• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim iyi gitmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nursehira24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2021
16
-12
1
26
Arkadaslar 8 aydir evliyim , esim denizci evlendigimiz gunden sadece 2 ay beraber gecirdik ondan sonra esim sefere cikti , yurt diisinda balkanlarda yasiyoruz borclari falan oldugu icin ailesiyle ayni evde kaliyoruz . Esim gittiginden beri yani 6 aydir ailesiyle kaliyorum iyi insanlar ama yineden ben hic rahat degilim evin icinde bir odaya haps edilmis gibi hissediyorum cunku evleri cok kucuk kayin baba calismiyor ailesine esim bakiyor haliyle adam 7n 24 evin icinde , 6 aylik hamileyim uni yi bitirmeme bir sene kaldi halen orenciyim . Esim gittiginden beri bir cok defa kavgalar ettik sacma sapan seyler yuzunden , ve her defasinda isine gelmezse babanin evine gidersin soylemisti neyse hep baristik . Biz anormal bir sekilde evlendik soz nisan hic bisey olmadi ailem dugune 4 gun kala vazgectiler cok haksizlik yaptilar bende ailemin rizasi olmadan gittim evlendim simdi onlarla konusuyorum gorusuyorum ama esim halnr onlara cok kizgin . Evlenmeden once ben bu meslege karsi hic iyi bakmiyordum halen de oyle , esim hayatim boyunca bu meslegi yapmicam soyle boyle derken inandim tamam dedim sevdim yoksa dunyadaki hic bir guc beni bu meslegi yapan biriyle evlendiremezdi . Halen seferde ne zaman donecegini bilmiyor gecenlerde bir yazi buldum karada ne is yapabilir diye ingiltereye giden eski bir kaptan karada yaptigi isleri anlatiyordu ona hep anlatmaya calistim beni takmadi bile beni stres ediyorsun falan dedi , biz balkanlarda yasiyoruz gelismis yabanci ulkeye gitmem diyor oysaki ingilizcesi var master yapmis zeki bir adam , ertesi gun konu konuyu acti ve o bu meslegi birakmayacagini soyledi yoksa bu kazandigi parayi kazanamamis mis agir is yapmiyormus eve geldiginde 3 ay kim calismadan oturabilirmis , yani anlayacaginiz meslegini karisindan cocugundan ustun tutuyor . Evlenmedne once bana herkes soylerdi denizciyle evlenme yanlzi kalirsin cocugun babasiz buyur diye ama iste o zamanlar gozum asktan kor olmus olsa gerek ki herkese kafa tuttum , hayal dunyasinda yasamisim . Ben asil zorlugu simdi gormeye basladim hamileligimi hic gormedi gormeyecek dogumdada olmayacak buyuk ihtimal . Ben bu duurmda ne yapmaliyim ? Kimseden zenginlik istedigim yok benim az olsun oz olsun aile olalim istiyorum ve hemen meslegini birakta soylemedim o borcu bitir dene dedim gerizekalisin dedi bana baska kadinlar kocalarin pesinden gidiyorlarmis ben ise tam tersini iyapiyormusum simdi 2 gundur konusmuyoruz . Cok uzun yazdim kusura bakmayin .

Ne denir ki ?
Ya bu deveyi güdecek, ya bu diyardan gideceksin.
Ben yapabilir miydim bilmiyorum.
Ailesiyle evlenmişsin resmen.

Bu ne demek şimdi mesleğini karısından çocuğundan üstün tutuyor...

Mesleğini bilerek evlen denizci olduğunu bil mesleğinin nasıl olduğunu bil gidince aylarca gelmeyeceğini bil

Şimdi kalmış meslek benden önemli
De
Ha bide çocuk yap

Adamın mesleğinde birşey yok. O mesleği sevmis seçmiş siz de bilerek kabul etmişsiniz.

Niye bırakacak mesleği hiç anlamadim. Niye aileyle beraber oturuyorsunuz onu da anlamadim.

Ailenizin rızası olmadan evlenince maalesef böyle degersizlik oluyor.

''. Biz anormal bir sekilde evlendik soz nisan hic bisey olmadi ailem dugune 4 gun kala vazgectiler cok haksizlik yaptilar bende ailemin rizasi olmadan gittim evlendim simdi onlarla konusuyorum gorusuyorum ama esim halnr onlara cok kizgin''

Ailen mi haksızlık yapmış ?
Emin misin ?
Resmen leş bir adama kız vermek istememişler bu kadar basit.
Koştur koştur evlenmenin geregi neydi ki ?

Ne diyebiliriz ki evi barki yok ailesine bakiyor denizci oldugu zaten belliymi ailesiyle kalacagin kayinbabanin calismadigi belliymis. Okulun bitmemis hemen hamile kalmissin ailen istememis bu evlilikte tum olumsuzluklar var ve malesef esin sana deger vermiyor bencil biri. Bukadar hata nasil yapilir goz gore gore ailen kabul ediyosa ailene git bu lara katlanmak zorunda degilsin cocugun dogar okulun biter calisir bakarsin cocuguna

Denizcilerin iş yükünü az çok biliyorsunuzdur. Evlenmeden önce de illa ki enine boyuna düşünüp evlenmişsinizdir diye düşünüyorum. Şartlar olgunlaşmadan evlenme kararı almışsınız, ev içine gitmişsiniz, hala daha öğrencisiniz ve en önemlisi hamilesiniz. Neden bu kadar acele ettiniz ki bebek için, gidişata bakıp ona göre karar almanız gerekmez miydi. Durumunuz çok zor, Allah yardımcınız olsun

Arkadaslar 8 aydir evliyim , esim denizci evlendigimiz gunden sadece 2 ay beraber gecirdik ondan sonra esim sefere cikti , yurt diisinda balkanlarda yasiyoruz borclari falan oldugu icin ailesiyle ayni evde kaliyoruz . Esim gittiginden beri yani 6 aydir ailesiyle kaliyorum iyi insanlar ama yineden ben hic rahat degilim evin icinde bir odaya haps edilmis gibi hissediyorum cunku evleri cok kucuk kayin baba calismiyor ailesine esim bakiyor haliyle adam 7n 24 evin icinde , 6 aylik hamileyim uni yi bitirmeme bir sene kaldi halen orenciyim . Esim gittiginden beri bir cok defa kavgalar ettik sacma sapan seyler yuzunden , ve her defasinda isine gelmezse babanin evine gidersin soylemisti neyse hep baristik . Biz anormal bir sekilde evlendik soz nisan hic bisey olmadi ailem dugune 4 gun kala vazgectiler cok haksizlik yaptilar bende ailemin rizasi olmadan gittim evlendim simdi onlarla konusuyorum gorusuyorum ama esim halnr onlara cok kizgin . Evlenmeden once ben bu meslege karsi hic iyi bakmiyordum halen de oyle , esim hayatim boyunca bu meslegi yapmicam soyle boyle derken inandim tamam dedim sevdim yoksa dunyadaki hic bir guc beni bu meslegi yapan biriyle evlendiremezdi . Halen seferde ne zaman donecegini bilmiyor gecenlerde bir yazi buldum karada ne is yapabilir diye ingiltereye giden eski bir kaptan karada yaptigi isleri anlatiyordu ona hep anlatmaya calistim beni takmadi bile beni stres ediyorsun falan dedi , biz balkanlarda yasiyoruz gelismis yabanci ulkeye gitmem diyor oysaki ingilizcesi var master yapmis zeki bir adam , ertesi gun konu konuyu acti ve o bu meslegi birakmayacagini soyledi yoksa bu kazandigi parayi kazanamamis mis agir is yapmiyormus eve geldiginde 3 ay kim calismadan oturabilirmis , yani anlayacaginiz meslegini karisindan cocugundan ustun tutuyor . Evlenmedne once bana herkes soylerdi denizciyle evlenme yanlzi kalirsin cocugun babasiz buyur diye ama iste o zamanlar gozum asktan kor olmus olsa gerek ki herkese kafa tuttum , hayal dunyasinda yasamisim . Ben asil zorlugu simdi gormeye basladim hamileligimi hic gormedi gormeyecek dogumdada olmayacak buyuk ihtimal . Ben bu duurmda ne yapmaliyim ? Kimseden zenginlik istedigim yok benim az olsun oz olsun aile olalim istiyorum ve hemen meslegini birakta soylemedim o borcu bitir dene dedim gerizekalisin dedi bana baska kadinlar kocalarin pesinden gidiyorlarmis ben ise tam tersini iyapiyormusum simdi 2 gundur konusmuyoruz . Cok uzun yazdim kusura bakmayin .
İsine gelmiyorsa babanin evine gidersin demis adam. Bu laftan sonra isime gelmedigini soyleyip giderdim. Daha ne desin?

''. Biz anormal bir sekilde evlendik soz nisan hic bisey olmadi ailem dugune 4 gun kala vazgectiler cok haksizlik yaptilar bende ailemin rizasi olmadan gittim evlendim simdi onlarla konusuyorum gorusuyorum ama esim halnr onlara cok kizgin''

Ailen mi haksızlık yapmış ?
Emin misin ?
Resmen leş bir adama kız vermek istememişler bu kadar basit.
Koştur koştur evlenmenin geregi neydi ki ?
Ben orayı kaçırmışım.
Ne haksızlık yaptılar acaba geleceği görüp kızlarının iyiliklerini düşünmekten başka.
22 yaşında koştur koştur evlenip hemen çocuk yapmak çok mantıklı zaten.

buyuk cesaret hemen cocuk yapmaniz. ustelik huyunu suyunu bilmediginiz es ailesi ile kaliyorsunuz nasil kabul ettiniz? keske aileni dinleseymissin. aileler cocuklarinin fark edemedigi goremedigi durumlari goruyorlar. her neyse. borcunuz bitmeye yakinsa esinizden ayri bir ev tutmasini isteyin. en azindan rahat edersiniz kendi eviniz olur. okulunuzu bitirmeye calisin.

Konu sahibi siz kendinize değer verdiniz mi ki eşiniz versin.

Resmen senenin yarısından çoğu yanınızda olamayacak adamla aileniz izin vermeden kaçıp evlenmiş kayinbabanin evinde sığıntı gibi ilk aydan da hamile kalmissiniz daha üniv.de bitmemiş.

Denizciyle evlenilmez demiyorum...okulunuz biterdi, sizin de işiniz olurdu, aileniz o zaman izin verirdi belki, ayrı eviniz düzeniniz olurdu, şartlar müsait olunca cocugunuz da olurdu...sevgi olunca yürür giderdi.

Ama bu çok fena.

İşine gelmezse babanın evine gidersin diyecek adamdan ilk aydan çocuk yapmak... yaş 22, öğrencisiniz işiniz yok, koca evde yok, kayınbaba kaynana var... niye bu kadar acele ettiniz her şeye?

Ilk yazdigim cumleden sonra konuyu okumaya devam etmedim. Oha demekten alamiyorum kendimi. Neyi vardi bu adamin bu kadar kapilacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back