Evliligimi hic boyle hayal etmemistim

altından daha önemli sorunlarınız var yaniiiii ne altını :KK35:

ayrıca tam olarak kaç yıllık evlisiniz ? bir konuda 4 yıllık yazıyor bir konuda 2 yıllık :skandal:

Gunaydin kizlar ben 2 bucuk senedir evliyim ve bu ikibucuk sene inanin bana zehir oldu daha evliligimin ilk zamanlarinda kayinvalidemin nisan kiyafetime o sana yakismamis sakin onu giyme demesiyle basladi ve aramizda ifak capli bi gerilme yasandi ayni seyi kinamdada yapti kina gunu hicbi masrafa dokunmadilar kufore bile gelmediler benimle onu gectim dugun gunumde takilan herseyimi aldilar ve evlenirken bana toplasaniz 3 tane bilezik almislar baska hicbisey yok bi yuzugum bile yok takmak icin he durumlarimi yok hayir kayinvalidemin külce külce altinlari pirlantalari var 48 yasina gelmis kadin ama hala pirlanta tek tas bestas kolyelerle gezer sulalenin butun gelinlerine ayni sekilde yapilmis artik bi ortama girdigimde utanmaya basladim herkes takip takistirip geliyo benim parmagimdaki yuzuk bile gumus onuda kendim aldim oysaki annemler esime yuzugunden kol dugmesinden saatine kadar herseyini en iyisinden aldilar bununlada bitmedi bohcada bizim tarafa hicbisey yapilmamis bana bile dogru duzgun bisey alinmamis ama kendi sulalesinden herkese bohca istiyomus annemde bana bile yapmadilar ben neden onlara yapiyim dedi ve kimseye bisey yapmadik esim disinda onu bile kullanirlar hala dilara cok ayip etti diye bunlar sadece benim icime skntı olanlar kayinvalidemle aramizda saygi sevgi kalmadi cunku cok cirkin laflar etti bana evden kovdu kac kere buna ragmen esim icin su an yuzune bakiyorum ama yapilanlari asla unutamiyorum sanirim esimdende sogudum artik cinsel anlamda bile bana dokunsun istemiyorum cunku beni o kadar cok yipratti ki yeri geldi annesine cikmadim diye tokat atti ben sevdigim icin affettim ama asarim keserimleri asla bitmedi en basindan olan ufacik sorunlar ornegin altin konusu bile icime dert olmazken cevremi inceledikce ben degersizmiyim hissi vermeye basladi bana artik mutlu olamiyorum iki saniye mutluysam ucuncude acaba ne olucak yine diye dusunuyorum sizce kizlar yasadiklarimi unutabilirmiyim su saatten sonra yoksa bu evlilik bitmiste surukleniyomu?

Kusura bakmayin sinirlerim bozuk aglayarak yazdim noktasi virgulune dikkat edemedim
Millet altın takıp takışıtırıyor sen (rezil)?!!! oluyorsun
Önce bu mantığı değiştir.Kayınavliden sana birşey almak zorunda değil.Sana yüzük alacak insan eşin.Evlenirken alyansı alamayan adamla neye güvenrek evlendin diye sorarlar.
Baştan beklentilerine cevap vermemişler,onu bunu almamışlar ama neticede sen evlenip kabul etmişsin.Şimdi geçmiş zamanın lafını etmek anlamsız.
Kayınvalidenden daha büyük sorunun var.Sana tokat atan eşin.

Sorunları kafanıza takmanızı anlayabiliyorum ama altın meselesini anlamış değilim. Eşimin ailesi bir sürü altın taktılar gel gör ki ben onları takıp ortalıkta gezemiyorum. Çok zorunda kalırsam düğünde filan bir iki parça takıyorum. Ve şunu farkettim kayınbabamın hoşuna gitmiş altını var ama gösteriş yapmayı sevmiyor diye.
Yani bu konuyu unutun eşinizin ve kayınvalidenizin davranışlarına odaklanın. Bence eşini kendine çevirmek kadının elinde olan bişey. Seviyorum boşanamam diyorsanız bunun yollarını arayın. Kesinlikle senin annen böyle şöyle yapıyor gibi cümleler de kurmayın.

Yanlis yazimlar yapmis olabilirim kusura bakmayin konularimi yazarken o aglamakli halle yaziyorum o yuzden bazi seyleri onemsemiyorum. Sorun su ki benim takildigim nokta zaten altin degil sadece durumu olupta bi geline yapilmasi gereken seylerin yapilmamis olmasi diger gelinlerde varken sadece bende olmamasi ben bu konuyu kisisel algiladim ve bu yuzden bu kadar dusundumde yazdim bi bayan saygilari yok demis evet sanirim saygilari yok bana ne bana ne aileme bence her evlenen kizin hevesidir bunlar cok buyuk sorun olmasada ne esimin ne kayinvalidemin yapicak durumu olmasa ben bunlari konu edicek insan degilim zaten yeri geldiginde onlar anneme bile yapmadiklari bohcayi bizden istedikleri bizimde yapmadigimiz ve bu lafin hala benim onume konulup sanki eksikmisim gibi davraniyo olmalari bile benim gecmise donmeme yetiyo evet en buyuk sıkıntım kocamla ama kayinvalidem yokken cok huzurlu bi yuvam var bunu gormeseydim coktan ayrilmistim kayinvalidem geldigi anda esimin anne damari tutuyo ve oda surekli beni kotuluyo bu durum beni yordu artik

Toplum icine girince herkes takıp takıştırıyor da sen takmıyosan bu senin ayıbın olmaz merak etme. Soran olursa da alsalardı takardm dersin gururu olana dokunur. Hem hala sıra sıra altın takan gelin var mi yahu ? Ben bir kere bile takmadim. Bi yüzüğüm var.

Bence kesinlikle şuan için çocuk yapma.. kv hala karışıyor mu ? Esinle araaniz hep kötü mü ? Anlattıkların hep geçmiş zamanlı olaylar suan ki derdin ne anlamadim. Evlilikten mi soğudun ? Mutsuz musun ?

Gunaydin kizlar ben 2 bucuk senedir evliyim ve bu ikibucuk sene inanin bana zehir oldu daha evliligimin ilk zamanlarinda kayinvalidemin nisan kiyafetime o sana yakismamis sakin onu giyme demesiyle basladi ve aramizda ifak capli bi gerilme yasandi ayni seyi kinamdada yapti kina gunu hicbi masrafa dokunmadilar kufore bile gelmediler benimle onu gectim dugun gunumde takilan herseyimi aldilar ve evlenirken bana toplasaniz 3 tane bilezik almislar baska hicbisey yok bi yuzugum bile yok takmak icin he durumlarimi yok hayir kayinvalidemin külce külce altinlari pirlantalari var 48 yasina gelmis kadin ama hala pirlanta tek tas bestas kolyelerle gezer sulalenin butun gelinlerine ayni sekilde yapilmis artik bi ortama girdigimde utanmaya basladim herkes takip takistirip geliyo benim parmagimdaki yuzuk bile gumus onuda kendim aldim oysaki annemler esime yuzugunden kol dugmesinden saatine kadar herseyini en iyisinden aldilar bununlada bitmedi bohcada bizim tarafa hicbisey yapilmamis bana bile dogru duzgun bisey alinmamis ama kendi sulalesinden herkese bohca istiyomus annemde bana bile yapmadilar ben neden onlara yapiyim dedi ve kimseye bisey yapmadik esim disinda onu bile kullanirlar hala dilara cok ayip etti diye bunlar sadece benim icime skntı olanlar kayinvalidemle aramizda saygi sevgi kalmadi cunku cok cirkin laflar etti bana evden kovdu kac kere buna ragmen esim icin su an yuzune bakiyorum ama yapilanlari asla unutamiyorum sanirim esimdende sogudum artik cinsel anlamda bile bana dokunsun istemiyorum cunku beni o kadar cok yipratti ki yeri geldi annesine cikmadim diye tokat atti ben sevdigim icin affettim ama asarim keserimleri asla bitmedi en basindan olan ufacik sorunlar ornegin altin konusu bile icime dert olmazken cevremi inceledikce ben degersizmiyim hissi vermeye basladi bana artik mutlu olamiyorum iki saniye mutluysam ucuncude acaba ne olucak yine diye dusunuyorum sizce kizlar yasadiklarimi unutabilirmiyim su saatten sonra yoksa bu evlilik bitmiste surukleniyomu?

Kusura bakmayin sinirlerim bozuk aglayarak yazdim noktasi virgulune dikkat edemedim

Öncelikler nişan kına bohça takı bunları bir kenara bırakın. Bunlar değil düşünmeniz gereken şeyler. Eşiniz adam gibi biri olsaydı bunları çoktan unuturdunuz. Ne demek anneme çıkmıyorsun diye tokat atmak. Annesinin size hakaret etmesine evden kovmasına müsade etmek ne demek? Bu sebeplerden boşanmayı bile düşünmelisiniz.

Sorun kv değil, esin. Bi yuzuk nedir ki ya onu bile kendin almissin. Annene gitmedi diye vuran, tehditleri havada ucusturan adamdan soguman bence gayet normal.

ya galiba yanlis anlasilma olmus;
ben söyle anladimki, altin konusu acmasinin sebebi kv dengesizligini anlatma cabasi
yani kendi bohca yapmadi ama bizden fazla fazla bekledi gibi

esin yaninda durmuyorsa, cocuk olmadan bi cözüm bulman lazim
hemde galiba altli üstlü oturuyorsunuz, böyle ömür mü gecer Allah askina

2.5 senelik evlilikte sözden nişandan bahsediyosunuz ya. Ne denir yani? Nişanda kınada görmüşsün bile bile evlenmişsin.

İnsanlara karşı hiçbir tavır gösteremiyosunuz. Onlar altını üstünden alırken elleriniz armut mu topluyo? Bir yüzüğü bir takısı olmaz mi insanın?

Kvnin 48yaşında olmasıyla pırlantanın alakası ne? Yaş mıdır kriter? Takamaz mı yani? Vermeseydin sende takardın!

ya galiba yanlis anlasilma olmus;
ben söyle anladimki, altin konusu acmasinin sebebi kv dengesizligini anlatma cabasi
yani kendi bohca yapmadi ama bizden fazla fazla bekledi gibi

esin yaninda durmuyorsa, cocuk olmadan bi cözüm bulman lazim
hemde galiba altli üstlü oturuyorsunuz, böyle ömür mü gecer Allah askina
Gercekten beni anladiginiz icin tesekkur ederim iki saattir anlatmaya calistigim tamda bu ve bu

2.5 senelik evlilikte sözden nişandan bahsediyosunuz ya. Ne denir yani? Nişanda kınada görmüşsün bile bile evlenmişsin.

İnsanlara karşı hiçbir tavır gösteremiyosunuz. Onlar altını üstünden alırken elleriniz armut mu topluyo? Bir yüzüğü bir takısı olmaz mi insanın?

Kvnin 48yaşında olmasıyla pırlantanın alakası ne? Yaş mıdır kriter? Takamaz mı yani? Vermeseydin sende takardın!
Bazi sorunlari atlattik sanip evlendik zaten o zaman bu kadar gozumde buyutmemistim simdi en bastan konuyu acmamin sebebi hem konuyu basindan anlatabilmek hemde basindan su ana kadar hicbiseyde saygi duyulmamasi meselem altin degil ben bicok sey yasadiktan sonra gormeye basladim yeni yeni diyorumki bak bana o zamanda yapmamislardi ne eksigim vardi demekki o zamanda istemiyodu diye yada kabullenememisti orda bahsettigim sey kayinvalidemin yasi degilde sulalece takiya duskun olmalariydi soyle dusunun bi aileye giriyosunuz hepsi suslu puslu kafalarindaki tokalarina kadar altin takiyolar gelinler kayinvalideler ayni sekilde ve siz onlarin gelini oluyosunuz ama size bi yuzuk dahi alinmiyo benim kotu hissettigim nokta buydu ben olabildigince o toplanmalara gitmiyorum bunun disinda altinim olsun olmasin cok onemli degil benim icin yasadiklarimi anlatirken bunuda anlattim tabikide benim asil takildigim nokta kayinvalidem ve esimin davranislari acaba benmi anlatamiyorum?

Oncelikle sakin olmaya calismalisiniz. Çevrenizde kim varsa iyi ya da kotu yorum aalmamalisiniz. Kendinizi de doldurmamalisiniz. Sakinlesip guzelce esinizle konusmak en doğrusu. Madalyonun obur yüzü nedir bilmiyorsunuz. Adam ne dusunuyor nasil dolduruyorlar bilmiyorsunuz.
Bazen olaylari o kadar icsellestiriyoruz ki disardan bakamiyoruz, genel durumu ele alamiyoruz. Sakin kafayla konusmak sakin kalarak konusarak cozumler bulmak en dogrusu olabilir.
Olaayi esinizin kabul gorecegi sekilde anlatip kirildiginizi ona gosterebilirsiniz. Cok üzülüyorum, degersiz hissediyorum, senin destegine ihtiyacim var, birlikte cozume ulasabiliriz gibi yapici suclamadan uzak cumle girisleri etkili olabilir. "Annen yüzünden" vurgusunu biraz yakinlastiktan sonra yaapin. Zira o kurulmus durumdadir, kafasina girip zmanla acmalisiniz.rahatsiz oldugunuz seyleri anlatmalisiniz.
Hayata bir kere geliyoruz her yasimiz her animiz cok kiymetli, onceliginiz kendiniz olmalisiniz. Mutlu olmak icin yasamalosiniz. Allah kolaylik versin, insallah mutlu olursunuz.unutmayin teksiniz, biriciksiniz, kiymetlisiniz.

Neden size değer vermiyor olabilirler? Kv sizi istemiyor muydu? Başkası ile evlenmesini mi istiyorsu oğluşunun? Ne bileyim diğer gelinlerle farkınız mı var göze batacak kadar eğitim kültür güzellik? Anlamsız bir şekilde baştan başlayan bir saygısızlık değersizlik olmaz illa bir sebebi olmalı yani?

Canım benim bence bu evliliği bitirmek senin ilerki hayatın için daha sağlıklı olacak. sen bu anasının oğluyla yıllarını geçiremezsin akıl sağlığını kaybetmeden... yazık günh sana. ne demek tokat atmak. bence biliyorum zor ama kendi değerini kaybetmemen için kesinlikle boşanmalısın.ve seni ikna etmesine izin vermemelisin.

kv kocani sana karsi doldurmus ola bilir.yakinda oturuyorsaniz bence esini tasinmaya ikna et.ne kadar faydali olur bilmem ama.kv dan uzak durmak gerekli.

Back