• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim sona mı eriyor?

ikincielci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
2.212
1.209
133
34
SON GÜNCELLEME: Arkadaşlar merhaba, eşim ailesinin yanına gitmişti iki gün şehir dışına. Dün dönerken mesaj attı ne lazım falan diye, sonra bir keç mesaj daha attı evle ilgili. Geldiğinde biraz mesafeliydi. bir iki laf attım konuştu normaldi. Biraz soğukluk var ama uzatmıyor gibi konuyu.

Merhaba arkadaşlar, buraya size bir konu danışmak için yazıyorum. Biz 2,5 yıllık evliyiz. Eşimle geçen sene zor bir olay atlattık (EKLEME-1) ve o zamandan beridir aramız sürekli bozulup düzeliyor. Aile terapisine başladık ama eşim birinilerinin onu orada görmesinden endişelendiği için devam etmedi. Son olarak iki gün önce beni her zamanki gibi eleştirmeye başlayınca ben de dayanamadım ona ağır laflar ettim(EKLEME-3). Şimdi geçmişte benim hata yaptığımı düşündüğü konularla birleştirip(EKLEME-2) benimle konuşmuyor. Üstüne gitmedim çok da hevesim yok açıkçası benim de. Benim için de zor bir evlilik olmaya başladı ama sevdiğim için bir anda vazgeçilmiyor. Biraz önce geldi boşanmak istediğini söyledi cevap vermedim ama kötü hissettim elbette. Konuyu cevapsız bırakıp yaptığım işe devam ettim şimdi de bunu yazıyorum. Çok kez ayrılık konusu geçti kapandı ama bilmiyorum bu kez ne yapmalıyım(Hep ben söylerdim ilk kez o boşanma konusunu açtı)? Bu noktaya gelmişken bu evliliği bitirmek mi mantıklı yoksa pişman mı olurum bunu düşünüyorum. Beni sevip sevmediğini bilmiyorum 🤷 çocuğumuz yok, anlattıklarımda eksik varsa sorabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Ekleme-1: 1 sene önceki olay bebeğimizi kaybetmemiz. ve o günden beri içinde tuttuğu konu da şu şekilde.
Doğumdan çıktıktan sonra bebeğimizin ölümünü bana söylenene kadar anlamadım ama sonrasında "sanırım duymuştum" dedim bundan emin değilim narkoz etkisiyle sonradan öğrendiğim bilgiyi birleştirmiş ve öyle duyduğumu sanmış olabilirim. Ve eşim daha dün bana, bebeğimizin ölümünü bildiğin halde sustun ruhsuzca yattın dedi ve ben şoke oldum. O günden beri benden soğumuş ve güveni kalmamış. Olay yeni olduğunda bir kez sormuştu madem duydun neden söylemedin beni o acıyla yalnız bıraktın diye ben de açıkladım "belki de duymadım ben öyle sandım ya da duydum ama inanamadım kabullenmedim. Başka şeyler de anlattım ama onlar olmamış belki bu da olmamıştır bilmiyorum" dedim ve konu kapanmıştı. Ama o içinde kapatmamış.

Ekleme-2: Abim gibi gördüğüm birinin mesajla doğum gününü kutladığım kutlarken bol para dileriğim ve etrafında 3 kalp olan emoji koyduğum için de olay çıkarmış küsmüş soğumuştu (Aralıkta) Hala onu affetmemiş dediğine göre.

Ekleme-3: Son konu da kompleksli bir durumdan açıldı maalesef. Beni sürekli eleştirip duruyor ve en son hep yaptığım bir espriyi eleştirdi. Neymiş papağan gibi aynı şeyi söylüyormuşum başka kelime bilmez miymişim. Ben de dayanamadım "senin yüzünden oluyor dedim. Ne kitap okuyorsun ne film izliyorsun anca telefona bakıyorsun senin gibi sığ bir insan oldum ben de " dedim

14 saat sonra
Eşim az önce kar manzarası paylaşıp, "HAVA SOĞUYUNCA DEĞİL YÜREĞİ SOĞUYUNCA BAŞLARMIŞ İNSANIN KIŞI" yazmış altına. Ne anlama geliyor bu sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bitmemesi için ne güzel terapiye başlanmış.Bırakan eşiniz. Bugün gelip boşanalım diyen de eşiniz. Umarım halledebilirsiniz. Ama halledemeseniz de bilin ki çabalayan sizsiniz. Vazgeçen ise eşiniz gibi duruyor.Sevdiğinizi de söyleyebiliyorsunuz. Ama sevildiğinizden bile emin değilsiniz ki bu çok üzücü. 😔

Bi çok evlilikte zor süreçler vardır, karşılıklı konuşularak, anlayışla sabırla atlatılır çoğu..Affedilmez hatalar vardır, aldatma, dayak gibi..Yaşadığınız olayları bilmiyorum ama affedilemeyecek bi şey yoksa, aranız bozuldu diye hemen boşanmayı düşünmeyin derim...yıkmak kolaydır herzaman, yapmak ise daha zor..

Kardeşim sadece sen mücadele ediyosan hiçbir anlamı yok. Sadece senin ittirmenle boşanmasanız bile hep onun istekleri olacak hep o doğrultuda gidecek ilişkiniz. Sen hep alttan alan bir şeylerden feragat eden taraf olacaksın :( eğer o da çabalıyorsa ama çabalamaya değer tabii.

Merhaba arkadaşlar, buraya size bir konu danışmak için yazıyorum. Eşimle geçen sene zor bir olay atlattık ve o zamandan beridir aramız sürekli bozulup düzeliyor. Aile terapisine başladık ama eşim birinlerinin onu orada görmesinden endişelendiği için devam etmedi. Son olarak iki gün önce beni her zamanki gibi eleştirmeye başlayınca ben de dayanamadım ona ağır laflar ettim. Şimdi geçmişte benim hat yaptığımı düşündüğü konularla birleştirip benimle konuşmuyor. Üstüne gitmedim çok da hevesim yok açıkçası benim de. Benim için de zor bir evlilik olmaya başladı ama sevdiğim için bir anda vazgeçilmiyor. Biraz önce geldi boşanmak istediğini söyledi cevap vermedim ama kötü hissettim elbette. Konuyu cevapsız bırakıp yaptığım işe devam ettim şimdi de bunu yazıyorum. Çok kez ayrılık konusu geçti kapandı ama bilmiyorum bu kez ne yapmalıyım? Bu noktaya gelmişken bu evliliği bitirmek mi mantıklı yoksa pişman mı olurum bunu düşünüyorum. Beni sevip sevmediğini bilmiyorum 🤷 çocuğumuz yok, anlattıklarımda eksik varsa sorabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Geçen seneki mevzu neydi ?
Neyi aşamadınız ?

Yıpranmayın. Yıpranınca kötü şeyler olabiliyor. Hakkınızda hayırlısı. Mevzuları tam bilmediğimizden düzelebilir mi bilinmez. 🤷🏻‍♀️
Merhaba cevap için teşekkürler. O kadar yıprandık ki eşim çok öfkeli biri ve çok zor bi insan çok fazla takıntılı ben de bir o kadar rahatım bu sebeple de çok uyumsuzluk ve tartışma yaşadık. Sürekli eleştiren birisi, insan eleştiriyi hakediyor bile olsa sürekli olduğunda artık patlıyor bir süre sonra.

Gecen sene olan her ne ise ortada bir yanlis anlasilma varsa bunun konusulmasi gerekir.
Yanlış anlaşılma olmuş ve bunu yüzüme vurdu izah ettim ama anladığından emin değilim. Geçen seneki olay bir kaybımızdı ve bir şekilde bizi adım adım bu sona getirdi.
Hala geçen yılki olayın etkisinde olabilir misiniz?
O problemi tam olarak aştığınıza emin misiniz?
Emin değilim zaten pek aşılacak bir konu değil yani bunu aşabilmek için farklı özellikte biriyle evli olmalıydım sanırım.
Bitmemesi için ne güzel terapiye başlanmış.Bırakan eşiniz. Bugün gelip boşanalım diyen de eşiniz. Umarım halledebilirsiniz. Ama halledemeseniz de bilin ki çabalayan sizsiniz. Vazgeçen ise eşiniz gibi duruyor.Sevdiğinizi de söyleyebiliyorsunuz. Ama sevildiğinizden bile emin değilsiniz ki bu çok üzücü. 😔
Terapi benim şiddetli zorumla oldu. Gitmesek ayrılacaktım o beni ikn etti ve zorumla olduğu kolayca bırakmasıyla açığa çıktı. Sorsanız o daha çok uğraşmıştır evlilik için.

Merhaba cevap için teşekkürler. O kadar yıprandık ki eşim çok öfkeli biri ve çok zor bi insan çok fazla takıntılı ben de bir o kadar rahatım bu sebeple de çok uyumsuzluk ve tartışma yaşadık. Sürekli eleştiren birisi, insan eleştiriyi hakediyor bile olsa sürekli olduğunda artık patlıyor bir süre sonra.

Yanlış anlaşılma olmuş ve bunu yüzüme vurdu izah ettim ama anladığından emin değilim. Geçen seneki olay bir kaybımızdı ve bir şekilde bizi adım adım bu sona getirdi.

Emin değilim zaten pek aşılacak bir konu değil yani bunu aşabilmek için farklı özellikte biriyle evli olmalıydım sanırım.

Terapi benim şiddetli zorumla oldu. Gitmesek ayrılacaktım o beni ikn etti ve zorumla olduğu kolayca bırakmasıyla açığa çıktı. Sorsanız o daha çok uğraşmıştır evlilik için.
Ağzınızdan cımbızla laf alıyoruz. Konu neydi onu bir anlatsanız.

Ayrilik lafi herkesin diline kolay dusuyor ama oyle tak diye ayrilmak kolay degil asilabilecek seylerse bosanmayi dusunmeyin ilkte insan sinirliyken bos konusabiliyor duymamakla iyi yapmissiniz

Bi çok evlilikte zor süreçler vardır, karşılıklı konuşularak, anlayışla sabırla atlatılır çoğu..Affedilmez hatalar vardır, aldatma, dayak gibi..Yaşadığınız olayları bilmiyorum ama affedilemeyecek bi şey yoksa, aranız bozuldu diye hemen boşanmayı düşünmeyin derim...yıkmak kolaydır herzaman, yapmak ise daha zor..
Konu benim yaptığım bir eleştiri ama emin olun o 10 yapıyorsa ben 1 yapmışımdır ve çok dokundu nedense onun söylediği hiçbir şey beni etkilemiyor ona göre ama benim ona söz söyleme hakkım olmuyor
Kardeşim sadece sen mücadele ediyosan hiçbir anlamı yok. Sadece senin ittirmenle boşanmasanız bile hep onun istekleri olacak hep o doğrultuda gidecek ilişkiniz. Sen hep alttan alan bir şeylerden feragat eden taraf olacaksın :KK43: eğer o da çabalıyorsa ama çabalamaya değer tabii.
Zatenburaya kadar benim susmamla geldik bana kalırsa ama sorsanız onun sayesinde olmuştur bir sürü şeye susmuştur
Geçen seneki mevzu neydi ?
Neyi aşamadınız ?
Bir kayıp yaşadık ikimiz için de önemli oln
Bir-birinizle açik-açik konusun.
Eger evliliginizin kurtarilma ihtimali varsa kurtarin, yoksa da boşanin.
Mutlu etmeyen evlilikten kimseye hayir gelmez.
Konuşulmuyor ben kırk kez anlatsam o tek bir soruya takılıp 41. Kez soruyor. O kadar yordu ki bu nokta beni. Ben öyle küsen alınan bir tip değilim trip falan yapmam. Ama hayatım sürekli eşimin gönlünü almakla geçti.

Merhaba arkadaşlar, buraya size bir konu danışmak için yazıyorum. Eşimle geçen sene zor bir olay atlattık ve o zamandan beridir aramız sürekli bozulup düzeliyor. Aile terapisine başladık ama eşim birinlerinin onu orada görmesinden endişelendiği için devam etmedi. Son olarak iki gün önce beni her zamanki gibi eleştirmeye başlayınca ben de dayanamadım ona ağır laflar ettim. Şimdi geçmişte benim hat yaptığımı düşündüğü konularla birleştirip benimle konuşmuyor. Üstüne gitmedim çok da hevesim yok açıkçası benim de. Benim için de zor bir evlilik olmaya başladı ama sevdiğim için bir anda vazgeçilmiyor. Biraz önce geldi boşanmak istediğini söyledi cevap vermedim ama kötü hissettim elbette. Konuyu cevapsız bırakıp yaptığım işe devam ettim şimdi de bunu yazıyorum. Çok kez ayrılık konusu geçti kapandı ama bilmiyorum bu kez ne yapmalıyım? Bu noktaya gelmişken bu evliliği bitirmek mi mantıklı yoksa pişman mı olurum bunu düşünüyorum. Beni sevip sevmediğini bilmiyorum 🤷 çocuğumuz yok, anlattıklarımda eksik varsa sorabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Geri adım atmayın. Madem öyle istiyorsun bosanalim diyin hiçbir şekilde yalvarmayin, uzak durun, ilgilenmeyin bakalım

Ağzınızdan cımbızla laf alıyoruz. Konu neydi onu bir anlatsanız.
Doğum esnasında bebeğimizi kaybettik. Söylemiyorsam bir sebebi var bunu nedem ısrarla soruyor yazmak zorunda bırakıyorsunuz. Cımbızla laf aldığınız yok. Herşeyi nlatıp bir olayı kapatıyorsam bana iyi hissettirmediği için bahsetmiyorumdur.
Ayrilik lafi herkesin diline kolay dusuyor ama oyle tak diye ayrilmak kolay degil asilabilecek seylerse bosanmayi dusunmeyin ilkte insan sinirliyken bos konusabiliyor duymamakla iyi yapmissiniz
Çok kez bu noktalara geldik artık çabalamak istemiyorum sanki

Doğum esnasında bebeğimizi kaybettik. Söylemiyorsam bir sebebi var bunu nedem ısrarla soruyor yazmak zorunda bırakıyorsunuz. Cımbızla laf aldığınız yok. Herşeyi nlatıp bir olayı kapatıyorsam bana iyi hissettirmediği için bahsetmiyorumdur.

Sevgi bittimi icinizde ona karsi

Geri adım atmayın. Madem öyle istiyorsun bosanalim diyin hiçbir şekilde yalvarmayin, uzak durun, ilgilenmeyin bakalım
Bu zamana kadar yalvarmadım yalvarmam da zaten sadece mantık çerçevesinde düşünmeye dvet ederim zaman geçmesini sağlarım o kadar

Konu benim yaptığım bir eleştiri ama emin olun o 10 yapıyorsa ben 1 yapmışımdır ve çok dokundu nedense onun söylediği hiçbir şey beni etkilemiyor ona göre ama benim ona söz söyleme hakkım olmuyor

Zatenburaya kadar benim susmamla geldik bana kalırsa ama sorsanız onun sayesinde olmuştur bir sürü şeye susmuştur

Bir kayıp yaşadık ikimiz için de önemli oln

Konuşulmuyor ben kırk kez anlatsam o tek bir soruya takılıp 41. Kez soruyor. O kadar yordu ki bu nokta beni. Ben öyle küsen alınan bir tip değilim trip falan yapmam. Ama hayatım sürekli eşimin gönlünü almakla geçti.
o zaman boşanin, esiniz kendini bulunmaz hint kumaşi zann ediyor galiba. Hayatinizi boş bir insana sarf ederek gecirmeyin lutfen.

İşte herşeyi anlatıp o olayı kapattığınız için ben ve benim gibi birçok insan bunu yanlış yorumlamıştır. Başınız sağolsun.
Peki neden bu olaydan sonra bitti ilişkiniz, sizi mi suçluyor yani tam olarak nedeni nedir?

Back