evliliğim yüzünden annem ve babamla konuşmuyorum

arıycam illa ki böyle gitmeyecek, ama şundan adım kadar eminim. en ufak bişeyde biz sana dedik diycekler. ben de sırf bunu bildiğim için bişey olsa bile anlatmamayı tercih edicem. e ne olacak ozaman ? gene sıkıntı gene stres. yanımda olmayı deneselerdi keşke, o zman ne deseler haklılar derdim.

Bırakın biz sana demiştik desinler. Desinler, anneniz babanız. Ama siz bundan çok rahatsız olacaksanız evliliğinizle ilgili problemleri bir süre anlatmayın. Bana kalırsa normal şartlar da da eşinizle ilgili sorunların her zaman ailenin bilgisi dahilinde olması gerekmiyor. Çünkü siz eşinizi iki gün sonra affedersiniz, aileniz o olan olayı unutmaz. Bir yere yazarlar. Sonra da parçaları birleştirirler.. Ne zaman içinden çıkılamayacak bir probleminiz oldu, annenize onu öperek sarılarak anlatırsınız. Eminim her şey yoluna girecektir sıkmayın canınızı

en azından evlenmeden gitmeliydin yanlarına . telefonda zaten olmaz.sen bi kere söyle düsündüün için zaten evlenmissin rızalarını almadan. anneminbende hakkı az babamın bende hakkı az.

Ben de kendimi bildim bileli aile desteği vs bilmem.
Evlenirken kimseye sormadım zaten maddi desteği yok manevi anlamda da köstek olsunlar istemedim
Siz vicdanlisiniz bu kadar kafaya takmayin.Sizin de artık kendi aileniz var.adım atmissiniz zaten canı isteyen gerisini getirir,

Ailen fazla tepki verdi herkes boşanabilir amaaa aile yabana atılmaması Laz'ım cok önemli cok seni baktılar oyle ya da boyle kocadan daha önemli koca her zaman bulunur bilmıyorum benimde pişmanlıklarım var benımkıler eşime degıl de kısa sürede evlendıgıme kızmışlardı pişman olurum bazen okuluna takmışlardı o bile üzer beni keşke dıyorum daha sakin olsaydı düğün ama gene de rızaları vardı eşimi beğendiler başka seyler i istememişlerdi. Su an bende hastayım doktora gitmem lazım psikolojık bilmıyorum ama aile cok önemli ben kızıma hep bunu aşılıcam büyütürken inşAllah

Tabi ki aramalısınız. Ben sizi soğuk ve geride duran taraf gördüm açıkçası. Başka şehirden eve ikna etmeye bile gitmemişsiniz. Benim babam da tereddütlüydü evliliğim konusunda, ama ben aylarca bekledim sabrettim. Ve şu an eşime bayılıyor. Aile rızası çok önemli. Evlendikten sonra bunu daha bi anladım. Bence şimdi yolunu bulun en azından. Hala geç değil. Eşinizin teşvik etmesi güzel, arayın düzeltin aranızı.

Size çok emekleri olmamış yazdıklarınıza bakarak ama kötülükleri de olmamış. Ve anneniz gelmiş sonuçta. Haklarını yemeyin o yüzden, zalim anne baba olsa anlarım ama adım atmalısınız bence.

Ailen fazla tepki verdi herkes boşanabilir amaaa aile yabana atılmaması Laz'ım cok önemli cok seni baktılar oyle ya da boyle kocadan daha önemli koca her zaman bulunur bilmıyorum benimde pişmanlıklarım var benımkıler eşime degıl de kısa sürede evlendıgıme kızmışlardı pişman olurum bazen okuluna takmışlardı o bile üzer beni keşke dıyorum daha sakin olsaydı düğün ama gene de rızaları vardı eşimi beğendiler başka seyler i istememişlerdi. Su an bende hastayım doktora gitmem lazım psikolojık bilmıyorum ama aile cok önemli ben kızıma hep bunu aşılıcam büyütürken inşAllah
ben de eğer bi çocuğumuz olursa, benden ayrı başkasına verip baktırmak istemiyorum, bakıcı kesinlikle istemiyorum. eşimin annesi bakarım diyor mesela. demek istediğim, çocuk annesiyle büyümediğinde bişeyler hep eksik kalıyor ilişkide.. kendimden biliyorum.

aile ne yaparsa yapsın, ne kadar ilgisiz alakasız olursa olsun şu ''ama o senin annen, ailen'' lafını zikredip durmuyorlar mı ayar oluyorum. Sanki kadın gidip katil oldu. Bir çocuğu olan biri ile SEVDİĞİ için evlenmek istemiş. Aile tepki koysun, gönül koysun ama evlatlıktan reddetmek, kapıyı açmamak nedir yahu! Benim çocuğum pavyondan bir kadını sevsin ısrar etsin, olanaklarını iyi yapmak için elimden geleni yerine getirir kenarıya çekilirim. Gerisi onu bağlar, onun hayatı.

Hem bu hayatta çocuğu katil olsa bile arkasında duran aileler var. Annesiyle yengesi x kişinin düğününe gelir gibi sallanarak gelmişler, o kızcağızı yalnız bırakmışlar. Kınıyorum. Bu kutsal anne, kutsal aile saplantısından kurtulmamız gerek ülke olarak. Her anne, anne olamıyor işte.

Telefonla ikna olmazlar zaten,sizin karşılarına çıkıp ikna etmeniz lazımdı.Düğüne geldiklerine göre yumuşayacaklarmış,bu konuda siz yeteri kadar çaba sarfetmemişsiniz bence.
Umarım bundan sonrası güzel olur.

ben de eğer bi çocuğumuz olursa, benden ayrı başkasına verip baktırmak istemiyorum, bakıcı kesinlikle istemiyorum. eşimin annesi bakarım diyor mesela. demek istediğim, çocuk annesiyle büyümediğinde bişeyler hep eksik kalıyor ilişkide.. kendimden biliyorum.
Anneni seni bakamaması onun suçu değil bunu hala anlayamıyor musun o zamandaki şartlar nasıl bunu bilmiyorsun senin anneni yargılama şansın yok

ben tutumunuzu hiç beğenmedim... okurken ilk başta yalvarmalar yakarmalar...

yok annenin bir katkısı yokmuş, babannen bakmış, emeği yokmuş bilmem ne.... ben de çalışıyorum çocuğuma annem bakıyor benden çok o uğraşıyor.. bu benim onu düşünmediğim anlamına mı gelir....

ben de üni de okurken o kadar burs alırdım ki değil annemden para almak, destek olmak için ayırır anneme verirdim.

kadın dayanamamış düğününüze gelmiş. sonrasında aramış. sen de bunu yapmışsın. bir kere kapısına gitmişsin sadece. şimdi annen de senin kapına mı gelsin istiyorsun? eğer barışmıyacaksan neden aradın çağırdın vs. sadece düğünde olsun diye mi

ben tutumunuzu hiç beğenmedim... okurken ilk başta yalvarmalar yakarmalar...

yok annenin bir katkısı yokmuş, babannen bakmış, emeği yokmuş bilmem ne.... ben de çalışıyorum çocuğuma annem bakıyor benden çok o uğraşıyor.. bu benim onu düşünmediğim anlamına mı gelir....

ben de üni de okurken o kadar burs alırdım ki değil annemden para almak, destek olmak için ayırır anneme verirdim.

kadın dayanamamış düğününüze gelmiş. sonrasında aramış. sen de bunu yapmışsın. bir kere kapısına gitmişsin sadece. şimdi annen de senin kapına mı gelsin istiyorsun? eğer barışmıyacaksan neden aradın çağırdın vs. sadece düğünde olsun diye mi
annem bana ömrüm boyunca kızım deyip sarıldığını bilmem, mezuniyetime bile zorla geldi, üstelik kapısını çaldım açmadı ... açmadı bildiğiniz , benim, kapısından arkama baka baka gitmeme sebep oldu, eşimin yanında hem de.. peki siz olsanız çocuğunuz size aylarca yalvarmış, umursamamışsınız, kapınıza gelmiş defalarca çalmış evde olduğunuz halde kapıyı açmaya tenezzül etmez miydiniz ? açsaydı , içinden geleni söyleseydi , ne oalcaktı ? anne olarak incileri mi dökülürdü bunu yapsaydı ? bir de burdan değerlendirin

Burda önemli olan niyet bence yaptıkları hiç hoş olmasa da evlatlarının iyiliği için tepkileri.

Ne oluraa ne kadar kôtü olursa olsun ailenize şans verin hatayı hep küçükler yapmaz bazen buyujlerde yapabilir anlayisla karsilayin onlarida dul bir beyle biricik kizlarinin mutsuz olacagini dusunmusler. Haklisin esiniz iyi biridir evlenmis bosanmis olmasi toplumda abest olsada sizi anlayabiliyorum benimde annem yok babamda genc bir bayanla evlendi ben 12 yasinda falandim hic evlenmemis bir bayan size tek diyecegim ben cok cektim ayrimciligi aiz o kiza gozunuz gibi bakin.

Anne babayı önce sen saymayıp nikah yapmış sonra emrivakiyle düğününe çağırmışsın, seni düğünde boynu bükük bırakmamak için gelmişler.Madem kapı açılmıyo yatıcaktın o kapıda.Annem beni hiç sevmedi hiç kızım demedi zaten diye kendi vicdanını bastırıyosun.Ailen seni önemsemese kimle evlendiğinle ilginenmezlerdi bile emin ol.

Arkadaşlar dünyadaki tüm anne ve bana melek ve de kutsal değiller.
Kendi ailenizle kiyaslayip degerlendirneyin insanları.
Herkes kendi yaşadığını bilir.
Konu sahibi içinden nasıl geliyorsa öyle davran derim.

Nasıl da güzel acıtasyon yapıyorsun böyle bravo bencilliğin de böylesine şaşıyorum.
Sonuna kadar haksızsın ve hatalısın.
Ne duymak istiyorsun acaba sen.
Ailenin istemediği biriyle evlenmek değil burada mesele. Mesele sizin tavrınız ve üslubunuz. Üzüldüm o anne babaya. Seçtiğiniz kelimelerden bile ne kadar bencil bir dünyanız olduğunu anlamak zor değil. Dua et te o adam bir gün sana sırtını dönmesin. Dönerse anlarsın anne babanın kıymetini aman ne hoş!.

merhaba kızlar. 1 yıldır Allaha şükür mutlu giden bi evliliğim var.. evliliğimi annem ve babam onaylamamıştı. sebep de evlenmek istediğim kişinin boşanmış ve bir kızı oluşu. annem ve babama 4 ay boyunca telefonda yalvardım.( ben çalıştığım için uzak şehirlerde yaşıyoruz ) iyi bi insan , beni bi kerecik olsun dinleyin, tanışın beğenmezseniz tekrar düşünürüm dedim. oraya gelelim yüzüyüze konuşalım , tlfda olmuyor dedim. ne benim tek başıma gelmemi, ne de ikimizin gitmesini, kısacası konuşmayı her defasında reddettiler. ben yılmadım, telefondan onları razı etmeye çalıştım evliliğime.. babam bana tehditler yağdırdı. oraya gelicem seni işinden istifa ettiricem, çalışmycaksın evde oturacaksın diye..çok ağladım, çok yalvardım .

4 ayın sonunda çok yıprandım. ayrılmayı düşündüm, ama çok sevdiğim için yapamadım ve ailemden habersiz nikah kıydık. sonrasında söyledim ve tabi bana küstüler.. küsen sadece annem ve babamdı.. kardeşimle konuşmaya devam ettim. küsmekte haklılar belki de bilemiyorum... evlendikten sonra babamı da annemi de defalarca aradım mesaj attım hiçbirine dönmediler. 6 ay da evlendikten sonra uğraştım yani...bu arada eşim de benim ilk evliliğim olduğu için herşeyin en iyisi olsun istiyordu.düğün yapmaya karar verdik. gelinlik aldık salon tuttuk eşimin ailesinin olduğu yerde olacaktı mecburen. annemler telefonlarıma cevap vermediği için kardeşimden babanemden haber gönderiyordum, uzatmayalım bu kırgınlığı olan oldu, en azından kınam orda olsun, hayatımda bi kere olcak birşy dedim , yanımda olsunlar dedim, dinletemedim...

babaneme gittiğimizde anneme de gittik, kapıyı defaalrca çaldık ama açmadı, evde olduğunu kardeşimden biliyorduk.. neyse dedim artık istemiyor, düğün de kına da sizin orda olacak dedim eşime. düğün günü geldi, akşam kuafördeyim pat bi telefon... annem teyzem yengem ve dayım düğüne gelmişler, ben şokkkk... neyse ben ellerini öptüm, hal hatır sordum sonra düğüne geçtik. herşey güzeldi ama ben sevinsem mi ağlasam mı bilemedim. o kadar yalvardım, sonra düğünde gördüm. teyzem ve yengemler de dedikoduyu çok severler, işte ailesi kabul etmedi , düğünü de istrdiği gibi olmadı diye konuşacaklardı, biliyordum.

bu arada annemi de o kadar yalvarmalardan sonra kapıyı da açmayınca sinirlenip numarasını engellemiştim. düğünden 2 gün sonra beni aramış, tabi engelli numara olduğu için görmüyorum. unutmuşum kaldırmayı çünkü. kardeşim aradı annemi mi engelldin ,, aradı seni, ulaşamadı diye. kaldırdım engeli, yolda olduğumuz için de tekrar arar diye düşünüp aramadım. o gece geçti bir daha da annem aramadı beni

şimdi diyeceksiiniz sen niye aramadın diye ,, neden mi ? çünkü annem tam olarak 10 ayımı mahvetmişti. o kadar ağlamayla kızgınlıkla öfkeyle çaresizlikle geçen 10 ayın arkasından düğüne gelerek herşey yoluna girmemişti benim içimde... sadece 10 ay diyorum ama annem küçüklüğümde çalıştığı için beni babanem büyüttü, öyle ki akşamları bile babanemde kalıyordum..annemle olan anılarım çok azdır benim. babam zaten kendimi bildim bileli yurt dışında çalışıyor, ayda yılda bir gelir eve. üniden mezun olduğumda babanemin ısrarıyla zorla gelmişti annem mezuniyetime. öğrenciliğimde de aylık devlet yurdu paramı öderdi, devlet bursu haricinde bi kuruş para istemedim, bilgisayar istmedim, hiçbr masrafım olmadı yurt parası haricinde onlara..kardeşime üni ye başlar başlamaz bilgisayar alındı, ama nasılsa çalışıyorum ben diyip sesimi çıakrmamıştım. şimdi de devlet kredisi borcumu ben ödüyorum..

eşim her fırsatta ara anneni babanı diyor, her konumda bana destek oluyor. Allah onu başımdan eksik etmesin... ama artık o kadar soğumuşum ki içimden hiçbirşey gelmiyor onlara karşı, aramak bile istemiiyorum.

biraz uzun oldu kusura bakmayın, sizin de fikirlerinizi almak istedim. aramalı mıyım , ararsam herşey düzene girer mi, yoksa en ufak bişreyde kafama mı kakar evliliğimi...
O anne sizi bakip buyuten. Sonucta kotu bir anne degil dimi. Bazi seyler zoruna gitmistir haklida kadin. Ama siz kucuksunuz gonlunuzu alin annenizin. Anne olunca annenizi anlayabilirsiniz ancak..

Ne oluraa ne kadar kôtü olursa olsun ailenize şans verin hatayı hep küçükler yapmaz bazen buyujlerde yapabilir anlayisla karsilayin onlarida dul bir beyle biricik kizlarinin mutsuz olacagini dusunmusler. Haklisin esiniz iyi biridir evlenmis bosanmis olmasi toplumda abest olsada sizi anlayabiliyorum benimde annem yok babamda genc bir bayanla evlendi ben 12 yasinda falandim hic evlenmemis bir bayan size tek diyecegim ben cok cektim ayrimciligi aiz o kiza gozunuz gibi bakin.
siz de haklısınız. ben eşime hiçbi zman kızını görmek istediğinde sıkıntı çıkarmadım, çünkü buna hakkım yok, o çocuğun da hiçbir suçu yok. hem o onun kızı tabiki görecek, ihtiyaçlarını karşılayacak. ben de tanışıyorum zaten, sohbetimiz muhabbetimiz iyi. Ne diyeyim bunlar ddüzelecek yakında inşallah :KK66:

Nasıl da güzel acıtasyon yapıyorsun böyle bravo bencilliğin de böylesine şaşıyorum.
Sonuna kadar haksızsın ve hatalısın.
Ne duymak istiyorsun acaba sen.
Ailenin istemediği biriyle evlenmek değil burada mesele. Mesele sizin tavrınız ve üslubunuz. Üzüldüm o anne babaya. Seçtiğiniz kelimelerden bile ne kadar bencil bir dünyanız olduğunu anlamak zor değil. Dua et te o adam bir gün sana sırtını dönmesin. Dönerse anlarsın anne babanın kıymetini aman ne hoş!.
öncelikle bencil kelimesini kesinlikle kabul etmiyorum. annemle babama da bugune kadar hiçbir saygısızlık yapmadım, bu konuda tek suçum, haberleri olmadan nikah yapmamdı. onu da zaten ilk yazdığım yazıda küsmekte haklılar diye belirttim. sorun onalrın küs olması değil, siz bence tam okumamışsınız... sorun, nasıl bu kadar umursamadan durabildiler, neden destek olmadılar, neden duymazdan geldiler diye sitemimdi. Biraz olsun dinleselerdi zaten bunalrın hiçbirisi olmayacaktı

X