• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligimi devam ettirmelimiyim? yoksa benmi cok alinganim

anlattıklarını kötüye yormak istemiyorum, belki aynı evde yaşamadığınız için gerçekten eşi gibi hissedemiyor yakınlık göstermekten tedirgin oluyordur, birlikte yaşamadan karar vermemelisin bencede, umarım sorun sadece budur ve bir araya gelince çok mutlu olursunuz

Anlatabilirsin çünkü korkarım sorununuzun bununla alakası var.
Seni üzmek veya korkutmak istemem ama aranızda 2 saat varmış.
Bu kadar yeni evli iken,sırf birlikte olmak için bile atlayıp gelmesi lazım gibi geliyor bana.
Gidip haftasonunu birlikte geçiriyorsun ama birşey olmuyorsa sorun var denebilir.
Ne kadar küs olsanız bile,ilk zamanlar abuk sabuk küslükler yaşanır ve çoğu yatakta biter.
Beraber olduğunuz zamanlarda bir tuhaflik oluyor mu ? Cinsel bir sorunu olabilir mi ?

bunu bende dusunmeye basladim aslinda :26: yani normalde cok istekli biri heleki ilk baslarda oleydi, ama sonradan cok degisti. ona sorsan libodosu tavan yapmis biri. bilmiyorum ki :44: yani ilk baslarda hep baska sorunlara odaklandim. sanirim bu konuda sorunlarimiz varmis aslinda bir kac once dile getirmistim ama bana benim buyuttugumu soledi ( yani ole bisi yok sen duygusal bakiyorsun, bir kadin bole seylerden sikayet etmez demisti). bende hala onla ettigmiz klasik kavgalara verdigim icin bunu gozardi etmisitim :44:

yaşayın, mutsuz olursanız o zaman üzülürsünüz.. kendinizi mutsuz olmaya şartlandırırsanız, mutsuz olursunuz tabi..

şu an eşiniz, sizi kendisinin karısı gibi değil, cinsellik dahi herşeyi yaşadığı sevgilisi olarak görüyor haklı olarak.. siz de onu öyle.. aynı eve çıktığınızda farklı olacaktır durumlar..

kendimi mutsuz olmaya sartlandirmiyorum tamtersi o kadar kucuk seylerden mutlu oluyorum ki, olmaya calisiyorum diyim. kendi icin yaptigi seyler bile beni mutlu ediyor hicbisi yapmamasindan iyidir diye :) ama sanki ayni evde olunca hicbisi degismicek degisse bile daha kotu olcakmis gibi. simdi bile ozlem, cicim aylari denilen donemleri boyle geciriyoruz, devamli evde olunca heraksam beni gorunce, dahada alisicak herseye bana benim varligima ve daha ilgisiz dahada kendine donuk olacakmis gibi geliyor. simdi en azindan ama ben misafirim bak gidicem beni ozliceksin diye naz yapabilme hakkim oluyor:26:

aranızdaki temel sorun cinsellik bence. eşin belki seni bu konuda mutlu edemediğini düşünüp kompleks yapıyor olabilir. seni çekici bulmuyor olabilir.heyecanı başkalarında arıyor olabilir(ki bunun için çok erken) evlendiğine pişman olmuş olabilir. yani olabilir olabilir olabilir. bunun tek çözümü terapist bence arkadaşım. yatakta bile yakınlaşamıyorsanız ,eşinin; sen neden böyle diye sorduğunda dürüst cevap vereceğini sanmıyorum çünkü.

yaklasik 1 sene once tanistim esimle. hersey cok hizli gelisti aramizda. 5 ay icinde evlenmeye karar verdik ve evlendikte.erken oldugunu dusundum, tereddutlerim oldu ama daha once ciddi iliskilerim oldu karsi taraf evlenmeyi cok istedi ama ben hep uzak durdum ilk kez bir insanla bir hayati hayal ettim ve bunu geceklestirmek icin adimlar attim.
6 ay dir evliyiz ama ayni evde yasamiyoruz. sebebiyse farkli illerde yasiyoruz(2 saat var aramizda). 4 ay kadar sonra ikimizde ankaraya gecicez, orda ev aldik ve onu duzelinliyoruz ayrica :16: simdi peki sorun ne diceksiniz. evligimin guzel gittiginden emin degilim. mutsuzum. seviyorum, sevildigimi dusunuyorum ( zaman zaman tersini de dusunuyorum gerci) mutlu oldugum anlarda oluyor. ama cogunlukla hayal kirikliklari yasiyorum. esimi cok bencil buluyorum, son zamanlarda cok kavga eder olduk ve her kavgada dahada kirici oluyor. her turlu yolu denedim sorunlarimizi konusmayi denedim, kizarak tepki vermeyi, surat asmayi, tatli dille anlatmayi. ama nedense hic bir ise yaramiyor. sunu yapmani istiyorum demeye basladim artik ( ki bence bole olmamali) o saniye yapiyor olay dakikaya bile uzamadan eskiye donuyor. boyle bir evlilik istemdigimide konustuk baslarda ama birsey duzelse baska birsey cikiyor:26: isin icinden cikamiyorum, benmi evliligi anlamadim acaba hala diyorum :25: ama mantigim bole biseyi kaldirmiyor. 1 aydir gorusmuyorz nerdeyse onun isi benim isim o bu derken. bu haftasonu birlikteydik herseyin cok guzel olmasini planlarken vasat bir haftasonu gecirdik. yine tartistik ama bu seferki ilgisizligiydi. yani yanimdayken olan ilgisilzigi. daha oncelerde bole seyler oldu, ama bu kadar ustunde durmamistim baska seyler vardi onlar aklimi kurcalamisti, ayrica daha yeni evliyiz sole bole diyordum ama. 2 aydir birlikte bile olmuyoruz anlamis degilim. biz daha yeni evliyiz :26:ne bana uzak duruyor nede yaklasiyor. dun aksam bana sarilmiyorsun sevmiyorsun artik beni dedim bir iki optu falan sonra baska bisiler soledi allem etti kallem etti uykum yok dedi sunu yapalim bunu yapalim 10 dk sonra icerde tvnin karsiinda uyudu :26: artik bole konularda tartismak istemiyorum cunku devemli surat asam hep ama neden bole oldu diyen bir kadin haline dondum. isin kotusu hep bir bahanesi var her konuda ( ilgili ilgisiz). hep dicek biseyi var ve uzlasamiyoruz. bana hep cok duygusal yaklasiyorsun diyor. eee biz bir ciftiz duygusalliktan baska ne beklenirki. cok karmasik yazdim ifadede edemedim. ama isin ozeti mutsuzum. bir kac yazi okudum. bazilari aldiris etme hapi al falan yazmis :37: ama olmuyor, ben aramizda gecenleri umursamamazlik edemiyorum, surat asiyorum geliyor canim cicim diyor iki opuyor benim eskisi gibi olmami istiyor. ama olamiyorum :26: o zamanda kavga cikiyor. napicami bilemiyorum yoruldum. isin kotusu artik beni sevmedigini dusunmeye basladim ve bu beni cok uzuyor cunku seven insan sevdigini bu kadar dusunmemezlik edemez. bosanmayi bile dusundum, ama hersey bu kadar kolay olmamalida diyorum belki ben ayak uydurumadim evlilige diyorum (gerci evliden cok herseyi yasayan iki sevgili gibiyiz). su siralar cok iyi bir teklif aldim yurt disindan acaba birakip herseyi bastan alsam alip basimi gitsem mi diyorum. karisigim. napicami bilmiyorum. sanirim yardima, fikre, yoruma en onemlisi farkli bir bakis acisina ihtiyacim var.

aldırışetme hapı ne gerçek mi özür dilerim ama çok hoşuma gitti bu ilaçvarsa alırım

ilk yıllarda oturmaz derler evlilikler için siz bide ayrısınız adam belki rahat evinde yaşamak ister cinselliği ortam müsait değildir ona göre bilemeyizki bir araya gelin aynı evde yaşamaya alışın hala olmuyosa her çareye başvurulduktan sonra ayrılık düşünülmeli aldatma sorumsuzluk yalan hiçbişey yokki yuva yıkacak sebep yok bence düzelir inşallah

suan oturdugu yerde kendi evi zaten. ilk kez konu aciyorum yani buraya uzun uzun yazamadim aramizdakilieri, sikici olabilir gereksiz olabilir diye. ama bilemiyorum cok fazla sorguluyorum evlilik nasil bisi. en son bir konu gecti aramizda aramakla ilgili, ben bir gun kirilmistim neden arayip 2 dk nasilsin canim, su bu diyip bana ilgi gostermiyorsun buna ihtiyacim oldugunu solemistim dedim. bana cogu zaman yorgun oluyorum hicbisi konusmak istemiyor canim televizyonun basina gecip ole uzanmak istiyorum dedi. sadece 2 dk demistim halbuki. yani bu sadece biri benim kirildigim anlam veremedigims eyelrden biri. zaten bende kararsizim kimseyle konusamadim ufak tefek seyleri anlatiyorum arkadaslarima ama her ayrintiyi anlatamiyorum neticede esimle o insanlarin yuzune bakiyoruz o yuzden o kadar doluyum ki :( napicam bilemiyorum

daha fazla birbirinize zaman ayırın ve sürekli kartları açık oynarak konuşun herşeyi gerekirse düzeyli tartışarak halletmeyi deneyin.Şuan o bence halen sevgili modunda

Son düzenleme:
aldırışetme hapı ne gerçek mi özür dilerim ama çok hoşuma gitti bu ilaçvarsa alırım

hayir canim gercek hap degil keske ole olsa :( yani ne yasanirsa yasansin kirilmicaksin hersey normalmis gibi davranicaksin uzmiceksin kendini. ole demisler. ama ben yapamiyorum, yani ben onun her beklentisini o telep etmeden bile yerine getirirken (bunu severek yapiyorum cift olmak bole bisi bence) onun beni kirmasi ustelik bunu ona belli bile etmemek. yapmak istemiyorum bile birak yapamamayi.

daha fazla birbirinize zaman ayırın ve sürekli kartları açık oynarak konuşun herşeyi gerekirse düzeyli tartışarak halletmeyi deneyin.

ahh canim ya nerdeee. yani bir keresinde sehir disina cikicakti 10 gun kadar. gelim yanina dedim, bir iki saat gorusuruz,iste kacta cikicagim belli degil o bu su. o kadar yoldan gelicen olmaz falan. ya ben gelirim dedim nolcak ( kilitte sorun cikmisti benim anahtarim iptal olmustu ondan onunla bulusmam lazimdi) neyse bu bole muallakta birakti kacta cikacagim belli degil su bu. hep bole yani bunaltmak istemiyorum gelim gelim diye, ama ben ona hep soluyorum ben ayagina geliyorum herseye varim ama sen hep baska alemlerdesi diye. cunku hep yorgun olmaktan sikayetci, is yoruyomus soleymis boleymis ama cok fazla umursamiyor gibi. sen bole bole yapiyorsun dedigimde de ben alingan. duygusal yaklasan biri oluyorum o hep beni istiyomus bir sikayeti yokmus falanmista filanmis. duzeyli tartismak ise nerdeyse imkansiz ne desem asiri tepki veriyor sinirleniyor. sen abartiyosun sen buyutuyosun hic bisi yok. artik biraktim inan gorusmek istemeyi, o da gorusmek istiyo benle istemiyor degil ama yani ona kaldigi zaman iste bole 1 ayi dahi bulabiliyor. sanki tek calisan o. :26:

ahh canim ya nerdeee. yani bir keresinde sehir disina cikicakti 10 gun kadar. gelim yanina dedim, bir iki saat gorusuruz,iste kacta cikicagim belli degil o bu su. o kadar yoldan gelicen olmaz falan. ya ben gelirim dedim nolcak ( kilitte sorun cikmisti benim anahtarim iptal olmustu ondan onunla bulusmam lazimdi) neyse bu bole muallakta birakti kacta cikacagim belli degil su bu. hep bole yani bunaltmak istemiyorum gelim gelim diye, ama ben ona hep soluyorum ben ayagina geliyorum herseye varim ama sen hep baska alemlerdesi diye. cunku hep yorgun olmaktan sikayetci, is yoruyomus soleymis boleymis ama cok fazla umursamiyor gibi. sen bole bole yapiyorsun dedigimde de ben alingan. duygusal yaklasan biri oluyorum o hep beni istiyomus bir sikayeti yokmus falanmista filanmis. duzeyli tartismak ise nerdeyse imkansiz ne desem asiri tepki veriyor sinirleniyor. sen abartiyosun sen buyutuyosun hic bisi yok. artik biraktim inan gorusmek istemeyi, o da gorusmek istiyo benle istemiyor degil ama yani ona kaldigi zaman iste bole 1 ayi dahi bulabiliyor. sanki tek calisan o. :26:

Ozaman sende bir süre kendini dinle üzerine gitme canım...zamana bırakmayı dene...
sende arkadaşlarınla kafanı dağıt evlilik müessesi belkide ona ağır geliyordur şuan..

evliliğin oturması için biraz zaman gerekebilir ki siz kağıt üstünde evlisinz şu anda aynı eve gecınce düzenli bir yasantınz olunca eminim düzeleceksinz

aranızdaki temel sorun cinsellik bence. eşin belki seni bu konuda mutlu edemediğini düşünüp kompleks yapıyor olabilir. seni çekici bulmuyor olabilir.heyecanı başkalarında arıyor olabilir(ki bunun için çok erken) evlendiğine pişman olmuş olabilir. yani olabilir olabilir olabilir. bunun tek çözümü terapist bence arkadaşım. yatakta bile yakınlaşamıyorsanız ,eşinin; sen neden böyle diye sorduğunda dürüst cevap vereceğini sanmıyorum çünkü.

aslinda sordum ona pismanmisin noluyor diye. hayir diyor alakasi yok diyor. olsa solerim bilirsin diyor. aslinda patavatsiz biri ole seyler solemisligi var ki soleyebilirde, ya da kendine bile iitiraf edemeis olabilir bilemiyorum. beni cekici bulmuyormu acaba diyede dusunmedim degil ama sanirim o is biraz daha derin. ustune gitmem lazim ama bilemiyorum :( nasil yapicam. ya da neler donuyor. evlilik, yeni bir hayat, hersey o kadar yoruyorki cinsel hayatimin degismesine alismayi birak suan o konuda sorun yasiyorsam bunu nasil cozucem bilemiyorum:26: terapisti uzun suredir dusunuyorum ama esim hayatta gelmez. tek basima ustesinden gelebilirmiyim bilmiyorum ama galiba denemedende bilemicem.

yorumlarini okumadan direk konuya cevap veriyorum canim normalde ilk aylarda bazen esler anlasamiyor kavga oluyor siz daha ayni evi bile paylasmiyorsunuz bence hersey uzak kalinmaktan boyle uzak oldugunuz icin birbirinizin huyuna evliligede alisamamissiniz bir araya gelin biraz sabr edin olaylara birde oyle bakin ilk zamanlarda cogu evlilikte oluyor boyle seyler

bence farklı şehirlerde olmanın verdigi bi durum bu cnm aynı evde olsanız belki daha farklı olur.. mesala bizde farklı şehirlerdeydik sevgiliyken telde sürkeli kavga ederdik ama hafta sonları buluştugumuzda çok güzel gecerdii.. ayrıca 2 aydır birlikte olmuyoruz diyorsun ya kimi erkekler sık sık ilişki istemez bu seni sevmediginden deildir cnm üzülme:)

bence bi de aynı evde yasamayı dene bu bir

evliliğin ilk zamanlarında daha çok kavga olur sonra oturur,üzülme bu iki

bence açık açık söyle neredeyse boşanmayı düşündüğünü bu da üç

sonuç ne olursa olsun umarım hayırlısı olur ve çok mutlu olursun bu da dört ;))))))

bence bi de aynı evde yasamayı dene bu bir

evliliğin ilk zamanlarında daha çok kavga olur sonra oturur,üzülme bu iki

bence açık açık söyle neredeyse boşanmayı düşündüğünü bu da üç

sonuç ne olursa olsun umarım hayırlısı olur ve çok mutlu olursun bu da dört ;))))))

tesekkur ederim tum yorum yazanlara. birazda olsa rahatlatti bisileri anlatabilmek. bunu daha once dile getirdim alip karsima konusmustum o da ben mutluyum surmesini istiyorum dedi. suan o kadar gerginiz ki (yani kavga anlarinda ya da ben bisiye bozuldugumu belirttigimde). o yuzden kafamda o karari almadan bosanmayi dusunuyorum diyemem. gecenlerde bu bole yurumuyor ama dedim. eger bole bir seyi bir daha solersen bende bitiririm asla ama aslada donmem dedi delidir inattir yapar. belkide yapamaz bilemiyorum alsinda :27: o yuzden ona soleyemem suan :) bosanmayi dusudum ama hazirmiyim bilmiyorum konusmaya fikir almaya ihtiyacim var cunku kimseye anlatamiyorum. nese ama cok tesekkur ederim umarim herkes cok ama cok mutlu olur.:16: yuzumu gulumsettiniz inanin

evliliğin ilk bi yılı zor geçermiş. beim öle geçmişti.sadece benim öle sanıyorsum ama bi kaç arkadaşım da bana böyle söylemişti. hatta söyleyenlerden biri erkekti. birbirine alışma sürecinden oluyor heralde. aynı söylediğin durumlardan bende şikayet ediyordum. yeni yeni oturmaya başladı. (gerçi bende mutsuzumda neyse) benim eşim sevgiliyken çok ilgiliydi. yani böle annem gibi yememi içmemi üşümemi bile düşünürdü. evlendikten sonra ilgisiz oldu. eski ilgisine aradan bi yıl geçti anca kavuştu. gerçi bende bide kayınvalide var ondan da kaynaklanabilir. ama senn de arada mesafe var. senn ki de bu durumdan kaynaklanıo olabilir. biraz sabret bence. bi yılı devir bi. aynı evde yaşa bi.

Arzuyal'cım;

Şuanda bu duygularla kendini çıkmazda hissetmen çok normal.

Aynı evde bile yaşasaydınız,yine belkide bu duygulara sahip olacaktın.

Çünkü evliliğin ilk 1 yılı çok tehlikeli...

İki tarafında evliliğe alışma süreci farklılık gösterebilir.

Biz şuanda 1,5 yıllık evliyiz...

Cicim ayı nedir bilemedim ben mesela,cicim günleri yaşadım sadece.

1 senemiz kedi-köpek misali didişmekle,tartışmakla ve hatta büyük kavgalarla geçti...

Milyon kere boşanmayı düşündüm hemde çok sevdiğim halde.

1 kere evi terkettim,sonra evime geri döndüm...

Okadar yıprandık ki bu 1 sene içerisinde sana anlatamam.

Cinsellik,sevgi,saygı neredeyse hepsini yitirmiştik.

Evlilik yıldönümümüzde dışarda bir plan yapmıştık,orada eğlenmemiz kutlamamız gerekirken.

Biz karı koca konuşup ağladık saatlerce,zar zor geçirdiğimiz 1 yılın muhasebesini yaptık.

Son olarak birbirimize söz verdik tüm hatalarımızı açık açık konuştuk,

mutsuzluğumuzu o mekanda bıraktık evimize öyle girdik.

O gün bugün,birbirimizi daha iyi anlıyoruz,daha mutluyuz,huzurluyuz.

Ufak tefek sorunlarımız var ama onlarda evliliğimizi bitirme noktasına getirecek türden değiller.

Diyeceğim o ki,

evlilik zor zanaat,alışması çok zor emek isteyen,ugraş isteyen bir durum.

Kolay değil iki taraf içinde,onca yıllık geçmişinden kopup hayatını birleştiriyorsun

en basiti yattığın yatak,girdiğin wc,yıkandığın banyon,su içtiğin bardağın bile değişiyor.

Kolay değil öyle hemen alışmak...

İnsanların değişebilecek özellikleri vardır,birde asla değişmeyecek olan.

Bunların muhasebesini iyi yap,bazı konularda değiştirebileceğini düşünüyorum.

Şuan sizin tek düşmanınız aranızdaki kısada olsa MESAFE.

Ve tek dostunuz ZAMAN gibi görünüyor.

Aklındaki tüm kötü düşünceleri at bir kenara,su akar yolunu bulur nede olsa.

Cinsellik konusundada eşinin problemi olabilir,bunuda birlikte çözebilirsiniz ancak.

Hakkında herseyın hayırlısı olsun,inşallah çok mutlu olursun.

ahh kizlar tesekkur ederim bisileri acik acik anlatabilmek ne kadar guzelmis. bakalim zamana birakalim belkide hersey duzelir umarim yani. ama bu sureyi nasil atlaticam bilemiyorum. cok kiriliyorum bazen ona :26: o zaman gecmiyor zaman iste, halbuki yogunum kafami kurcalicak cok sey var ama. sonra mutsuz oldugumda diyorum benim guzel giden bir hayatim var. iyi bir isim gelecek vaad eden bir kariyerim, arkadas, aile problemimde yok. ee simdi nerden cikti bu adam beni oldugumdan daha mutlu etmesi gerekirken, bana fazladan uzuntu getiriyor :43: iste o zaman ipler kopuyor. ama sanirim sabretmem lazim:43:

Eğer şimdi ayrılırsan ileride diyeceksin ki

acaba sabretseydim aynı evde yaşamaya başlayınca herşey düzelir miydi?

Bu sorular senın içini yiyip bitirecek.

Sabret canım bişey kaybetmezsin,aksine kazanabilirsin.

Aynı evde yaşamaya başladıktan sonra baktın ki hiçbirşey değişmedi

hala duyguların aynı mutsuzsun...İşte ozaman boşanma kararın en doğru karar olur.

Şu tehlikeli dönemi,bir şekilde atlatmaya çalış lütfen.

Back