk gelecek diye birşey yok, ama bu zaman dilimi de genellikle evlilikteki refah dönemine,

erkeklererin orta yaş sendromuna ve kadınların ya şimdi vazgeçerim yada ömür boyu yalnızlık tercihlerine denk geliyor.

tüm evlilikler sınanıyor yani.

sınandığı zamanlar da değişim zamanları.

Allah herkesin evine huzur versin
Doğru tespit mesela benim eşim askere gitmeseydi üçüncü yılımızda bizimde olurdu bebek kesin:) o zamanda sorunlar iyice tavan yapıyor

evliliğin kritik dönemlerini belli senelere indirgemek bence mantıksız.
bu çiftlere göre değişir.
kiminin ilk yılları kiminin son yılları zorludur.
ilk zamanlar kayınvalidesiyle oturuyordur,borçları vardır kötü geçer,
son zamanlar çocukların sorunlarına dalarlar kötü geçer...
yani belli olmaz.
tek inandığım,nasıl başlarsa öyle gideceğidir.
en baştan sevgiyle saygıyı yoğurup onu muhafaza ediyorsanız,
kritik zamanları dahi teğet geçersiniz.
9 aylık evli olarak yaşadığım ve çevremde de gördüğüm bu.

sen ne kadar akıllı bi kızsın ya
tutuyorum seni:46::46::46::46:

Back