• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimden çok pişmanım

Ya isterse üçüzlere hamile olsun hiç fark etmez, bu insan müsveddesinden boşanması gerekiyor. Şiddetin affı olmamalı
Şiddetin affı olmuş gibi duruyor. Buraya konu açıyorlar, üzülüyoruz yeri geliyor yardım ediyoruz günlerce merak ediyoruz sonra ikinci çocuklar falan oluyor, boşanılmamış, düzen değişmemiş bir çiçek gibi solup gidiyorlar çok üzülüyorum bazen.

İlk günden değil de 6 ay 2 sene sonra hamile kalınca biz de dayak yiyip yiyip niye hamile kaldınız diye sorabiliriz. Çocuğu da dövüyor değil mi, küçükse de ele gelince dövecek. Siz yetişkinsiniz bacağınızı kırmak o kadar kolay değil ama el kadar yavrunun bacağını çat diye kırıverir. Çocuk da seviyor mu dayakçı canavar babasını? Seviyorum da seviyorum nasıl oluyor? Mesela doğurduğunuz, can verdiğiniz, dünyaya getirdiğiniz evladınızdan daha çok mu seviyorsunuz? Eşinize olan sevginiz için çocuğunuzu feda eder misiniz?

Ya bir de ailem üzülür falan bahanesini bırakın. Kocanız arayıp ses kaydı dinletmiş, farkında olmadan size iyilik yapmış. Bu arada ablam olayına inanmadım. Aynı tarihlerde evleniyorsunuz, aynı tarihlerde çocuğunuz oluyor ve ikiniz de dayak yiyorsunuz.
Tamam arkadaşım hamileyim ben ya aldım kabul ettim neden hamile olduğumu gizliyim yada ne biliyim yalan söyleme geregi duyayım kimse beni tanımıyor sadece içimde yaşadıklarımı buraya kustum biraz olsun rahatladım

Şiddetin affı olmuş gibi duruyor. Buraya konu açıyorlar, üzülüyoruz yeri geliyor yardım ediyoruz günlerce merak ediyoruz sonra ikinci çocuklar falan oluyor, boşanılmamış, düzen değişmemiş bir çiçek gibi solup gidiyorlar çok üzülüyorum bazen.

Ablam var bende öyle yapmayı düşündüm ama aklım eşimde kalıyor onu gerçekten çok seviyorum o üzülmesin diye bu binaya gelmeyi kabul ettim 2 yıldır mutlu olduğum anlar sayılıdır sürekli ailesi yönetmeye çalışıyor evlilik değil de sanki çalışan olarak almışlar beni
Ev temiz değil gibi saçma sapan bahanelerle sizi döven adamı mı seviyorsunuz?
Yapmayın
Bu bağımlılık ya da bosanip yeni hayata başlama korkusu falan olmalı ,bunun için terapi alabilirsiniz
Dilerim güzel kapılara açılan bir hayatınız olur

Yahu milletinde ilk dikkatini çekecek şey dayak değilde ayrı yatmanız olmuş, pes gerçekten

Ev temiz değil gibi saçma sapan bahanelerle sizi döven adamı mı seviyorsunuz?
Yapmayın
Bu bağımlılık ya da bosanip yeni hayata başlama korkusu falan olmalı ,bunun için terapi alabilirsiniz
Dilerim güzel kapılara açılan bir hayatınız olur

Yahu milletinde ilk dikkatini çekecek şey dayak değilde ayrı yatmanız olmuş, pes gerçekten
Herkesin kendine göre fikri var diğer bi millette açtığım eski konudan hamle olduğumu iddia ediyor. Neyse yeni bir hayata başlama korkusu siz diyince aydınlandım terapiye ihtiyacım var

Bende konuya yazdığım ilk mesajda aynı şeyi söyledim. Kız evladım var, okudukça o kadar üzülüyorum ki böyle şeyleri. Konu sahibi de bir evlat yani, dilerim ki sonu diğer konulardan farklı bitsin. Kurtulsun bu adamdan, çocuğuyla huzurlu, şiddetten uzak bir hayat kursun

Bende konuya yazdığım ilk mesajda aynı şeyi söyledim. Kız evladım var, okudukça o kadar üzülüyorum ki böyle şeyleri. Konu sahibi de bir evlat yani, dilerim ki sonu diğer konulardan farklı bitsin. Kurtulsun bu adamdan, çocuğuyla huzurlu, şiddetten uzak bir hayat kursun
Amin teşekkür ederim

Öyle birsey münkün değil emin ol
şimdi birbirimizi kandırmayalım bu hikayenin sonunu sende bende çok iyi biliyoruz. Seviyorum demişsin bir üyeye sevgi değil bu öğrenilmiş çaresizlik. Fiziksel değil psikolojik şiddette görüyorsun aynı zamanda. Boşanırsan ortada kalıp senin bir yere sığmayacağına seni o kadar ikna etmiş ki. Buna inanmışsın. Boşanmayacaksın çünkü boşanacak olsaydın 2 aydır ayrı yatıyor demezdin zaten yatmamış da leke falan hani. Muhtemelen ayrı yatıyor ama bazı geceler geliyor hiç düşündün mü bir kadın için ne kadar onur kırıcı durum.
Dayak ye hakaret işit sonra paşamız şahlanınca yanına gelsin.
Ya nolur güçlü olun lütfen. Ezdirmeyin kendinizi.

şimdi birbirimizi kandırmayalım bu hikayenin sonunu sende bende çok iyi biliyoruz. Seviyorum demişsin bir üyeye sevgi değil bu öğrenilmiş çaresizlik. Fiziksel değil psikolojik şiddette görüyorsun aynı zamanda. Boşanırsan ortada kalıp senin bir yere sığmayacağına seni o kadar ikna etmiş ki. Buna inanmışsın. Boşanmayacaksın çünkü boşanacak olsaydın 2 aydır ayrı yatıyor demezdin zaten yatmamış da leke falan hani. Muhtemelen ayrı yatıyor ama bazı geceler geliyor hiç düşündün mü bir kadın için ne kadar onur kırıcı durum.
Evet onu söylememişim bi kaç kez o istekle yanıma geldi öğrenilmiş çaresizliği aşamıyorum belkide haklısınız ne diyim ki

Gerçekten boşanmak istiyorum kendimi hazır hissedemiyordum ama artık hazırım

Gerçekten boşanmak istiyorum kendimi hazır hissedemiyordum ama artık hazırım
Umarım kurtulursun ve ileride iyi ki boşandım dersin eminim diyeceğine.. toparlan aklını başına al kendin için değilse bile çocuğunu kurtar çünkü büyüsün onu da dövecek. Şiddet yanlısı bir insandan ne köy olur ne kasaba.

Arkadaşlar gecenin bu saatinde ağlayarak anlatıyorum çok kırgınım ve üzgünüm. Eşimle 2 yıla yakındır evliyiz ve aile binasına geldim geldigim günden beri kavga hakaret beni dövmeleri hiç bitmedi. Annesi temizlik yapmıyorum diye neler neler yaptı hamile halimle beni eşime şikayet etti ve çok dayaklar yedim zaten evlendikten 1,5 ay sonra hamileydim şimdide çocuğumla evimle anca ilgileniyorum bunları 2 yıldır hep yaşıyorum eltilerim görümcem hepsi düşman gibi bana ve evliliğime göz diktiler tek dertleri onlar gibi olmamam. Son yaşadığım olaydada eşimin abisi sırf annesi üzülüyor diye onların dediği olmuyor diye bana hırsından küfür etti bende kabul etmedim yeter artık dedim tartışma oldu aramız da ve aileme bana ağza alınmayacak şeyler saymaya başladılar eşimin annesi gidip anneme ses kaydı attı senin kızın terbiyesiz neden evlendirdin gibisinden annem üzüntüden kaç gün uyuyamadı bende bısey yok diyorum anneme sürekli çünkü hasta üzülmesini istemiyorum neyse bu olaydan beri de eşim benimle konuşmuyor yaklaşık 2 ay oldu ayrı yatıyor evde insan yokmuş gibi davranıyor ben zaten kesin boşanırız diyorum ama çok zor şeyler yaşıyorum artık onun ailesini normal göremem çok çaresizim
Niye direnıyorsun

Allah kızınızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Benimde erkek evladım var birgün bi kadının canını yakarsa kahrımdan ölürüm herhalde.

Allah kızınızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Benimde erkek evladım var birgün bi kadının canını yakarsa kahrımdan ölürüm herhalde.
Çok teşekkür ederim ❤️ hepimizin evlatları iyi insanlara denk gelir umarım
Güçlü kadınların yetiştirdiği evlatların hiçbir canlıya zarar vereceğine inanmıyorum ben, oğlunuz da eminim çok saygılı bir adam olacak

Evet var benim tarafımdan kimse bısey bilmiyor henüz oraya gidip herşeyi bir bir anlatıcam sonrasında zaten kurtulucam inşallah
Bak plan yap öyle pat diye çıkma evden , bunlar seni yine döver, gizlice valiz hazirla , kapıya taksiyi cagir ve acele bir şekilde çocuğunu da al ve kaç, bir daha da dönme o eve , mahkeme çocuğu sana verir şiddet de varmış zaten. Keşke darp raporu alsaydın, bak benim halam da çok dayak yedi eşinden, her yeri mosmor geldiğinde ne yaptıysak darp raporu almadı ve kendisini döven kocasına geri döndü, şimdi felç geçirmiş bir halde kocasının elinde tükenerek ömrünü harcıyor, 4 çocuk var bırakıp gelemiyor da zaten ailesi de kızıp reddetti o adama geri döndüğü için, sen sen ol halam gibi olma , dayağın sonu yok , sakın eşim düzelir deme , o aile apartmanında yerler seni, ne çocuğun bir gün yüzü görür ne de sen , bu cahil , yobaz insanların yanında durma , ailenizden gizlemeniz ve çekmeniz ancak onlara güç verir , güçlü durup herkese haddini bildirip gitseydin bu kadar cesaretli bir şekilde sana eziyet edemezlerdi, akıllı ol ve hayatını kurtarmaya bak , bu b..k..tan heriften ve öğren ailesinden kurtul , o evde bir hayat yok sana , kabul et ...

Bosanıcam zaten sevgim ve aklımın kalmasının alışkanlık olduğunu düşünüyorum çünkü artık yanımda istemiyorum kafam da bitirdim tek istediğim çocuğumla sağlıklı mutlu olabilmek
İnanın sizinki sadece bağımlılık, toplumun evliliğe yüklediği misyon kadınları çaresiz bırakıyor, lütfen bu saygısızlığa ve şiddete boyun eğmeyin, biz kadınlar olarak sizi destekliyoruz ve dua ediyoruz sizlere ...

Back