Evliliğimde bitmeyen sorunlar

nochance

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
136
-73
298
38
1 yıl kadar önce burada eşimle yaşadığımız kavga ve onu affedememe dair bir konu açmıştım. Hatta bazıları beni suçlayıp baya linçlemişti eşimi ben tahrik etmişim diye. Neyse o günden bu güne asla fiziksel bir şey (o konuda olduğu gibi bir şeyler fırlatma vs) olmamasına rağmen psikolojik şiddet, anlaşmazlık, saygısızlık aralıklarla devam etti. Aslında benim ona kinim geçmedi o olayı hala unutmuş değilim, arada laf da sokuyorum vs.
Az önce küçücük bir şeyden başlayan bir kavga benim sinir krizi geçirmemle son buldu.
Eşim olacak adam tıraş olmuş orda burda kılını vs bırakmış inanılmaz dağınık, kirli bi adam ve ben bundan bıktım. Hadi şunu al bunu götür hemen koş vs diye kızınca ben yeter be diye bağırmaya başladı. Ben de hem suçlusun hem güçlüsün bağıramazsın deyince daha da hiddetlendi. Sktir git, ruh hastası deyip gerilimi iyice yükseltti. O anda bende ipler koptu sus sakın o lafları etme derken kendimi yatağa bıraktım artık resmen sinir krizi geçirmeye başladım hala uzaktan bakıp zır deli şu hale bak diyordu. O kadar tiksindim ki ondan o an anlatamam. Çocuğu okuldan almaya gidecekti vakit vardı ama hemen çık bu evden diye evden kovdum elim ayağım boşaldı çünkü.
Son 1 yıldır özellikle benim ona kinim geçmemişken gönlümü almaya çalışacağı yerde daha çok üzerime gelip küfürler ediyor. Kavga esnasında birçok kere o.. demişliği de var ve ben artık buna katlanamıyorum. Sakinleşince her şey normal gibi yaşayamıyorum.
Çift terapisine gidiyoruz ve terapist de eşimin kendini durduramadığını, benim de onu çok kontrol ediyor olmamın onu gerdiğini, evleri ayırmamızın iyi olacağını söylüyor. Bu arada uzun süredir bekleyerek kredi çekip yeni ev almıştık ve hala da yerleşebilmiş değiliz tam olarak.
Size sormak istediğim sinirlenince kendini bu denli kontrol edemeyen bir adamın düzelme ihtimali var mıdır? Ayrılmayı ciddi olarak düşünüyorum ama her ayrılmayı düşünen gibi ben de endişeliyim. Şiddetli geçimsizliğin, saygısız bir ilişkinin örneği olduk. Aramızda hiçbir yakınlık vs kalmadı.
Bunun yanı sıra eşim normalde iyi bir baba, iyi bir insan. Dün mutfağa geçip yemek yaptı, evle ilgili vs. Bu sebeplerden de kafam karışık. Ama önceden de söylediğim gibi aşırı dağınık, evi kirletir, arabası da öyledir, sigarası bitmez, son 1 yıldır da küfrü başladı
Biraz karışık anlattım ama çok huzursuzum bu kaosun içinde. Özellikle benzer şeyleri yaşamış, yaşadıklarını kolay da unutmayan insanların tecrübelerini duymaya ihtiyacım var.
Evleri ayırmayı düşünüyoruz ama sonrasındaki belirsizlikler vs beni çok düşündürüyor.

Ha bir yil önce yine aynısı olmuş bir yıl geçmiş bi bir yıl daha geçer hakaretleri işitirsiniz sınır krizleri yaşarsınız ama siz ve sizin gibiler boşanamaz

Ancak igrendim bitti bu son bosanicam saygı yok sevgi yok geçimsizlik çok eeee sonuç oda yok

"Bunun yanı sıra eşim normalde iyi bir baba, iyi bir insan".. iyi bir baba cocuklarinin annesine "o***" demez. Siz o alistiginiz kavgalari yaparken cocuklarinizin cocuklugunun icine ediyorsunuz. Yani kusura bakmayin ama bu "adamdan" cocuk yapmak hata. Ama onu gecelim, Bencede evleri ayirin sirf cocuklariniz icin

İyi babalar önce çocukları için anneleri ile gecinebilmeyi öğrenenlerdir bende iyi baba diyordum eski eşim için ama çocukların yanında şiddet hakaret nesi iyi,iyi olsa ne olur bu travmayı yasattiktan sonra
Sizin açtığınız konuyu hatırlıyorum sanki birkaç hafta önce. Boşanmayı düşündüğünüzü yazmıştınız. Boşandınız mı, şu an nasıl gidiyor hayatınız?

Kavga esnasinda o.. tarzinda kufurler hazmedilir gibi degil
Ayrica evlilik kurumundan bahsediyoruz, idare etmeye dayali oluyor kimi zaman
Yani adam sonradan daginik olmadi hep oyleydi
Sizde bunu bilerek evlilige devam ettiniz cocuk bile yaptiniz
Adam lavaboyu pis biraktiysa hayatim killari tam temizleyememissin dikkat edersen sevinirim bir dahakine / hadi gel izin gununde arabayi temizleyelim ben icini sileyim sen disini yika vs bu tarz cumleler etkili olabilir
Oyle bagirip cagirinca adam he haklisin pis biraktim dur temizleyeyim mi diyecek? Ayri yasamak bi cozum mu bilemedim herkes kendi huyuna devam edecek
Eger birbirinizi idare etmeyi beceremiyorsaniz uzatmayin
Sinir krizi olayini da umarim cocuk varken yapmamissinizdir baska zamanlarda
Bari onun psikolojisi duzgun kalsin

Hanımefendi, öncelikle bir konuyu affediyorsanız yada okey deyip yolunuza devam ediyorsanız bunu temcit pilavı gibi pişirip pişirip önüne süremezsiniz. Adam zaten hödük ama sizde normal değilsiniz hani. Cinnet geçirme eşiğindesiniz, kendinizi oraya buraya atıp parçalarcasına sinir krizi geçirmek nedir yani

Evleri ayırmayı kesinlikle düşünüyoruz. Allahtan 1 çocuğum var sadece. Benim de ona maalesef küfürlerim, hakaretlerim oldu ama hep o başlattı hep ona karşılık verdim. Bu saygısızlık çok tüketti beni. Ve sebebi de nasıl olsa bir şey olmaz kafası. O nedenle bu kez işi ciddiye bindirip evleri ayırmayla başlayacağım. Maddi olarak yorucu bir süreç olsa da zamanla yerinde oturacaktır inşallah her şey

Kusura bakmayın sinir krizi geçirdiğim için artık dayanamayacak noktaya geldiğim için olmuş olabilir mi? Umarım kimse bu noktalara geleceği şeyler yaşayıp hissetmez

Kusura bakmayın sinir krizi geçirdiğim için artık dayanamayacak noktaya geldiğim için olmuş olabilir mi? Umarım kimse bu noktalara geleceği şeyler yaşayıp hissetmez
Hanımefendi çözümü gayet ortada, adam sizin namusunuzdan da akli dengenizden de vurmuş zaten. Bu adamla hala daha ne için çabaladınız 1 sene? O adamı kovduktan sonra neden tekrar aldınız? Birde adam iyi diyorsunuz ilgili diyorsunuz. Sizin akli dengenizle oynamış? Çok iyiyse ölsün cennete gitsin o zaman Allah Allah

Hayır çocuğum evde değildi çok şükür. İşte bende tahammül o kadar bitmiş ki alttan alıp ah hayatım şunu al bunu yap diyemiyorum. Asıl sorunları da dediğiniz gibi bu çıkarıyor. Tabii bu denli ağır küfürleri asla hak edecek şeyler değil bunlar. Sonra kızgınlıkla söyledim vs demesi de bana bu lafları unutturmuyor. Nasıl olsa bir şey olmuyor diye düşünüyor adam. Evden gitmesi aklını başına getirir mi bilmiyorum

Ben sizin esinizi
Tahrik ettiğinizi düsünüuorum. Bi yerleri dağıttıgı icin bende eşime cinnetler gecirip kendimi yerden yere atsam benim normal olmadıgımı düşünür. Burada hayatında küfür ilk kez duymus gibi lal olmus gibi davranan kadınlarımız malesef gerceği yansıtmıyor. Bir insanın küfür etmesi değil, neden küfür ettiği ile ilgilenirim ben. Benimde damarıma basılsa bende küfür ederim.
Siz kavgayı atesleyip, büyüsün diye baska bi konuyla harmanlayıp kocaman alev topu haline getirip, sonra manipülasyon yapmak icin kendinizi yerlere atıp günün sonunda adamın ettiği küfürü öne sürüp bunu hak etmediğinizi savunuyosunuz.. peki o küfürden önce siz saygısız davrandıgınuzın farkındq mısınuz mesala? Hayatta hersey etki tepkidir.
Küfür evet olmamalı, ama küçücük bi sorunda kendini yerlere atmak nedir?
Yardım alın.( dipnot; eski konunuzu bilmiyorun, ben burada yazılan bildiğim kadarına istinaden yorum yaptım, eski sorununuzu da yazsaydınız o doğrultuda yorum yapardım)

Sizin açtığınız konuyu hatırlıyorum sanki birkaç hafta önce. Boşanmayı düşündüğünüzü yazmıştınız. Boşandınız mı, şu an nasıl gidiyor hayatınız?
Boşandım dün,beklediğimden iyim ben sanırım daha önce defalarca bu eşiğe gelmek kavgalar kaoslar mutsuzluklar son noktama getirdi bi anda vazgeçtim olmuyor olmayacak dedim ve ruh halimde iyi,bakalım zaman ne gösterecek

Evden giderse temiz duzenli olmayacak
Ya ikinizde tatli dili ogreneceksiniz rica etmeyi ogreneceksiniz oturup konusacaksiniz bir daha ikimizden biri dahi olsa kotu laf kullanirsa davayi acalim diye net olacaksiniz ya da ugrasmadan bitireceksiniz
Boyle biri azarlasin digeri kufretsin 2 gun küs kalinsin sonra barisilsin insanda psikoloji falan kalmaz

Şöyle anlatayım ben pislik görüp kendimi yerden yere atmadım. Orda üstüne gittim buranın hali ne hemen temizle dedim evet orda hadi çabuk çabuk diye emir verdim diye beyefendi sinirlenip bağırıp çağırmaya başladı. O da hayvan gibi yaşamasın evde. Ben sinir krizini de onun iğrenç küfürlerini ve hakaretlerini duyunca sus sus diye bağırırken geçirdim. Ben yüzde yüz haklıyım demiyorum ama bu yüzsüzce erkeklerin bağıra çağıra üste çıkmasından tiksiniyorum

Umarım çok mutlu ve huzurlu olursunuz bundan sonraki hayatınızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…