• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim iyi gitmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keske ailen vazgectiginde sende vazgecseydin usfune birde hemen cocuk yapmamis olsaydin.

Ama keskelerle olmuyo iste bi omur cocugunla kocanin yolunu bekleyeceksin buna katlanabilirmisin aylarca evli ama bekar hayati yasayan iki insan 😕

Bosanmicaksan ailenin yanina don bari kocan gelince git evine daha mantikli

Bu spermler nereye gidiyor acaba diye dusunmedin mi? Ya hamile kalirsam diye korkup bugünleri niye hesap etmedin? Ay inanamiyorum bir kızın hayatinin boyle kayıp gitmesine. Geleceğinizin iplerini elinizden bırakıyorsunuz resmen. Ama boyle bile isteye bırakıyorsunuz. Amaan nolursa olsun der gibi.

Valla kusura bakma ama seni saf görmüş elinden kacirmak istememis. Yoksa akilli bir kimse ne birlikte yasamayi kabul eder ne aylarca kocasindan uzakta kalmayi. Seni sevdiği falan da yok. Seven insan işine gelmezse diyip kapıyı göstermez.

Kendinize ait yaşam alanınız yokken, eşinizle ve mesleğiniz alakalı bir dünya problem varken koştur koştur ilk aydan çocuk yapmanın amacı neydi merak içerisindeyim. Bir de yaş 22 yani, aceleniz neydi?
esimin yasi var diye , arkadaslari baba diye bide cocuklari cok sevdigim icin acele ettim malesef

Hem evli çocuklu olup hem bekar gibi yaşamak.
Hepsi değil ama erkeklerın bi kısmı bu işi ister bence bırakmaz yani . Ağır değilmiş işi iyi para kazanıyor üç ay çalışmama gibi durumu var daha ne istesin evlilik çok da umru değil bence.
evlenmeden once maksimim 3 senen daha bu meslegi yapicagini soyledi inandim sevdim , yasadigimiz ulke avrupanin en fakir ulkesi ama gecinmesi de cok cok zor diye tamam dedim para lazim biriktirilir diye inandim , hayatimiz guzel olucaigini saniyordum

evlenmeden once maksimim 3 senen daha bu meslegi yapicagini soyledi inandim sevdim , yasadigimiz ulke avrupanin en fakir ulkesi ama gecinmesi de cok cok zor diye tamam dedim para lazim biriktirilir diye inandim , hayatimiz guzel olucaigini saniyordum
İyi bekle bakalım 3 sene daha.
Belllllki yapar.

Vallaha bu durumda ailen vazgecmekte cok hakliymis. Daha kendi hayat alaniniz yok hemen hamile kalmissiniz. Esiniz ailesine bakiyor bu degisecek gibi degil. Ne desem bilemedim. Hat üstüne hata olmus
bazi seyler malesef yasanmadan ogrenilmiyormus , gelecegi onceden gorebilseydim inan ki evlenmezdim , suan kendimii cok yanliz ve degersiz hissediyorum kimseye derdimi anltamiyorum ne yapicagimi nasil davranicagimi da bilmiyorum durmadan agliyorum

esimin yasi var diye , arkadaslari baba diye bide cocuklari cok sevdigim icin acele ettim malesef
Aile evinde yaşamak?
Eşin denizci olması?
Eşinizle büyük problemlerinizin olması?
Yaşınızın çok genç olması?
Henüz öğrenci olmanız?

Bunlarda beklemeniz için sebepler olabilirdi.

Kendinize ait yaşam alanınız yokken, eşinizle ve mesleğiniz alakalı bir dünya problem varken koştur koştur ilk aydan çocuk yapmanın amacı neydi merak içerisindeyim. Bir de yaş 22 yani, aceleniz neydi?
ask gozumu kor etmis malesef , zorlugu daha yeni gormeye basladim , onceden herkes soylerdi ama dinlemezdim demek ki bazi seyleri ogrenmem icin yasamam gerekmis . Fazla iyi niyetli oldugum icin bana soylenen herseye inandim fazla anlayis gosterdim herseye , suan ki aklim olsa asla evlenmedim en basindan gonul vermezdim

Aile evinde yaşamak?
Eşin denizci olması?
Eşinizle büyük problemlerinizin olması?
Yaşınızın çok genç olması?
Henüz öğrenci olmanız?

Bunlarda beklemeniz için sebepler olabilirdi.
haklisnizi , fazla iyi niyetli oldugum icin bana soylenen herseye inandim fazla anlayisli oldum gozum hic bir seyi gormedim beni gercekten seviyor dedim oda boyle olsun istemezdi ama zamanla yapar dedim herseyin ustesinden gelicegimizi saniyordum ama laesef oyle olunmuyormus suan nasil dusunecegimi ne diyecegimi bilmiyorum

Arkadaslar 8 aydir evliyim , esim denizci evlendigimiz gunden sadece 2 ay beraber gecirdik ondan sonra esim sefere cikti , yurt diisinda balkanlarda yasiyoruz borclari falan oldugu icin ailesiyle ayni evde kaliyoruz . Esim gittiginden beri yani 6 aydir ailesiyle kaliyorum iyi insanlar ama yineden ben hic rahat degilim evin icinde bir odaya haps edilmis gibi hissediyorum cunku evleri cok kucuk kayin baba calismiyor ailesine esim bakiyor haliyle adam 7n 24 evin icinde , 6 aylik hamileyim uni yi bitirmeme bir sene kaldi halen orenciyim . Esim gittiginden beri bir cok defa kavgalar ettik sacma sapan seyler yuzunden , ve her defasinda isine gelmezse babanin evine gidersin soylemisti neyse hep baristik . Biz anormal bir sekilde evlendik soz nisan hic bisey olmadi ailem dugune 4 gun kala vazgectiler cok haksizlik yaptilar bende ailemin rizasi olmadan gittim evlendim simdi onlarla konusuyorum gorusuyorum ama esim halnr onlara cok kizgin . Evlenmeden once ben bu meslege karsi hic iyi bakmiyordum halen de oyle , esim hayatim boyunca bu meslegi yapmicam soyle boyle derken inandim tamam dedim sevdim yoksa dunyadaki hic bir guc beni bu meslegi yapan biriyle evlendiremezdi . Halen seferde ne zaman donecegini bilmiyor gecenlerde bir yazi buldum karada ne is yapabilir diye ingiltereye giden eski bir kaptan karada yaptigi isleri anlatiyordu ona hep anlatmaya calistim beni takmadi bile beni stres ediyorsun falan dedi , biz balkanlarda yasiyoruz gelismis yabanci ulkeye gitmem diyor oysaki ingilizcesi var master yapmis zeki bir adam , ertesi gun konu konuyu acti ve o bu meslegi birakmayacagini soyledi yoksa bu kazandigi parayi kazanamamis mis agir is yapmiyormus eve geldiginde 3 ay kim calismadan oturabilirmis , yani anlayacaginiz meslegini karisindan cocugundan ustun tutuyor . Evlenmedne once bana herkes soylerdi denizciyle evlenme yanlzi kalirsin cocugun babasiz buyur diye ama iste o zamanlar gozum asktan kor olmus olsa gerek ki herkese kafa tuttum , hayal dunyasinda yasamisim . Ben asil zorlugu simdi gormeye basladim hamileligimi hic gormedi gormeyecek dogumdada olmayacak buyuk ihtimal . Ben bu duurmda ne yapmaliyim ? Kimseden zenginlik istedigim yok benim az olsun oz olsun aile olalim istiyorum ve hemen meslegini birakta soylemedim o borcu bitir dene dedim gerizekalisin dedi bana baska kadinlar kocalarin pesinden gidiyorlarmis ben ise tam tersini iyapiyormusum simdi 2 gundur konusmuyoruz . Cok uzun yazdim kusura bakmayin .
Benim bildiğim denizciler çok çok iyi kazanıyor ne borcu bu bukadar bitmiyor ki. Ve o mesleği bırakacağını hiç sanmıyorum eşinin. Evlenirken bunu göze almaliydin bir arkadaşımın eşi denizci kendi annesinin alt katında oturuyor digeride uzak bir şehirde tek başına eşini bekliyor çocuğuyla. Keşke evlenirken aileni gozardi etmeseydin

haklisnizi , fazla iyi niyetli oldugum icin bana soylenen herseye inandim fazla anlayisli oldum gozum hic bir seyi gormedim beni gercekten seviyor dedim oda boyle olsun istemezdi ama zamanla yapar dedim herseyin ustesinden gelicegimizi saniyordum ama laesef oyle olunmuyormus suan nasil dusunecegimi ne diyecegimi bilmiyorum
iyi de yavrum bu iyi niyet degil.
Bu saçmalık.
Ailene ve etrafında sana denilenlere kulak asmamışsın ki ?
Sen işine gelene he demişsin adına da iyi niyet demişsin.
Seni büyüten ailene sırtını dönüp evlenmek sence iyi niyet mi ?

Denizcilerin iş yükünü az çok biliyorsunuzdur. Evlenmeden önce de illa ki enine boyuna düşünüp evlenmişsinizdir diye düşünüyorum. Şartlar olgunlaşmadan evlenme kararı almışsınız, ev içine gitmişsiniz, hala daha öğrencisiniz ve en önemlisi hamilesiniz. Neden bu kadar acele ettiniz ki bebek için, gidişata bakıp ona göre karar almanız gerekmez miydi. Durumunuz çok zor, Allah yardımcınız olsun
sagolun inanki kafa kalmadi bende suan cok pismanim ama elimden birseyde gelmiyor beklemekten baska , 2 gun gecti bir mesaj atipta ozur dilemedi aglatmaya alisti , oysaki ne umutlarla evlenmistim okul bittikten sonra oda meslegi birakir bende calisirim kendi evimiz olmasa bile kirada otururuz oyle geciniriz diye beni mesleginden daha ustun tuttugunu saniyordum ...

Benim bildiğim denizciler çok çok iyi kazanıyor ne borcu bu bukadar bitmiyor ki. Ve o mesleği bırakacağını hiç sanmıyorum eşinin. Evlenirken bunu göze almaliydin bir arkadaşımın eşi denizci kendi annesinin alt katında oturuyor digeride uzak bir şehirde tek başına eşini bekliyor çocuğuyla. Keşke evlenirken aileni gozardi etmeseydin
balkanlarda yasiyoruz oncedenbabsinin evini tamir etmek icin 20 bin euro kadar para almis her ay bankaya 400 euro odeniyro fakat bunun 200 eurosu fayize gidiyor , evde kaldigi surede maas almiyor oyle boyle derken cok az odeniyor . Evlenemden once en fazșa 3 sene daha bu meslegi yapicagini soyledi bana bende inandi beraber yapariz sandim oda bende calisarak geciniriz mutlu oluruz diye hayal ediyordum malesef

sagolun inanki kafa kalmadi bende suan cok pismanim ama elimden birseyde gelmiyor beklemekten baska , 2 gun gecti bir mesaj atipta ozur dilemedi aglatmaya alisti , oysaki ne umutlarla evlenmistim okul bittikten sonra oda meslegi birakir bende calisirim kendi evimiz olmasa bile kirada otururuz oyle geciniriz diye beni mesleginden daha ustun tuttugunu saniyordum ...
Bak sana şunu diyeyim.
Eşim asla meslegimden üstüm tutmam.
Bana dese ki çalışmayacaksın, sen kim köpek derim.
Kusura bakma ama çok saçma bir bakış açın var.
Bu adamla evlenirken meslegini biliyordun.
Sana 3 sene daha yaparım, yapmam demiş sen de inanmışsın.
Zaman ne gösterir bilinmez.
Ama Türkiye'de durumlar belli.
Bu adam mesleginde iyi kazanıyorsa, bırakmaz sanmıyorum.
Şu eşlerinize meslekleri ile alakalı saldırmayı bırakın.
Kimse kafanıza silah dayamadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back