• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim iyi gitmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle konuları okudukça keşke reşit olma yaşını 18 den 25 'e çekseler diye düşünüyorum. Yaa yazık küçücük kızlar kendilerini bile isteye ateşe atıyorlar. Hayatı bilmeden ailelerine rest çekip evleniyorlar, peki ya sonrası. Durumunuza üzüldüm konu sahibi. Ne yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Yaa katlanacaksınız ya da herşeyi başa çekip ayrılacaksınız. Adam evlilik olgunluğuna ve hissiyatına girmemişti.

Arkadaslar 8 aydir evliyim , esim denizci evlendigimiz gunden sadece 2 ay beraber gecirdik ondan sonra esim sefere cikti , yurt diisinda balkanlarda yasiyoruz borclari falan oldugu icin ailesiyle ayni evde kaliyoruz . Esim gittiginden beri yani 6 aydir ailesiyle kaliyorum iyi insanlar ama yineden ben hic rahat degilim evin icinde bir odaya haps edilmis gibi hissediyorum cunku evleri cok kucuk kayin baba calismiyor ailesine esim bakiyor haliyle adam 7n 24 evin icinde , 6 aylik hamileyim uni yi bitirmeme bir sene kaldi halen orenciyim . Esim gittiginden beri bir cok defa kavgalar ettik sacma sapan seyler yuzunden , ve her defasinda isine gelmezse babanin evine gidersin soylemisti neyse hep baristik . Biz anormal bir sekilde evlendik soz nisan hic bisey olmadi ailem dugune 4 gun kala vazgectiler cok haksizlik yaptilar bende ailemin rizasi olmadan gittim evlendim simdi onlarla konusuyorum gorusuyorum ama esim halnr onlara cok kizgin . Evlenmeden once ben bu meslege karsi hic iyi bakmiyordum halen de oyle , esim hayatim boyunca bu meslegi yapmicam soyle boyle derken inandim tamam dedim sevdim yoksa dunyadaki hic bir guc beni bu meslegi yapan biriyle evlendiremezdi . Halen seferde ne zaman donecegini bilmiyor gecenlerde bir yazi buldum karada ne is yapabilir diye ingiltereye giden eski bir kaptan karada yaptigi isleri anlatiyordu ona hep anlatmaya calistim beni takmadi bile beni stres ediyorsun falan dedi , biz balkanlarda yasiyoruz gelismis yabanci ulkeye gitmem diyor oysaki ingilizcesi var master yapmis zeki bir adam , ertesi gun konu konuyu acti ve o bu meslegi birakmayacagini soyledi yoksa bu kazandigi parayi kazanamamis mis agir is yapmiyormus eve geldiginde 3 ay kim calismadan oturabilirmis , yani anlayacaginiz meslegini karisindan cocugundan ustun tutuyor . Evlenmedne once bana herkes soylerdi denizciyle evlenme yanlzi kalirsin cocugun babasiz buyur diye ama iste o zamanlar gozum asktan kor olmus olsa gerek ki herkese kafa tuttum , hayal dunyasinda yasamisim . Ben asil zorlugu simdi gormeye basladim hamileligimi hic gormedi gormeyecek dogumdada olmayacak buyuk ihtimal . Ben bu duurmda ne yapmaliyim ? Kimseden zenginlik istedigim yok benim az olsun oz olsun aile olalim istiyorum ve hemen meslegini birakta soylemedim o borcu bitir dene dedim gerizekalisin dedi bana baska kadinlar kocalarin pesinden gidiyorlarmis ben ise tam tersini iyapiyormusum simdi 2 gundur konusmuyoruz . Cok uzun yazdim kusura bakmayin .
Öncelikle umarım sağlıklı evladın olur hayırlısıyla doğum yaparsın. Bu konuda ne denir bilmem ki ailenlede sıkıntılı ayrılmışsın. Ailemiz bize ne yaparsa yapsın bizi onlardan çok kimse düşünemez. Evliliğinizn düzelmesi için evinizi ayırmanız gerekiyor. Ama şunuda göze alın eşininz ev ayırsada ailesine bakıcak. Sonra eşinizin mesleğini kabullenmeniz gerek. Yoksa çok üzülürsünüz.

Evlenmedne once bana herkes soylerdi denizciyle evlenme yanlzi kalirsin cocugun babasiz buyur diye a

Sizi yalnız bıraksa daha iyiymiş. Yaşlı başlı insanlarla aynı evde yaşamaya mecbur bırakmış birde.
Keşke ailenize kulak verseydiniz, keşke çocuk için bu kadar acele etmeseydiniz, keşke eş ailesi ile aynı evde yaşamayı kabul etmeseydiniz.....

20 bin euro 400 euro ile 50 ay yapar.
Madem 200 eurosu da faize gidiyor.
Ufak bir matematik hesabı ile (4 işlem) bu adamın kaç sene çalışacagı belli degil mi ödeyebilmek için ?
Beraber çalışabilmen için çocugunun bakıcıya ihtiyacı olacak.
Eeee nasıl çalışmayı düşünüyordun küçücük bebeyle :)
Yahu yavrum senin çok saçma hesapların ve beklentilerin var bak ciddiyim.
evlenmeden once babssi almanyada is bulmustu evi o bakicakti esimin bir seferde kazandigi yani 16 bin euro ile hemen odenirdi borcu o kadar , evi birilei baksaydi coktan oderdidi bir sene icinde kendi evimizin ilk taksitini de oderdik ama babsini isten attilar dahahda is bulamadi herseye eesim bakiyor , annesi ev hanimi cocugua bakar bende calisirimn diye dusunuyordum , esim eve geldiginde oturp ciddi ciddi konusucam boyle hayat istemiyorum yani hic boyel tahmin etmemistim olan bana oldu butun bu durumda

Hayatinizin ne sekilde olacagi en basindan belliyken bu adamla ogrenci halinizle kostur kostur evlenip hemen hamile kalmanizi gercekten anlayamiyorum. Simdi de yapacak bir sey yok,ya susun oturun,ya da kalkin gidin yani bir 3.yol var mi sizce?

Şuraya düzenliyorum sizinle ilgili dilimizde ki deyişleri, aklına başka gelen olursa eklesin :

Kendim ettim kendim buldum
Bile bile lades
Kendi düşen ağlamaz
Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin
Yangından mal kaçırır gibi ( çocuk için)
Geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye

Ya cidden ama ya evlenir evlenmez hamile kalmak niye?
Hiç mi düşünmedin daha dün bir bugün iki bakalım sonum ne olacak bekleyeyim biraz daha diye.
Yapsak hepimiz yapardık bende yeni evliyim evliliğin başında herşey güllük gülistanlık da bu hemen çocuk için gaza gelmeye sebep değil yani bak bugünün yarını var keşke acele etmeseydin cahillik etmişsin kusura bakma. Elin adamı için anne babanı çiğnemene zaten diyecek bişey bulamıyorum cahil cesareti böyle bişey yaptırabilir ancak.

sagolun inanki kafa kalmadi bende suan cok pismanim ama elimden birseyde gelmiyor beklemekten baska , 2 gun gecti bir mesaj atipta ozur dilemedi aglatmaya alisti , oysaki ne umutlarla evlenmistim okul bittikten sonra oda meslegi birakir bende calisirim kendi evimiz olmasa bile kirada otururuz oyle geciniriz diye beni mesleginden daha ustun tuttugunu saniyordum ...
Bu mesleğin parası çok çok iyi çünkü, o sebeple iş yükü ağır da olsa bırakmak istemiyorlar. Eşimin iki kuzeni denizci, birisi kaptan deli gibi para kazanıyor ama oğlu 4 yaşına geldi çocuğun hangi anına şahit oldu diye sorsan bir elin beş parmağını geçmez, karısı kendi başına uğraştı her şeyle ama pek de şikayetçi değil. Türkiye'nin çoğu ilinde evleri var, birikimleri var altlarında son model arabaları var. Para olsun yeter diyengillerden. Ailelerden uzakta yaşıyor o sebeple rahat belki de. Öğretmen bir de kadın. Sizin şartlarınız onunkinden çok farklı. Keşke biraz rayına oturmasını bekleseydiniz bir şeylerin, en azindan bir mesleğiniz olsaydı da kimseye minnet etmeseydiniz.
Eşiniz yük taşıyıp indiren kısımdan mı, onlar kaptanlardan daha az alıyor ama az dediğime bakmayın aylık 50 bin civarı, dolar üzerinden alıyorlar paralarını. Kaptansa aylık 200 bin üzeri. Sizin nasıl o kadar borcunuz harcıniz var bu kadar kazanmaya

evlilige devam etsemde bosansam da cocugumu yanliz buyutecem bu gidisle
Donmesini bekleyecem oturp konusucam boyle hayat gecmez en son senin bu yaptigina fedakarlik denmez soyledim dahada kizdi bana , guclu bir insan degilim laesef hemen herseyden agliyorum uzuluyorum kendimi ifade edemiyorum . Evliligimi hic boyle tahmin etmemistim evdeyken tamamen farkli davraniyor cok dusunceli cok ilgi gosteren bir adam oluyor , denzideki stresini benden mi cikariyor anlamiyorum , yada belkide evlilik hayati ona gore degildir sorumluluk almak yeni birseyler denemek .Derdimi uzuntumu kimseye anlatamiyorum insanlarin laflarindan da korkuyorum evlendi hamile haliyle simdi babsinin kapisina geri dondu gibi sozler sulaleden tut komsulara kadar butun bunlardan cekiniyorum , simdi tek basima gecinemeyecegimin farkindayim illa ki ailemin destegine ihtiyacim olur . Nasil dusunecegimi sasirdim , kendimi cok yanlzi hissediyorum bu evlilikten hic bir sey anlamadim neden evlendim neden cocouk icin acele ettim aaklim nerdeydi hersey icin kendime cok kiziyorum .
Kendi ailende kal bari daha rahat edersin

Bu mesleğin parası çok çok iyi çünkü, o sebeple iş yükü ağır da olsa bırakmak istemiyorlar. Eşimin iki kuzeni denizci, birisi kaptan deli gibi para kazanıyor ama oğlu 4 yaşına geldi çocuğun hangi anına şahit oldu diye sorsan bir elin beş parmağını geçmez, karısı kendi başına uğraştı her şeyle ama pek de şikayetçi değil. Türkiye'nin çoğu ilinde evleri var, birikimleri var altlarında son model arabaları var. Para olsun yeter diyengillerden. Ailelerden uzakta yaşıyor o sebeple rahat belki de. Öğretmen bir de kadın. Sizin şartlarınız onunkinden çok farklı. Keşke biraz rayına oturmasını bekleseydiniz bir şeylerin, en azindan bir mesleğiniz olsaydı da kimseye minnet etmeseydiniz.
Eşiniz yük taşıyıp indiren kısımdan mı, onlar kaptanlardan daha az alıyor ama az dediğime bakmayın aylık 50 bin civarı, dolar üzerinden alıyorlar paralarını. Kaptansa aylık 200 bin üzeri. Sizin nasıl o kadar borcunuz harcıniz var bu kadar kazanmaya
esim 3. kaptan tanker gemisinde 34 bin aliyor aylik , ama dedigim gibi bankanin fayizi cok bide ailesine bakiyor aileside harcadaklarina dikkaat etmiyorlar hic , yasadiigmiz ulkede hersey cok pahali borc bitmiyor malese nede para toplaniyor

İkinci çocuğu sakın yapma. Okulunu bitir bir an önce çalışmaya başla. Ailenle de aranı güzel tut, üç günlük dünya, dönmek zorunda kalabileceğin bir ailen olsun arkanda.

Arkadaslar 8 aydir evliyim , esim denizci evlendigimiz gunden sadece 2 ay beraber gecirdik ondan sonra esim sefere cikti , yurt diisinda balkanlarda yasiyoruz borclari falan oldugu icin ailesiyle ayni evde kaliyoruz . Esim gittiginden beri yani 6 aydir ailesiyle kaliyorum iyi insanlar ama yineden ben hic rahat degilim evin icinde bir odaya haps edilmis gibi hissediyorum cunku evleri cok kucuk kayin baba calismiyor ailesine esim bakiyor haliyle adam 7n 24 evin icinde , 6 aylik hamileyim uni yi bitirmeme bir sene kaldi halen orenciyim . Esim gittiginden beri bir cok defa kavgalar ettik sacma sapan seyler yuzunden , ve her defasinda isine gelmezse babanin evine gidersin soylemisti neyse hep baristik . Biz anormal bir sekilde evlendik soz nisan hic bisey olmadi ailem dugune 4 gun kala vazgectiler cok haksizlik yaptilar bende ailemin rizasi olmadan gittim evlendim simdi onlarla konusuyorum gorusuyorum ama esim halnr onlara cok kizgin . Evlenmeden once ben bu meslege karsi hic iyi bakmiyordum halen de oyle , esim hayatim boyunca bu meslegi yapmicam soyle boyle derken inandim tamam dedim sevdim yoksa dunyadaki hic bir guc beni bu meslegi yapan biriyle evlendiremezdi . Halen seferde ne zaman donecegini bilmiyor gecenlerde bir yazi buldum karada ne is yapabilir diye ingiltereye giden eski bir kaptan karada yaptigi isleri anlatiyordu ona hep anlatmaya calistim beni takmadi bile beni stres ediyorsun falan dedi , biz balkanlarda yasiyoruz gelismis yabanci ulkeye gitmem diyor oysaki ingilizcesi var master yapmis zeki bir adam , ertesi gun konu konuyu acti ve o bu meslegi birakmayacagini soyledi yoksa bu kazandigi parayi kazanamamis mis agir is yapmiyormus eve geldiginde 3 ay kim calismadan oturabilirmis , yani anlayacaginiz meslegini karisindan cocugundan ustun tutuyor . Evlenmedne once bana herkes soylerdi denizciyle evlenme yanlzi kalirsin cocugun babasiz buyur diye ama iste o zamanlar gozum asktan kor olmus olsa gerek ki herkese kafa tuttum , hayal dunyasinda yasamisim . Ben asil zorlugu simdi gormeye basladim hamileligimi hic gormedi gormeyecek dogumdada olmayacak buyuk ihtimal . Ben bu duurmda ne yapmaliyim ? Kimseden zenginlik istedigim yok benim az olsun oz olsun aile olalim istiyorum ve hemen meslegini birakta soylemedim o borcu bitir dene dedim gerizekalisin dedi bana baska kadinlar kocalarin pesinden gidiyorlarmis ben ise tam tersini iyapiyormusum simdi 2 gundur konusmuyoruz . Cok uzun yazdim kusura bakmayin .
Çocuğu hemen yapmasaydınız bari olan olmuş. Evinizi ayırmaya çalışın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back